Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Възпитаника на московските гей-клубове , минал на спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск и Новосибирск , хвали размера на помощта от Червения кръст 

Аз не карам пил - Russian edition

https://x.com/666_mancer/status/1936030061007696373

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, communismatic написа:

Не, аз като прочетох, че била знаела само руски, а не украински... направо паднах от коня. Личи си, че кълве само на Chat GPT и не може, да прочете и осмисли документ, който е сниман. Останалото не ми се коментира... то се вижда с просто око, за какво става дума. Кво да коментираме...

Няколко пъти те замолих да преведеш листчето, което си постнал по-горе, вижда се обаче, че това не ти е по силите, затова ще помоля и други путинофили да се включат и да ти ударят едно мощно  рамо в превода. Без използване на чат джи пи ти. Когато получа готовия превод, ще го питам той ли го е превеждал. Ще преведете трънки, само като папагали може да повтаряте глупости, които нямат нищо общо с действителността. Аз при положение, че знам много добре руски и отлично полски, не мога да го преведа, пък камо ли вие, които дори и български  се съмнявам да разбирате, пък сте тръгнали да давате експертни оценки за произхода на украинския  език. 😥

преди 2 минути, Мери) написа:

Няколко пъти те замолих да преведеш листчето, което си постнал по-горе, вижда се обаче, че това не ти е по силите, затова ще помоля и други путинофили да се включат и да ти ударят едно мощно  рамо в превода. Без използване на чат джи пи ти. Когато получа готовия превод, ще го питам той ли го е превеждал. Ще преведете трънки, само като папагали може да повтаряте глупости, които нямат нищо общо с действителността. Аз при положение, че знам много добре руски и отлично полски, не мога да го преведа, пък камо ли вие, които дори и български  се съмнявам да разбирате, пък сте тръгнали да давате експертни оценки за произхода на украинския  език. 😥

T.е. ти все още не си разбрала какво е подчертаното от цитата на руският историк. 😆😆😆😆😆😆😆😆

Това е от атаката от вчера 

Атака точно по ПЛАНА. Направо като по алеята на славата минаха.

Естествено  че има и другата гледна точка

преди 11 минути, communismatic написа:

T.е. ти все още не си разбрала какво е подчертаното от цитата на руският историк. 😆😆😆😆😆😆😆😆

Хайде, чакам да ми го преведеш! Нали украинският бил руски или вие и руски знаете толкова, колкото украински? 😆

Забелязала съм, че путинистите по правило са неграмотни - и в областта на руския език, и в областта на руската литература, култура и т.н. и т.н.

Грамотни сте единствено в областта на дисциплини като "как да защитим другаря Путин", "как да докажем, че той не е терорист и нацист", "как да изразим това, че сме влюбени в Путин", э "как да оправдаем режима в москва", "как да очерним зеленски", "как да злорадстваме на бомбардираните или на избитите украинци" и т.н. и т.н. 

току-що, Мери) написа:

Хайде, чакам да ми го преведеш! Нали украинският бил руски или вие и руски знаете толкова, колкото украински? 😆

Забелязала съм, че путинистите по правило са неграмотни - и в областта на руския език, и в областта на руската литература, култура и т.н. и т.н.

Грамотни сте единствено в областта на дисциплини като "как да защитим другаря Путин", "как да докажем, че той не е терорист и нацист", "как да изразим това, че сме влюбени в Путин", э "как да оправдаем режима в москва", "как да очерним зеленски", "как да злорадстваме на бомбардираните или на избитите украинци" и т.н. и т.н. 

Да ти превеждам, при положение, че ти самата твърдиш, че знаеш руски!? Струва ми се, че почнахме вече с алабализмите... 

преди 4 минути, Мери) написа:

"как да очерним зеленски", 

Дзверо, ма Зелю сам се "очерня" бре! Та нали неговият режим се разграничи от думите на посланика, който твърди че Бандера не е виновен за масовите убийства на евреи и поляци?

