Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, M.Николов написа:

Ти ме развесели, виж по-горе.

Виждам поредното скачане на амбразурата. Че и Словакия я вкараха.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 17 минути, M.Николов написа:

Няма как да знам.

Ама знаеш за Украйна? Интересно.

преди 7 минути, M.Николов написа:

Ти ме развесели, виж по-горе.

И хайде да ни разкажеш за Пол Пот, ама в друга, не в тази тема?

Аз няма да пускам нова тема за него, но да припомним, че се е определял като последовател на марксизма и ленинизма  и е сочел за свой учител Сталин. Това достатъчно ли е? Колко народ е изтрепал ще дискутираме след като ми отговориш ехидно.

преди 9 минути, parmobil написа:

Аз няма да пускам нова тема за него, но да припомним, че се е определял като последовател на марксизма и ленинизма  и е сочел за свой учител Сталин. Това достатъчно ли е? Колко народ е изтрепал ще дискутираме след като ми отговориш ехидно.

Тук хич не си прав...

Червените кхмери ваобще не са комунисти....

Всъщност от власт ги свалят комунисти....

Че Пол Пот е един от най-големите изверги - спор нема....

Любопитно ми е дали знаеш кой всъщност косвено го довежда на власт?

преди 23 минути, M.Николов написа:

Така твърдят от "Политико".

😄

Да беше прочел статията, а?

А не стига стига ми само да отбелязвам слабите места в изводите ти. Че другаря Пу дава ли указания?

преди 8 минути, kosyo написа:

А не стига стига ми само да отбелязвам слабите места в изводите ти.

Досега тотално се проваляш в тази задача.

😄

преди 8 минути, kosyo написа:

Че другаря Пу дава ли указания?

Вече ти отговорих:

преди 57 минути, M.Николов написа:

Няма как да знам.

преди 17 минути, andiay написа:

Любопитно ми е дали знаеш кой всъщност косвено го довежда на власт?

А това, че е роден в богато семейство и дори учи в Европа(във Франция, ако не ме лъже паметта) дали знае?

Опс.......то той трябваше да ни разказва.

Извинявам се!

Зеленски ще предаде своя "план за победа" на Съединените щати, за да получи отказ и след това да започне преговори с Русия.

Така смята бившият генерален прокурор на Украйна Юрий Луценко, поради което Киев непрекъснато прехвърля отговорността за тежката ситуация на фронта на своите западни съюзници.

"Цялата пропагандна машина на президентската канцелария постоянно набива в главите на украинците, че имаме проблеми само защото САЩ не искат да ни дадат разрешение за ракети с далечен обсег на действие Jassm, Atacms, Storm shadow/Scalp. Но това е лъжа, която няма да доведе до победа, най-малкото, защото руснаците вече преместиха своята авиация извън обсега на покритие на Atacms. Следователно това няма да спре както ФАБ/КАБ, така и балистиката". 

Луценко смята, че Зеленски действа по следния план:
1. Представяме на САЩ нов мегасписък с искания за оръжие и пари.
2. Получаваме учтиво съмнение, че това ще промени хода на войната и ще ни доведе до границите от 1991 г. 
3. Заявяваме, че сме изоставени от съюзниците и нямаме друга възможност, освен да се върнем на мирните форуми с участието на Русия.
4. По време на преговорите получаваме от Путин искания в стила на Истанбулската капитулация, но с много по-тежки териториални загуби.
5. Заявяваме, че отказът от територии е предмет на референдум и за целта е необходимо прекратяване на огъня. 
6. Подписваме примирие по корейския сценарий. 

https://www.facebook.com/LlutsenkoYuri

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Колко пъти ще го дискутираме това?

Ако убият един от синовете ти, ще те грее ли, че един от убийците му също е убит от другите ти синове? Ще пратиш ли синовете ти да ти защитават земите, ако знаеш, че част от тях няма да се върнат живи? Земите ли са по-важни хората? 

Не, ама защо търсиш сметка все на украинците се пита.

преди 2 часа, maxthon написа:

Тоест отговора не ти харесва. Но не е задължително да ти хареса. Включително и ние изпратихме Гвоздика, където никъде не беше упоменато и трябваше да научим в момента на изпращането им. Тоест скрити доставки има включително и на самолети.

За ватенките има.

