Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, kaldata1 написа:

Така че украинците сами не вярват на това, което сътвориха. Не че им е за първи път да жертват младите си в името на оцеляването си... 🙁

T.e. искаш, да ми кажеш, че е някакво безкрайно геройство, да обявиш тотална мобилизация и понеже няма вече пушечно месо, че фронта пада и няма какво да запълва дупките в пробойните, да свалиш мобилизационната възраст на 18 години? Да товариш хора насилствено като животни и отвличайки ги да ги пращаш моментално на фронта от ден първи на войната. И това според теб е нещо особено впечатляващо? Геройство? Да се пише направо в учебниците по военно дело? 😆😆😆

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, communismatic написа:

T.e. искаш, да ми кажеш, че е някакво безкрайно геройство, да обявиш тотална мобилизация и понеже няма вече пушечно месо, че фронта пада и няма какво да запълва дупките в пробойните, да свалиш мобилизационната възраст на 18 години? Да товариш хора насилствено като животни и отвличайки ги да ги пращаш моментално на фронта от ден първи на войната. И това според теб е нещо особено впечатляващо? Геройство? Да се пише направо в учебниците по военно дело? 😆😆😆

https://europeanstudiesreview.com/2023/11/27/the-overlooked-role-of-soviet-child-soldiers-in-defeating-adolf-hitler/

Ако Путин си беше седял на азиатското ненаяло се дупе, нямаше да има нужда да мобилизират никого. Но, уви, на някои хора 17 млн. кв. км не са им достатъчни.

на 18.12.2023 г. в 14:56, Киро Н. написа:

Истинската дискусия с вас краварчета започна тази година.

Саудитите минаха на реали, Китай на юани, Руснаците на юани и рубли. Имат военен сююз ПО-ГОЛЯМ от великата американска армия.

Така че си затваряйте плювалниците и заминавайте с разните нпо-та които сте наплодили за 50 години

Имало бе дискусия.!? Имало съюз?! Ще си затворя очите все едно не съм го видял това, че малко смешно че не си мият гумите на камионите на Ламанша още..

на 18.12.2023 г. в 15:13, Киро Н. написа:

ДА никаква дискусия не може да има

Просто американските правила НЕ ВАЖАТ ВЕЧЕ, ООН е изгоряла организация - така че МЛЪКВАЙ

Ама им казват че ще стрелят с ракета да не станат грешки.

току-що, kaldata1 написа:

https://europeanstudiesreview.com/2023/11/27/the-overlooked-role-of-soviet-child-soldiers-in-defeating-adolf-hitler/

Ако Путин си беше седял на азиатското ненаяло се дупе, нямаше да има нужда да мобилизират никого. Но, уви, на някои хора 17 млн. кв. км не са им достатъчни.

Ми виж сега... Ако тръгнем по тая логика, ако Юшченко не беше подхванал, да създава нови герои като Бандера, Шухевич, Петлюра и прочее... нямаше да има и такова влошаване на отношенията между Украйна и Русия. Да не говорим за събитията от 2014-та, където законноизбран президент беше свален чрез майдан и на негово място сложиха Порошенко. Интересно къв х0й го диреше Виктория Нюланд на протестите на площада. Да не е свързано с назначението на сина на Байдън в украинската газова компания? Едва ли... Няма такова нещо. Абсурд... САЩ се гнусят от корупцията!

на 18.12.2023 г. в 17:11, Anneliese написа:

Не се занимавайте с лудите западни тролове, те още бълнуват победа в Украйна, вярват на всякаква пропаганда и на всякакви лъжи, защото само това им е останало. Психично болни, бедни духовно и неуравновесени хора, които цял живот проституират за пари. Жалки същества без грам морал, глупави, прости и необразовани, имащи нуждата някой да им казва какво и как да мислят и как да живеят. Скотове!!! Не си губете времето с тях, не ги съжалявайте! Някои от тях са пропаднали пияници и наркомани. Продават се за една бутилка и една доза.

Оставете ги да си говорят сами!

Колко мило.. Благодаря и наздраве.

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Те не останаха хора. Празната територия е мрачна и грозна на фона на Европа. Завистта заслепява реалността на ватнешките пиянки. Мечтата ми, че някога ще стигнат нивото на средния европейски гражданин ще се размине за следващите двеста години. Ще си останат с мечтите за Европа и мислите, че са Европейци!