Сигурно т'ва е защото и Зелю се е набълбукал с руска пропаганда та да реагира така, а пък ти от своя страна знаеш истината, която световната конспирация се мъчи да прикрие :giggle1:

преди 18 минути, Мери) написа:

Защо ти викат Дзверо? :lol6:

преди 3 часа, communismatic написа:

Верно? Аз ти пиша от 4-5 поста насам, че цялата антисемитска и крайнодясна доктрина на ОУН и УПА са писани от Степан Бандера, той е техният идеолог и прочее... при което ти от 4-5 поста насам, все ми повтаряш, че той нямал вина за етническите прочиствания, понеже бил в концлагер. Даже не знаеш и що е бил там, между другото. Това аз те "светнах"...

Хайде сега посочи ми къде точно Степан Бандера е разкрил своята идеология, искам източници. 

Верно ли? Питах те, имаш ли понятие кой е Норман Дейвис?

Доколкото разбирам, не е написал конкретно за Степан Бандера книга или някаква публикация. Би ли посочил какво от него точно имаш предвид, посочи източник. 

Мхм. И каква е разликата между руски и украински?

Разликата ще я усетиш, когато преведеш онова листче, макар че ти и руски може да знаеш точно толкова, колкото украински и български. 

Да, де. Той Норман Дейвис, който е най-популярният изследовател на ОУН и УПА в световен мащаб е британец...

Да, но той не е най-популярният изследовател на Бандера. Хайде дай  да видим тука къде Бандера се е изявил като антисемит и нацист, дай конкретни цитати с източниците. 

преди 28 минути, communismatic написа:

Да ти превеждам, при положение, че ти самата твърдиш, че знаеш руски!? Струва ми се, че почнахме вече с алабализмите... 

Не те карам да ми превеждаш пропагандния руски чаршаф, който ми беше постнал, а листчето на украински, което е. 😁

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Ми аз ти дадох като източник официалната реакцията на полското и израелското външни министерства. Ти обаче ги отхвърли... защото те били чели руски източници 

Поляците се изживяват като невинни жертви на ОУН, не можеш да очакваш обективност от тях. Все едно да накараш турците да кажат, че Левски не е терорист, а национален герой. Много ясно, че за турците е бил терорист, макар че вече едва ли го помнят. Относно желанието на поляците  им да го играят жертви, ето тук един интересен материал на полски интервю с Норман Дейвис, пусни си го в някой онлайн преводач: https://kresy.pl/wydarzenia/norman-davies-staje-po-stronie-banderowcow  Израелците вероятно също си имат свой мотив, за да натякват вина на украинците, чисто прагматичен разбира се, тъй като Бандера не е убивал евреи, няма нищо общо с Волинското клане и заедно с евреи е лежал в концлагер. 

Руските източници не били надеждни, обаче украинските са. Що? Щото така ти изнася.

Не са надеждни, защото Русия също е лично мотивирана от дейността на ОУН, през почти целия си живот Бандера се е бил срещу СССР. Баща му е бил пребит до смърт от НКВД, а сестрите му са били дълго време в ГУЛАГ. Братята му са загинали в немски концентрационен лагер - Аушвиц, щото са били нацисти разбираш ли. 😢

Ето ти статия на Дойче Веле и ако обичаш обърни внимание на това, което съм болднал от преведеният текст:

https://www.dw.com/en/ukraines-envoy-to-germany-irks-israeli-polish-governments-with-wwii-comments/a-62335288

“В интервю с немския журналист Тило Юнг в четвъртък, Мелинк защити фигурата от Втората световна война, заявявайки, че „Бандера не е бил масов убиец на евреи и поляци, аргументирайки се, че няма доказателства за подобни обвинения.

„Изявлението на украинския посланик е изопачаване на историческите факти, омаловажава Холокоста и е обида към онези, които бяха убити от Бандера и неговите хора“, заяви израелското посолство.

Заместник-министърът на външните работи на Полша Марчин Пшидач написа в местна онлайн платформа, че „подобно мнение и подобни думи са абсолютно неприемливи“.

Украинското външно министерство бързо се дистанцира от коментарите на Мелник. 

„Мнението, което посланикът на Украйна в Германия Андрей Мелник изрази в интервю с немски журналист, е негово собствено и не отразява позицията на Министерството на външните работи на Украйна“, се казва в изявление на Министерството на външните работи късно в четвъртък вечерта. 

