Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, kosyo написа:

Другари , помогнете на Иран!

Русия винаги изоставя съюзниците си! 

Иран е поредния пример.

Обикновена историческа справка и всичко лъсва. 

Цитат

Само шест месеца след загубата на Сирия, руското ръководство стои безучастно, докато иранските градове горят, а висшите ирански генерали биват убивани ежедневно при израелски въздушни удари. Мълчанието от Москва е оглушително. Няма доставки на оръжие, няма подкрепа за противовъздушна отбрана, дори няма реална заплаха за намеса. Русия, така нареченият най-голям съюзник на Иран, изчезна в момента на най-голяма нужда за Иран. Но това не е изненадващ провал - това е закономерност.

Това не е дипломатически пропуск; това е отдавна установена доктрина. Стратегията на Русия е проста: експлоатира, изоставя, а после се връща, за да се възползва от последствията. Попитайте украинците, арменците, киргизците, сирийците. Където и да изгради влияние Москва, следва предателство.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, kosyo написа:

Аз си мислех че 3-те месеца да грешка. Извинявям се от твое име за нея :)

ама ти само вадиш от контекста  каквото ти е удобно 

ако путин беше направил както казвам щеше да стане както  казвам.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Русия винаги изоставя съюзниците си! 

Иран е поредния пример.

Обикновена историческа справка и всичко лъсва. 

путин е казал че не може да е по сириец от сирийците

сега не може да е по-иранец от иранциите

иранците трябва да дадат отпор и да се защитават и да атакуват

тогава може да получат подкрепа

иначе  все едно ако някоя държва ни нападне 

и ние не се защитаваме  ще чакаме французина или американеца  да харчи бензин да дойде да ни защитава .

за да разбереш по лесно гледната точка

примерно франция я нападат  от някоя  африканска държава

и  кво бг  ганьо  ще нарами пушката и цървулите  да защитава  франция

как пък не ....

преди 7 минути, Banesc написа:

путин е казал че не може да е по сириец от сирийците

сега не може да е по-иранец от иранциите

иранците трябва да дадат отпор и да се защитават и да атакуват

тогава може да получат подкрепа

Къде и кога го е казал това? Я му дай оригиналния цитат? :popcorn2:

ФЕЙКОМЕТ!

преди 3 минути, БаалБек написа:

Къде и кога го е казал това? Я му дай оригиналния цитат? :popcorn2:

ФЕЙКОМЕТ!

не е фейкомет

контекста  на русия  беше

че сирия е станала жертва на световните интереси

и след като сирийския народ не иска да се бие и да се защитава то тогава няма начин  русия да  са по-сирийци от  сирийците и да се бият вместо тях и се оттеглят от сирия.

на 16.06.2024 г. в 16:58, glen написа:

Повечето украинци дори не искат да воюват с Русия, камо ли да бъдат нахранени в месомелачката на НАТО.

Обаче ходят да  убиват освободителите си - от скука го правят :)

преди 19 минути, Banesc написа:

ама ти само вадиш от контекста  каквото ти е удобно 

Сиреч не си казал че за 3 месеца приключват . Аз имам още един изваден от контекста, щото . Може и да е капан и да събирам материал за бисерите .. Ти май ще ги запълниш там,а :)

на 17.06.2024 г. в 7:46, Киро Н. написа:

НАТО ще си привежда ядреното оръжие в повишена готовност.

Купувай йод. В твоя случай може и белина.

Свърши йода, може ли водка ?

преди 5 часа, communismatic написа:

Мхм. Принципно влизам тук единствено и само за забавление, а от тъпотии, че Бандера не бил антисемит и нацист, направо рева от смях... 

