Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 минути, communismatic написа:

направо рева от смях... 

Ревеш от яд. И ходиш при баща ти да бършеш сополи и да му искаш пари. Колко ли съжалява, че не си успял в схемите като него, а само висиш по форумите и ръсиш простотии.

По темата:

Нещо странно се случва на фронта в направление Лиман...

Десетки рашистки войници се предават ежедневно на екипите от Въоръжените сили на Украйна.

Такова доброволно капитулиране не се е случвало никога досега! Вече няма къде да бъдат настанявани.

Разпитите показват, че рашистките войници са останали без храна и вода, което говори за разпад на логистиката в региона. Окупаторите вече не се бият, а оцеляват...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 16.06.2023 г. в 18:20, Гост написа:

Путин нарече условието за използване на ядрено оръжие

16 юни, 17:54

Използването на ядрено оръжие от Русия е възможно, ако има заплаха за териториалната цялост, независимостта и суверенитета на страната и съществуването на държавата. Това условие призова президентът Владимир Путин по време на речта си на Петербургския икономически форум (SPIEF). Излъчването на събитието е достъпно в Rutube. Според държавния глава използването на ядрено оръжие е теоретично възможно.

„Ядрените оръжия се създават, за да гарантират нашата сигурност в най-широкия смисъл на думата и съществуването на руската държава. Но ние, първо, нямаме такава нужда. Второ, самият факт на обсъждане на тази тема вече намалява възможността за понижаване на прага за използване на оръжия “, каза президентът и добави, че Русия има повече такива оръжия, отколкото страните от НАТО .

В същото време Путин отбеляза, че има негативно отношение към идеята за използване на тактически ядрени оръжия като елемент на ядрено възпиране. На изискването на Северноатлантическия алианс към Москва да намали ядрените оръжия, държавният глава отговори с фразата „по дяволите да ги вземат“.

Ох, те държаха 6 месеца едно добро парче , но добре че не го сметнаха за заплаха на териториалната цялост,че ей тогава щяхме да го загазим..Пу-пу-пу!

на 16.06.2023 г. в 18:59, MZ/X написа:

"Украйна няма шанс": Путин обеща да изгори западните изтребители и танкове
https://news.bg/int-politics/ukrayna-nyama-shans-putin-obeshta-da-izgori-zapadnite-iztrebiteli-i-tankove.html

Всеки ден горят изтребители ...в Иран обаче :)

на 16.06.2023 г. в 20:08, glen написа:

А това означава само едно - краят е близо: Обявена е обща мобилизация

ukrajina022-640x423.jpg?_x_tr_sl=sr&_x_t

Обявена е обща мобилизация на човешки и транспортни ресурси в Ивано-Франковска област

Документът се отнася до мобилизацията на хора и „транспортни ресурси“, правилата за смяна на местоживеенето и задължителното явяване на наборниците в търговския център на града в рамките на десет дни“

Освен това се посочва, че фирмите, институциите и организациите, независимо от тяхната функция, гражданите - доставчици на превозни средства за нуждите на Въоръжените сили на Украйна и други военни формирования, трябва да доставят и предават превозни средства и оборудване навреме, в количествата и на адресите, определени при мобилизацията.

Края е близо! Аз вярвам на този човек! 

на 16.06.2023 г. в 22:31, Гост написа:

Значи да чакаме призовките скоро.

1aIMu1r.png

@В. Велев получи ли призовка вече? Да ти дам моята ако искаш?

на 16.06.2023 г. в 22:51, Гост написа:

Тия от вас, които са за Украйна щели да ви вземат на фронта с предимство :)

Днес правили списъците от тоя сайт. Карат по сайтове военните :)

Сигурно са ме забравили..

на 17.06.2023 г. в 9:27, Гост написа:

Украйна предупреди за опустошителния удар на руските ВКС

17 юни, 08:40

Военният анализатор Шон Бел каза, че руските въздушно-космически сили (ВКС) ще унищожат изтребители F-16 за една нощ, ако Западът ги достави на Украйна . Той сподели тази прогноза в интервю за Sky News. Според Бел Киев се нуждае от модерни военновъздушни сили вместо от „ескадрила от употребявани самолети“, които не могат да издържат на модерните и незабележими изтребители на руските ВКС. Анализаторът предупреди, че руската технология може да унищожи група изтребители F-16 почти за една нощ, „унищожавайки зараждащия се капацитет на военновъздушните сили на Украйна и съживявайки руската армия“. По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че ако изтребителите F-16, предназначени за Киев, бъдат разположени извън Украйна, Русия ще обмисли варианти за удари срещу тях.

