Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Серията от пожари в стратегически руски заводи продължава :mrgreen:

Вчера горя завод за двигатели в Нижвгородска област, днес завод Автодизел в Ярослав.

https://www.moscowtimes.ru/2025/06/04/v ... ki-a165200

Като се погледнат и по-стари необясними пожари, май има тенденция... :P

The USSR is still collapsing before our very eyes

Авиобаза Морозовск, ростовска област - две регистрирани пожарчета вчера.
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/19 ... OsjrA&s=19

...

Първи мерки след операция "Паяжина" - спуснати са инструкции на ВКС да се построят укрития за самолетите от винкели и максировъчна мрежа, със собствени средства на персонала.

GslUTyJXkAAIB30?format=jpg&name=large
  • Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

welcome-to-our-enemies-poster-museum-rus

преди 7 минути, Муца написа:

Ти да не си мъжа на valkiria, че повтаряш това, което тя пише?

Що трябва да съм нейн мъж, то за да ти каже човек, че постоянно пишеш глупости е нещо съвсем нормално...

Украинските киберсезонни киберсекции са извършили успешна кибератака срещу руското бюро за дизайн "Туполев" - ключов играч в производството на стратегически бомбардировачи.

Те са получили дългосрочен достъп до вътрешни системи, извляколи са 4,4 GB чувствителни данни, хакнали официалния уебсайт, за да покажат сова, стискайки руски самолет, и са получили подробна информация за персонала, участващ в поддръжката на бомбардировачите.

GsmFuS1WoAAXFtt?format=jpg&name=medium

преди 2 минути, communismatic написа:

Що трябва да съм нейн мъж, то за да ти каже човек, че постоянно пишеш глупости е нещо съвсем нормално...

Защото да повтаряш думите на друг човек е малодушно и очевидно целиш да му се мазниш. 🤢

току-що, Муца написа:

Защото да повтаряш думите на друг човек е малодушно и очевидно целиш да му се мазниш. 🤢

Току що ти дадох обяснение, що ти пишем едно и също нещо 340 души. Сега... ако и това не можеш, да осмислиш, то и Господ не може, да ти помогне.

Баси, в администрацията на 47-я само  жени има :?

⚡️ 'Risk level goes up' — Ukraine's strike on Russian bombers could escalate war, US envoy Kellogg says.
https://x.com/KyivIndependent/status/19 ... 5735036388

В същото време руснята жално плаче, че яде шамари и се моли някой да обуздае Украйна, като се кълне, че няма да отговаря с ескалация :lol:

Gsmgoz3XoAAuNzA?format=jpg&name=small

преди 2 минути, communismatic написа:

Току що ти дадох обяснение, що ти пишем едно и също нещо 340 души. Сега... ако и това не можеш, да осмислиш, то и Господ не може, да ти помогне.

Двама души. Двама. 

преди 1 минута, Муца написа:

Двама души. Двама. 

Ми нямам представа колко са, не ги броя... Осмисли ли написаното или?

току-що, communismatic написа:

Ми нямам представа колко са, не ги броя... Осмисли ли написаното или?

То ти самият не можеш да осмислиш какво пишеш, защото всичкото са само манипулации и увъртания.

В сайта на "Туполев" съм. Няма такова нещо!

https://uacrussia.ru/ru/

преди 6 минути, Муца написа:

То ти самият не можеш да осмислиш какво пишеш, защото всичкото са само манипулации и увъртания.

Ъхъ... ОК! Кво стана с Украйна, между другото. Следиш ли войната? Интересно ще ми е, кога смяташ, че великата украинска армия ще приключи войната срещу руските окупатори?

преди 1 минута, communismatic написа:

Ъхъ... ОК! Кво стана с Украйна, между другото. Следиш ли войната? Интересно ще ми е, кога смяташ, че великата украинска армия ще приключи войната срещу руските окупатори?