Това, че за Пшидач нещо си било неприемливо, не означава, че то не е обективната истина, а тя е - Бандера е бил в концлагер, няма данни вътре в концлагера да е провеждал етнически чистки. 🙄 Бях писала някъде, че в ОУН е имало цели подразделения, съставени от евреи, не са ги избили, те са се били рамо до рамо с украинските националисти, което какво иде да каже?  А украинските политици не реагират остро на откровени лъжи единствено и само, защото вероятно не искат да нажежават и без това нажежената обстановка, нажежена не от кого да е, а от любимата ви путинска власт. 😢 

Докато мери плямпа глупости камъните падат

Сега Косьо ще скочи да вади некролози - ех тая одеса - пак нещо избухна

image.png.71f8bb4e8520186747f75b18ee02ec31.png

преди 1 час, ivottoshev написа:

Дзверо, ма Зелю сам се "очерня" бре! Та нали неговият режим се разграничи от думите на посланика, който твърди че Бандера не е виновен за масовите убийства на евреи и поляци?

Сигурно т'ва е защото и Зелю се е набълбукал с руска пропаганда та да реагира така, а пък ти от своя страна знаеш истината, която световната конспирация се мъчи да прикрие :giggle1:

Ето тук виж нещо интересно /превод чат джи пи ти/, източник: https://galinfo.com.ua/news/yak_ievrei_znahodyly_poryatunok_v_lavah_upa_364011.html

"Всъщност в УПА основно са служили евреи-лекари, които повстанците са взимали при себе си заради липса на медицински персонал. В навечерието на войната в Западна Украйна медицинската практика основно е била в ръцете на поляци и евреи; украинските лекари са били значително по-малко, тъй като условията по време на полското управление не са благоприятствали тяхното обучение. Затова, когато повстанците започнали активни бойни действия срещу германските окупатори и партизанските отряди на НКВД, било взето решение активно да се използват еврейски лекари за организиране на медицинското обслужване в УПА. Евреите-лекари били извеждани заедно със семействата си от германските гета и в замяна на защита от германците им било предложено да помагат в спасяването на ранени повстанци. И те, разбира се, се съгласявали.

аслужава да се отбележи, че досега нито един изследовател не е посочил точния брой на евреите в редиците на УПА. Тази тема все още не е задълбочено проучена от историците и очаква своя изследовател.

"Когато германците започнаха да разстрелват евреи, аз напуснах работа и се укривах до май 1943 година. Тогава дойдоха от УПА за мен. С жена ми и имуществото ни ме откараха в болница в гората, където работех като лекар до 9.08.1944 г." – казал при разпит от НКВД през 1944 г. известният лекар от УПА Варм Шая Давидович с прякор „Скрипач“, който от 1943 г. практикувал във Волин в отряд „Сосенка“. – „През това време излекувах над 200 бойци, ранени в битки с германци, поляци и червени партизани, както и с отряди на НКВД.“

"

"А за това, че В. Ш. Давидович е излекувал над 200 украински повстанци, той получава от съветските „органи“ 20 години заточение. Съществува версия, според която по молба на суперпопулярния съветски радиоводещ Юрий Левитан лекарят Давидович е освободен от затвора много преди изтичането на присъдата. След това известно време живее в Луцк, а по-късно емигрира (през Полша) зад океана.

Този евреин се е ползвал с голямо уважение сред повстанците благодарение на високата си медицинска квалификация. Разузнавачката на УПА Галина Коханска в своите спомени пише:
„Варма беше добър лекар, който в бункерни условия извършваше сложни операции. Свиреше прекрасно на цигулка и никога не се разделяше с нея. Оттам идва и прякорът му — Скрипач. Когато се намираше свободна минута, повстанците се събираха на поляната в гората, канеха Варма, който свиреше за тях. Всички го обичаха и го пазеха.“
Между другото, съпругата на „Скрипача“, Естер, му е била медицинска сестра.