Сигурно е била от дългите бели нощи тази нощ... Или експерта е бил ГОЛЯМ!

на 17.06.2023 г. в 10:11, glen написа:

Чичко Путин ясно вижда как е подредена шахматната дъска. И също така вижда как „Украйна“ дори вече не съществува.

Докато никой не обръщаше внимание, миналия месец киевската банда продаде Украйна на BlackRock на стойност 8,5 трилиона долара. Просто така. Сделката беше сключена между правителството на Украйна и вицепрезидента на BlackRock Филип Хилдебранд.

Украйна може да получи колкото си иска западни оръжия, скоро ще има недостиг на украинци, които да ги използват... Да се мисли, че Украйна може да спечели тази война е пълна глупост. Те се съпротивляват досега, защото оставиха стотици хиляди техни хора да умрат за мокрия сън на неоконсерватора. Сигурен съм, че тези неоконсервативни психопати ще пожертват всеки украинец за тази мечта.

И в този сън Украйна е пешка, а не цел!

Хитри хора - личи си че ги води евреин. 2 пъти в продават тая земя- веднъж на Blackrock и веднъж на перчема.

на 17.06.2023 г. в 10:22, Гост написа:

Кремъл разказа от какво ще зависят границите на „санитарната зона“ на Русия в Украйна
Песков каза, че колкото повече далекобойни оръжия имат въоръжените сили на Украйна, толкова по-голяма ще стане „санитарната зона“ на Руската федерация

Границите на "санитарната зона" или "санитарния кордон" в  Украйна може да са свързани с обхвата на оръжията на украинската армия и от които е необходимо да се обезопасява територията на Русия, каза прессекретарят на президента на Русия Федерация Дмитрий Песков . Това съобщава ТАСС .
Представителят на Кремъл беше попитан дали има регламентирани и очертани граници на санитарната зона, за която говори Владимир Путин.
„Не, зависи какви видове оръжия има Украйна. Колкото по-високи са характеристиките на оръжията в Украйна, толкова по-голямо трябва да бъде това разстояние“, добави Песков.
Според него основната цел на "санитарната зона" е украинската страна да не получи населението на Русия с оръжие.
Песков уточни още, че процесът на създаване на такава зона продължава вече 1,5 години.
„Не може да има нито нова, нито стара [„санитарна зона“], тя може да бъде само една. [Това е продължение на] работата, която се върши “, обясни прессекретарят на руския президент.

С оглед на последните набези новата санитарна зона трябва да минава през Африка :) 

преди 25 минути, БаалБек написа:

Колко ли съжалява, че не си успял в схемите като него, а само висиш по форумите и ръсиш простотии.

Много ме мразиш, нали. 😆😆😆😆😆😆😆😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Много ме мразиш, нали.

Това го копира от фейсбук, нали?

Като защитна реакция, при липса на думи....

:*

преди 1 минута, БаалБек написа:

Това го копира от фейсбук, нали?

Повярвай ми, не ми трябва Фейсбук за да те гавря... Просто си прекалено ниска топка. 😆

на 18.06.2023 г. в 14:21, Banesc написа:

според  мен скоро ще има опит за преговори  за приключване на военната  операция

18-6-2023г

Скоро 18-06-2025г.

на 18.06.2023 г. в 14:38, Banesc написа:

работата е там че  чуждо няма

виж че се стискат

най-много да пратят 10-20 танка ама   вече почна и танкисти да няма

закарват танковете до фронтовата линия

излизат от танковете и бягат а руснаците ги унищожават 

:)

преди 4 минути, M.Николов написа:

Косе, като намериш свещения Граал се обади.

😄

а ти розов слон да лети

на 18.06.2023 г. в 22:24, maxthon написа:

За БРИКС ще има да слушаш от тук нататък все повече и повече. По-специално от август нататък.

