Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, glen написа:

S&P обяви фалит на Украйна по варантите за БВП.

Международната рейтингова агенция S&P Global понижи рейтинга на емисията облигации, индексирани към БВП, на Украйна от "CC" на "D" (неизпълнение).

Суаповете за кредитно неизпълнение трябва да влязат в сила. Това ще бъде като да събориш първото домино. Други също ще паднат.

Кой? Колко? Колко пари? Никой още не знае.

Но с днешното публично заявление на рейтингова агенция, че Украйна е в НЕИЗПЪЛНЕНИЕ, нищо няма да може да спре това, което предстои.

Путин няма да се обади на Тръмп да го попита колко орехчета да сложи в таратора си. 

Щях искрено да се забавлявам, ако не бяха невинните жертви и съсипаните животи на гордите и славни украинци.

Но нещата са ясни и тепърва изражението на Зеленски ще придобива все повече вид на стар дъждобран.

преди 27 минути, Staff. написа:

Сега чакам руснаците да ударят Украйна.

Ето това фашистко мислене не мога да проумея. Ти чакаш, но не си задаваш въпроса какво им е на всички невинни хора в Украйна и изобщо под какъв страх живеят заради дрогираният им "вожд" който цели да получи наистина тежък отговор от Русия. 

На всички ни е лесно отстрани да чакаме и коментираме, по-лошото е че живеем в свят в който да умират невинни жертви стана напълно нормално. 

Не приемай коментара ми лично, ти си просто част от това статукво което трябва да защитава Зеленски по един или друг начин, но това е една реалност която всъщност е много страшна и не говори нищо добро за света в който вече живеем.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Сенатор Линдзи Греъм нарече поредната публикация на бившия руски президент Дмитрий Медведев, в която той обяснява, че преговорите са необходими единствено за продължаване на войната, рядка проява на откровеност от страна на руското ръководство. И този коментар на американския политик вече беше подхванат от редица медии.
Но съм сигурен: истински открития могат да се направят само когато си готов да ги направиш. През всичките тези три години Кремъл не е крил, че използва преговорния процес изключително като инструмент за натиск и капитулация на Украйна. Ето защо президентът Байдън и други западни лидери прекратиха контактите си с Путин.
— защото видяха пълната липса на каквото и да е желание от страна на руския президент да преговаря за каквото и да било.
И затова решението на президента Тръмп да прекъсне дипломатическата изолация на руския лидер беше или груба дипломатическа грешка, или съзнателно желание да се подиграва с руския президент. И дори след като тази изолация беше прекъсната, Путин не показа готовност за реални преговори — всичките му условия си останаха ултиматуми. По време на последния им телефонен разговор Тръмп дори помоли Путин да представи поне такива предложения, които няма да бъдат отхвърлени веднага. Но Путин, както се очакваше, игнорира това искане.
Защото, ако сам дадеш възможност да те стъпчат — ще бъдеш стъпкан.
Реалността е, че дипломатическите инициативи на Тръмп в момента само помагат на Путин да продължи войната. И това е минималната задача за руския президент. А максималната задача е да превърне Тръмп в съучастник в собствените му престъпления.
Надявам се, че американският президент ще осъзнае навреме катастрофата, към която се приближава – и към която постепенно приближава собствената си страна.

Днес WASP (бели, англосаксонци и протестанти) сътавляват всичко 7% от населението на САЩ. Обаче именно те са измислили идеологията, върху която е изградена тази страна, и именно те досега контролират политиката и икономиката на САЩ. За цялата история на САЩ е имало само един президент, който не е бил протестант и не е англосаксонец, а католик и произлизащ от ирландско семейство – Джон Кенеди...

Англосаксонците са убедени, че в безпощадната еволюционна борба клонката на арийската раса е доказала своето превъзходство. Именно тя създава най-жизнеспособната цивилизация – особена, истинска форма на християнството, най-ефективният икономически и социално-политически модел на общественото устройство. ... Германците и французите са се опитвали да се борят с англосаксонците за световното лидерство, но бяха победени (трижди с ръцете на руските войници) и изпаднаха на трета и четвърта позиция в йерархията.

Попитаха Кондолиза Райс защо американска войска остана на територията на Германия след края на Студената война. Тя отговори: „Трябваше да сме там, за да държим немците под чехъл, а руснаците – до прага на Европа!.....

На 4 юни Обединеното кралство обеща да достави на Украйна 100 000 дрона до края на финансовата година през април 2026 г. Пакетът с безпилотни летателни апарати - на стойност 350 млн. паунда (473 млн. долара) - е част от по-широка инициатива за военна подкрепа на Украйна на стойност 4,5 млрд. паунда и бележи десетократно увеличение от целта за 10 000 дрона през 2024 г. до 100 000 през 2025 г. В допълнение към това правителството на Киър Стармър потвърди доставката на 140 000 артилерийски снаряда за Украйна.

