Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, Bubbles написа:

С риск някой да реши че се правя на модератор : Не започвайте този спор тук. Тая тема е дълга и стара колкото света, има безкрай "доказателства" и "исторически факти"

Защо пачаврата реши да спори с мен по еврейският въпрос точно в тази тема - това за мен ще си остане загадка. Аз само дадох линк към статия от Таймс, в която се казваше че е най-добре територията на Укрия да стане като територията на Западният бряг - уж командват палестинците (аналогично - украинците), но фактически контролът да е на руснаците (аналогично - евреите). 

преди 18 минути, Bubbles написа:

Одеве чета викат, че искали "Мир със сила" и все още се опитвам да си преведа тази безмислица. 

Ето ти една картинка, която ще ти помогне да си го "преведеш"

516468661_2241432226371228_8976121725897118975_n.jpg.70834da785c51ee62ac15c6fcaa313e1.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 часа, ivottoshev написа:

А бре, маймуно циркаджийска, ти колко мнения имаш в техническите (софтуерните) раздели на този форум, та се възмущаваш? Аз проверих и не намерих нито едно :laughing5:

Нямам. Но и не съм противник на компютрите. 

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Ахаааа, значи ако някой поддържа правилната (според теб) позиция, няма лошо всичките му постове в "софтуерен форум" да са на политическа тематика, но ако мнението на даден потребител не съвпада с мнението ти, то няма място тук. 

Кажи на учителя си по логика да скъса дипломата си и да я изяде :)

Смятам, че шанса напълно случайно в софтуерен форум да се съберат 10 човека, възхваляващи днешна Северна Корея и времената на стоков дефицит и режим на тока е нулев. 

Във форум на "Възраждане" - да. 

Във форум на атеисти - да. 

Във форум на пенсионирани военни - да. 

Но в kaldata -  никакъв шанс. 

И като гледам как сте изгонили другите потребители и си пишете само вие в целият подраздел, може би сте пресолили манджата.

Аз пък влизам да ви се подигравам, да убия малко време и да попитам какво стана с всичките ви планове последните 4 години. 

Пишете на шефчетата ви да ви пратят някъде другаде. Тука само задушавате форума, накрая и аз ще се махна и ще ви спрат финансирането. 

Или си намерете истинска работа. 

преди 8 часа, Bubbles написа:

Така е, отнася се и за двете страни ето защо е не просто тъпо а безмислено, поначало примирята не са ефективна мярка защото лесно се нарушават, един малоумник все ще се намери да направи нещо и йок примирие, затова си трябва директно преговори за мир и мирен договор. Ся ясвно е, че няма как да стане изцяло това което иска една или другата страна затова ще трябва да се търси нещо посредата.

Апропо от колко часа е утре срещата в белия дом?

Ъ? Аз мислех че Бойко е махнал с ръка и е потекло навсякъде...

boyko-borisov-boyko.gif

Само за дебили примирието е по-лош сценарии от воденето на война.

На срещата с руския президент Владимир Путин в Аляска в петък, Тръмп заяви, че трябва да се постигне споразумение за прекратяване на 42-месечната война, която уби десетки хиляди и разсели милиони украинци.      Нещо в Европа все не са наясно и все не са съгласни.  Отделно не са достатъчно силни - за да възпрепятстват обединението на казаците.   Изглежда предпочитат да подкрепят режима в Киев до последния бандеровец.  Довечера в Белия дом предстои цирк -демонстрация на западната демокрация.

преди 1 час, kaldata1 написа:

Тука само задушавате форума, накрая и аз ще се махна и ще ви спрат финансирането.

Пусни си една анкета и ще се видиш, че на никого няма да липсваш. 

преди 9 часа, Bubbles написа:

Апропо от колко часа е утре срещата в белия дом?

От 20:15 българско време. Първо между Тръмп и Зеленски, а след това и с другите.

Само за дебили примирието е по-лош сценарии от воденето на война.
Тоест всички, които опяват да се дават още пари и оръжие са.....дебили?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 1 минута, maxthon написа:

За Русия ли говорим , бъди? Скоро не са молили за хора и пари от Северна Корея :) Ти не искаш ли ново гадже от там ? 

Добро утро, второстепенна тълпа,спонсори на тероризма и бъдещата радиоактивна пепел!

Героят на сутринта

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Не е истина колко ниско може да е падне човек (пардон - евреин), който иска да изкара черното - бяло :laughing5:

Как функционално-неграмотните да се ориентират:

1 Коя е географската и историческата  област Палестина/Филастина/?

