Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Да, де... Ти четеш все хора, от които се излива вселенската мъдрост, а нещата все излизат обратното... Странна работа! 😆
Иначе е впечатляващо високото самочувствие на човек, който до момента не е написал нито едно вярно нещо. Похвално... 😆

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, де... Ти четеш все хора, от които се излива вселенската мъдрост, а нещата все излизат обратното... Странна работа! 😆
Иначе е впечатляващо високото самочувствие на човек, който до момента не е написал нито едно вярно нещо. Похвално... 😆

А ти защо реши, че четеш по-правилни неща? За поглед.инфо вече разбрах, че ти е настолен сайт.

току-що, parmobil написа:

А ти защо реши, че четеш по-правилни неща?

Аз нищо не решавам, ти твърдиш нещо, аз веднага го оборвам. Ти твърдеше, че мераклиите за договор в руската армия свършвали, веднага ти доказах, че това не е така. Ти твърдиш, че както било тръгнало скоро щяло да има мобилизация, аз ти давам поредното изказване на Сирски, което тотално те опровергава. Принципно така действам винаги срещу всички вас, вие си плещите глупостите, аз ви опровергавам с факти... Това с "матушка кляка по всички параграфи" пак е пълна простотия... Поредната от многото, които си изписал.

преди 1 минута, communismatic написа:

Аз нищо не решавам, ти твърдиш нещо, аз веднага го оборвам. Ти твърдеше, че мераклиите за договор в руската армия свършвали, веднага ти доказах, че това не е така. Ти твърдиш, че както било тръгнало скоро щяло да има мобилизация, аз ти давам поредното изказване на Сирски, което тотално те опровергава. Принципно така действам винаги срещу всички вас, вие си плещите глупостите, аз ви опровергавам с факти... Това с "матушка кляка по всички параграфи" пак е пълна простотия... Поредната от многото, които си изписал.

Ехаа... :giggle1:

Кой беше ти?  🤔

Комуниста от село Борисово дето е неграмотен.

Отговора ми е:

Оборваш си душевното разстройство! 😂 Аре у леву, и без това много те издържах! 

преди 3 минути, communismatic написа:

Кое си оборил? За цените и инфлацията нищо не си оборил.

А за мобилизацията се опитваш да ме накараш да се обяснявам за нещо, което не съм написал. И по-точно - насилствена мобилизация.

Толкова пъти се опита да го внушиш. Даже ме цитира, за да се види, че не съм писал такова нещо, но ти продължаваш с детски инат.

преди 1 минута, NovakJ написа:

Ехаа... :giggle1:

Кой беше ти?  🤔

Комуниста от село Борисово дето е неграмотен.

Отговора ми е:

Оборваш си душевното разстройство! 😂 Аре у леву, и без това много те издържах! 

Имаш и и другарче! :giggle1:

2024-12-18201742.png.b585e5e3fed6679b2ef6a2c2b6a4063b.png

преди 4 минути, parmobil написа:

Кое си оборил? За цените и инфлацията нищо не си оборил.

Пак да задам въпроса - ти малоумен ли си? Кога някога съм отричал, че в Русия е имало инфлация? Постнах поста на моя човек, който дори твърди същото, че цените са се вдигнали. Аман от хора, които не умеят, да четат с разбиране...

преди 5 минути, parmobil написа:

Толкова пъти се опита да го внушиш.

Нищо не съм внушавал, ти поде теорията на Госта, не случайно те подпитах поне да обясниш какво си имал предвид. И какъв беше крайният ефект? Пак тотално неверни неща, които ти ги наричаш "факти". И в същото време ти твърдиш, че много четеш руски форуми и си много наясно. И с кое си наясно? Я ми дай пример с нещо, което си написал и е било вярно?

преди 28 минути, communismatic написа:

Обори че имаш акъл.

Володимир Зеленски в Брюксел за разговори с лидерите на НАТО и ЕС

"Европа има нужда от силна, обединена позиция, за да осигури траен мир. Всеки фундаментален въпрос, който оказва влияние върху Европа, а прекратяването на войната на Русия в Украйна със сигурност е такъв, се нуждае от координирана и ефективна работа от европейските нации", написа Володимир Зеленски в социалната мрежа "Екс".

Европейците се притесняват от възможността за спиране на американската военна помощ за Украйна и от обещанията на Доналд Тръмп да сложи край на войната „за 24 часа“, отбелязва АФП. На този фон Украйна сега поставя въпроса за възможността за мирни преговори, които доскоро отхвърляше, при условие че бъде гарантирана нейната сигурност.

