Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, NovakJ написа:

Какво? Пак ли ти потъна граматиката?

Да, де... на мен ми е "потънала граматиката", а ти копираш текстове от други сайтове за да ми отговориш... Странна работа!? 😆😆😆

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Попитай ме нещо в което съм компетентен!

Кво ме караш цяла сутрин да чета за газа в Европа? :giggle1:

Дай нещо за войната? 🙂

току-що, attj написа:

Много нови думи си научил?    Така ли ще увеличаваш броя на недостатъчните бандеровски хохли? 

Много те е яд че Филипов се е поправил и забогатял, а само ти тъпчиш в съветско-комунистическата кал с ефтин китайски телевизор радост за цялата соц фамилия. Най тъпио си

преди 2 минути, NovakJ написа:

Дай нещо за войната?

И какво за войната? Давай айде... давай да я нищим? Кво става с украинското настъпление? Що им свършват хората?

Кокич въпрос

Марка телевизор на който екрана не е произведен в Китай ?

току-що, communismatic написа:

Да, де... на мен ми е "потънала граматиката", а ти копираш текстове от други сайтове за да ми отговориш... Странна работа!? 😆😆😆

Не е странно и пределно ясно написах защо! 😀 

Знам че ти е трудно да асимилираш някои неща, но вече започнахме да свикваме с това.😂

communismatic

Прави ми впечатление че са ги пришпорили като никога.

Интернета кипи от "захистники" 

ПП

Джока - чат gpt има повече интелект от тебе

преди 1 минута, communismatic написа:

И какво за войната? Давай айде... давай да я нищим? Кво става с украинското настъпление? Що им свършват хората?

Чакай малко сега, те хората им нали свършиха още през 2022 година? 😂

Не е странно и пределно ясно написах защо!

Да, де... щото си тотално некомпетентен. И като си тотално некомпетентен, що тръгваш, да спориш с мен по такива теми? Не знам, дали осъзнаваш, че си с акъл на първокласник, ама... Пича дори сам си признава, че ми отговаря на въпросите, посредством копиране от различни сайтове... 😆😆😆

Чакай малко сега, те хората им нали свършиха още през 2022 година?

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса? Я виж в "Дойче Веле", какво пише... Поне да се получи някаква дискусия. Ето, аз ти задавам въпрос, ти влизаш в "Свободна Европа", копираш каквото е нужно и ми отговаряш. Щом сам не можеш... 😆

преди 3 минути, nikolov2020 написа:

Прави ми впечатление че са ги пришпорили като никога.

Искам да видя статистиката за взетите територии за последния месец, наистина ще ми е интересно, дали руснаците ще бият рекорда си от ноември...

преди 4 минути, communismatic написа:

Да, де... щото си тотално некомпетентен. И като си тотално некомпетентен, що тръгваш, да спориш с мен по такива теми? Не знам, дали осъзнаваш, че си с акъл на първокласник, ама... Пича дори сам си признава, че ми отговаря на въпросите, посредством копиране от различни сайтове... 😆😆😆

Видя се колко пъти по различни теми стана за смях. Поне правиш шоу и на тези които четем отстрани ни е забавно и смешно да виждаме/гледаме как се излагаш! 😂

Объркан съм. Как ще влизаме в нета и ще отваряме "Свободна Европа". Това не е ли чужда помощта и не трябва да се разчита на нея? Е според идеята на най-умните тук?

току-що, NovakJ написа:

Видя се колко пъти по различни теми те стана за смях.

Много е забавно, как своите "грехове" ги преписваш все на някой друг... В смисъл, ти да ми говориш, че ставам за смях е все едно Азис да обвинява някой друг, че бил п*дераст... 😆

преди 1 минута, kosyo написа:

Объркан съм. Как ще влизаме в нета и ще отваряме "Свободна Европа". Това не е ли чужда помощта и не трябва да се разчита на нея? Е според идеята на най-умните тук?

И на некрофила му е особено сложно, да се осмисли един пост... То да не е да се дървиш на разчленени хора... 😆

преди 8 минути, K.Р написа:

Много те е яд че Филипов се е поправил и забогатял, а само ти тъпчиш в съветско-комунистическата кал с ефтин китайски телевизор радост за цялата соц фамилия. Най тъпио си

Уникален си.  В 6 имота имам 10 всякакви телевизора.   Много съм беден според теб.    Че и тъп?   Пиши нещо и по темата - Украйна ще увеличи четирикратно тарифите за транзит на газ за своите местни потребители от 1 януари, когато изтича срокът на сделката за пренос на руски газ по украинските тръби, заяви Националната комисия за енергийно регулиране по време на заседание, съобщи "Киев Индепендънт".    

преди 10 минути, nikolov2020 написа:

Кокич въпрос

Марка телевизор на който екрана не е произведен в Китай ?

