Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, kaldata1 написа:

Всичко това - в софтуерен форум. Абсолютен цирк.

Ти освен в политическите теми в други теми нямаш постове. Тръгвал да критикува. Циркаджия та дрънка.

Съдържание на kaldata1 - Kaldata.com - Форуми

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Макрон: Ситуацията преди преговорите в САЩ е изключително сериозна, не само за Украйна, но и за Европа.   Тези въобще  не са наясно  - просто са меню за договаряне между  САЩ , РФ и КНР.    Еврозаблуденяци.

преди 6 минути, nikssi написа:

Ти освен в политическите теми в други теми нямаш постове. Тръгвал да критикува. Циркаджия та дрънка.

Tърси софтуерен форум - всичките му постове в политическа тема за войната в окрайна. Типично розово пони под прикритие. :D

преди 9 минути, nikssi написа:

Да, и? Поне не призовавам за връщане на колхоза в софтуерен форум, та да ми се смеят всички. 

преди 2 часа, В. Велев написа:

Ipup3M1.png

Да, бе, да! И в Лавров всички мацки са влюбени, нали? 😁

Ем, не може само Путин, трябва и Лавров, трябва... 🙄

https://novini.bg/article/2025030905473785864

https://dnesplus.bg/lyubopitno/kitaykite-sa-ludo-vlyubeni-v-putin_685685

https://www.slobodenpecat.mk/bg/ludacite-vljubeni-vo-putin/

преди 1 час, attj написа:

И за какво въобще се срещаха в Аляска?   

Правят си пиар  двамата  бележити миротворци - единият застила килимчета, а другият минава по тях. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. 

преди 1 час, Bubbles написа:

Защо оправдание? Какъв е смисъла от примирие? Украйна да се превъоръжи и да почне провокациите с нови сили?
Тоя филм Русия го е гледала вече.
Русия е обявила исканията си, прави се среща, ако трябва и няколко, водят се мирни преговори, уточнява се всичко, подписва се договор и край.
Само че на зельо си му е добре, дават пари редовно, навсякъде му ръкопляскат, обикаля света на аванта, дават го по телевизора...
кво му е?

Докато се трепят всеки ден трудно ще се постигне директно морен договор.

Това което си написал за Украйна се отнася и за Русия, а и нали имат супер модерни оръжия с които да спечелят войната във всеки един момент когато решат.

Зелката излетя

Утре ще видим кога ще го изритат от Белата Кукя

Голям герой - не можел да даде Донбас на агресора и толкоз.

Да видим дядо как ще го изпроводи.

преди 6 часа, Maleficient написа:

Много е добро!!! Сергеев ❤️ 

На мен ми допада, и не виждам нищо ужасно или определящо ме като "бавноразвиваща се", но не виждам нещо като обяснения или аргументче, Защо на теб НЕ ти допада? а) Защото не си бавноразвиващ се? б) Защото не харесваш МъпетКукли? в) Просто, за да си "навъпреки"? (защото го е постнал Сергеев)

Какъвто и да е отговорът, на мен ще продължи да ми допада. 

По повод Войната, срещата и всичко около и заради това, си мислех, че много ми се иска вече да свършва. За да приключи и тази тема. 

Ако по времето на втората световна война имаше интернет и форуми ... как ли щеше да приключи

Нямам идея кой е сергеев. Тука малко сте станали като секта. 

преди 21 минути, nikssi написа:

Ми ... такова. Почва с П и свършва на К 

пуснаха ли ви водата у Плевен

преди 3 часа, plamen.spam написа:

Явно се бориш за принос в Правото 🤦‍♂️

Това ми прилича на подписи под договор между суверенни държави:

image.png

Това е договор на Русия с държава, която е записала в Декларацията си за независимост че е неутрална.

След като на власт в Киев е дошъл режим, който е решил да поругае тази Декларация, този режим автоматично се превръща в престъпен. Както знаем от международното право, всяка по-силна държава има право да наказва такива режими. Справка с режимите на Кадафи, Садам, Милошевич, за които беше решено че са престъпни и съответно бяха наказани съм дал по-горе

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

Смешно ли ти е,овцо ??? В един от най-големите български градове хората живеят в ужасни условия,а ти злорадстваш и се подиграваш...Колкото си прост,толкова си и нагъл-трол безсрамен...