Военноморските сили на Украйна получиха бързоходни щурмови кораби, клас CB90, от Швеция, както и патрулни катери NAVY 18 WP от Естония, оборудвани със сгъваеми решетки против дронове. В момента Украйна използва около 26 от обещаните 40 кораба CB90 и два NAVY 18 WP. ВИДЕО

------

660 млн. долара са изгорени: Два от най-скъпите руски военни самолети са аут заради операция "Паяжина"

Нови сателитни снимки и оценки: щетите за Русия от историческата операция "Паяжина"

СЛАВА НА УКРАЙНА   СЛАВА НА НОВИЯТ ИССУС НАВИН-ГЕРОЯТ ЗЕЛЕНСКИ

image-6666_663E0B47.thumb.jpg.7ab9ceefc396f4eef0a7a04afc8450f0.jpg

Дойде време руснаците да се хилят като Зеля през 2017

пп

зелката плюе некви антируски лозунги а Шарии пусна като коментар “Бесаме Мучо” на живо

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Хаха, войната е бизнес. Който може печели от нея. Дрогирания клоун разправя,че ще си поръча няколко системи Пейтриът-цена на една бройка над 1 милиард долара. Цената на всяка една ракета за нея-4 милиона долара. Защо да се отказваме от тези пари?Виж схемата-даваш заем на Украйна и срещу този заем я задължаваш да купува твоята военна продукция. Това направи Стармър , когато Тръмп изхвърли Зеленски като мръсно куче от Овалния кабинет. Постла му червен килим и му пробута договор за над 1 милиард долара с точно такова условие. Краля покани Зеленски ,за да види лично идиота, който ще осигури на Англия хляб за военната и индустрия, срещу това да води безмислена война в която избиват народа му. Зеленски заяви на Тръмп,че европейски фондове ще отпуснат пари за системите, които Украйна ще закупи. Ще плащате затова солидарно всички вие, пълни идиоти  от ЕС. Ще живеете в бедност, за да си мислите,че Украйна ще ви спаси от някой  и нещо. Кой няма да се възползва от такъв идиотизъм и да не вземе пари? Ами, няма такъв. Щом сте решили да се избивате-избивайте се. Така или иначе, имате колективна мъгла в главите  и не взимате поуки от историята. 

Ми тогава не ми разправяй че не било във фокуса на приоритетите ви. Тези приказки на оранжевия клоун са предназначени точно за такива като теб - надъханите "комсомолци", дето ако пак ви каже да пиете белина, сигурно и това ще направите за да "бъде отново Америка велика". 

"Киевският режим, който отдавна е нелегитимен, се изражда в терористична организация" - Путин

Путин разговаря с Тръмп днес и обясни, че Русия трябва да отговори решително на атаката с дронове срещу руски летища. Тръмп мълчаливо се съгласи, че Путин има това право. 

Путин също проведе разговор с новия папа и поиска благословията му.

Зеленият гащник вероятно е напълнил памперса. 

На 3 юни след удара на Украйна по Кримския мост ръководителят на Меджлиса на кримскотатарския народ Рефат Чубаров се обърна към руснаците на окупирания полуостров.
Той записа видеообръщение, в което призовава руските граждани, които се намират в украинския Крим, да напуснат полуострова, докато имат възможност да го направят.Обръщението му бе към онези руснаци, които са се заселили там след 27 февруари 2014 г., и тези, които са там на "почивка".
"Както вече знаете, незаконно построеният Керченски мост, който свързва окупирания Крим с територията на Русия, скоро ще бъде разрушен. И може да се окажете в нещо като "чувал". Затова силно ви препоръчвам спешно да напуснете полуострова и да се приберете у дома, в Русия", подчерта председателят на Меджлиса.
В същото време той добави, че призивът му не е предназначен да защити руснаците от опасността, на която те "безсмислено и доброволно" се излагат. Според него причините са "по-прозаични". Те са свързани с подготовката за освобождението на Крим.
"Ако останете в Крим руските генерали ще ви използват като жив щит, за да спасят кожите си. Повярвайте ми, това няма да е първият път, когато го правят. Така че, руски граждани, които се намирате незаконно в окупирания Крим, не отлагайте заминаването си. Просто може да нямате време", заяви Рефат Чубаров.

503356658_3057086567783095_1346882651035

Продължава да записва плюещи видеа

Бетер Косьо.