По лесно е да се вярва на измислени числа отколкото да се мисли

преди 12 минути, M.Николов написа:

А това, че е роден в богато семейство и дори учи в Европа(във Франция, ако не ме лъже паметта) дали знае?

Е, това нема нищо общо....

И Кастро не е бил от бедно семейство....

Пол Пот представя личната си жажда за власт като уж борба за комунистическа идеология....

Да, некои неща на думи взаимства от комунистите, а по-точно от маоистката форма на комунизъм, но на практика върши точно обратното на това, което имат за цел комунистите.....

Комунизъм без индустрия и работническа класа е невъзможен....

А той заявява, че "строи селски социализъм и комунизъм", което си е оксиморон....

Направил го е, за да привлече поддръжка от чужди КП....

В началото са му се връзвали....

А той е просто един психопат стремящ се към властта....

Сталин в сравнение с него е направо божа кравичка....

преди 8 минути, andiay написа:

Е, това нема нищо общо....

И Кастро не е бил от бедно семейство....

Да бе, да им се чуди човек, заможни и образовани хора да се увличат по комунизма.

😄

А че е бил психар няма съмнение.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Да бе, да им се чуди човек, заможни и образовани хора да се увличат по комунизма.

Че то и Маркс да не би да е от бедняшки произход....

Ленин също....

Дори и Димитър Благоев не може да се каже, че е от най-бедните слоеве и е бил повече от достатъчно образован за времето си....

В крайна сметка марксизма е философско течение, няма как необразовани хора да тръгнат да го проповядват....

преди 3 часа, kosyo написа:

Понеже обичам да ви се подигравам - пак да цитирам 'нищо не става от тия дрончета". 

Ми като обичаш да се подиграваш, цитирай един път "в Русия няма пирончета"

Упсссс, то няма как, щото тая издънка си беше твоя.

Нищо. Цитирай Урсула и "строят ракети с чипове от перални".

Упссс, то и т'ва няма как, щото паричките от Тролската централа ще секнат.

Остава ти тогава да цитираш за "успешната евакуация". На това цял свят се смя и няма как работодателите ти да те санкционират. Или пък има?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

преди 2 часа, parmobil написа:

Изобщо, водя те поне с 25 г., но ти ми разяснявяй политическата обстановка.

Още чакам да ми обясниш кой е виновника за Карибската криза и дали има прилики м/ду това, срещу което тогава краварите са ревали и сегашната ситуация в Укрия :)

преди 4 часа, Flashback написа:

4. По време на преговорите получаваме от Путин искания в стила на Истанбулската капитулация, но с много по-тежки териториални загуби.

Какви по тежки загуби от истанбулските рашистки предложения, които означаваха чиста капитулация ??

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Ми като обичаш да се подиграваш, цитирай един път "в Русия няма пирончета"

Упсссс, то няма как, щото тая издънка си беше твоя.

Нищо. Цитирай Урсула и "строят ракети с чипове от перални".

Упссс, то и т'ва няма как, щото паричките от Тролската централа ще секнат.

Остава ти тогава да цитираш за "успешната евакуация". На това цял свят се смя и няма как работодателите ти да те санкционират. Или пък има?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

Още чакам да ми обясниш кой е виновника за Карибската криза и дали има прилики м/ду това, срещу което тогава краварите са ревали и сегашната ситуация в Укрия :)

ти наистина си с деменция.

Колко пъти да ти се цитира председателката на съвета на федерациите на РФ  за пироните ??? Много се кефя когато "спорите" с любимите ви рашисти :) 

преди 7 часа, Мечо Хубавеца написа:

Колко пъти ще го дискутираме това?

Ако убият един от синовете ти, ще те грее ли, че един от убийците му също е убит от другите ти синове? Ще пратиш ли синовете ти да ти защитават земите, ако знаеш, че част от тях няма да се върнат живи? Земите ли са по-важни хората? 

Да не ме питате какво означава националнокастриран индивид.

преди 8 часа, attj написа:

Украинските войници като цяло са по-опитни и по-добре подготвени от руските

Ти да видиш !?!?!?!? :)  :) :)

преди 7 часа, M.Николов написа:

Бъбрече, а знаеш ли, че именно нежеланието на Асад да разреши построяването на този газопровод беше причината за войната в Сирия?

