Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Украинският клоун Володимир Зеленски изглежда е отварял голямата си уста твърде често. Мълвата, която излиза от коридорите на властта, ИЗГЛЕЖДА, че показва, че „Зеленски може да се окаже следващият Саддам “.

След срещата между Съединените щати и Русия, „президентът“ на Украйна каза направо на света, че „Украйна няма да приеме никакви сделки, договорени от САЩ и Русия“ и отиде по-далеч, като каза, че „Той ще остане президент на Украйна, докато Украйна не бъде приета в НАТО и Европейския съюз“.

Зеленски отиде по-далеч, като каза, че НЯМА да провежда избори!

Това е категорично неприемливо за САЩ.Вчера във Вашингтон имаше действителна дискусия за евентуална нова революция на „Майдан“ в Украйна, която да принудиЗеленски да избяга. Имаше и действителна странична дискусия за това дали може да е необходимо Зеленски да стане друг Саддам или Кадафи! ! ! ! ! !

Фактът, че подобни дискусии сега се провеждат в определени коридори на правителствената власт, е удивителна промяна за Украйна; предизвикано от устата на самия Зеленски, поставяйки публични искания, които той не е в състояние да направи.

По отношение на публичните забележки на Зеленски, друг вътрешен човек във Вашингтон каза, че „Губещите във войните не могат да диктуват условия“.

Това просто изявление перфектно излага действителната ситуация: Украйна губи и ЩЕ загуби войната.

Ако Съединените щати прекратят помощта - както военна, така и финансова - изглежда, че цяла Украйна ще рухне в рамките на две седмици.

Европейският съюз е в пълна паника от промяната в политиката на САЩ спрямо Украйна и в безполезен взрив от словесна бравада обяви, че „Европа ще се активизира, ако САЩ напуснат“. Проблемът за Европа е прост: те не могат.

Поради собствения си неуспех да харчи за отбрана, Европа се оказва изправена пред осъзнаването, че ТЕ може да се наложи да се опитат да снабдят Украйна с всичките й военни нужди; задача, която Европа физически не е в състояние да изпълни . Европа няма производствения капацитет, за да достави достатъчно оръжия и боеприпаси, и силно липсва финансовите ресурси, за да помогне на Украйна достатъчно бързо, за да предотврати неизбежната загуба.

Така че докато САЩ или ЕС биха могли да доставят потоци от повече пари, те нямат средства за военно производство. Ако САЩ се отдръпнат, това е „свършен факт“. Украйна пада.

След като САЩ сигнализират с най-ясни думи, че ситуацията с Украйна ТРЯБВА да бъде сложена, дали Украйна (и ЕС) ще извършат някакъв тип събитие с фалшив флаг, което след това използват, за да предизвикат избухването на истинска 3-та световна война?

Дмитрий Медведев го изрази най-добре, когато описа Зеленски като „плъх в ъгъла“.„Притиснатият в ъгъла плъх е непредсказуем; той ще избяга назад и ще бяга, пискайки, но неизбежно ще атакува.“

Целият диалог за Украйна сега е променен и се движи в друга посока; към мира.

Европа се съпротивлява яростно, но Европа се нуждае от военна мощ на САЩ, за да продължи. Ясно е, че те не могат повече да разчитат на американската военна мощ, защото САЩ искат тази война да спре.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

В X вече залагат колко още Тръмп ще търпи своеволията на зеления гащник преди САЩ да наложат санкции на Украйна.

Има дори предположения, че за да сплашат Зельо, Мъск ще предложи да изключи Starlink в остатъците на Бандеристан, а Пентагонът, по нареждане на Тръмп да заплаши, че ще спре да предоставя разузнавателна и сателитна информация, които са критично важни за бандерлогите. 

САЩ изглежда правят най-доброто, което могат да направят, зарязват всичко и си тръгват, без да нанасят допълнителни щети. Оставете EС да довършат собственото си колективно самоубийство.

Значи вече не са виновни за всичко Русия и лично Путин ?    А за някои неща те наистина са си доста виновни.   Еврейската зелка ще го убият или ще го приберат в някоя психиатрия - като в Мосейково при Кокич.

Без коментар....насочен към @Реджеп Иведик...

Screenshot.png

Цитат

Американският президент Доналд Тръмп нарече Зеленски „диктатор, държащ властта без избори“. В пост в социалната мрежа Truth Social Тръмп остро критикува украинския държавен глава, намеквайки за корупция и присвояване на средства от американскта помощ за страната му.

https://glasove.com/novini/tramp-neuspeshniyat-komik-i-diktator-zelenski-iska-da-zapazi-zlatnata-mina-dokato-stranata-mu-e-razrushena-a-milioni-zaginaha-naprazno

„Sit transit gloria mundi (Тъй преминава световна слава)“ или за соаретата на Макрон

А на нас „простосмъртните“ не ни остава нищо друго, освен силно да извикаме „Кралят умря! Да живее кралят!“

Много чуждици, много нещо – латински, френски. Вече в самото заглавие обяснихме за „световната слава“, сега да кажем няколко думи и за „соаретата“. Според речниците на чуждите думи в българския език, френската дума „soiree“ най общо означава „домашно събиране, увеселение, вечеринка“.