Случаите, в които членове на семейства са помагали на евреи-лекари в УПА, не са редки. Така например, Реня — дъщерята на бившия луцки лекар Грифел, който работел в повстанската база на Ковелския и Любомлския окръг на ОУН „Сич“, също е помагала на баща си като медицинска сестра. Двамата са задържани от червени партизани през 1945 г. Реня, виждайки, че положението е безизходно, започнала да пее повстански песни, за което била жестоко пребита." 

"

Някои евреи поради безизходица са се присъединявали към повстанците доброволно. Например, Лейба Добровски („Валерий“), живеейки в Ривне, в края на 1941 г. сам установява контакт с украински националисти и по-късно работи в политическия отдел на УПА. Той е автор на редица националистически листовки, брошури и призиви. Сред най-известните са обръщения към узбекския, таджикския, арменския и други народи. „Валерий“ също така е автор на брошурата „Как московският царизъм поробва народите“. Евреинът-повстанец е арестуван от съветските спецслужби на 1 февруари 1944 г.

Стрийският лекар Самуел Нойман попада в УПА, след като през 1941 г. нацистите изпращат възрастната му майка в гетото. Не желаейки да я остави сама, той отива след нея, но чрез многобройните си познати в ОУН моли за помощ. Същата нощ членове на Службата за безопасност на ОУН отвличат него и майка му и ги извозват от града с фалшиви документи на името Максимович. Докато практикува под прикритие в различни райони на Стрийщина, гестапо открива истинската му самоличност и структурата на СБ е принудена да го укрива. През септември 1943 г. той е прехвърлен към УПА-Запад, където работи като полкови лекар и преподавател в старшинската школа. Майка му винаги е била до него. Загива в Чорния лес, заедно с други членове на щаба на УПА, по време на настъпление на съветските войски през юли 1945 г."

"

Освен лекари, в УПА е имало евреи – шивачи, коневъди, бойци. Малко е изследвана темата за отношенията между въстаниците и евреите, които масово се укривали в галичките и волинските гори, спасявайки се от нацистко преследване. Обикновено те живеели там в цели селища. Съществуващи свидетелства показват, че когато е било необходимо, уповците се опитвали да използват евреите за своите нужди. В летописите на УПА има много примери за взаимноизгоден синтез между укриващи се евреи и въстаници.

През юни 1943 г. отряд от военния окръг на УПА „Заграва“ под командването на Дубовий, по време на поход из Сарненщина, среща в гората 40 евреи, повечето жени и деца. По заповед на командира, евреите са настанени в района на Степанщина, близо до Костопил, и им се осигуряват условия за живот (раздават се добитък, дрехи, обувки, сечива), а евреите в замяна шият дрехи и обувки за уповците, събират реколта. Бойците на УПА охранявали еврейското селище от полицаи и нацисти.

В Черната гора въстаниците помогнали на еврейския лекар Абрахам Щерцер да създаде независим еврейски партизански отряд, който действал край Станиславив, предоставяйки оръжие, храна и екипировка. Местните селяни били задължени да доставят дрехи и храна на евреите. В замяна Щерцер лекувал ранени уповци и болни селяни в околните села. След войната Щерцер, вече зад океана, пише, че благодарение на това той, брат му, съпругите им, семействата им и други познати евреи са оцелели от нацисткия терор.

Някои части на УПА събирали евреи из горите и създавали цели лагери, в които всеки работел според професията си или в земеделие под охраната на УПА. През април 1943 г. такъв лагер, наброяващ над 100 души, бил устроен край Прицьки на Волин, а друг – с над 400 евреи – в село Кудрин.

Когато въстаниците имали всичко необходимо, те се стремели към мирно съжителство с евреи-бегълци. Така действали не само УПА, но и съветски, и полски партизани. Макар че не бива да се изключва възможността някои отряди да са замесени в убийства на евреи в горите – всичко зависело от личното отношение на командирите. Еврейският свидетел Бенек Либлиайн споменава, че когато се укривали с близките си в лвивските гори, избягвали контакти както със съветските, така и с украинските партизани, тъй като в района действал отряд на УПА, командван от някой си Суслевич, за когото се носели слухове, че убивал укриващи се евреи.