Личи си защо си в соц групата 

преди 2 минути, communismatic написа:

Много е забавно, как своите "грехове" ги преписваш все на някой друг... В смисъл, ти да ми говориш, че ставам за смях е все едно Азис да обвинява някой друг, че бил п*дераст... 😆

преди 21 часа, NovakJ написа:

Първо искам да ми отговориш на въпроса, каква дискусия желаеш да водим:

а) Да се караме?

б) Да се обиждаме?

в) Да коментираме нещо конкретно по темата?

:popcorn2:

Ясно, отговор б)... :getout:

Смешник! 

преди 4 минути, communismatic написа:

И на некрофила му е особено сложно, да се осмисли един пост... То да не е да се дървиш на разчленени хора... 😆

Ми не забавно ми е как така ще отваряме сайт, пък трябва да се знае всичко наизуст. И пак да напомня че вчера те чакахме от работа да ни докажеш колко си умен. Не не съм подстрекател само показвам най-умните ти идеи... Радвам се че имам досег с такива титани на мисълта, дето забравят какво са обещали вчера.  Това е заразно да ти кажа сред вашите среди.

преди 3 минути, attj написа:

Уникален си.  В 6 имота имам 10 всякакви телевизора.   Много съм беден според теб.    Че и тъп?   Пиши нещо и по темата - Украйна ще увеличи четирикратно тарифите за транзит на газ за своите местни потребители от 1 януари, когато изтича срокът на сделката за пренос на руски газ по украинските тръби, заяви Националната комисия за енергийно регулиране по време на заседание, съобщи "Киев Индепендънт".    

Защо пак си спал с отвити крака беден завистлив соц пенсионере? Не те ли завиват в Мосейково 

Най тъпио соц пенсионер доносник

Затвори си гадната човка беее Косе 

Запознати сме с всеки абзац който плякнеш .

Цената на газта в Европа

IMG_20241231_112121_747.jpg

преди 1 минута, kosyo написа:

Ми не забавно ми е как така ще отваряме сайт, пък трябва да се знае всичко наизуст.

Т.е. да го питам каква е разликата между втечнен и тръбен газ е "да се знае всичко наизуст"!? ЧУДОВИЩНО УМЕН! ЧУДОВИЩНО УМЕН! 😆😆😆😆😆😆

преди 1 минута, K.Р написа:

Защо пак си спал с отвити крака беден завистлив соц пенсионере? Не те ли завиват в Мосейково 

Най тъпио соц пенсионер доносник

От завист и от яд чавдарчето Кокич да не вземе да се увреди!?    

току-що, attj написа:

От завист и от яд чавдарчето Кокич да не вземе да се увреди!?    

Защо си се увредил беден пенсионер-доносник. 

преди 1 минута, communismatic написа:

Т.е. да го питам каква е разликата между втечнен и тръбен газ е "да се знае всичко наизуст"!? ЧУДОВИЩНО УМЕН! ЧУДОВИЩНО УМЕН! 😆😆😆😆😆😆

За вчерашния разговор ставаше въпрос. Знам че сте с къса памет и трябва да ви се припомня постоянно - щото сте умни не за друго.

току-що, kosyo написа:

За вчерашния разговор ставаше въпрос.

Очевидно ти не си с къса памет, щото точно по време на "вчерашния разговор" той подхвана самичък темата за газа. Хубаво е като искаш, да влизаш в някаква дискусия е и да си поне малко адекватен. Аз не чакам никой да знае всичко "наизуст", но не и да ми копира изрезки от статии от тук и там, когато иска да води диалог с мен. Цитати е хубаво да се дават, когато трябва да се затвърди теза, а не когато го питам каква е разликата между втечен газ и тръбен и той да ми копира някакви глупости от майната си. Най-малкото се излага, поне в моите очи. Дори не му стига и акъла, да замаскира, че го е копирал и да го напише със свои думи. Сега разбра ли го или да го повторя?

Ей тоя текст си личи от 2 километра, че е копи-пейст...

Цитат

Тръбния газ се транспортира директно от находището до потребителите чрез тръбопроводи! 😕

Той нужда от специална обработка за втечняване и повторно превръщане в газообразно състояние, но пък изисква големи инвестиции в изграждане на газопроводи!

Втечнения газ се охлажда до температура от около -162 градуса, при която се втечнява. Това намалява обема му до 600 пъти, което го прави по-лесен за транспорт на дълги разстояния. Транспортира се с кораби и изисква съоръжения с които да се регазифицира/регазификация (боже, дори не знам какво означава тази дума😕на какви глупости трябва да отговарям все едно ме интересува😂) Това регазифициране е скъпо, прави се в доколкото разбрах в терминали което означава, че газа ще се оскъпи. Тези така наречени терминали са скъпи за построяване, транспорта също оскъпява продукта....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.