преди 49 минути, Мери) написа:

Правят си пиар  двамата  бележити миротворци - единият застила килимчета, а другият минава по тях. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. 

Ти какво искаш? НАТО да си направи бази в Украйна, фашистите в Украйна да продължават да управляват и да търгуват с органи на деца, да малтретират, подпалват и убиват руснаци.

преди 30 минути, Лудият Учен написа:

Смешно ли ти е,овцо ??? В един от най-големите български градове хората живеят в ужасни условия,а ти злорадстваш и се подиграваш...Колкото си прост,толкова си и нагъл-трол безсрамен...

да се оплачат на Путин - там са си копейки

преди 19 минути, В. Велев написа:

и убиват руснаци.

😃е това как става - аз доколкото виждам Русия е в Украйна

преди 33 минути, В. Велев написа:

Ти какво искаш? НАТО да си направи бази в Украйна, фашистите в Украйна да продължават да управляват и да търгуват с органи на деца, да малтретират, подпалват и убиват руснаци.

Току виж ви излязъл късмета и с мозъци започнали да търгуват.

преди 51 минути, Без умствен капацитет написа:

Спряха я. Нали си имаме кмет на ГЕРБ. Простотията няма граници. 

преди 16 минути, Без умствен капацитет написа:

да се оплачат на Путин - там са си копейки

Кмета е от ГЕРБ , областния от ГЕРБ общинския съвет от ГЕРБ ... начи герберастите са копейки. Тъпотии.

преди 1 час, BANKATA написа:

Докато се трепят всеки ден трудно ще се постигне директно морен договор.

Това което си написал за Украйна се отнася и за Русия, а и нали имат супер модерни оръжия с които да спечелят войната във всеки един момент когато решат.

Така е, отнася се и за двете страни ето защо е не просто тъпо а безмислено, поначало примирята не са ефективна мярка защото лесно се нарушават, един малоумник все ще се намери да направи нещо и йок примирие, затова си трябва директно преговори за мир и мирен договор. Ся ясвно е, че няма как да стане изцяло това което иска една или другата страна затова ще трябва да се търси нещо посредата.

Апропо от колко часа е утре срещата в белия дом?

преди 3 минути, nikssi написа:

Ъ? Аз мислех че Бойко е махнал с ръка и е потекло навсякъде...

boyko-borisov-boyko.gif

преди 6 часа, attj написа:

Прекратяване на огъня до постигане на всеобхватно споразумение за мир е изключено. Украйна трябва да изведе войските си от целите Донецка и Луганска области, а Русия ще замрази линията на фронта в Херсонска и Запорожка области. Москва е готова да върне на Украйна неголеми части от окупирани територии в Сумска и Харковска области. Международната общност трябва да признае суверенитета на Русия над Крим. Украйна няма да влиза в НАТО, но се допускат алтернативни гаранции за сигурност. Руският език трябва да бъде обявен отново за официален в Украйна, а Руската православна църква трябва да действа свободно. Западът трябва да свали  санкциите срещу Русия.

Това са условията, поставени от руския президент Владимир Путин за край на войната му срещу Украйна по време на срещата му в Аляска с американския президент Доналд Тръмп, пише Reuters.      ЕС  въобще са без право на  глас.  Те са в менюто за САЩ и РФ - никой за нищо няма да ги пита.

Нещо много прилича на това, което предвиждах аз, но утре ще изгледам някое руско предаване за справка, макар да ми се струва, че и там нищо няма да кажат, защото не знаят, а ройтерса и подобните му световнолъжливи медии не ми ловят дикиш. И кой е източникът на ройтерса, баси мисирките са тия "демократичните" баш като оруелски са.

преди 4 часа, attj написа:

Рубио увери, че САЩ няма да оказва натиск върху Украйна да се откаже от територии.   И за какво въобще се срещаха в Аляска?   

Тоя тип е гадно копиле, сигурен съм, че точно то бута Тръмп (с главна до следващата му рубиада) за ултиматумите и другите простотии, изглежда симпатичен, ма си е баш отвратитко ... Тръмп да го прати да посреща лайнен и сие. Срещата на двамата лидери не беше напразна, и двамата знаят, че са хора, затова на ония другите им е трудно да го понесат, защото не са.