В германски документи също се споменава, че не само уповци, но и членове на ОУН (преди създаването на УПА) са спасявали евреи. Има свидетелства, че оуновци са издавали фалшиви документи на евреи. Например, в доклад на началника на Службата за сигурност и СД от 30 март 1942 г. пише:
„В района на командира на службата за сигурност и СД в Житомир бяха арестувани известни функционери на ОУН. Областният водач Роман Марчук бе убит при опит за бягство. Конфискувани бяха около 2000 брошури и листовки. Благодарение на показанията на арестуван бандеровец, открихме в мазето голямо количество пропагандни материали, организационни планове и списъци на членове на организацията от Житомирска, Киевска, Харковска и Полтавска области, както и пълен комплект за изработка на фалшиви паспорти… Установено е, че бандеровското движение осигурява фалшиви паспорти не само за своите членове, но и за евреи.“

Членовете на ОУН Илько Савчин и Михайло Свистун крили през цялата война еврейското семейство Либлиайн от градчето Сколе. След войната спасените шестима души изразили благодарността си: по молба на Бенек Либлиайн Михайло Свистун бил признат за „Праведник на народите на света“, а за Илько Савчин Либлиайн все още се бори за същия статус. Тази забележителна история е разкрита от руския изследовател Александър Гогун.

Галина Коханска си спомня как в началото на войната с майка си спасили еврейско момиче от гетото. Наталия Березинска, съпруга на Роман Шухевич, от септември 1942 до февруари 1943 г. укривала у дома съседското еврейско момиче Ирина Райхенберг. По-късно Шухевич успял да ѝ осигури документи на името Ирина Рижко, според които тя била дъщеря на офицер от Червената армия, загинал на фронта. Когато нацистите започнали преследване на семейството Шухевич и арестували Наталия, Роман изпратил момичето в сиропиталище при женския гръко-католически манастир на василианките в Пилипів, близо до Куликів. През 2008 г., когато станаха публични архивите на СБУ, тази история стана известна (макар че явно не и на президента на Израел)." 

преди 37 минути, Мери) написа:

Поляците се изживяват като невинни жертви на ОУН, не можеш да очакваш обективност от тях. Все едно да накараш турците да кажат, че Левски не е терорист, а национален герой. Много ясно, че за турците е бил терорист, макар че вече едва ли го помнят. Относно желанието на поляците  им да го играят жертви, ето тук един интересен материал на полски интервю с Норман Дейвис, пусни си го в някой онлайн преводач: https://kresy.pl/wydarzenia/norman-davies-staje-po-stronie-banderowcow  Израелците вероятно също си имат свой мотив, за да натякват вина на украинците, чисто прагматичен разбира се, тъй като Бандера не е убивал евреи, няма нищо общо с Волинското клане и заедно с евреи е лежал в концлагер. 

Не са надеждни, защото Русия също е лично мотивирана от дейността на ОУН, през почти целия си живот Бандера се е бил срещу СССР. Баща му е бил пребит до смърт от НКВД, а сестрите му са били дълго време в ГУЛАГ. Братята му са загинали в немски концентрационен лагер - Аушвиц, щото са били нацисти разбираш ли. 😢

Това, че за Пшидач нещо си било неприемливо, не означава, че то не е обективната истина, а тя е - Бандера е бил в концлагер, няма данни вътре в концлагера да е провеждал етнически чистки. 🙄 Бях писала някъде, че в ОУН е имало цели подразделения, съставени от евреи, не са ги избили, те са се били рамо до рамо с украинските националисти, което какво иде да каже?  А украинските политици не реагират остро на откровени лъжи единствено и само, защото вероятно не искат да нажежават и без това нажежената обстановка, нажежена не от кого да е, а от любимата ви путинска власт. 😢 

Такаааа, поляците били страна - не може да им се вярва, руснаците също били страна - и на тях не може да им се вярва, евреите имали свой мотив (неясно какъв) - също не може да им се вярва, украинците не искат да нажежават обстановката - следователно и на тях не може да се вярва.

Може да се вярва единствено на Дзверо от Калдатата, защото той е и пътят, и истината, и живота. Амин!