Другари , знам че на вас не ви е направило впечатление, ама аз ги гледам тия неща- Филипов добре ли е? Не е поствал видеа които да докладвам в тубата от близо месец и ще ми спрат парите, а идват празници.

преди 3 минути, communismatic написа:

Ми виж сега... Ако тръгнем по тая логика, ако Юшченко не беше подхванал, да създава нови герои като Бандера, Шухевич, Петлюра и прочее... нямаше да има и такова влошаване на отношенията между Украйна и Русия. Да не говорим за събитията от 2014-та, където законноизбран президент беше свален чрез майдан и на негово място сложиха Порошенко. Интересно къв х0й го диреше Виктория Нюланд на протестите на площада. Да не е свързано с назначението на сина на Байдън в украинската газова компания? Едва ли... Няма такова нещо. Абсурд... САЩ се гнусят от корупцията!

Това е карта на "Да"-тата от референдума за независимост на Украйна от СССР през 1991-ва.

Толкова за "законноизбрания" проруски президент, който напук на целия народ обърна поглед към Русия, която 82% от населението вече беше отхърлило. В момента в Грузия се случва абсолютно същото - от десетилетия Грузия е най-проевропейски настроената държава в Кавказ, докато изведнъж разбираш ли всички дружно си падат на главата и избират партията на проруския милиардер. 🤩

n9kd8gy6tfr91.thumb.jpg.708ca5d56761d5b77cb46d95baec6607.jpg

току-що, kosyo написа:

Другари , знам че на вас не ви е направило впечатление, ама аз ги гледам тия неща- Филипов добре ли е? Не е поствал видеа които да докладвам в тубата от близо месец и ще ми спрат парите, а идват празници.

Дали ни прави впечатление? 🤔

Ами не! 😂 На никой не липсва!

Не че някой си е направил труда да гледа какво поства.... 

преди 7 минути, kosyo написа:

Колко мило.. Благодаря и наздраве.

Цитат

Не си губете времето с тях, не ги съжалявайте! Някои от тях са пропаднали пияници и наркомани. Продават се за една бутилка и една доза.

Ами аз съм напълно съгласен с леля Ани. Всеки, който не иска съюз със Северна Корея и Иран, е наркоман! 👄

"Лорд Минчев - любимец на Митрофанова?
Евгени беше единствената звезда на коледното парти в посолството"

https://telegraph.bg/svetski/novini/lord-minchev-liubimec-na-mitrofanova-evgeni-beshe-edinstvenata-zvezda-na-kolednoto-parti-v-posolstvoto-438463

преди 7 минути, NovakJ написа:

Те не останаха хора. Празната територия е мрачна и грозна на фона на Европа. Завистта заслепява реалността на ватнешките пиянки. Мечтата ми, че някога ще стигнат нивото на средния европейски гражданин ще се размине за следващите двеста години. Ще си останат с мечтите за Европа и мислите, че са Европейци!

Центъра на Москва изглежда много добре. Петербург е много красив град. 

преди 2 минути, NovakJ написа:

Дали ни прави впечатление? 🤔

Ами не! 😂 На никой не липсва!

Не че някой си е направил труда да гледа какво поства.... 

Изпуснал си -имаше зверски попадения сред тях.

преди 7 минути, kosyo написа:

Спрели са му рублите/заплащането? 😂

Я да питам, какво общо има скъсването със СССР с това, че един законноизбран президент беше свален чрез майдан, който беше организиран от американското посолство? Как навърза едното с другото? ОК, може да е бил проруски... но все пак е избран чрез избори. Докато Порошенко си беше издигнат чрез майдан, а на всичкото отгоре беше най-обикновена американска марионетка. Какво постигнаха украинците под неговото ръководство? Нищо... Да не говорим, че нито влязоха в ЕС, нито влязоха в НАТО. Нали това ми го давате все като аргумент.
Съвсем отделна тема е, че Украйна по никакъв начин не е била репресирана от КПСС. По никакъв! Дори точно обратното... тази държава е имала безкрайно много привилегии в рамките на СССР. Дори културата и езикът им са дообработвани през социалистическият период. Първо... ако не е бил Владимир Илич Ленин никога украинците не биха имали самостоятелна държава. Кой ще признае някакъв абсолютно измислен народ, че и да го остави, да си прилапа чужда територия!? Това е абсурдно... Украинският етнос се заражда през 17-ти век чак. А сега ми обясняват разни лаладжии, че Украйна била влязла "насилствено" в СССР. То не е било "насилствено", просто не е имало друг начин. А сега ми свалят паметници на Ленин. Фактически, швабите имат интерес от независима Украйна в ония години, ама не за друго, а защото искат да се вкопчат в нея за да изцоцат ресурсите й. Така се случва и на практика, след подписването на Брест-Литовският мирен договор, те веднага го нарушават и нахлуват в тяхната територия. Те ще си тръгнат от Украйна чак когато войната приключи, но пък тогава и Полша се намесва. Дълга история...
Хрушчов? Ми той сам се определя за украинец... На Леонид Брежнев цялото му обкръжение е от Днепропетровск. На Горбачов тъста му пък е от Чернигов, а много добре знаем какво влияние има Раиса над него. Особено ударна помощ получават през 20-те и 30-те години на миналият век, даже имената им са сменяни на тия, които са били с руско самосъзнание. От Никола ставаш Микола и т.н. Нямаш право дори на държавна работа, ако не научиш украинският...

Атака с дронове е станала факт в Таганрог, Ростовска област - това се е случило малко след като там имаше атака с британско-френските ракети Storm Shadow/SCALP. Целта на ракетите е било едно от най-големите химически предприятия на Руската федерация, занимаващо се с производство на ракетно гориво – "Каменски комбинат" (Таганрогски металургичен завод). 

За "Каменски комбинат" още през 2011 година ЦРУ публикува частично разсекретени документи. Той е създаден още по времето на СССР и задачата му е да произвежда гориво за междуконтинентални балистични ракети, като съответните мощности за това са построени и завършени през 1964 година. ЦРУ прави оценка, че заводът работи на пълна мощност само през половината от времето, откакто е създаден, защото често има преправяния и определени ключови структури не са в действие. Предприятието се намира на около 95 километра северно от Ростов.

https://www.actualno.com/europe/sled-udar-s-raketi-storm-shadow-po-ruski-voenen-zavod-nabludavan-ot-cru-ataka-i-s-dronove-video-news_2362024.html

преди 16 часа, communismatic написа:

Ми... извинявай, ама... някои хора, все пак стават и сутринта за работа. Ясно ми е, че болшинството от вас сте разни бавноразвиващи, дето родителите ви издържат, ама е напълно нормално да се става по-рано от 8, ако работиш някъде. Сутринта с кафето, що да не ви се посмея?! И то не само на теб, бъди спокоен... Аз по принцип не спирам, да се хиля с тоя форум. Пълно е с лоботомирани.

Какво лъжеш хората, че си спал и си щял да ходиш на работа? Та ти не си беше лягал. 410 мнения за един месец, това са 410 мнения / 30 дни, което е приблизително 14 мнения на ден, доста от които ги вадиш дълги чаршафи. Или имаш някакво разстройство, или си бот фейкомет, или и двете.

преди 1 минута, Гoст написа:

Та ти не си беше лягал.

Т.е. ти си стоял буден цяла вечер, за да ме дебнеш, кога пиша и кога не? Това направо ми прилича на болестно състояние... 😆

преди 1 час, communismatic написа:

То па щото Путин е много по-добър като праща насилствено на фронта момчета от дълбоката провинция, за да не тормози московските "жълтопаветници", които доказват как са се нацифицирали от вътре, защото изглежда на никой в столицата не му пречи малките народи в страната да се използват за жертва. Има видеа на протести дълбоко в страната на момчета и семействата им с дръпнати очи, които протестират срещу тази несправедливост, но ги качват на камионите и бият родителите им. Това ли според теб е впечатляващо и си умираш да защитаваш такава държава по форумите за някой лев?

преди 2 минути, communismatic написа:

Т.е. ти си стоял буден цяла вечер, за да ме дебнеш, кога пиша и кога не? Това направо ми прилича на болестно състояние... 😆

То си личи кой е в болестно състояние с тези обсесии и паранои, че някой го дебне. Виж се колко мнения си навъртял за 1 месец, повечето от които да защитаваш Русия и соца. За голия мъж на аватара и интересите "секс" изтипосани под него в преобладаващо мъжки форум, дето не знам, явно с тия интереси във визитката искаш да привлечеш внимание, са все неща дето си говорят от далеч за теб.