Радвам се, че истината предизвиква у теб веселие. 😁

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Героят на сутринта

Възпитаник на московските гей-клубове, преминал на спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск и Новосибирск и на специални разкрасителни процедури , хвали размера на помощта на Червения кръст 

Естествено, че поради ТОТАЛНОТО китайско ембаро на баба Пенка и тази сутрин няма бодра дрононарезка 

преди 7 часа, Мери) написа:

Радвам се, че истината предизвиква у теб веселие. 😁

Ми не, просто е изключително забавно твърдението, че лидерът на ОУН, който дори тясно сътрудничи с нацистите по време на Втората световна война не бил "нацист". Между другото, имаш ли идея (знам, че нямаш, ама все пак провери), каква е основната цел, която ОУН си поставя след началото на войната? Говоря за т.нар. "Oрганизация Роланд". Айде, поинтересувай се... и после ела пак... 

на 15.04.2023 г. в 7:47, Реджеп Иведик написа:

Сергеев, зехте ли Бахмут ?

да отдавна 

на 15.04.2023 г. в 8:52, Banesc написа:

когато се вземе бахмут  военната операция свършва за 3 дни украйна пада

натискат ни от сащ да пращаме българско пушечно месо

всяка минута протакане е ценна за  България

преди 54 минути, communismatic написа:

Ми не, просто е изключително забавно твърдението, че лидерът на ОУН, който дори тясно сътрудничи с нацистите по време на Втората световна война не бил "нацист". Между другото, имаш ли идея (знам, че нямаш, ама все пак провери), каква е основната цел, която ОУН си поставя след началото на войната? Говоря за т.нар. "Oрганизация Роланд". Айде, поинтересувай се... и после ела пак... 

Нека попитам - Борис III нацист ли е бил, след като е бил съюзник на Хитлер? Дори война на Америка сме обявили по идея на нашия съюзник - Хитлер, това прави ли българите нацисти и в частност Борис III - нацист? 🙄 Да, ОУН са се биели срещу болшевиките, идеята е била на освободените от тях територии да се създаде независима Украйна, но на Хитлер идеята не му харесала и само два три месеца след образуването на въпросните батальони  пратил "нациста"  Бандера в концлагер, т.е. той даже не е имал възможност да ги поръководи тези "нацистки" батальони, защото са го прибрали на топло много скоро след като са били създадени. От друга страна не всеки, който се бие срещу болшевиките е нацист, колкото и да ги обичаш тези болшевики. 😉

преди 6 минути, Мери) написа:

това прави ли българите нацисти

Ако са антисемити - значи са и нацисти! Защото нацистите, са антисемити!

на 17.06.2025 г. в 16:08, attj написа:

Русия постави ново условие на Украйна

А Украйна прати Русия на хой.

преди 12 часа, Banesc написа:

русия да  са по-сирийци от  сирийците

Сирийците кой ги е измислил ?

преди 1 час, Мери) написа:

Нека попитам - Борис III нацист ли е бил, след като е бил съюзник на Хитлер?

Да, де. Само дето нашата "коалиция" с Хитлер става малко по принуда, това е разковничето. Дълга история, не ми се влиза в конкретика, щото просто си прекалено ниска топка и няма да да се получи никаква дискусия. Да не говорим, че за антисемитизма в ония години съм писал предостатъчно. Смяташ ли, да ми отговориш на въпроса?

преди 2 часа, communismatic написа:

Между другото, имаш ли идея (знам, че нямаш, ама все пак провери), каква е основната цел, която ОУН си поставя след началото на войната? Говоря за т.нар. "Oрганизация Роланд".

Героите на обяд

Възпитаник на московките гей-клубове, минал на спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск и Новосибирск, с радост се предава на дрон за придобиване на допълнителна квалификация с голямия размер помощ от Червения кръст

Естествено, че поради ТОТАЛНОТО китайско ембаро на баба Пенка и на обяд няма бодра дрононарезка 

Казвали ли са ти скоро какъв отпадък си Косе

Уви нещата вървят към палестинксия модел

Скоро ще е пълно с такива клипове

преди 41 минути, communismatic написа:

Да, де. Само дето нашата "коалиция" с Хитлер става малко по принуда, това е разковничето. Дълга история, не ми се влиза в конкретика, щото просто си прекалено ниска топка и няма да да се получи никаква дискусия. Да не говорим, че за антисемитизма в ония години съм писал предостатъчно. Смяташ ли, да ми отговориш на въпроса?