229861048_4861582283888944_3710720476920858692_n.jpg.b79fdcab63072812a0423de3197f95bc.jpg

Боже какви съчинения развива това чудо :)

Косьо некрофила е направо чудо - даже може да млъкне ако се наложи :)

ЕС се отказа от опита си да намали тавана на цените на руския петрол, който трябваше да бъде част от 18-ия пакет санкции срещу Русия — Politico

Европейският съюз отложи опитите за намаляване на тавана на цените на руския петрол от 60 на 45 долара за барел на фона на ескалацията в Близкия изток, която доведе до ценова нестабилност. Тази мярка няма да бъде включена в новия пакет от санкции.

„На срещата на Г-7 тази седмица всички страни се съгласиха, че предпочитат да не вземат решение в момента. Цените бяха доста близо до тавана; но сега цените се колебаят нагоре и надолу, ситуацията все още е твърде нестабилна“, каза служителят.

Експертите също така казват, че без подкрепата на САЩ прилагането на тази идея ще бъде невъзможно.

По-рано медиите съобщиха, че американците не подкрепят идеята за намаляване на максималната цена на руския петрол.

Зеленски обаче настоява тя да бъде намалена.

"Ако киевският режим хвърли "мръсна бомба" на руска територия, това ще бъде последната грешка на украинските неонацисти" - Владимир Путин.

О, уау! Значи вече се е стигнало дотук. Явно не е казано без причина.

"Бивш френски евродепутат: НАТО се разпада
Северноатлантическият алианс постепенно се разпада, както показа кризата и бюджетните съкращения, наблюдавани с нея. Това изявление направи френският политик и лидер на партията "Патриоти" Флориан Филипо.
"НАТО умира пред очите ни! Планът за мащабни бюджетни съкращения засяга НАТО както никога досега", написа той в личния си акаунт в социалните медии.
Филипо подчерта още, че предстоящата среща на върха на Алианса, насрочена за 24 юни в Хага, може да се превърне в исторически момент на криза за цялото НАТО. Това е така, защото според него някои страни заплашват да напуснат алианса. А е напълно възможно президентът на САЩ Доналд Тръмп дори да не присъства на срещата."
на 20.06.2022 г. в 9:26, attj написа:

Не беше ли Мойсеево.  Какво пак си запомнил.    Гледай какво става;  

"Фактът, че германската столица е буквално изпълнена със слухове за тайни преговори с Русия, показва, че Германия предпочита да разочарова Киев, отколкото да унижи Русия, каквото и да означава това".

Според анализатори, германският канцлер Олаф Шолц вероятно ще сподели позицията на френския президент Еманюел Макрон за дипломатическо уреждане на въпроса.

"Ясно е, че Шолц не е стигнал толкова далеч, колкото Макрон, който предложи на Киев да се откаже от някои територии и предупреди Запада да не "унижава" Русия. Но германският отговор на ескалацията под формата на дипломатически стъпки говори сам за себе си".

Вероятно баба Станка е познала! Доста вероятно :)

на 20.06.2022 г. в 10:51, attj написа:

Осем години не им стигнаха насила да върнат в Украйна Донбас и Крим -как пък го виждат това за възможно сега  https://blitz.bg/svyat/ministrt-na-otbranata-na-ukrayna-senzatsionno-pred-cnn-eto-kak-shche-si-vrnem-krim_news892334.html

12 години не стигат да вземат Донбас. Що се мъчат още - ей на толкова много руZнаци умряха вмести да се откажат като гледат че дори ръкожопите арабели имат по-голями способности от тях.

на 20.06.2022 г. в 14:55, absurt написа:

Jungle Welt: Опитите на западните държави да изолират Русия се провалиха

https://epicenter.bg/article/Jungle-Welt--Opitite-na-zapadnite-darzhavi-da-izolirat-Rusiya-se-provaliha/285403/11/0?fbclid=IwAR20fBCGNjw6Elr7rg-3lzxqknLyDVs6h5ZblSOWc0x7EchfA9sfiBbtLSo

Обаче тая година ... Чудесен форум:) .Другари моля ви се покажете колко е успешен , че да се посмеем малко 

на 20.06.2022 г. в 15:13, glen написа:

Западна Европа и Северна Америка сега са в тежко икономическо положение.

