Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

На Зеленски са му останали около 700 000 налични войници във ВСУ.     На НАТО всичките армии в Европа  заедно  нямат толкова бойци.      ВСУ можели да охраняват Европа от руската заплаха.      Само дето  ЕС трябвало да поемат всички разходи.    И като изчезнат и последните  - какво ще последва за режима в Киев?   САЩ и Европа просто ще забравят.    Пак в Киев ще са виновни -защото не са победили в името за западната демокрация.  Все това се казва.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Путин е наистина брилянтен стратег. Той създаде най-модерната армия в Европа (Украйна), за да се бие срещу него. Той създаде най-голямата армия в Европейския съюз (Полша), като в момента се оборудва със самолети F-35, танкове Абрамс, хеликоптери Apache и мобилни артилерийски ракетни системи HIMARS. Той също така укрепи НАТО с две мощни и стратегически разположени държави: Финландия и Швеция. Освен това Европа се заема със собствен голям проект за развитие на въоръженията.

Браво! :yanim:

на 17.07.2022 г. в 17:37, glen написа:

Голямата новина на деня е, че Шойгу свали спирачките и каза на своите командири на полето, че има нужда от бързина и по-големи и засилени действия в Украйна.

Малей става страшно със свалени спирачки вече :) Ще успеят да задминат охлювите най-накрая. 

на 17.07.2022 г. в 18:36, Moriati написа:

А също и какво мислят руснаците за ЧВК Вагнер 

В декабре 2018 года во время ежегодной пресс-конференции Владимир Путин сказал следующее:[112]

Теперь по поводу «Вагнера» и того, что люди делают. Все должны оставаться в рамках закона, все. Если есть какая‑то… Мы можем запретить вообще частную охранную деятельность, но стоит только это сделать, думаю, что и к Вам придут с большим количеством петиций, требованием защитить этот рынок труда. У нас там работает чуть ли не миллион человек. Если эта группа «Вагнер» что‑то нарушает, тогда Генеральная прокуратура должна дать правовую оценку.
Теперь по поводу присутствия их где‑то за границей. Если, повторяю ещё раз, они не нарушают российского закона, они вправе работать, продавливать свои бизнес-интересы в любой точке планеты.

А беше време когато "Вагнер" бяха добри, ама след като почти взеха цели 2 областни града ама в грешната посока , нещо се случи  и спряхте да ги хвалите :)

на 17.07.2022 г. в 18:43, Moriati написа:

P.S И как е хавата с Херсон, ваш ли е вече, или тц.... за пореден път окъкали се фейкометци из Ухани и сие соалорейхски сороспийски пропагандони .....

Фейкометци разни  и пропагандони всякакви...

на 17.07.2022 г. в 19:48, Moriati написа:

Поне слушай Люсинка  Арестович като ти говори, тя вярно че пропагандистка , ама поне не се изхвърля толкова за херсон, а казва ами след няколко седмици навярно ще има мощно настъпление :wub::biggrin:

Ко-ко-ко . Да прав си този е тъп като галош , ама с този Херсон ... На къде беше настъплението?

:newspaper:

преди 12 часа, communismatic написа:

Да, руският и украинският език са сходни езици

Преди твърдеше, че са един и същ, имаш напредък. Не си май толкова неподатлив на обучение, колкото си мислех. 🙄

Путин защитава Източната част на Украйна и населението, живеещо на тая територия, понеже е подложено на репресии от "бандеровците"

Да, така ги защити, че или ги уби, или ги изгони и жилищата им изпоразруши... С такава защита, по-добре без защита. 😥

Ти чувал/а ли си за избитите деца в Донбас?

Чувала съм да. 

