Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Не се заяждам, ама некромантията е друго.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 27.10.2022 г. в 21:00, maxthon написа:

Еми млъкни тогава и спри да се изживяваш като клоун във форума.... Не си забавен...

Един от малкото пъти когато съм съгласен с бъдито...Макар че за мен е забавен като не си спомня какво е казал преди време.

29 октомври - Ден на освобождението на Селидово.

29 октомври е денят на официалното освобождение на град Селидово от украинска окупация.
Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че градът е освободен. Почистването е завършено.
Селидиво е под украинска окупация повече от 10 години.

на 28.10.2022 г. в 21:32, glen написа:

Операция Z !

Ето последното резюме от Министерството на отбраната на Русия,

ако някой се интересува:

Доклад на Министерството на отбраната на Русия за напредъка на специалната военна операция в Украйна (28 октомври 2022 г.)

Въоръжените сили на Руската федерация продължават специалната военна операция.

💥 В посока Купянск до 1 усилен батальон на противника атакува позициите на руските войски към Берестовое (Харковска област).

Всички атаки са отблъснати.

Ликвидирани са над 150 украински военни, 1 танк, 5 БМП, 4 БТР и 9 пикапа.

💥 В посока Красни Лиман 2 батальонно-тактически групи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) провеждаха настъпление към Червонопоповка (Луганска народна република).

Интензивните действия на руските войски доведоха до спиране на врага.

Артилерията и армейската авиация са ликвидирали над 50 украински военнослужещи, 2 танка, 3 бойни бронирани машини и 2 моторни превозни средства.

💥 В южнодонецко направление ротна тактическа група на ВСУ атакува позициите на руските войски край Времевка (Донецка народна република).

Интензивните действия на руските части и артилерия доведоха до изтласкване на противника на изходни позиции.

Ликвидирани са над 30 украински военнослужещи, 1 танк, 2 бойни бронирани машини и 1 пикап.

💥 В направлението Николаев-Кривой Рог руската артилерия и армейската авиация нанесоха съсредоточени удари по резервните сили на украинските войски, които се предислоцират от дълбочина, и диверсионните групи в близост до линията на съприкосновение.

Ликвидирани са над 180 украински военнослужещи, 8 бойни бронирани машини и 6 моторни превозни средства.

💥 Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията са неутрализирали 6 командни пункта на ВСУ край Купянск (Харковска област), Невское (Луганска народна република), Торское, Северск, Звановка (Донецка народна република) и Николаев, както и 74 артилерийски подразделения на огневите им позиции, жива сила и военна техника в 167 района.

Унищожени са 5 склада за боеприпаси на ВСУ край Весьолое (Донецка народна република), Давидов брод, Нова Каменка (Херсонска област) и Николаев.

💥 Средствата за противовъздушна отбрана са свалили 1 хеликоптер Ми-8 на украинските ВВС близо до Нова Каменка (Херсонска област).

3 безпилотни летателни апарата са прехванати край Николское и Берислав (Херсонска област).

Освен това 6 снаряда, изстреляни от HIMARS и MLRS „Ураган“, са свалени близо до Нова Каховка, Токаревка (Херсонска област) и Покровское (Донецка народна република).

📊 Общо 326 самолета и 164 хеликоптера, 2356 безпилотни летателни апарата, 383 зенитно-ракетни системи, 6130 танка и други бойни бронирани машини, 876 бойни машини със системи за залпов огън, 3532 оръдия и минохвъргачки на полевата артилерия, както и По време на специалната военна операция са унищожени 6823 единици специална военна техника.

Тия самолети за нищо ги нямат ..

на 29.10.2022 г. в 23:12, Гост написа:

Внезапное наступление! Херсон наш!

Може ли някой да го покаже видеото че ми стана интересно?

Парамобил

Представям ти Евгений Дикий 

Екс командир на Айдар, сега охранена мутра която отговаря за украинската станция в Антарктида (!!!) изхарчил 11 милиона долара (червен хайвер и шампанско моето) за нея уж за запаси.