Може би „се паля“ прекалено много, но като нормален българин „се пукам от яд“, че за пореден път съвсем преднамерено президентът на Франция г-н Макрон раздели уж обединена Европа не на две, а на три скорости!

Преди няколко дни, след нормалните действия на САЩ спрямо войната в Украйна (телефонния разговор на г-н Тръмп с г-н Путин и речта на г-н Ванс пред форума в Мюнхен), г-н Макрон свика ръководителите на няколко европейски страни и на най-важните европейски институции на някакво съвещание в Париж. Явно е, че нещата не са се получили така, както той е очаквал, защото един ден след това свиква втора среща, като отправя покани и към други не представени на първото събиране държави. Какви са тези Ad hoc формати не е ясно, но цинично ясното е, че това не са официални формати на прокламираната европейска солидарност.

Абсолютно право е на г-н Макрон, като държавен глава на Франция да си кани в Париж когото си поиска, стига тези срещи да не предполагат след това вземане на решения за обща и единна, наложена от Франция, политика на Европейския съюз.

От чисто човешка и егоистична гледна точка е обяснимо защо Макрон не кани например г-н Радев на тези срещи. Не го кани, защото още от началото на конфликта в Украйна, президентът на моята страна твърдо отстояваше позицията, че украинският конфликт трябва да се реши само и единствено по пътя на диалога и дипломацията. Между впрочем, такъв се оказа подходът и на сегашната американска администрация, който „обърна каруцата“ на декларативните войнолюбци.

Ето защо си мисля, че срещите на Макрон не са нищо повече от едно соаре, на което войнстващите политици и държавници на Европа да разберат, че няма нищо ново под слънцето и да се утешат от факта, че и за тях съвсем скоро ще премине световната слава.

И накрая, на нас, на „простосмъртните“, не ни остава нищо друго, освен силно да извикаме „Кралят умря! Да живее кралят!“.

https://fakti.bg/mnenia/950994-sit-transit-gloria-mundi-tai-preminava-svetovna-slava-ili-za-soaretata-na-makron

Кефи ме как Тръмп ги храни яко. И Зеленски, а по този начин и нашите розови понита тук. Сега е момента да грабвате оръжие и да хващате последния влак за Украйна.

Поне форумът ще се поизчисти от розовите след като Тръмп приключи с Украйна.

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

В X коментират, че Зельо вместо да гледа как да спаси остатъците на Бандеристан, продължава да бъде покорна жалка марионетка на демократите в САЩ, които го насъскват срещу Тръмп с цел настоящият американски президент да се провали с мира в Украйна. 

Или казано по-ясно, чрез Зельо демократите искат да провалят Тръмп като миротворец. 

Разбира се, на зеления гащник въобще не му дреме, че изпълнявайки желанията на своите господари обрича Украйна да не съществува като държава.  

И каква стана тя? След всичките викове, знамена, "Героите на Украйна", прекръстихме улици, сринахме паметници и т.н. Според известни форумни специалисти и анализатори, "героите на Украйна" влизаха в Москва до седмица, пет дена, два дена! Колко глупости се изписаха в темата. И ето реалния резултат:

Цитат

В своя публикация в социалната мрежа Truth Social Тръмп изрази възмущение, че САЩ са похарчили 350 милиарда долара за война, която по думите му не може да бъде спечелена и е ненужна.

Тръмп твърди, че Европа е вложила с 200 милиарда долара по-малко от САЩ, въпреки че конфликтът засяга континента повече.

„Помислете за това, че един скромно успешен комик - Володимир Зеленски, убеди Съединените американски щати да похарчат 350 милиарда долара, за да влязат във война, която не може да бъде спечелена, която никога не е трябвало да започва, но война, която той, без САЩ и ТРЪМП, никога няма да може да разреши“, пише Тръмп.

Сега ЕС, "европейските ценности" ще го отнесат четвъртит, без суровини и енергия. Е и ние естествено. Ревахме като откачени 3 години. 

Как може Тръмп да нарече Зеленски - диктатор, обвинил го , че той е започнал комфликта с Русия, и че трябвало да се произведат нови президентски избори в Украйна. - Новините 20:00 БНТ1

Москва успя да го купи и него....Путин да купи Тръмп!? Е...и след Коледа стават чудеса.

преди 9 часа, Гост написа:

Сега последно ползват ли се магарета или не се ползват.