" Алея на ангелите — /.../ Този мемориал се използва от руската пропаганда с провокативна цел и за насаждане на украинофобски настроения. Окупационната власт включва в списъка на загиналите деца и такива, които са от територии, контролирани от Украйна. /.../  Събития

Няма официален източник, който да посочва точния брой деца, загинали по време на военните действия. Според данни на мониторинговата мисия на ООН, за периода от 14 април 2014 г. до 30 април 2021 г. са убити 152 деца. Данните на УНИЦЕФ, публикувани през октомври 2018 г., сочат, че от началото на въоръжения конфликт в Източна Украйна през 2014 г., в резултат на експлозии на мини в окупираните от Руската федерация райони на Донецка област са загинали най-малко 149 деца. На самата мемориална плоча обаче са изписани само имената на 66 деца.През март 2020 г. е установено, че окупационната власт е премахнала имената на 10 загинали деца от плочата, за да прикрие невярна информация. По-специално, е премахнато името на Полина Солодка от Славянск, загинала на 8 юни 2014 г., която според руската пропаганда е представяна като първата жертва на украинската армия. Всъщност Полина е първото дете, убито от руснаците – името ѝ фигурира в доклад на Украинската хелзинкска група от 2019 г. Също така е премахнато и името на Полина Воронова от Константиновка, която загинала през март 2015 г., когато украински бронетранспортьор се качил на тротоара. Тази трагедия бързо била разпространена от руските пропагандни медии. Месец по-рано представител на терористичната групировка „ЛНР“ в Луганск блъснал с кола осмокласничката Анастасия Тарапатова, когато тя пресичала на зелен светофар."

Превод - чат джи пи ти

Източник: https://uk.wikipedia.org/wiki/Алея_янголів

Разбираш ли какво означава това? Или не разбираш? 🙄

Не, ти не желаеш да продължиш "дискусията" за Бандера, просто защото нямаш никакво понятие по темата.

Малеее, човек го съжалява, не иска да го излага публично пред всички, че нищо не знае, то си мисли, че било победило в спора! 😲 

на 17.07.2023 г. в 13:51, Banesc написа:

Страшен удар по зърнената сделка! Ама защо нещо я забравихте нея, а? Да питам ли поименно кой тука късаше ризи за нея или сте нежни душички и да не ви припомням :)

на 17.07.2023 г. в 13:51, maxthon написа:

Е то надали моста е виновен за прекратената сделка. Просто имаше клаузи по сделката, които не се случиха и затова има край засега. Засега понеже си оставиха вратичка и при изпълнение на условията ще има отново сделка. Какво да коментира Песков за моста освен, че е класически терористичен акт. И нещата ще продължават така докато не се случат разни събития. Рано или късно в Русия ще се избистри идеята как да се случи и разбира се ще се случи. А аз не мога нищо да коментирам освен, че си вентилаторче. Говорят ти за зърнена сделка, ти го обръщаш на мостчето.

А той първия се обадил вече. Бъди, sorry, мой човек ама какво стана с тая сделка( аз знам и съм те питам, ама се прави че не съм го правил :) -ти знаеш как да се справиш с кофти въпроси)? 

на 17.07.2023 г. в 14:48, Киро Н. написа:

След това може да има амонячна сделка - ама не веднага - после. От 18-ти всичко плуващо ще тръгне към дъното

Номер 2 - експерт по зърнени сделки и страшни заплахи ( и по отчаяно търкане на кристални топки ) също се включва в надпреварата. Понеже и 2-мата са ми любими - в затруднение съм на кой куц кон да заложа. @kiro 2025  ти колко чувала зърно даваш за да избера теб ? Скромен съм - не искам цял кораб. Само да нахраня куция кон търся зърно :)

преди 16 минути, Мери) написа:

На самата мемориална плоча обаче са изписани само имената на 66 деца.

Малко ли ти се вижда? Като се има предвид, че този паметник е от 2015-та, а геноцида от страна на нацисткият режим в Киев над жителите на Донбас продължава и след това, наистина тези 66 деца може и да ти се виждат малко. 

преди 22 минути, Мери) написа:

Малеее, човек го съжалява, не иска да го излага публично пред всички, че нищо не знае, то си мисли, че било победило в спора! 😲 

Ти не можеш да победиш в спор дори и със себе си. Помним как на два пъти трябваше да сменяш линк в един и същ твой пост... щото и първият, а после и вторият линк оборваха напълно тезата ти  :giggle1:

на 16.07.2024 г. в 9:57, nikolov2020 написа:

В Крим от 1.07.24 падат ли ракети ? Лети ли дрона разузнавач ?