Не знам защо е решил че в белята кукя е Байдън :)

Тогава тия простотии минаваха

пп

абе шушляци спрете се бе

Евакуират Суми

преди 17 часа, valkiria1 написа:

"Великата", според пресата акция на украинците е дело във всеки един аспект на Великобритания и нейните служби. Не пейте дитирамби за посредствен артист, който си приписва заслуги,които не притежава.

Изобщо не се чудим. Днес го показаха пет пъти но медиите. Той е президент на САЩ, а не на Европа и България,че да ви се показва всеки ден. Освен това, не е длъжен да ви се изповядва всеки ден. Ако все още не си наясно/а ти не си/ ,всеки ден има  пресс -брифинг на Белия дом. Правителството си има говорителка, която всеки ден дава сведения на журналистите относно дейността на президента  и правителството. Такава имаше и днес. Американците се интересуват от това, което става в САЩ  и това, което касае пряко живота ни. Слабо ни дреме,че някой, някъде не спи заради Украйна и Зеленски-те са ваш проблем, а не наш и не са във фокуса на нашите приоритети. Българите се интересувате и плачете за историята на други народи. Сигурно, за да не се замисляте, колко е жалка вашата понастоящем.  Беше обяснена и позицията на Тръмп относно тази акция на украинците-накрая на брифинга, като нещо незначително. Зеленски не е центъра на вселената за нас. Украйна също. Щом иска да води война-защо да не  и  вземем парите-това е работа за военната ни индустрия. Убивайте се,щом това ви се иска. Ето го брифинга-постарах се да ви го намеря на руски език. С украинците така си разговаряте...на руски. И украинските журналисти така задават въпроси на руски и коментират на руски език по техните телевизионни канали😅

Не е странно. Пет държави са имали и имат президенти за актьори.  САЩ също имаха актьор за президент. Но, разликата между Рейгън и Зеленски е огромна-дори не може да бъде окачествена със стандартното "от земята до небето". Рейгън е наречен "великия комуникатор" и е  един от успешните ни президенти. Освен това, понеже ти си функционално неграмотна и си ги дращиш така по принцип. За успешен президент се приема този, по време на мандата на който,   цифрите от стоковата борса са   най-големи в сравнение с предишните такива и те са най-добрите показатели за измерване на политиките на него и  администрацията му. Но това е за тези, които наричат "вълците от  Уолстрийт" , а не драскачите от Калдейта.

Напротив, Путин преди време каза "Зеленски е най-успешно съсипалия Украйна, президент"

"Талант" се изисква да загубиш територии, да превърнеш страната си в развалини и гробища,народа си в икономически роб и емигрант ...такъв "президент" е добър съюзник  и "работи" в полза на всеки един враг на Украйна.🤣

Ти откога стана Американка мъ? Нали беше еврейка от Израел. Сега говориш от името на американците. 😄

Раздвоение на личността ли имаш -дисоциативно разстройство ?

И какво ме интересува какво е казал Капутин за Зеленски. Аз казвам аз какво мисля. 

преди 57 минути, ivottoshev написа:

Ми тогава не ми разправяй че не било във фокуса на приоритетите ви. Тези приказки на оранжевия клоун са предназначени точно за такива като теб - надъханите "комсомолци", дето ако пак ви каже да пиете белина, сигурно и това ще направите за да "бъде отново Америка велика". 

Не се опитвай да мислиш вместо мен-нямаш нито умствения капацитет, нито образователния ценз, нито си виждал, чувал и посещавал места, които за мен са ежедневие или професия. Това, заедно с факта,че си абсолютен функционален неграмотник. Това не е ,че създаваш такова впечатление, ти си си такъв.  Научи значението на думата  приоритет. Писала съм го неведнъж, но чукчата бърбори, бълбука, трака по клавиатурата и не чете. Ако пък чете /защото ме цитираш/, това означава, че не разбираш какво четеш. Тръмп дойде с идеята да заздрави САЩ и да я направи силна за самата държава, а не за света.  Заздравяване на икономиката, връщане на производства изнесени извън държавата, съкращаване на излишни разходни средства, заздравяване на обществото и социалния живот, провеждане на най-голямата депортация в историята на САЩ и пр.. все язви натрупани с времето вътре в обществото , живота  иикономиката на страната. Не случайно още на третия ден от встъпването си на длъжност президент, той показа подписани над 60 указа, които беше подготвил заедно с екипа си предварително.  Това е приоритет. Това на което се дава предимство. Украйна е в периферията, ЕС също, НАТО също. В центъра са подобряване на отношенията с Русия, намиране на компромисно и приемливо  решение относно отношенията с Китай-това за разлика от Байдън, който беше съсредоточен в отношения само с държави и политици, на които беше сложил етикет "добри". САЩ ще продава оръжия както на Украйна, така и на СА, на Катар, на Исраел   и на всеки който може да си позволи. Украйна е част, но не основното в тази политика. Това едва ли го разбираш, щом пишеш глупости във всеки един пост. Затова ти напомням да не ме бъркаш със себе си. Неприемливо е  мнението на  идиот,който се опитва да ми дава акъл и насока на мислене. 