Очаква се на срещата тази вечер да присъстват лидерите на Германия, Полша, Италия, Дания, Нидерландия, както и ръководителите на основните институции на Европейския съюз. В Брюксел няма да присъстват британският премиер Киър Стармър, нито френският президент Еманюел Макрон, който е на посещение в Майот - френски архипелаг в Индийския океан, опустошен от циклона „Шидо“. Те ще бъдат представени от своите външни министри.

„Укрепването на Украйна е не само морално, но и стратегическо задължение“, подчерта по-рано днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Приоритет е да се гарантира, че Украйна „няма да бъде принудена да приеме мир, който ѝ е продиктуван“, повтори германският канцлер Олаф Шолц при пристигането си в Брюксел.

Вчера Зеленски призова за „траен мир“, който руският президент Владимир Путин „вече не може да наруши“. А единственият начин да го гарантира е Украйна да се присъедини към НАТО и да се възползва от защитата на военния алианс, подчерта украинският президент.

НАТО обаче засега обмисля други гаранции за сигурност. Миналата седмица във Варшава Франция и Полша обсъдиха изпращането на войски в Украйна, които да гарантират спазването на евентуално прекратяване на огъня.

https://fakti.bg/world/935909-volodimir-zelenski-v-bruksel-za-razgovori-s-liderite-na-nato-i-es

преди 4 минути, BANKATA написа:

Обори че имаш акъл.

Ти специално да говориш за акъл... Моля те... 😆😆😆

преди 11 часа, Мечо Хубавеца написа:

Руснаците печелят....но това е пирова победа. ..огромни загуби имат...

И какво печелят руснаците? Мариупол, Мелитопол и Бахмут, части от Запорожие и Херсонска област. Уникална победа, невиждан военен подвиг. 

Като видиш картата за какво отидоха 3 години, 700к души и колосални материални загуби и може да ти призлее.

DraftUkraineCOTNovember102024.thumb.png.64d6fedc5c46b23862556d9628dc875c.png

преди 1 минута, kaldata1 написа:

И какво печелят руснаците? Мариупол, Мелитопол и Бахмут, части от Запорожие и Херсонска област. Уникална победа, невиждан военен подвиг. 

Като видиш картата за какво отидоха 3 години, 700к души и колосални материални загуби и може да ти призлее.

Недей така!

Важното е, че всичко е по план! 😂

Киев го взеха за три дни - забрави ли? 😂

преди 3 минути, kaldata1 написа:

DraftUkraineCOTNovember102024.thumb.png.64d6fedc5c46b23862556d9628dc875c.png

Мхм, тя Русия едва крета... 😆
700К загуби? Някой май вярва на сводките от украинския генщаб, а? 😆

Защо хохлите решиха да правят насила бандеровци от казаци?   Да Ви попита човек - белким се освестите от лъжите на католици.

преди 3 часа, Киро Н. написа:

Косьо

Завода е цял, а ти си трол-обикновен.

Само малко пуши...

Като на баба Пенка и  обещанията..

Ама това си заслужава ядрена доктрина направо.

преди 5 минути, communismatic написа:

Мхм, тя Русия едва крета... 😆
700К загуби? Някой май вярва на сводките от украинския генщаб, а? 😆

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Komandvashtiyat-britanskata-armiya-Rusiya-e-ponesla-rekordni-zagubi-v-Ukraina-prez-oktomvri-2332184

Данните са на английското разузнаване и вероятно са доста консервативни. Статистика руснаците не водят, но и да водят, ще им се случи това, което се случи с тази за наркомании, СПИН и алкохолизъм в РФ - лично съм я намирал на сайта на Росстат преди войната ... но преди около 2 години я изтриха. 🥰

Руснаците през цялата си история са заливали врага с човешка маса - понякога са печелили с това, понякога - не. Но това си им е бойната тактика. Така че 700к жертви, от които поне 1/3 починали при толкова месеци безплодни атаки срещу укрепени украински позиции си е нещо напълно възможно. 

https://dnes.dir.bg/svyat/pokrovsk-pod-obsada-ukrainskite-sili-sa-otblasnali-40-ruski-opita-za-shturm-prez-poslednite-24-chasa

Ей ги ... 40 атаки за 1 ден. 40!!! Да са живи и здрави дагестанските и бурятските майки и да родят нови. Ако не те, северокорейките.

Чунким баба Пенка нещо разбира?   Тя не е като леля Станка - която се гордее,  че е наборка на Кокич и лично на Путин!  