Този пък ! Как ще падат ракети - нали се пази от новата ядрена доктрина и от дебелите червени линии ? Ти ядрен конфликт ли искаш сега?

на 16.07.2024 г. в 17:33, Flashback написа:

Дружинка "Козяк-Бандера", да ви се чуди човек на акъла на какво продължавате да се надявате!

Арестович: Ситуацията в украинската армия е катастрофална, зрее бунт на младшите офицери срещу командването

В украинската армия назрява бунт на младшия командирски състав срещу командването на Въоръжените сили на Украйна. Това заяви във видеоблога "Алфа и Омега" Олексий Арестович, бивш съветник на канцеларията на президента на Украйна.

Според Арестович желанието на украинското политическо и военно ръководство да извърши ново контранастъпление изостря този конфликт. Володимир Зеленски се опитва да събере и хвърли 14 бригади в ново контранастъпление, въпреки че Западът му забранява да го направи, добавя Арестович.

"Мога да ви кажа една ужасна тайна: преди месец и половина НАТО направи симулация за ново контранастъпление с катастрофални резултати. На Зеленски беше казано: при никакви обстоятелства, никакво ново контранастъпление, защото ще има кървава баня, нов провал на фронта, а ние всички заедно няма да знаем какво да правим. Зеленски отговори: момчета, знам какво правя, няма да има провал. И сега, на срещата на върха на НАТО, Зеленски отново настояваше за възможността за ново контранастъпление, защото разбира: неговият политически път е към своя край", каза Арестович.

Според Арестович Зеленски е готов да измами Запада, защото разбира, че Москва няма да води мирни преговори с него.

"Зеленски иска да затръшне вратата или да получи преференции под формата на откъснато парче територия. Западът казва: трябва да издържиш новата офанзива на Путин, никакво ново контранастъпление и НАТО не му дава оръжие за тези 14 бригади, но Зеленски не се възпира от такава дреболия. Сега Зеленски не предоставя достатъчно оръжия на фронта, спестявайки ги за тези 14 бригади, за да ги вкара в ново контранастъпление, в нова кървава баня", казва Арестович.

Украйна ще се сблъска с кървави битки, когато се опита да проведе нова контраофанзива, след което ще бъде принудена да премине към мирни преговори, коментира още Арестович.

"Мисля, че ще имаме гореща есен и за двете страни и ще влезем в трудна зима. През това време ще бъде избран президентът на Съединените щати и тези избори също ще бъдат съдбоносни. По един или друг начин ще бъде сключено примирие, след това ще има избори за президент на Украйна и тогава новият президент ще подпише ново споразумение с Русия или ще остане в "сивата зона" на примирието", смята Арестович.

Самоубийствената за Украйна нова контраофанзива според него е предизвикана от политическо решение и е необходима, за да доведе до преговори.

"Това е политическо решение и то се взема по две причини. Първото е, че ако новата контраофанзива е успешна, леле, колко сме велики, вижте, можем го, срам за всички страхливци и миротворци, а ние влизаме (в преговорите) от позиция на силата. А ако не успее - вижте, не можем да се борим, трябва да приемем горчивата реалност. Тоест и двата начина са добри, това е политическа сметка", обобщава Арестович.

"Твърди се, че Русия е предупредила Украйна, че ще разруши Киевската водноелектрическа централа заедно с язовира, ако украинските въоръжени сили се опитат да разрушат Кримския мост", добави Арестович.

Според него неотдавнашните думи на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова трябва да се разглеждат като предупреждение за това.

"Когато Захарова излезе и каза: "Ще ударим Киевската водноелектрическа централа..." тя всъщност каза, че украинският режим иска да взриви Киевската ВЕЦ, тогава това е предупреждение срещу факта, че искаме да унищожим Кримския мост. Руснаците директно казват, че ако се опитаме да ударим Кримския мост отново, за което според тях е настояла украинската делегация в НАТО във Вашингтон, като ответна реакция те ще ударят Киевската ВЕЦ. Руснаците знаят това, съдейки по техните изявления, те директно предупреждават как ще свърши всичко", каза още Олексий Арестович.