Направо ми се надига ушите от новини за БРИКС. Хайде да спрем поне за малко да говорим за тях, а?

преди 19 минути, M.Николов написа:

Косе, като намериш свещения Граал се обади.

😄

Под С-400 е. Човек гледам че си правел опити да се заяждаш ей така на дребно. Кажи ако трябва да започна и за тебе да ти ги записвам. Мисля да направя една бърза картотека на всеки един с такива мнения и да ги разпространя -ей така да лаф да става. И не ми се засягай като ви хващам в крачка- аз вече много пъти предупреждавам, че не знам кога да спра.Или ме блокираш или свикваш- имаш избор. И следващия път си проверявай преди да скочиш на барикадата че да не си злепоставяме така източниците :)

на 14.06.2024 г. в 9:19, Киро Н. написа:

. Но чувам фрегата до Маями хич не е зарадвала населението.

Ти не си ли населението? Гледай колко те радва една фрегата + подводница . Какво стана с нея ?

на 14.06.2024 г. в 10:00, Киро Н. написа:

Загина Свободна Украйна. Ще я поставят на командно дишане до 1 декември. Колко украинци ще измрат - все им е тая.

И това ако руснаците не пробият фронта :) щото едвам се крепи :)

За 4-ти път баба Пенка пробива фронта и вече е на командно дишане от 1.12.2024 :) Личи й че е пробивна.

преди 14 минути, kosyo написа:

Под С-400 е. Човек гледам че си правел опити да се заяждаш ей така на дребно. Кажи ако трябва да започна и за тебе да ти ги записвам. Мисля да направя една бърза картотека на всеки един с такива мнения и да ги разпространя -ей така да лаф да става. И не ми се засягай като ви хващам в крачка- аз вече много пъти предупреждавам, че не знам кога да спра.Или ме блокираш или свикваш- имаш избор. И следващия път си проверявай преди да скочиш на барикадата че да не си злепоставяме така източниците :)

Предполагам информацията е потвърдена от Скот Ритър?:wub:

Да, знам колко е гадно, когато си евроатлантик, а си повярвал на руZка пропаганда.:giggle1:

на 14.06.2024 г. в 10:26, Киро Н. написа:

И никакви дрони и долари няма да я реанимират. Сега пък чакаме 50 милиарда за ток.

.......

ПП

Всеки ден показва ясно че украинците приключиха курса "бандера"

:) Всеки ден нов край! И да напомня дрончетата не помагат. Ако сте забравили де.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Предполагам информацията е потвърдена от Скот Ритър?:wub:

Да, знам колко е гадно, когато си евроатлантик, а си повярвал на руZка пропаганда.:giggle1:

Само той? Учудвам се. Но ми хареса как го обяви за ненадежден. Виж днес как хубаво го използвах ,а? Оня още не знае от къде му дойде. Записал съм си го и ще го използвам. И това дето го харесах като твои мнения също : ) 

на 14.06.2024 г. в 14:54, Киро Н. написа:

Скоро ще се разбере кой крив кой прав.

Това скоро е доста разтегливо при тебе. Дай моля те точна дата:)

преди 5 минути, kosyo написа:

:) Всеки ден нов край! И да напомня дрончетата не помагат. Ако сте забравили де.

Само той? Учудвам се. Но ми хареса как го обяви за ненадежден. Виж днес как хубаво го използвах ,а? Оня още не знае от къде му дойде. Записал съм си го и ще го използвам. И това дето го харесах като твои мнения също : ) 

По въпроса с авторските права, какво ще правим?

Мисля, че ще се споразумеем.Все пак, аз не съм много алчен.😄

преди 3 минути, Banesc написа:

епа скоро

тя военната операция те първа започва 

на 4.06.2022 г. в 14:13, Banesc написа:

всеки ден Русия завзема 3 пъти повече територия от украйна с този темп  до 3 месеца се приключва военната операция само е нужно малко защита и бомбандировки в Херсон и Одеса  и нападение и превземане на Бахмут и Крематорск 

3 месеца само :)

на 27.05.2025 г. в 22:48, Flashback написа:

Германската икономика вероятно ще изпадне в рецесия за трета поредна година, според ново проучване на Германската индустриално-търговска камара, базирано на анкета сред 23 000 компании. Анализаторите очакват БВП на страната да се свие с още 0,3% през 2025 г. Това ще бъде безпрецедентен случай в германската история, пише Bild.

