Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Николета не се разпознава съветските дефекти са необратими

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не знам коя е тази Николета, но понеже си ме цитирал ще си позволя да отговоря.

Да, това е отговор типично в твой стил и не се съмнявам в авторството му.

Тоест на това момче А.Навални(и всички други твои профили).😄

А съмняваше ли се в авторството на отговорите които не пропускаше да харесаш, когато пишех в полза на расняците? Тогава имаше ли съмнения в стила или автора? 😂

Най-смешен ми беше Глен... :lol6:

преди 5 минути, NovakJ написа:

Въпреки критиките на Кремъл през юни страните от Г-7 се договориха на Украйна да бъде отпуснат кредит от 50 млрд. долара, обезпечен с лихвите от замразените руски суверенни активи. Делът на САЩ от този заем възлиза на 20 млрд. долара, припомня ДПА.

Кредит, обезпечен с лихвите от замразени чужди суверенни активи - доообре....

Ма ко става, коги тези активи бидат размразени и законния им собственик си потърси правата....

Да не се окаже, че Украйна ще дължи 50 млрд. + лихвите на Русия....

преди 3 минути, NovakJ написа:

А съмняваше ли се в авторството на отговорите които не пропускаше да харесаш, когато пишех в полза на расняците? Тогава имаше ли съмнения в стила или автора? 😂

Кога е било това?

Я дай някой пример.

преди 2 минути, NovakJ написа:

Цитат

Това е новият профил на @Звяра!, познат още и като ДзВяра, А. Навални, Old_story и още поне двайсет профила, които вече не се сещам как беше кръщавал.

Как си признаваш,че си правиш профили да тролиш. Тролопитек.

Кога е било това?

Я дай някой пример.

Това беше преди Пригожин да тръгне срещу диктатора. Спомням си, че Глен ме цитираше и ми обесняваше за него, тогава Пригожин беше нещо като Бог за вас.

Не се сещам обаче с кой ник бях, ще потърся, в цитатите все ще го видя.😂

преди 5 минути, andiay написа:

Кредит, обезпечен с лихвите от замразени чужди суверенни активи - доообре....

Ма ко става, коги тези активи бидат размразени и законния им собственик си потърси правата....

Да не се окаже, че Украйна ще дължи 50 млрд. + лихвите на Русия....

А най-интересното е, че по-голямата част от замразените руски активи са в Европа.

преди 1 минута, NovakJ написа:

Със сигурност са били точно толкова бисерни, колкото са всички твои....

Без значение от темата....

А че обичаш да водиш диалог със себе си и сам да се лайкваш.... отдавна е известно....

Даже и сам на себе си да викаш - "Туй е приятелката ми"....

Което си е истина де....

Само коя е точно ръката-приятелка  е 50 на 50....

преди 3 минути, M.Николов написа:

А най-интересното е, че по-голямата част от замразените руски активи са в Европа.

Намерих... :helpwanted4:

Профила се казваше "питам"! 😂

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/page/3900/

току-що, M.Николов написа:

Бизнес по американски - нищо лично....

Тогава се заяждах с @kosyo за знамето ЛГБТ. :(

преди 7 минути, NovakJ написа:

Намерих... :helpwanted4:

На тази страница не намирам нито един коментар на "питам" който да съм лайкнал.

Проверих и тези на "гост" пак същата работа, нито един.

преди 3 минути, M.Николов написа:

На тази страница не намирам нито един коментар на "питам" който да съм лайкнал.

Проверих и тези на "гост" пак същата работа, нито един.

Всички коментари на гост са мои! На предната страница също, ето виж.

_20241231_005445.png.4c3e9b9b16af9f210e6f2be2eef3de82.png

_20241231_005510.png.55d8eb2d635ab66902aa936b289e204c.png

Сега се сещам, че имаше нещо такова, но ти тогава под този профил, качваше единствено новини с линкове, без личен коментар.😄

Аз имам и друг профил с който пишех в полза на рашките, но забравих и той как се казваше. Доста съм писал, по спомен този профил на "питам" преди да го изтрия имаше към 1500 коментара само в тази тема... 😂

Сега се сещам, че имаше нещо такова, но ти тогава под този профил, качваше единствено новини с линкове, без личен коментар.😄

А под кой профил йе правил друго....

"Личните" му коментари са компилация от чужди или от ИИ, или мишмаш от двете....

От мен весело посрещане на Новата 2025-а към всички....

Че едва ли ще се включа пак тея дни....

Поне едно е сигурно вече - не ти е скучно в главата.