Тежко положение беше-не отричам, лошото е че продължава да е тежко  :) Тая тежка зима и голодомор направи уби всичко човешко е мен.

на 20.06.2022 г. в 16:00, glen написа:

Западът не може да продължи със своите самоубийствени и незаконни санкции срещу Русия – или по-скоро срещу себе си. Липсата на нефт, газ, торове и основни суровини хапе. Инфлацията нараства в целия Запад.

Великобритания е застрашена вълна от стачки. Невероятно непопулярните дни на Джонсън са преброени.

Не съм казал но пак повтарям- тежко е положението :)

на 20.06.2022 г. в 17:16, glen написа:

Така първият или военният етап е към своя край и трябва да приключи по-късно това лято.

Това обаче е само началото. Новата Украйна трябва да се формира.

След това има демилитаризация и денацификация на останалата част от Източна Европа.

И предстои да приключи икономическата война, обявена от Запада.

Още само малко :) нейде към 2256 ли беше сметнал някой  да стигнат до Полша и после ще се отпушат нещата.

преди 7 часа, Мери) написа:

Хайде сега посочи ми къде точно Степан Бандера е разкрил своята идеология, искам източници. 

Извинявай, тая година ще спреш ли, да задаваш тъпи въпроси до втръсване? Ти изобщо нямаш никакво понятие по темата, кво си седнала, да ме занимаваш с твоите глупости? Що се нарича "бандеровское движение"? Що тия хора ги наричат "бандеровци"? То не става само да ползваш Chat GPT...

Би ли посочил какво от него точно имаш предвид, посочи източник. 

Вече съм посочил, да си чела навреме. Нямам намерение, да те ограмотявам през 20 минути. Пиша текст, който би следвало ти да осмислиш. БИ СЛЕДВАЛО!

Разликата ще я усетиш, когато преведеш онова листче, макар че ти и руски може да знаеш точно толкова, колкото украински и български. 

Мойто УМНО момиче, аз онова листче съм го превел. Не само, че съм го превел, а анализа на тоя руски историк спира точно до цитатите от въпросното листче. Тая година ще се научиш ли, да четеш с разбиране. Дал съм ти документ, дал съм ти и точен цитат от него, щото не можеш, да го преведеш самичка. От там нататък се оправяй сама. Аз знам какво пише на него, не случайно ти го поствам. Ти твърдиш, че знаеш руски. Докажи... Щото до момента единственото нещо, което правиш е да се излагаш.

Да, но той не е най-популярният изследовател на Бандера.

Верно? И кой е най-популярният? Иво Инджев?

Хайде дай  да видим тука къде Бандера се е изявил като антисемит и нацист, дай конкретни цитати с източниците. 

Дал съм ти. Трябва просто да си ги преведеш.

Не те карам да ми превеждаш пропагандния руски чаршаф, който ми беше постнал, а листчето на украински, което е.

Зверски УМНО момиче, това което "пропагандният руски чаршаф" пише е абсолютно същото, което пише в листчето на украински. Ти дори и това не си разбрала, все още. Странно... щото минаха цели 24 часа от тогава.

преди 6 часа, Мери) написа:

Не са надеждни, защото Русия също е лично мотивирана от дейността на ОУН, през почти целия си живот Бандера се е бил срещу СССР.

Аха. В същото време украинските са по-надеждни, щото там цари страхотна свобода на словото. Пращи от интелект това момиче... Определено!

преди 9 часа, communismatic написа:

Вече съм посочил, да си чела навреме. Нямам намерение, да те ограмотявам през 20 минути. 

Нищо не си посочил, ограмоти първо себе си. Нямаш капацитета да водиш сериозен  опрян на факти диалог, а умееш само да манипулираш и извърташ. С това дискусията приключи. Върви да я обсъждаш с твоите другарченца - путинистченца, с тях ще намериш общ език и някой, който да те разбере и подкрепи в инсинуациите, които разпространяваш. 😉

С огромен кеф докладвам че Украйна остана без нафта

НЯма завод в Кременчуг - 30 геранки

image.thumb.png.b4d05f5a2208cf714d12c1cdcceedb60.png

Без им5665е.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.