Тази вероятност се изпари, останаха само фейковете.

Ама какво става с руската икономика. Санкциите не работят, така твърди путлер, а вие му папагалствате, като зомбирани...

На фона на срива на бюджетните приходи, Руското Министерство на финансите е принудено да увеличава държавния дълг с неистови темпове, за да затвори дупката в бюджета. От началото на годината, към 18.06.25 г., са пласирани федерални държавни облигации на стойност 2,351 трилиона рубли.

Общият обем на държавния дълг към 18 юни е 25,432 трилиона рубли. Дългът започна да расте особено рязко през последните 2 месеца поради общото влошаване на икономическата ситуация в Русия и спада на данъчните приходи в бюджета.

:popcorn2:

на 15.06.2024 г. в 2:29, Т.Христов написа:

22.jpg.178eefe9162dd2f6098209faf96282c3.jpg

Медведев: Враговете на нашите врагове са наши приятели

Москва е готова да въоръжи враговете на САЩ в отговор на изпращането на оръжия от Вашингтон и съюзниците им в Украйна, заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев.

Президентът Владимир Путин допусна, че Русия ще помисли за такъв „асиметричен“ отговор на среща с журналисти от чужди информационни агенции. Той обаче посочи, че тази ответна мярка е само в процес на разглеждане и че няма взето такова решение.

„Това е доста значителна промяна във външната ни политика“, написа Медведев в публикация в социалната мрежа X/Twitter. Неговите думи са значително по-остри и заплашителни за Запада, отколкото коментара на Путин.

„Досега те… се чувстваха упълномощени да изпращат всякакви оръжия в Украйна, да унищожат Русия „с всички възможни средства“, като същевременно заплашват всеки, който би предоставил на Москва оръжие или други материали за нейната отбрана, пише Медведев, използвайки обиден епитет за американските съюзници.

„Нека САЩ и техните съюзници изпитат от първа ръка директното използване на руски оръжия от трети страни“, пише в поста на Медведев. „Тези лица или региони умишлено са оставени неназовани, но може да са всички, които смятат Yankeeland & Co за свой враг, независимо от техните политически възгледи и международно признаване. Техният враг са САЩ, а това означава, че за нас те са приятели“, завършва публикацията.

Медведев често публикува много остри изказвания, използвайки груб език и директни заплахи, за разлика от дипломатическия тон на Кремъл, който е значително по-сдържан. Той не споменава локациите, които визира, но една от горещите точки, където и Русия, и САЩ имат военни бази, е Сирия. Американските войски там са подложени на чести атаки от въоръжени групи в Ирак, които са подкрепяни от Иран, както и на атаки от хутите в Йемен. Те също имат подкрепата на Иран.

Преди дни Русия покани афганистанска делегация в Москва, като министърът на икономиката беше допуснат в страната, въпреки че талибаните са забранени в Русия като терористична организация. Външният министър Сергей Лавров обяви, че движението може да бъде извадено от черния списък. Талибаните водиха война със САЩ повече от 20 г. През 2021  г. американските войски се изтеглиха от Афганистан, а талибаните обявиха деня на изтеглянето на САЩ за национален празник.

link

Другари , помогнете на Иран!

преди 8 минути, kosyo написа:
на 4.06.2022 г. в 14:13, Banesc написа:

и бомбандировки в Херсон и Одеса  и нападение и превземане на Бахмут и Крематорск 

3 месеца само

грешката както винаги съм казвал  е  че путин е либерал

не се правят никакви атаки над одеса

а трябваше да наблегне там

и да им спре излаза на черно море 

аз ако бях на мястото на путин  щех да направя десант в одеса 

току-що, Banesc написа:

грешката както винаги съм казвал  е  че путин е либерал

не се правят никакви атаки над одеса

а трябваше да наблегне там

и да им спре излаза на черно море 

Аз си мислех че 3-те месеца да грешка. Извинявям се от твое име за нея :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.