Обясних за какво се използват, ама друго ми е чудно... Ти по цял ден ли гледаш подобни простотии? Даже си си сложил и аватар с магарета? Предния път беше снимал форума и го беше качил в ютюб канала си. Очевидно е, че форума ти е смисъла в живота...

преди 9 часа, Гост написа:

Численото превъзходство е по-голямо в полза на Русия.

Аха, значи загубите на руската армия са 3 милиона, ама те въпреки всичко я превъзхождат числено... Що си си дропнал акаунта? Щото дори и баламурниците разбраха кой си, ли? Нищо... и на следващите 20 пак ще разберем, не се тревожи. Прекалено си "сложен"...

преди 8 часа, Flashback написа:

За пореден път се убеждавам, че Дзверо е много бос на военна тематика!

Че той по коя тема е "обут"?

преди 7 часа, БаалБек написа:

НЯМА РУСКА ДУША, ДУШАТА Е УКРАИНСКА

Киевска Рус е дала всичко на Московията или по-точно Московията си е присвоила всичко от Киевска Рус. От Иван III до сатрапа Путин, всичко е кражба и манипулация на историята

/Цвета Кирилова/

Коя е "Цвета Кирилова"? Женски еквивалент на Иван Тренев?

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Докато има балъчета като вас, той ще продължава да пуска олигофрениите си. Я спрете да му обръщате внимание една седмица и да видим какво ще стане.

Иво, извинявай, ама да намираш нещо дълбоко смислено в постовете на Джокович е доста... доста... доста... доооооста пресилено.

преди 2 часа, badr написа:

Лично аз го гледал как именно той, чрез своите медийни изяви успя да консолидира украинците

Ти не знам. Аз съм гледал всички серии с Фейгин и Арестович.

Аз по съм гледал филми с Джеки Чан, начи по мога да се бия, това е твоята логика.

Тези неща, дето твърдиш, че си ги гледал, аз съм ги поствал в темата по времето, когато излизаха в нета. Написаното стои.

Хабер си нямате за какво става въпрос.

Няма вариант МИР, набийте си го в разбираческите тикви. Никой уважаващ себе си украинец не може да прости касаплъка на Путлер. Войната ще се води, или докато Украйна изчезне от картата или докато Русия изчезне от картата.

Ся, знаеш ли кой е Пасков ?

Същата ватенка е като вас. Но, като мене има понятие за какво става въпрос.

Та той, Пламен Пасков ви каза, че тази война ще свърши или в Киев или в Москва. Не аз, забележи, Пламен Пасков ви го казва. Е и аз, щото за разлика от вас, аз не пиша по теми, от които си нямам понятие.

Не ме бъркай с приятеля си Рамус.

преди 11 минути, communismatic написа:

Обясних за какво се използват

На Путлер конете му свършиха.

На края на войната рашките ще бранят Масква с лъкове и стрели.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

На края на войната рашките ще бранят Масква с лъкове и стрели.

На това ли се надявате вече? 😆

преди 37 минути, Flashback написа:

В X коментират, че Зельо вместо да гледа как да спаси остатъците на Бандеристан, продължава да бъде покорна жалка марионетка на демократите в САЩ, които го насъскват срещу Тръмп с цел настоящият американски президент да се провали с мира в Украйна. 

Или казано по-ясно, чрез Зельо демократите искат да провалят Тръмп като миротворец. 

Разбира се, на зеления гащник въобще не му дреме, че изпълнявайки желанията на своите господари обрича Украйна да не съществува като държава.  

Руснаците изглежда не желаят да върнат западна Украйна на Полша.   Май нямат против да върнат малко земя на Унгария,  Слокакия и Румъния - дето им е отнето от Сталин.   Значи ще остане някакъв малък Бандеристан или въобще няма да има независим такъв.    Преразглеждат всички преценки на болшевиките в СССР.   Най-реалистично е да върнат републиката в РФ.   Психясалият Зеленски работи за това развитие.    Тръмп желае да запази Украйна - обаче му пречат.