Истинските патрЕоте в Киев вече го написаха 

Украйна е в агония - няма надежда

IMG_20241029_211230_996.jpg

на 27.10.2023 г. в 7:17, Sliderum2 написа:

Гейпросащесср трололинките са в потрес. И Словакия спира да дава оръжия на бандерофашистите. Я пратете танковете и им спретнете една пражка пролет, как ще спират да пращат оръжия за войната на сащ с Русия. А ние станахме разграден двор всякакви чужди войски стоят у нас и ни прекосяват както си щат.

Аз още не съм преживял китайските части и сега - Словакия... Светът е толкова жесток.

на 27.10.2023 г. в 9:01, Киро Н. написа:

Ланцет зачистват САУ от 40км

https://t.me/russian_airborne/2356

Косьо какво става с Орик в Х 

Хвана го липсата май - скоро и отрепките от СБУ

Тия дни по 31.12.2023 ще да е. Не отричам - баба Пенка много я бива с кристалната топка :)

преди 12 минути, kosyo написа:

Аз още не съм преживял китайските части и сега - Словакия... Светът е толкова жесток.

Тия дни по 31.12.2023 ще да е. Не отричам - баба Пенка много я бива с кристалната топка :)

Косьо колко дрона ти останаха :)

на 29.10.2023 г. в 14:23, Киро Н. написа:

Косе колкото и да се напъват украинците - парите ще са малко - и за дрони няма да има :)

Нечовешко е това познаване направо. Ванга нервно пуши в ъгъла..

преди 1 минута, В. Велев написа:

Косьо колко дрона ти останаха :)

От как няма китайски части положението е критично.

на 29.10.2023 г. в 21:50, maxthon написа:

Би следвало да ни осведоми този този, който зададе въпрос с идеята, че директно може да отговори и да ни съобщи как на едното място активите са повече от на другото. Пък и още отначало се знае, че няма да крадем самите активи, а само тези средства, които са спечелени от това, че се съхраняват тук. Тоест лихвите. Никой луд няма да рискува директно да окраде активите. Никой след това няма да посмее да си остави каквото и да е в държава от ЕС под угрозата да стане рязко неудобен и да каже и той чао-чао на парите си.

Хм, не че нещо ама едни финландци викат че не си прав и се съдят и дори имаше новина от тях от преди няколко дни. Ох, да бре то това не се отнасяше за руZия , а само за Запада.

Руснаците влязоха в Курахово

Изобщо положението на укрите е "леле како"

Да видим до утре какво ще се случи.

Ермак е в usa - муфти нещо 

Ребята, пак не отговорихте за окупацията, при обещанието, че няма да се окупира. За конституция някой нещо редеше.

А Швейцария преосмисля дали да не си промени политиката за даване на оръжие. Ама не четете ли такива работи?

преди 22 минути, parmobil написа:

За конституция някой нещо редеше.

За конституция не знам. Знам обаче какво казва Декларацията за независимост на Укрия, където дори преди точка 1 пише:

ДЕКЛАРИРА

държавен суверенитет на Украйна като върховенство, независимост, пълнота и неделимост на властта на републиката на нейната територия и независимост и равенство във външните отношения.

Mожеш ли да ми кажеш как желанието им за членство в НАТО се вързва с болднатото? 

Хохлите как въобще успяха да излъжат католическия свят,  че обединението на руските казаци с нещо зависи от техни решения!?   Сега предстоят всички последствия.    Колективният Запад отново трябва да бъде убеждаван защо Русия е постоянен представител в Съвета за сигурност при ООН.    А привършването на бандеровските хохли продължава.   Зеленски е никому ненужен идиот, който се вълнува от събитията в област Курск.  Така изглеждат нещата като гледна точка на повечето руснаци.

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Пълна липса на синхрон..

Но пък разпръскването е ОК!

Героят на сутринта:

Нишка за някаква гробище на безаналоговост. Гледам на гъсто са ги погребали, а иначе има само санитарни загуби. Група тъмни братя са изпаднали в екстаз от толкова много желязо на куп.

Сега е момента баба Пенка да ми обещае нещо ново или да каже защо използва неправилно кристалната топка :), хайде баби - кажи си.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.