В Суми, Харков и Одеса трещи. Отивам да си направя кафенце и ще хапна малко мечета (така казвам на снакса Пом - Бер). Ще следя картата, дано още области да изтрещят. Давай, Русия!

Ако има снимки и видео, моля да сложите. Искам да видя укрите как се пържат в ада. Да видим сега кой ще се смее.

https://map.ukrainealarm.com/

преди 4 минути, Муца написа:

Ти откога стана Американка мъ? Нали беше еврейка от Израел. Сега говориш от името на американците. 😄

Раздвоение на личността ли имаш -дисоциативно разстройство ?

Мъ, почвай да се озърташ и да мислиш. Прав е професор Христов като казва,че българина е достигнал дъното на простотията  и затъпяването. 

преди 6 минути, Муца написа:

И какво ме интересува какво е казал Капутин за Зеленски. Аз казвам аз какво мисля. 

Да напишеш,че  мислиш, е най-големия виц, който съм прочела в тази тема досега. 

Леко нелогично е за пореден път се опитваш да внушаваш,че не си тъпа.  Няма лошо, продължавай с  надеждата и напъните, тя темата и без това е за силните емоции. Стига да не се отклоняваш от нея с тъпи постове /за кой ли път/ като този. 

Уормбъстърс претрепват два хамбара с фпв дронове. Това е като лов на мамути...
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/19 ... Nny0A&s=19

Рилск, курска област - бавовни.
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/19 ... 2_qlQ&s=19

Междувременно, забелязани за пръв път у руснята 60 мм минохвъргачки от Северна Корея.

Процъфтяващ ВПК на "велика сила"...
https://x.com/wartranslated/status/1929982178017886646

Gsisfl0WwAARjH4?format=jpg&name=large

преди 16 минути, valkiria1 написа:

Мъ, почвай да се озърташ и да мислиш. Прав е професор Христов като казва,че българина е достигнал дъното на простотията  и затъпяването. 

Да напишеш,че  мислиш, е най-големия виц, който съм прочела в тази тема досега. 

Леко нелогично е за пореден път се опитваш да внушаваш,че не си тъпа.  Няма лошо, продължавай с  надеждата и напъните, тя темата и без това е за силните емоции. Стига да не се отклоняваш от нея с тъпи постове /за кой ли път/ като този. 

Добре мъ!

преди 35 минути, valkiria1 написа:

Не се опитвай да мислиш вместо мен-нямаш нито умствения капацитет, нито образователния ценз

Не ми трябва образователен ценз за да знам че не трябва да пия белина, дори и новият месия с оранжев перчем да ми го каже. Ти обаче с твоя умствен капацитет като нищо би ударила една чашка, стига от телевизора Тръмпчо да ти каже че така ще направиш отново Америка велика. Наздраве!

Между другото, много е тежко положението за ВСУ в Сумска област... 11 населени места вече са под контрола на руската армия, Локня почти е окупирана и тя. Украинското командване май е започнало спешно, да прехвърля ресурси в тая област, че руснаците яко напират там. А какви дитирамби имаше за Курската авантюра...

преди 7 минути, Муца написа:

Тая дума "дитирамби" явно само русофиляците си знаят какво значи. 

Много сложни думи, викаш... То в чалготеките редовно се употребява. Там не си ли цитирате Толстой и Шекспир?

преди 52 минути, Anneliese написа:

В Суми, Харков и Одеса трещи. Отивам да си направя кафенце и ще хапна малко мечета (така казвам на снакса Пом - Бер). Ще следя картата, дано още области да изтрещят. Давай, Русия!

Ако има снимки и видео, моля да сложите. Искам да видя укрите как се пържат в ада. Да видим сега кой ще се смее.

https://map.ukrainealarm.com/

ТИ МАЙ ,ОСВЕН ФИЗИЧЕСКИ СИ И УМСТВЕНО УВРЕДЕНА! ТО ХОРАТА СА КАЗАЛИ,ОТ БЕЛЯЗАН ОТ ГОСПОД ДА СЕ ПАЗИШ!!!