току-що, kaldata1 написа:

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Komandvashtiyat-britanskata-armiya-Rusiya-e-ponesla-rekordni-zagubi-v-Ukraina-prez-oktomvri-2332184

Данните са на английското разузнаване и вероятно са доста консервативни. Статистика руснаците не водят, но и да водят, ще им се случи това, което се случи с тази за наркомании, СПИН и алкохолизъм в РФ - лично съм я намирал на сайта на Росстат преди войната ... но преди около 2 години я изтриха. 🥰

Руснаците през цялата си история са заливали врага с човешка маса - понякога са печелили с това, понякога - не. Но това си им е бойната тактика. Така че 700к жертви, от които поне 1/3 починали при толкова месеци безплодни атаки срещу укрепени украински позиции си е нещо напълно възможно. 

https://dnes.dir.bg/svyat/pokrovsk-pod-obsada-ukrainskite-sili-sa-otblasnali-40-ruski-opita-za-shturm-prez-poslednite-24-chasa

Ей ги ... 40 атаки за 1 ден. 40!!! Да са живи и здрави дагестанските и бурятските майки и да родят нови. Ако не те, северокорейките.

Аха, викаш... британците изкарали данните, ама не само това... те дори и били "доста консервативни"... Баси майката!

Е, пак е по-добре от Новак Джокович, той направо плясна 3 милиона като руски загуби... 😆😆😆😆

Баси форума... Имаш чувството, че си в някаква държава на бавноразвиващите...

Тук виждам освен нова версия на ядрената доктрина и поне 2 дебели червени линии и някой определено ще бъде споменат от онова пиянде. И няма да е от англосаксонката преса този път.

Kакво може да се случи, когато относително малко малцинство от радикализирани фанатици може да осъди на смърт много по-голяма група.Tероризиране на хората е последният елемент в една проваляща се държава. 

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr0.mp4?_=1

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr1.mp4?_=3

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr3.mp4?_=4

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr4.mp4?_=5

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr5.mp4?_=6

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr6.mp4?_=7

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr7.mp4?_=8

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr8.mp4?_=9

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr9.mp4?_=10

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr10.mp4?_=11

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/mobUkr11.mp4?_=12

В крайна сметка тази способност да се принуждава хората е функция на субсидиите, идващи от Запада. Западът плаща не само за оръжията, които поддържат претенциите за жизнеспособна армия, но и за заплатите на въоръжените бандити, които отнемат мъже от скърбящите им семейства.

Всяка принудителна държава, а украинската държава във всеки случай е изцяло принудителна, разчита на платени главорези, за да наложи волята си.

За три години разрушиха на няколко села курниците на бабите, но такъв е великия план на диктатора.

Страх ли ви е бе хора? 😂

Не ли? Трябва да се страхувате защото ватниците имали орешник! 😂

Поради едногодишното ембарго на баба Пенка и тази вечер няма да има бодра дрононарезка:

Жестока е тази жена! Всичко познава!

Героят на вечерта:

Хайде още един че съм ги събрал много:

преди 3 минути, communismatic написа:

Аха, викаш... британците изкарали данните, ама не само това... те дори и били "доста консервативни"... Баси майката!

Е, пак е по-добре от Новак Джокович, той направо плясна 3 милиона като руски загуби... 😆😆😆😆

Баси форума... Имаш чувството, че си в някаква държава на бавноразвиващите...

Решението е лесно - отиваш в някоя фейсбук група за Русия и по цял ден четеш как Запада фалира, долара изчезва, швейцарците са по затворите заради пуснато парно, немците ядат хамстери, а северокорейците нарочно правили бутафорни магазини за туристите, за да имитират беднотия и да не ги закачат. 🧐

Съжалявам, че войната не се разви според желанията ви - вероятно и самите украинци са безкрайно впечатлени, че Путин за 3 години превзе по-малка територия от Украйна, отколкото Хитлер от СССР за една година. До 24.02.2022 нямаха дори национален идеал и кауза. Сега, благодарение на вечно ненаялите се на територия, вече имат и това. 

Така че украинците сами не вярват на това, което сътвориха. Не че им е за първи път да жертват младите си в името на оцеляването си... 🙁

преди 9 минути, kosyo написа:

Поради едногодишното ембарго на баба Пенка и тази вечер няма да има бодра дрононарезка:

Жестока е тази жена! Всичко познава!

Героят на вечерта:

Хайде още един че съм ги събрал много:

Ще видиш ти като изстрелят орешника как ще падне на баба Пенка дувара! 😂

Ще избягат кокошките! 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.