"Имаме още една голяма тема - масовите обвинения срещу командирите на бригади за смъртта на личния състав или незаконното отстраняване на командирите на бригади. Трябва да кажем, че има неилюзорен шанс младшите командири да се разбунтуват срещу старшите. Вече има бунт, вече валят нови и нови информации за командира на 59-та бригада, за командира 41-ва и т.н. В такова състояние воденето на армията към контранастъпление и дори с нови бригади вместо попълване на старите е само засилване на капана, когато новите части нямат време да се формират и губят позиции, а старите са разкъсани на парчета и също губят позиции. И продължаваме да губим пехотата, която може да направи поне нещо. Трябва да си напълно отделен от реалностите, за да вземаш такива решения в централата. Това е конфликт за това как трябва да се води войната, какво представлява победата на бойното поле - унищожаването на личен състав на противника или задържането на теренен обект", казва Арестович.

Още един познал нашироко :) и в пълна връзка с реалния свят, дето кара другите да погледнат трезво на нещата.

преди 1 минута, kiro 2025 написа:

По-здрав за компанията кратунков и сие

fack2.jpg.830a16d41094e0390a52bca9b861171d.jpg

Къде се губиш  бре Кире, да не разтоварваш житото от зърнения коридор?

на 16.07.2024 г. в 21:00, nikolov2020 написа:

Ооооо Джиджи се събудил .

Я да го питаме 3 или 4 украини ще има :)

Аз залагам за 4

Една е за поляците - като Молдова за румънците.

Една за Орбан, Киевска република и каквото остане ще го обединят.

IMG_20240716_205408_382.jpg

Това ли показвала кристалната топка на баба Пенка преди 1 година? Някой пак е объркал инструкцията май ,а ?

на 17.07.2024 г. в 9:05, nikolov2020 написа:

За радост на Козяк груп и най вече за разбирача Косьо - новия танк т-100 май май ще влезе в серия

Това е модел разработван още преди 2000-та

На базата на т-80у обаче с хоризонтален автомат за зарядка в "кош" зад купола.

scale_1.jpg

За радост на група Козяк, баба Пенка влезе в първия сериен танк и се понесе по полето на мечтите и неосъществените пожелания. На добър път бабо-дано успееш да заредиш автомата :) 

на 17.07.2024 г. в 17:28, nikolov2020 написа:

Къде са дроните бре - какво стана - зрада ли ?

Какво стана с ф16 ще обясниш ли :) 

Хайде аз - забраниха им да удрят в дълбочина - кофтииии. 

Баба Пенка от първия сериен танк се обади с първо съобщение по защитената линия! Предполагам е намерила мануала  за правилно търкане на кристалната топка , обаче защитената линия "Гълъб" е нас..ала бележката и не се чете. Ако ме чуваш пусни и 2-рият "Гълъб" и прати съобщението отново! 

преди 2 часа, Мери) написа:

Преди твърдеше, че са един и същ, имаш напредък.

Ми, виж сега... Аз не съм виновен заради това, че не умееш, да вникнеш в написаното. Доста добре съм го обяснил в поста, която си цитирала, ама да беше малко и помислила какво точно се твърди в него. Нямаш напредък... Същата си както и до преди няколко седмици, когато те гаврех за Бандера. И там беше супер наясно с нещата.

Чувала съм да. 

Т.е. чувала си, ама пак питаш за "междуетнически различия". ОК... Отново затвърждаваш първоначалното ми впечатление за теб. А то е особено високо.

Малеее, човек го съжалява, не иска да го излага публично пред всички, че нищо не знае, то си мисли, че било победило в спора!

Пробвай с някакво друго оправдание следващият път.

Официална статистика при предаването на трупове от едната и от другата страна. Съотношението е 1:5+ в полза на Украйна... 16 362 украински трупа срещу 3165 руски.
photo-2025-07-17-11-25-05.jpg

Картинката днес сутринта

Интересно е да си украински бот в днешно време

5462885723054150867.jpg

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Картинката днес сутринта

Интересно е да си украински бот в днешно време

5462885723054150867.jpg

Кире, като връщаш първия сериен танк обратно, да не забравиш да го боядисаш на розови понита, да напълниш резервоара догоре с пожелателни мисли и да нахраниш защитената линия "Гълъб".