Да не съм луда да следя война.🤯 Само тук си чета. Не съм като някои да гледам клипчета с убиване, осакатяване и рязани по краката и ръцете изнасилени деца от на Пригожин бандата.

преди 2 минути, Муца написа:

Да не съм луда да следя война.🤯 Само тук си чета. Не съм като някои да гледам клипчета с убиване, осакатяване и рязани по краката и ръцете изнасилени деца от на Пригожин бандата.

Добре, де. Какви са ти интересите? Следиш ли политиката у нас? Питам, щото ми е много интересно, човек като теб, как разсъждава...

преди 5 минути, communismatic написа:

Добре, де. Какви са ти интересите? Следиш ли политиката у нас? Питам, щото ми е много интересно, човек като теб, как разсъждава...

Всички политици на сапун.

Изродът путин се е покрил дълбоко.

Така беше когато потопиха флагмана масква,когато Пригожин се беше упътил към москва ,така е и сега след взривените им самолети.

Не се показва ,защото руските тъпаци са много ядосани и ако се появи, ядът им ще се насочи към него.

Чака да се позабрави или да има нещо добро и като се появи да се свържи с него ,за да видят колко е велик.

Както обаче украинците са започнали все готини неща да правят скоро няма да се появи ,за да се изкаже "умно" колко е велик

Може да се каже, че имаме потвърждение за минус (2 броя) А50. :mrgreen:
I’ve been shown unreleased footage of Sunday’s SBU drone attack. I can confirm at least two A-50 AWACS aircraft were struck by drones; the FPV drones landing directly on the radar domes before detonating.

Multiple Tu-22M3s can also be seen struck in the footage.
https://x.com/JimmySecUK/status/1929894575369302054
While I haven’t personally seen the footage, several people whom I trust have told me they’ve viewed a video showing an A-50 being struck. The video is reportedly expected to be released soon.
https://x.com/Tatarigami_UA/status/1929896965342413252
🇺🇦🇷🇺 Last year, Budanov said that Russia only had 6 operational A-50s, so this could be a third of their working fleet gone.

Devastating blow for the Russian Air Force.

https://x.com/ColbyBadhwar/status/19299 ... ZyoGw&s=19

Миналата година Буданов каза, че са им останали 6 летящи А-50. Ако се потвърди, остават 4...

Нямам търпение да излезе списъка с пълния демидж. Ту-22, Ту-95, А-50 - никой от тези самолети не се произвежда от над 30 години, а и с постоянните полети да изстрелват ракети по Украйна трябва да са натрупали солидна амортизация през изминалите 3 години. Загубите за стратегическата им авиация са невъзстановими в обозримо бъдеще.

Когато москалите разберат, че продължаване на войната не е в техен интерес, ще замолят за мир.

417524010_882019880380188_212539475315142432_n.jpg.6a52a098a41dc3794894ea0d713163c8.jpg

Първоначално мислех, че Тръмп се опитва да сключи сделка с дявола. И с тревога очаквах да видя как ще бъде изигран.
Но вече стана ясно, че това е сделка между близнаци Дяволи.

(текстът е от интернет, но споделям без уговорки)

Някъде сред тлеещите останки на украински жилищен блок майка държи онова, което е останало от детето й след нападение на руски дрон.

От другата страна на земното кълбо, в плюшения комфорт на пропагандното студио на Тъкър Карлсън, Стив Уиткоф се навежда свойски напред, спокоен и усмихнат и казва, че Владимир Путин е „супер умен човек“.

Дисонансът би бил абсурден, ако не беше толкова неописуемо отвратителен.

Стив Уиткоф, магнат на недвижими имоти, в чийто живот най-близката среща с опасността вероятно е била някое отказано разрешение за строеж, очевидно е поел нова роля: експерт по външна политика и частен апологет на военнопрестъпниците. В дебютното си изпълнение той внесе доза съчувствие. Но не за жертвите в масовите гробове, не за депортираните деца или за изравнените със земята жилищни квартали в украинските градове, а за човека, даващ заповедите за убийствата.