2 Коя  е и къде се намира ивицата Аза?

https://www.svobodnaevropa.bg/a/israel-gaza-zapaden-briag-karta/32639464.html

Картографиране на историческата област Палестина през вековете. Исторически и географски обусловено-с факти. Въпрос с неповишена трудност-къде в тези исторически извори е посочена държава Палестина с население палестинци.

https://bg.hisour.com/ar/данни/картография_на_палестина/

В дадения линк е посочено "Официалните граници на Ивицата Газа все още не са уточнени. Тя има неофициална граница с Израел от 2005 г., когато израелските военни и заселници се оттеглят от територията" Въпреки това обаче, дебилите от ООН  и също такива необразовани от цял свят/ и тук в този форум/ наричат ивицата "окупирана от Исраел". Това за сведение как неумението да се чете географска карта и това,че никой от тези твърдящи това, не е стъпвал в тези територии са причина за масовите глупостикоито четем. ОТ 1979 година, ивицата Аза е под юрисдикцията на Египет. Който обаче изобщо не се интересува от този район населен с крадливо племе от терористи и убийци и се е оградило с три високи стени от "събратята"си. Още от линка:
"Ивицата Газа е управлявана от Хамас от 2006 г. насам, като на територията ѝ оперира и групировката "Ислямски джихад". Каква окупаци, какъв геноцид-2 милиона души на 340 км територия-серат, ядат, размножават се, не работят, хранени от глупавия свят

3 Кое е  и къде се намира автономното образувание Палестина в границите на мединат/държавата/ Исраел? В дадения линк с актуална географска карта има написано " територия с нерегламентиран статут и граници е Западният бряг, където за момента не се водят сражения."

4  В Западния бряг  управлява организацията Фатах, която е начело на Палестинската автономия. Понеже, ти по принцип си сереш в темите, също се "изпусна" и написа /по-точно преписа/ същинското положение -автономия.

5 Западния бряг също не е окупиран от Исраел. Посочени са 3-те зони, създадени по силата на международно споразумение. 

Въпрос с неповишена трудност за "експертите"-коя държава са признали /символично/ другите държави? Как можеш да признаеш държава със столица Източен Йерушалаим, след като вече си признал този град в цялост за столица на мединат Исраел-пример президента Макрон. Коя държава и с коя столица ще признае Макрон?!🤣

преди 7 часа, ivottoshev написа:

А бре, пачавро, защо това че ти си представител на презряното еврейско племе 

argumentum ad hominem- винаги става така, когато опонента няма как да възрази на фактите. В християнския Нов Завет има написано в  Лука 12:48, "От всеки   се очаква само толкова, колкото му  е дадено"

Толкова можеш, толкова показваш, българино. 

Естествено, че поради ТОТАЛНОТО китайско ембарго на баба Пенка и тази сутрин няма бодра дробонарезка

Ех, ако 2023 не бяха спрели китайските части щяхте да видите вие, ама на...

И поредната порция възпитаници на московските гей-клубове, минали спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск, Новоросийск и Екатеринбург се подготвят за садо-мазо изпълнения с големия размер помощ от Червения кръст 

https://x.com/sgorlovki/status/1957105370662388219

Добре че беше този пробив, че да си попълнят обменния фонд  след поредната размяна.

"Няма връщане обратно на дадения от Обама Крим [...] и НЯМА ВЛИЗАНЕ В НАТО ЗА УКРАЙНА. Някои неща никога няма да се променят!!!".

Тръмп 

преди 10 минути, kosyo написа:

За Русия ли говорим , бъди?

Е кой реве постоянно за пари и оръжие? Явно те са и дебилите.....

преди 2 минути, maxthon написа:

Ти плачеш за ново гадже от Северна Корея. На предното другаря Ким му плака на ковчега :) Умори го ти ...от смях, надявам се. Бъди, знаеш че няма да ти се получи нали? Ставаш като баба Пенка да ти се подигравам само за северно-корейците . Но знам че ти харесва и ще го правя знаеш.

Безаналогово ми е.

Ето ти да се радваш

преди 27 минути, maxthon написа:

Блудният син се завърна с поредното си умозаключение.

преди 12 минути, maxthon написа:

Я сподели кой не се съгласи на примирие?

преди 5 часа, Bubbles написа:

да се разберат някога двата народа това няма да стане НИКОГА

Въпроса, дали е имало Палестинска държава, дали има или ще има е болна тема за всеки един друг, но не и за евреите. Такава държава в тази географска област няма да има!!! След 7-ми октомври, това става невъзможно!

преди 6 часа, Bubbles написа:

ЕС вече пАри нема, както неведнъж съм споменавал вече щипят опенсионните ни фондове, но и те няма да им стигнат, безнадеждно е, Зеля е кофа без дъно, колкото му дадът толкова ще вземе а Украйната накрая ще остане само жени и пенсионери щот всичко от 13-14 нагоре се праща на фронта ако и да не знае от коя страна се държи пушката.