ама как всичко знаете бе.... :) Точно това била причината :)  

преди 7 часа, БаалБек написа:
преди 7 часа, M.Николов написа:

Бъбрече, а знаеш ли, че именно нежеланието на Асад да разреши построяването на този газопровод беше причината за войната в Сирия?

И Асад е съгласен руснаците да му разрушават градовете и убиват сънародниците. Това се казва президент на място. :wors:

Всъщност, да. На Асад никога не му е пукало за народа а да си остане на власт.

преди 8 часа, Proshark написа:

ами и през цялото време Украйна воюва с една ръка зад гърба...

Ами аз съм го казал отдавна - Украйна прилича на стрелбище в което само едната страна има право да стреля в една посока. с тази разлика че в това стрелбище мишените са жив хора с техните домове и семейства.

Рашистан да е искала разрешение да използва далекобойни ракети по цялата територия на Украйна ?

Или дали епитала Иран и сев . Корея да изпозлва техните ?

Това е тотален абсурд с тези "разрешения" .

Католическият Запад били съюзници на Зельо и трябвало да одобрят плана на Украйна за победа.    Значи Зеленски се подготвя и още много милиарди  да проси  https://news.bg/int-politics/ukrayna-pochti-gotova-s-plana-za-pobeda.html

За първи път от месец има перемога и Косьо не е почнал да линква и пляка :)

Значи няма снимки в изобилие :)

Хареса ми формиралата се дискусия за червените камери.

Има едни симпатяги в Африка - избиха цяло племе с ножове и брадви, също бяха обявени за комунисти, винаги е така. После ООН го обяви за "обикновен геноцид" - обикновено престъпление срещу човечеството - от списъка .

Искам Козяк да ми обясни защо Китай строи на Кампучия 180км воден канал за да премахне икономическата и зависимост от Виетнам ?

Нали са мръсни комунисти и Виетнам, Кампучия, Китай :)

Малко лека полека тролчетата ще разберат че има  сиво, сивочерно, антрацит и други вариации на черното.

Чисто бяло има само в каталога, в реалния живот е трудно постижимо.

Добро утро второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел (от буревестника).

Нищо не става от тия дрончета-сутрешна емисия:

Естествено ще видите и другата гледна точка:

Ниска облачност с превалявания се очаква. Тая липса на китайски части е убийствена направо

Тук както би казало едно бъди - ядрен взрив направо:

Добре изглежда като размер и на картата с пожарите:.

Браво Косе 

Браво - честита перемога

Не е като плявата дето ни засипваш цял месец.

Различното е че виновника за зарята е в панделката от два месеца :)

Хоп - пак зрада :)

току-що, nikolov2020 написа:

Браво Косе 

Браво - честита перемога

Не е като плявата дето ни засипваш цял месец.

Различното е че виновника за зарята е в панделката от два месеца :)

Хоп - пак зрада :)

2,7 си е постижение за нищо не струващи дрончета...

Важното е че стабилно, с бетонни укрития:

Като гледам картата с пожарите са помогнали.

преди 9 часа, BANKATA написа:

По лесно е да се вярва на измислени числа отколкото да се мисли

Значи ти си доказана ватенка. Вчера ти дадоха два източника с две различни цифри и ти повярва и на двете след като не се реши да определиш една от двете цифри за измислена. И разбира се в този случай няма нужда да се мисли. Каквото и правиш. И обратното в случая със самолетите именно чрез факти за тайни доставки се стига до извода, че те са толкова.

преди 1 час, nikolov2020 написа:

Нищо не можеш да измислиш Косе

Така че по добре трай .

Като каза измисля се сетих че половината месец мина и още едно обещание отече. Сега с нетърпение очаквам следващото.

Но като цяло заряза обещанията и това искрено ме натъжава. Моля те бъди старото Кире.

Руснаците се самобомбардираха: ВВС взриви база на сухопътните сили в Донецка област (ВИДЕО)

Нагледните примери, при това с видеокадри, как руската армия унищожава безогледно каквото ѝ падне във войната в Украйна се попълниха с още един през последното денонощие.

https://www.actualno.com/europe/rusnacite-se-samobombardiraha-vvs-vzrivi-baza-na-suhopytnite-sili-v-donecka-oblast-video-news_2302454.html

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.