Според Уиткоф Путин, между бомбардировките на родилни отделения и екзекуциите на цивилни, се е молил (на кой ли бог) за Доналд Тръмп след опита за неговото убийство. Ах, самият главен архитект на съвременния терор, с неговото състрадателно сърчице, предполага се е паднал на колене и е имал съкровен момент с Бога, за спасението на своя оранжев приятел.

Пиша това от Киев, където днес спасителни екипи все още изваждат парчета от човешки тела от срутени сгради след поредната нощ на руски дронове. За хората тук тихото преклонение на Уиткоф пред Путин не е просто обидно. То е чудовищно. Той не просто извинява злото. Той се опитва да го покръсти като праведно.

Така че нека попитаме очевидното: защо, по дяволите, Стив Уиткоф изобщо говори за Украйна?

Защото в днешна Америка всичко, което е необходимо, е тлъсто портфолио от недвижими имоти и телефонният номер на Тръмп. Няма нужда от опит в международното право или от кариера в дипломацията. Няма нужда от капчица експертен опит. Никакво разбиране на историята, правото или бруталните сметки на войната. (И в България вече отдавна е така, нали?)

Просто препродайте няколко луксозни апартамента (или постройте някой "руски поток") и изведнъж ще станете експерт по геноцида. В един момент избирате мраморни плотове за небостъргач в Дубай. След това кимате съчувствено по националната телевизия, докато оправдавате военни престъпления.

Путин не се нуждае от повече танкове или ракети. Той има Стив. И Дони.

Той има богат, добре облечен мъж по телевизията, който превръща убийството в „стратегия“, повтаряйки измислицата на Кремъл с топлото съчувствие на гост на дълъг неделен обяд.

Човек, който пренебрегва жестокостите и се усмихва, докато казва: "Наистина го харесвам. Не Путин е лошият тук."

Докато украинските семейства погребват децата си, американският пратеник е там и прави комплименти на човека, който ги е пратил в земята.

Стив Уиткоф.

Човекът, който се среща с масов убиец
и вижда в него модел за подражание.

вие не знаете  на кой свят живеете

путин е просто лице и говорител на задкулисието което управлява

както всеки обикновен политик

просто интересите  на русия и народа съвпадат с интересите на руското задкулисие

на 70-80 %

толкова ли беше  одобрението  за  путин ?

а колко  беше одобрението за киселовa  ?  влезна с 11 %  ще излезе 0 %

инфлация на доверието ...

11%  усеща се като 1%

на 1.06.2025 г. в 14:32, Киро Н. написа:

Скрии се бе мухльо

Един самолет гори 

А другите 20 ще ги видиш довечера - или други ден :) 

Както реши шефчето - смешници успяхте да ме разсмеете 

преди 8 часа, Киро Н. написа:

Ударените самолето в Иваново нямат двигатели

Косе колко си тъп :)

До това води безмисленото пляскане :)

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел! 

Баба Пенка винаги може да те разсмее :)

За всичко е виновен този непрокопсаник

Героят на сутринта 

Тъжни хора, с една допълнителна хромозома изгледали по-дългото видео от вчера как се подиграват с единственото в света ешалонирано ПВО 

Възпитаник на Дакарските гей-клубове, минал на спецподготовка през московките, автогарата в Луганск, стоматологията във Воронеж и детската площадка в Новосибирск ще се раздаде като голям размер помощ от Червения кръст 

преди 6 часа, Муца написа:

Ти ходиш там, не аз. Не знаех, че пуберите ползват старогръцки думи. 

Мислех, че сте я чули от руските канали и повтаряте като папагали двамата с госпожата. По-вероятно аз съм права.

"Мислех", като дума не ти подхожда. Няма светла перспектива да промениш това в своя полза. 

Оказва се,че вашето образование възпроизвежда дебили, щом не си научила,че половината творчество на Вазов, Джагаров, Фотев и пр..е дитирамби. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.