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Героят на деня 

Вчера отново се демонстрира висок морал във 2-рата армия в света и един дето искаше да се предаде му помогна другарчето да не го направи- точно пред камерата на дрона. 2 случай този месец.

3-ма възпитаници на пекинските гей-клубове, минали на спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск, Новоросийск,Москва и Екатеринбург хвалят размера на помощта от Червения кръст 

Наблюдателните ще попитат защо Москва -има защо другари , повярвайте ми :), Пълно е с амрбреажи в тая страна.

преди 6 минути, kiro 2025 написа:

5377597168728275745.thumb.jpg.1bd7d35317e52579206fc126e48a5920.jpg

И да внимаваш за танка да не го одраскаш , че ще го ударжат от заплатата , ей :) Нищо че е сериен май.

Естествено , че поради ТОТАЛНОТО китайско ембарго на баба Пенка и тази сутрин няма бодра дробонарезка 

преди 10 часа, livret написа:

Я,какъв приветлив станал форумът

Ако можехте да се преброите отбор келеменца, пръстите на едната ръчичка май ще дойдат много, особено ако махнем и дублиращите няколкоглави змейчета...

Руският президент Владимир Путин "не е готов за компромиси", за да сложи край на бруталната си война в Украйна, заяви украинският президент Володимир Зеленски пред "Ню Йорк Поуст", но държавният глава на САЩ Доналд Тръмп има силата да го постави на колене, като ускори строгите санкции.    Байдън го пробва това и през 2022 година говореше,  че скоро Путин ще моли за мир.     Зеленски сякаш въобще не е бил там.     Няма как ежегодно все да му предоставят безвъзмездно по 100 милиарда...  Режимът на Зеленски в Киев е неспасяем.  Време им е отдавна за нови управници.

Пейзажна фотографиа за бандата кратунковци 

Още една фортеция оттече в канала

преди 7 минути, attj написа:

Режимът на Зеленски в Киев е неспасяем.  Време им е отдавна за нови управници.

Назначени от Русия разбира се. 🙄

преди 3 минути, kiro 2025 написа:

Пейзажна фотографиа за бандата кратунковци 

Ей,   да не си прецакал новия танк, че не говориш за него? Да не да сте се натискали с някой от гей-клубове в самия болшая на кожения салон? Аз не ти ли казах да не го правиш? 

Както обещах - днес е ден на възпитаници на московските гей-клубове 

Аз не съм като баба Пенка да не си спазвам обещанията :) Кире кажи за танка бре човек, какво стана с него. Пак ли обърка мануала за кристалната топка?

преди 8 часа, communismatic написа:

Същата си както и до преди няколко седмици, когато те гаврех за Бандера.

Там ти не се гавреше нито с мен, нито с Бандера, както погрешно си си помислил, там се гавреше със самия себе си, но има хора, които са тактични и не са свикнали да се държат зле с  другите,  затова си си въобразил, че си в позицията на "гаврещ се", вместо да си дадеш ясна преценка, че всъщност теб те "съжаляват", затова ти спестяват много неща, но ако настойчиво си ги изпросиш, ще си ги получиш. 😉

преди 8 часа, communismatic написа:

А то е особено високо.

Въобще не ме интересува точно твоето впечатление за мен, следващия път, когато решиш да се оплакваш, иди си сподели чувствата на арменския поп. 

преди 6 минути, Мери) написа:

Назначени от Русия разбира се. 🙄

Не. Ако се запазва Украйна -трябва да са избрани от ляхите, хохлите и казаците.  Не трябва да са превратаджии.    

Коментар на Володимир Зеленски за края на демобилизацията в страната предизвика луд скандал в киевския парламент. Украинският президент заяви, че демобилизацията ще се състои едва след като Украйна победи руснаците, като подчерта "необходимостта от висококачествена ротация на армията междувременно".

Той е направил изявлението във Върховната рада преди гласуването за ново правителство, предава "Украинска правда".

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.