СМРАД!11

428673641_390143203762889_6840897755768238249_n.jpg.7358e658895e75e09efdbf88f4252a95.jpg

преди 4 минути, communismatic написа:

Много сложни думи, викаш... То в чалготеките редовно се употребява. Там не си ли цитирате Толстой и Шекспир?

Ти ходиш там, не аз. Не знаех, че пуберите ползват старогръцки думи. 

Мислех, че сте я чули от руските канали и повтаряте като папагали двамата с госпожата. По-вероятно аз съм права.

току-що, Муца написа:

Мислех

Недей да пишеш неща, които никога не са се случвали...

bear.jpg

Когато имаш всички карти
Помните ли 28ми февруари? Сценката "нямаш карти" в Овалния кабинет? Мисля, че това беше повратна точка за много хора, които дотогава се бяха заблуждавали по отношение на 47, че все пак може да се държи с уважение към госта, когото е поканил, независимо кой е той. Защото така правят възпитаните хора, особено тези на високи постове, които се отчитат пред избиратели и работят за добрия имидж на страната си.
На тази среща стана ясно, че 47 не е нито едно от тия неща. Особено отвратително беше отношението към човек, чиято страна се намира в състояние на война и цивилни биват убивани всеки ден с брутални бомбардировки по жилищни обекти. Да не говорим за ангажимента на САЩ и неспазването му благодарение на колебанията на демократите, които даваха на час по лъжичка.
И може би една от най-отблъскващите фрази на 47 беше "ти нямаш карти!", като че става въпрос за някаква игра и надлъгване, а не за човешки животи и съдбата на цяла нация. Хора от всякакви националности, с които се е случвало последните месеци да обсъждаме войната, Украйна, украинците или Зеленски в частност, неизменно са стигали до този момент и тази фраза, която истински ги е омерзила.
Защото дебелащината, сметкаджийството в решителни моменти и търговията с човешката трагедия са разбираеми за всяка култура и осъдени от всяка съвест. Защото за да си силен и уважаван, трябва преди всичко да си справедлив и щедър, и да уважаваш слабите. Дори всичко друго да му се размине на 47, точно това отношение, което може да е негово лично, но изразено от такова място и по силата на поста му, опозори Америка за вечни времена. Или поне за няколко мандата напред.
И сред всичкия този позор, чувство на безсилие и безнадежност, подсилвани от продължаващото сервилно путинолюбиво поведение на 47, стигаме до днес, когато новината за поразяването на руската авиация от украинските дронове, вследствие на гениална операция, която ще влезе в учебниците, "върна" всички "карти" в ръцете на Зеленски.
Чуха се гласове, че това не могло да е само украинска операция, че със сигурност американците са "помагали", но фактът е факт - всичко е започнало преди година и половина (далеч преди 47 да се появи и да застане трайно на хоризонта), и е резултат на внимателно планиране и диверсионни действия дълбоко в територията на Русия, чак в Сибир и в далечния Север (Мурманск).
Дори да са помагали със сателитна информация за навигация, американците, и особено сегашната администрация, не могат да се похвалят че са били "мозък" на операцията (защото не са били) или въобще са с водеща роля. На практика, Украйна показа, че с желание, воля и дори с ограничени възможности, сложните проблеми могат да имат гениално прости решения (като това да докарат дроновете съвсем близо до летището и да ги изстрелят оттам дистанционно).
Цялата операция - планиране, логистика, прикриване и защита на участниците - показва не просто познаване на врага, но и грижа за своите, каквато руснаците нямат, както и интелигентен подход, характерен за свободни духом хора.
Ако нещо е пречило на Русия още от съветски времена да постигне каквито и да било технически, културни и дори спортни успехи, това е точно несвободата и казионщината, която води да безхаберие, прехвърляне на отговорността и отчайваща посредственост. Което ги обрича на отмиране, като динозаврите (твърде голямо тяло с малко мозък).
Ето това ако може някой да го обясни на американската администрация и лично на 47, който се е втренчил в Путин като в Юпитер, и само чака гръмотевиците му (от фейк оръжия или кагебейски компромати). За съжаление, такова разбиране е далеч над нивото на обсъжданите пресонажи - както на Хилбили, така и на Уиткоф или останалите натоварени с "руската мисия". За 47 вече казахме, там нещата са отвъд надеждата.
И сега, когато Зеленски има "карти", те, вместо да се активират в довършването на съветския фююрер, отново ще намерят някакво оправдание - което няма да им попречи да рекат, че те са "спрели войната", в случай, че Украйна продължи в този дух и постави Путя и подопечните му на колене.
Което им го пожелавам от сърце.
Слава на Украйна!
8647Taco!
Elbows up!

Всички реакции:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.