Точно така. Не случайно споменах:

преди 8 часа, valkiria1 написа:

Политическия дебил изисква авторитарно от Европа парични средства за закупуването на  няколко системи Пейтриът, които да бъдат платени от джоба на всеки един европеец,включително твоя и на всеки един пишещ тук. Цената на една система е 1 милиард долара плюс още толкова за оборудването и ракетите....честито на плащащите, на които ще увеличат данъците, намалят пенсиите и още ред други нещица, които ще ги докарат до просешка тояга.

Зеля е кофа без дъно, колкото му дадът толкова ще вземе а Украйната накрая ще остане само жени и пенсионери щот всичко от 13-14 нагоре се праща на фронта ако и да не знае от коя страна се държи пушката.

Американските данъкоплатци точно заради това, категорично отказаха и възразиха да се наливат пари в Украйна. Настояваше единствено  Байдън, който заедно със сина си имаха нездрави икономически интереси в страната. 

Одеве чета викат, че искали "Мир със сила" и все още се опитвам да си преведа тази безмислица. Това са болни хора, хора които имат нужда от спешна психиатрична помощ, хора които в главите си имат само Русия, Путин, руска пропаганда, руска заплаха и подобни врели не кипели, абсолютни кукувци и тия ми управляват Европа, не'ам думи.

Това са огромни икономически интереси. Украйна  вече е съсипана от заробващите кредитни договори, които и пробутват "съюзниците" С изгонването от Овалния кабинет, Тръмп буквално тласна  глупавия Зеленски в обятията на Стармър, който прегръщайки го му пробута да подпише кредитен договор за 1,5 милиарда паунда.Съдържанието на договора"Даваме ви тези пари с условието да закупувате от нас оръжие" кой печели от този договор-Украйна, водейки една безмислена война, или английската военна индустрия?! Затова украинци, които избягаха в Европа и по света, носят ковчези с чучело на Зеленски вътре  по улиците. 

преди 8 часа, valkiria1 написа:

пп Медиите тук се шегуват,че Зеленски,който е в перманентна нервна криза е поискал на срещата да присъстват и няколко европейски лидери. Това,за да има кой да го рита по кокалчетата, когато изгуби контрол и вземе да плещи глупости с което рискува да бъде изритан още веднъж от Оволния кабинет.  

пп Последните новини- Тръмп е заявил,че ще разговаря с Зеленски насаме. Другите /негласната му охрана от европейските лидери/ ще чакат извън кабинета. Имам чувството,че Тръмп отново готви шоу в свой стил.

Я дподели кой не се съгласи на примирие?
Може би този, който последователно и систематично хвърли в коша ред споразумения? Като започнеш от Мински, минеш през Истанбул и стигнеш до сега. А случайно подкараш за Будапеща... И там пръв нещата наруши същия, който го направи и в Минск и т.н.

Косьо

хванаха бомба на кримския мост - пак дърво

Доколкото разбирам - Зеля иска да го спукат от бой

Е чакаме да изгонят героя от Белата Кукя

пп

а понеже Аляска премина

Чудесни кадри от одеса

току-що, maxthon написа:

Може би този, който последователно и систематично хвърли в коша ред споразумения. Като започнеш от Мински, минеш през Истанбул и стигнеш до сега. А случайно подкараш за Будапеща... И там пръв нещата наруши същия, който го направи и в Минск и т.н.

:) истинско бъди си ти... Не казваш нищо за северно-корееците ..Аз не разбирам толкова защо криеш любовта си към тях? 

Ми не се научиха :)

Силно мотивираща реч от майка към син :) Страхливци са станали тия велики наследници червената армия. Ама и майките малко алчни ми се струват. Гледай само как разваля запада

преди 9 минути, maxthon написа:

Може би този, който последователно и систематично хвърли в коша ред споразумения. Като започнеш от Мински, минеш през Истанбул и стигнеш до сега. А случайно подкараш за Будапеща... И там пръв нещата наруши същия, който го направи и в Минск и т.н.

Тъй де, и аз говоря за путьо.

Идиота за 3 години с нищо не е показал че иска да спре войната.

Туй де, и аз говоря за путьо.
Идиота за 3 години с нищо не е показал че иска да спре войната.
Ти говориш за него. А дали е показал... Разбира се, че е. А който не желае да отчете реалността си е за негова сметка. И точно тези напъват за още и още....

Специално за баба Пенка- пак са свършили перките :)

И тия гадни англо-саксонци пак са плюли в лицето на славната Червена армия 

Това дето го иска другаря Пу ( на английски се пише Poo.. ) ще му трябват само 4,4 години и на цената на допълнителни 1 930 000 жертви към 1 060 000 които са до тук. Това при текущите трендове добре ще му се отрази.

Мисля че е време да ги остъкляват тия какво ги бавят?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.