Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, NovakJ написа:

Длъжен ли съм да знам всичко за газа в Европа след като не ме интересува?

Да. Тръгваш да спориш по теми, от които нищо не разбираш. Естествено, че си длъжен... Това е все едно аз да тръгна да говоря за играта на Леброн Джеймс, а да не съм го гледал никога.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Запали са се от отломките от фойерверките:

Гадни отломки, все на кофти места падат.

Новият трансфер от московските към западните гей-клубове:

преди 2 минути, communismatic написа:

Да. Тръгваш да спориш по теми, от които нищо не разбираш. Естествено, че си длъжен... Това е все едно аз да тръгна да говоря за играта на Леброн Джеймс, а да не съм го гледал никога.

Сега се отклони за да продължиш да се заяждаш. Предполагам, че ако ти отговоря при следващите коментари ще започнеш да обиждаш. 

Дали разбирам или не, няма никакво значение след като съм ти отговорил! За този отговор съм си направил труда да търся и чета информация. 

Завършвам 2024 с страшна руска пропаганда 

Косьо, Джока - мийте си краката и си лягайте

20241231_122610.jpg

За малко да забравя бодрата дрононарезка (онова беше само предястието)  на баба ви Пенка санкциите работят..

Какви неща прави тази жена с топката... Страхотия направо

преди 52 минути, nikolov2020 написа:

Боже какъв идиот си 

Джока - не прави като Косьо

Ади, много сняг от Масква ви праща Путлер:super:

Може да бъде изображение с 4 души

преди 6 часа, NovakJ написа:

Какво представлява "тръбен" и "втечнен" газ? 

Тръбния газ се транспортира директно от находището до потребителите чрез тръбопроводи! 😕

Той нужда от специална обработка за втечняване и повторно превръщане в газообразно състояние, но пък изисква големи инвестиции в изграждане на газопроводи! 

Втечнения газ се охлажда до температура от около -162 градуса, при която се втечнява. Това намалява обема му до 600 пъти, което го прави по-лесен за транспорт на дълги разстояния. Транспортира се с кораби и изисква съоръжения с които да се регазифицира/регазификация (боже, дори не знам какво означава тази дума😕на какви глупости трябва да отговарям все едно ме интересува😂) Това регазифициране е скъпо, прави се в доколкото разбрах в терминали което означава, че газа ще се оскъпи. Тези така наречени терминали са скъпи за построяване, транспорта също оскъпява продукта.... 

Направих си труда да проверя написаният от мен текст, за който ме обвиниха, че бил копи-пейст за правописни грешки. Ето го резултата: Правилното изписване на думите съм маркирал с червен цвят в скоби. Възможно е да съм пропуснал някоя правописна грешка за което се извинявам. Все пак не съм учител по Български език и Литература.

Какво представлява "тръбен" и "втечнен" газ?

Тръбния (Тръбният) газ се транспортира директно от находището до потребителите чрез тръбопроводи! 😕

Той нужда (Той се нуждае) от специална обработка за втечняване и повторно превръщане в газообразно състояние, но пък изисква големи инвестиции в изграждане на газопроводи!

Втечнения (Втечненият) газ се охлажда до температура от около -162 градуса, при която се втечнява. Това намалява обема му до 600 пъти, което го прави по-лесен за транспорт на дълги разстояния. Транспортира се с кораби и изисква съоръжения с които да се регазифицира/регазификация (боже, дори не знам какво означава тази дума😕на какви глупости трябва да отговарям все едно ме интересува😂). Това регазифициране е скъпо, прави се в доколкото разбрах (доколкото разбрах, се прави) в терминали, което означава, че газа (газът) ще се оскъпи. Тези така наречени терминали са скъпи за построяване, транспорта (транспортът) също оскъпява продукта....

Хубав ден на всички и весело посрещане на Нова Година! :bye1:

преди 49 минути, NovakJ написа:

Направих си труда да проверя написаният от мен текст, за който ме обвиниха, че бил копи-пейст за правописни грешки.

Ти кажи по добре за тънкокожия Путин :D  като Ви говоря ,че не се усещате какво пляскате се мръщите. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 час, K.Р написа:

Ади, много сняг от Масква ви праща Путлер:super:

Може да бъде изображение с 4 души

Кокич вече се омота и в детската градина?   Някога е бил и чавдарче.     

преди 27 минути, attj написа:

Кокич вече се омота и в детската градина?   Някога е бил и чавдарче.     

Пак заби с скъсаните чорапи

преди 2 минути, K.Р написа:

Пак заби с скъсаните чорапи

Бабите в Мосейково още ли ти плетат чорапи !?  

преди 33 минути, nikssi написа:

Ти кажи по добре за тънкокожия Путин :D  като Ви говоря ,че не се усещате какво пляскате се мръщите. 

Ето, заповядай! :)

2024-12-31160421.png.aa7c260e28506710cf913b5b3de8ccdc.png

Ники, ето ти и линк към статията. От там е снимката на цитата! :)

Провери сам! 

25 години на власт: Погрижи ли се Путин за Русия - Свят - Vesti.bg

Ами пак греда! Кво да направя като съм винаги прав, освен да ти кажа наздраве за да се поуспокоиш, че не мина номера ти. 😂

Наздраве! :beer:

преди 49 минути, darco написа:

Пак копи пейст :)

Затова се извиних и написах, че не съм учител по Български език и Литература. 

Наздраве и на теб за да удавиш мъката си! :beer:

п-п- Ако знаете как се кефя когато правя "копейките" на две стотинки.... 😂

преди 6 минути, attj написа:

Бабите в Мосейково още ли ти плетат чорапи !?  

Най смотания доносник даже и не ти ги кърпят

преди 5 минути, NovakJ написа:

Ники, ето ти и линк към статията. От там е снимката на цитата! :)

Провери сам! 

25 години на власт: Погрижи ли се Путин за Русия - Свят - Vesti.bg

Ами пак греда! Кво да направя като съм винаги прав, освен да ти кажа наздраве за да се поуспокоиш, че не мина номера ти. 😂

Наздраве! :beer:

Тия са още по зле. Сайта няма ли преводачи,че ползва гугъл преводач? Баси и ниското ниво. Явно затова си го харесваш. 

току-що, nikssi написа:

Тия са още по зле. Сайта няма ли преводачи,че ползва гугъл преводач? Баси и ниското ниво. Явно затова си го харесваш. 

Това ли измисли? 😁

Отваряй уискито и слагай пържолите на скарата. Веднага... :)

Джока ако се интересуваш от войната...

Тия дето пускат дрони в Одеса току що получиха Искандер за нова година.

ПП

Нещо шават доста укрите. Ще има наказание .

IMG_20241231_162424_712.jpg

преди 18 минути, NovakJ написа:

Затова се извиних и написах, че не съм учител по Български език и Литература. 

Що се връзваш на рашситките тролове. Никой не коментира  по същество статията и цитата, а правописните грешки ???

Дори не се усещат колко им е ниско нивото  да се заяждат за глупости. :)

преди 4 часа, kosyo написа:

При плоскоземците нещата са по-комплексни.

Че и никнат кат гъби след дъжд или мутират кат гусин О

Що се връзваш на рашситките тролове. Никой не коментира  по същество статията и цитата, а правописните грешки ???
Дори не се усещат колко им е ниско нивото  да се заяждат за глупости. [emoji4]

Е какъв коментар на статията освен, че газ по тръба винаги може да бъде доставен по-евтино от втечнен такъв. При равни други условия.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.