Яяя, бегай оттука! За теб съм прекалено висока топка, видно е. 😁

На мен също не ми се дискутира особено, но няма как да те оставя да сееш невежество в този форум. Единствената цел, която е преследвал Бандера от съюзничеството си с Хитлер, е била НЕЗАВИСИМА УКРАИНСКА ДЪРЖАВА. Както каза Соли, нацисти са антисемитите. Национализмът е: "политическа идеология, построена около силната идентификация на дадена група индивиди с определена нация." Източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/Национализъм Тоест между понятията "националист"  и "нацист"  има не само три срички  разлика. Аз разбирам, че ти и създателите на пропагандните материали, които упорито  четеш,  ги бъркате тези два щата, те от интерес, ти от невежество, но това няма нищо общо с обективната историческа истина. 

Мери

тая държава просъществува 10 години. И това е много.

Айде сега прочети вестника от днес какво се случва на фронта.

Скоро ще имаме избори. 

ПП

Съдбата на тая паплач трябва да е за назидание. 

преди 7 минути, Мери) написа:

За теб съм прекалено висока топка, видно е. 

Ае, смешнице... ти до вчера нямаше идея, какви зверства са вършили хората му, ама сега си много наясно с нещата. 😆

преди 7 минути, Мери) написа:

Единствената цел, която е преследвал Бандера от съюзничеството си с Хитлер, е била НЕЗАВИСИМА УКРАИНСКА ДЪРЖАВА.

Зададох ти конкретен въпрос. Можеш ли да ми отговориш? Ако можеше, да ми отговориш... цялата "дискусия" щеше да е безсмислена. Айде, поразтършувай се малко из интернет... и пак заповядай.

преди 8 минути, Мери) написа:

Тоест между понятията "националист"  и "нацист"  има не само три срички  разлика.

Извинявай, ама човек, който ми сравнява ситуацията между България и Германия с тая между Германия и "Украйна" по време на войната е малко смешно, да ме вини в невежество. Компренде? 

преди 41 минути, communismatic написа:

Ае, смешнице... ти до вчера нямаше идея, какви зверства са вършили хората му, ама сега си много наясно с нещата. 😆

Зададох ти конкретен въпрос. Можеш ли да ми отговориш? Ако можеше, да ми отговориш... цялата "дискусия" щеше да е безсмислена. Айде, поразтършувай се малко из интернет... и пак заповядай.

Извинявай, ама човек, който ми сравнява ситуацията между България и Германия с тая между Германия и "Украйна" по време на войната е малко смешно, да ме вини в невежество. Компренде? 

Задал си конкретен въпрос, трънки! Въртиш и сучеш тука без да посочваш никакви факти. 

преди 4 минути, Мери) написа:

Задал си конкретен въпрос, трънки! Въртиш и сучеш тука без да посочваш никакви факти. 

Фактите съм ги написал вече. Написал съм огромен пост, в който съм анализирал цялата дейност на УПА и ОУН. До момента от твоя страна видях единствено и само някакъв цитат на полски тъпоглавец и нищо друго. А, да... и че имало било разлика между нацист и националист. Не знам... имаш ли понятие, че нацизма е един от клоните на национализма, щото точно това имах предвид с примера с Хитлер, ама карай...

Та... Можеш ли да отговориш на въпроса, каква цел си поставят бандеровците на големият събор през 1941 г. Айде, ще подскажа... Това което общо-взето се случва със славянското и еврейското население по време на "чистките" им... Другото съм го обяснил в пространният текст.

Недей да се буташ между шамарите... Щото е очеизбождащо, че абсолютно нищо не знаеш, поне недей се излага.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Мене ако питаш, те винят в невежество, защото си невеж. Най малкото си полезен идиот.

Ти първо се научи, да пишеш на правилен български, та тогава определяй, кой какъв бил... 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.