😄

Туй ми напрай нощта....

преди 10 часа, NovakJ написа:

Тези цитати дето ги слагаш не мога да ги цитирам.

То ти само това да не можеш...

Аз за разлика от теб си направих труда да потърся и затова ти написах приблизително 1-2% ! 

Нима? Ми дай да видим...

Цитат

According to its latest forecast, the IMF said it expects the Russian economy to expand by 3.6% in 2024, up from a previous forecast of 3.2%.

Цитат

On October 22, the International Monetary Fund (IMF) released the latest edition of its “World Economic Outlook”. Published twice a year, the report’s October issue confirmed that the organisation expects the Russian economy to grow by 3.6 percent this year, up from the 3.2-percent expansion stated in the preceding edition published in April and also comfortably ahead of the United States (2.8 percent), Germany (0.0 percent), France (1.1 percent) and the United Kingdom (1.1 percent).

Ако не си съгласен с МВФ, иди да протестираш пред сградата им...

Нали желаеше да водиш дискусия с мен, защо избяга?

Mного ме е страх от дискусиите с теб, затова... Винаги си толкова адекватен.

Тоталната загуба в Сирия и бързото изнасяне от там.

Загуба ли? В "Дойче Веле" постнаха ли новината от вчера?
"Дамаск продължава стратегическото си партньорство с Русия, няма да се изнася армията им от базите, понеже може да се влошат отношенията между двете държави!" Ан Нусра

Неспиращите протести в Грузия.

Мхм... Много е загрижена САЩ за съдбата на грузинците...

Острите обвинения от президента на Азербайджан  Илхам Алиев! 

Така, така... Направо скъсват всякакви отношения с Путин...

Не разбрах, Европа купува ли тръбен или втечнен газ от Русия? Питам, щото предния път не знаеше разликата между двете, та може би вече си по-компетентен...

преди 34 минути, communismatic написа:

Стратегическо партньорство е мнооого разтегливо понятие. И трябва да си много наивен че Русия и Сирия ще имат същите отношения както по времето на Асад.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Стратегическо партньорство е мнооого разтегливо понятие. И трябва да си много наивен че Русия и Сирия ще имат същите отношения както по времето на Асад.

Аха. Добре... 😆

Малко имена на западни аналози на Навални, Политковская, Немцов, Скрипаль, Литвиненко ...
Пак загинали при неясни обстоятелства....
Гледам си аз невронките, космоса, музиката и вечните батерии в ЮТюб, а той все за войната ми тика клипове ...
95% ги удържам от публикация тук ... , но някои теми за допроверяване ... кое, как, дали ...

Добро утро 

За украинците не е толкова

След като си го изпросиха вчера, от ранни зори летят баластични ракети.

Киев е по мазетата :)

ЧНГ

преди 6 часа, communismatic написа:

Не разбрах, Европа купува ли тръбен или втечнен газ от Русия? Питам, щото предния път не знаеше разликата между двете, та може би вече си по-компетентен...

Какво представлява "тръбен" и "втечнен" газ? 

Тръбния газ се транспортира директно от находището до потребителите чрез тръбопроводи! 😕

Той нужда от специална обработка за втечняване и повторно превръщане в газообразно състояние, но пък изисква големи инвестиции в изграждане на газопроводи! 

Втечнения газ се охлажда до температура от около -162 градуса, при която се втечнява. Това намалява обема му до 600 пъти, което го прави по-лесен за транспорт на дълги разстояния. Транспортира се с кораби и изисква съоръжения с които да се регазифицира/регазификация (боже, дори не знам какво означава тази дума😕на какви глупости трябва да отговарям все едно ме интересува😂) Това регазифициране е скъпо, прави се в доколкото разбрах в терминали което означава, че газа ще се оскъпи. Тези така наречени терминали са скъпи за построяване, транспорта също оскъпява продукта.... 

Източник на тези неща ако трябва да ви посоча къде четох ето: https://www.iea.orghttps://www.bp.comhttps://www.igu.orghttps://www.statista.comhttps://www.gazprom.comhttps://www.novatek.ru

Много добре знам на къде биеш и какво искаш да напиша. Ще те разочаровам като ти кажа, че Евро Съюза няма планове да спре да купува руски газ засега, но планира да се откаже напълно от руския газ до 2027 г. благодарение на нарастващия внос от Норвегия, Съединените щати и Катар.:grimace:

Тази информация Дзверо е за 4-класници като теб.

Браво - образоваш се бързо покрай темата

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.