преди 1 минута, Гoст написа:

То па щото Путин е много по-добър като праща насилствено на фронта момчета от дълбоката провинция, за да не тормози московските "жълтопаветници", които доказват как са се нацифицирали от вътре, защото изглежда на никой в столицата не му пречи малките народи в страната да се използват за жертва. Има видеа на протести дълбоко в страната на момчета и семействата им с дръпнати очи, които протестират срещу тази несправедливост, но ги качват на камионите и бият родителите им. Това ли според теб е впечатляващо и си умираш да защитаваш такава държава по форумите за някой лев?

Да, де... Само дето разликата е, че мобилизацията в Русия засегна едва 300 000 души и между другото... основно разни амуджи и "дръпнати" (понеже използваш такъв израз). Имаше наистина протести в Дагестан и т.н. тук съм съгласен, че е несправедливо, понеже Путин целеше да запази славянското население. Ама дори и да е така пак няма база за сравнение, понеже в Украйна тия неща не са спирали от ден първи на войната. И пак тънката разлика е, че Украйна е загубила войната още след юруша на Залужни... тогава се бухаше яко пушечно месо и за един окоп се пращаха по 300 момчета. И да мобилизират... "кел файдЪ", казано на чист български език.

ППХе

Гледам плякалото е работило здраво че и логика вкарало.

Косе чичовото сметката е следната.

За 2 месеца - 2000 квадратни километра и освен това не могат да спрат настъплението.

Докато намерят пари ще минат 3 месеца минимум :)

Трябват им пари - щото няма заплатки и любимите ти дрони. Наемници. Атентати. Освен това американски боеприпаси не се ядат.

3 месеца по 2000кв/км и Днепропетровска околия стана руска.

Внезапно кухата Кая Калас заявява днес - "Първа задача е да спрем руското настъпление"

ПП

Снабден с пуканки чакам да видя как ще стане...

IMG_20241219_002212_881.jpg

преди 11 минути, communismatic написа:

Да, де... Само дето разликата е, че мобилизацията в Русия засегна едва 300 000 души и между другото... основно разни амуджи и "дръпнати" (понеже използваш такъв израз). Имаше наистина протести в Дагестан и т.н. тук съм съгласен, че е несправедливо, понеже Путин целеше да запази славянското население. Ама дори и да е така пак няма база за сравнение, понеже в Украйна тия неща не са спирали от ден първи на войната. И пак тънката разлика е, че Украйна е загубила войната още след юруша на Залужни... тогава се бухаше яко пушечно месо и за един окоп се пращаха по 300 момчета. И да мобилизират... "кел файдЪ", казано на чист български език.

Естествено е, че ще има разлика. Когато една война е несправедлива, първо се навиват да участват наемници. Като те свърваш пращат затворници срещу амнистия. А когато и те свършат обявяват с цялото си лицемерие "частична мобилизация", за да се акцентира че е "частична", видиш ли нищо особено не е това, "ще ви засегне всички ама "частично", не се притеснявайте". Ако патритотите в Русия смятаха, че войната на диктаторът им е справедлива, руската страна нямаше да изпитва такъв недостиг, че да посегне към дагестанците и тем подобни. Все едно посланието е, че се осбождават от не толкова важните граждани в тази месомелачка. Не виждам какво се пилееш да защитаваш такъв отвратителен режим в 21 век, който единственото което го крепи е масовата психоза и начело му е един самозабравил се диктатор, тотално откъснат от реалността. Хората го обсъждат, че не е сядал да влезе в интернет от години, което наскоро си пролича, когато едно дете го пита "ще се подпишете ли на моя канал?" (всички руснаци казват така на "абонирате ли" и той не вдяна изобщо за какъв канал и какво абониране говори детето и го пита в прав текст да му каже "ама къде да се подпиша" и то съвсем не на шега. Това е човек, който е тотално обезумял от вертикалата на властта. В пищният му дворец в Геленджик показаха чак как там е поръчал да си сложи орнаменти от хералдиката на последното руско царско семейство. Тотално обезумял човек, който може да има само тотално обезумяли последователи. Мисля, че е ясно кого имам предвид.

Верно ли извади опорка от младостта на Навални :)

Гост - за нищо не ставаш :)

Баси смешката написа.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.