МАКАР И КЪСНО, истината винаги идва.
Готиното в случая е, че ментето "Зеленски" е разобличено не от друг, а от президента на Америка, великата сила, която го изфабрикува.
Ето думите на моя човек Тръмп за наркоклоуна, който пощури света:
- "Много съм разочарован от Зеленски. Чух, че са разстроени, че нямат място на масата за преговори. Те имаха три години да седнат на масата за преговори."
- "Зеленски не знае къде са половината от парите, които САЩ дадоха. Украйна ще трябва да плати или да разбере къде са отишли парите."
- "Украйна трябва да проведе веднага президентски избори, Володимир Зеленски има ниска подкрепа сред украинците.
В Украйна отдавна няма избори. Колкото и да ми е тъжно да кажа, Зеленски има 4% рейтинг. Искането за избори в Украйна не е искане на Русия, а безпокойство на много страни".
- "Украйна се нуждае от избори, ако иска място на масата за преговори", допълни американският президент и заяви, че е разочарован от позицията на страната в контекста на усилията, които той полага за мирни преговори с Русия.
- "Русия е в състояние много бързо да унищожи украинските градове на 100%, включително Киев, но не иска да го направи."
- "В Украйна разрушенията са по-големи от тези в Газа, но руснаците са използвали само 20% от възможностите си, а не 100%."
Думите са от пресконференция, която бе излъчена на страницата на Белия дом в социалната мрежа X.
Честито на славоукраинците у нас и по света!
На мен не ми бе нужно Тръмп да ми обяснява какво представляват Зеленски и режимът му, но друго е правдата да се верифицира от Вашингтон, нали?
Надявам се, че тукашната "евроатлантическа" менажерия вече трие селфитата с укрофюрера. Тук публикувам някои от тях, защото не ми се иска да се заблуждават, че всички сме безпаметни идиоти.
Не сме - помним, че буквално допреди дни всеки, дръзнал да се усъмни в моралната святост на Незалежната, бе легендиран за "копейка", "четирихилядник" и "агент на Путин".
Айде сега го кажете за американския президент!
Помним и че разни кикита, бойкикита, бойчета, делянчета, козили, десислави, божанки и подобни държанки с претенции за "елит" се подмокряха от кеф в резиденция "Бояна", редейки се на опашка за маймун-фото с касиера на семейство Байдън. В това време Сюлейман Паси се "празнеше" пред микрофона: "Зеленски е украинският Левски!"
Мъчно ми е, че петня името на Апостола в едно изречение със Зеленски точно на годишнината от обесването му, но дотам ни докараха националните предатели и отродители, които продадоха суверенитета ни на една чужда държава и нейните ментори...
ОЩЕ ПО ТЕМАТА - ВЪВ FAKLA.BG!
преди 1 час, M.Николов написа:

Преди няколко дни, след нормалните действия на САЩ спрямо войната в Украйна

А, стига си писал простотии Николов.

САЩ са длъжни да бранят Украйна с военна сила, съгласно Будапещенския меморандум, а не да сключват сепаративни съглашения с агресора Путлер.

Нормални действия за САЩ са да нахлуят в Русия, само така могат да измият срама от челото. И за Великобритания се отнася. За целия англосаксонски елит.

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Е и аз, щото за разлика от вас, аз не пиша по теми, от които си нямам понятие.

Не ме бъркай с приятеля си Рамус.

Това прилича на заклинание.Ти може и за основоположник на политологията да се самообявиш.

Аргументи  Ad Hominem нямат особена стойност.А какво общо има тук Рамус си знаеш само ти.

Не ме вълнува и мнението на Пасков.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Нормални действия за САЩ са да нахлуят в Русия

Нормалният изход от подобно хрумване обикновено е в столицата на инициатора. 

преди 4 минути, badr написа:

Не ме вълнува и мнението на Пасков.

Само твоя навирен нос те вълнува, като гледам форумните ти изяви. Малко смирение и скромност няма да са ти излишни.

Пасков е работил в Русия. Аз съм работил в Русия и в Украйна.

Ние, макар и да сме на противоположни позиции като пристрастия, за разлика от тебе знаем за какво става въпрос.

Твоето е чел, повярвал на тоя, който е за Расссия. Дотам са ти и разсъжденията и логиката.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

А, стига си писал простотии Николов.

САЩ са длъжни да бранят Украйна с военна сила, съгласно Будапещенския меморандум, а не да сключват сепаративни съглашения с агресора Путлер.

Нормални действия за САЩ са да нахлуят в Русия, само така могат да измият срама от челото. И за Великобритания се отнася. За целия англосаксонски елит.

А свръхбързите непрехващаеми хиперзвукови ракети?  На Тръмп истината е докладвана и той подписа указ за нов  противоракетен купол.    Може и да не успеят за близките 5 години.  Няма указан срок в указа!?  Урсула,  Макрон,  Шолц и останалите още са неосведомени,  а САЩ са подплашени.   Това е реалността.   Западът е изпреварен.   

А Тръмп ся стана по за посмешище и от Памперса Байдън.

Не може бе, да сключиш примирие без да поканиш Украйна. Няма как да стане. Украйна ще продължи да се бие. Това е стар исторически конфликт. Води се от векове не на живот, а на смърт.

Действията на Тръмп наподобяват капитана на американския самолетоносач, дето кара пазачите на фара да сменят курса.

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Определено Реджеп е спрял да си пие хапчетата!

9QlLQ.thumb.jpg.8358260feb2c90e246ce21df380b247f.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.