преди 4 часа, Bubbles написа:

Защо ЕС и Зеля искат ПРИМИРИЕ а не МИР?

За да се въоръжат за ВОЙНАТА. Сякаш могат, без сащ са пълна нула, пардон - две нули. Но както споменавам непрекъснато, не вярвам на американците, сигурен съм, че следващите ще анулират всякакъв договор, в който участва Тръмп, така че всеки такъв ще е временен. Кутията на Пандора беше отворена и не виждам бъдеще, не и докато в света управляват не просто ненормални, пред тях дори местните троли изглеждат гении. Путин повече на тоя номер няма да се хване, така че или мир, или война, изборът е техен ... пък какво, щом се плашат от Русия май ще трябва тя наистина да ги застраши.

Някак си темата се измести от войната към политическата психиатрия в европата, надявам се Тръмп да устои на нейната психоатака и тогава ще заслужава уважение, но ако почне пак с рубиото, конец, кофти конец. Пък ония, кукумицините нека си се готвят за война през 2027, тя може така и да не дойде. 

преди 50 минути, nikssi написа:

Кмета е от ГЕРБ , областния от ГЕРБ общинския съвет от ГЕРБ ... начи герберастите са копейки. Тъпотии.

е те в момента не усвояват пари за нови тръби - като даваше Европа пари за тръби, вие бяхте червни

сега проекти почти ги спряха, европа пренасочи парите, за бомби

на 16.08.2025 г. в 22:54, Реджеп Иведик написа:

Владееш ги литературните образи.

Образно казано.

Загубиха, Реджо, загубиха.Тази новосформирана коалиция на желаещите. Желаят един руски...желаят. Скоро не са яли бой, затова се ежат като петли.  Довчера заявяваха "Мир,чрез сила", днес пеят друга песен. Изчака ти си чакалото да победят тези украинци и нищо--колко години станаха?  Ами,  не могат да победят Русия. Това го знаят и децата. Няма вече парички и безплатни оръжия от САЩ. 3,5 милиарда евро е вноската на всяка една държава от ЕС, да поддържа Зеленски. Не, Украйна, а Зеленски. Украинците не само не искат, нямат вече и човешки ресурс да воюват. Сметни колко трупове си размениха и ще видиш кой е губещия. За сведение-родителите на Зеленски имат исраелско гражданство. Притежаваха имот за 8 милиона долара. Имаха частна охрана ,плащана от украинското правителство.  След като политическия дебил синът им призна Палестина, родителското тяло не беше добре прието в медината и скоростно се изнесе към Дубай. Притежават мезонет на стойност 5 милиона долара в един от небостъргачите, собственост на емира. Мадам Зеленска, от "съображения за сигурност" живее в Лондон в собствена къща. Децата на  индианския вожд "Бялата пътечка" не са на фронта-учат в скъпи университет и колеж в Лондон. Всички те, имат скъпо платена частна охрана. Другите деца  на тяхната възраст ги ловят като кучета по улиците  и ги пращат в месомелачката. Зеленски до ден днешен не може да даде обяснение за изпарили се във въздуха 33 милиарда долара помощ. Политическия дебил изисква авторитарно от Европа парични средства за закупуването на  няколко системи Пейтриът, които да бъдат платени от джоба на всеки един европеец,включително твоя и на всеки един пишещ тук. Цената на една система е 1 милиард долара плюс още толкова за оборудването и ракетите....честито на плащащите, на които ще увеличат данъците, намалят пенсиите и още ред други нещица, които ще ги докарат до просешка тояга. Времето за направата на една с-ма е около 1-1,5 година при най-добро изчисление. Това при положение,че преди Украйна,частната компания е приела  и изпълнява други поръчки за други страни. Та,след колко време ще получи Украйна, поръчаните от Зеленски системи. ..това означава да се зададат въпроси-още 15 години ли ще продължи тази война? Още 15 години, ЕС ще издържа Украйна и украинците?До пълен фалит на ЕС, до пълна загуба на територии от Украйна,обезлюдяване и пр..Ти смятай, другите лумпени също. Между другото- Зеленски ще бъде принуден да приеме плана на Тръмп и Путин. Украйна ще бъде остатъчна. Другото е,че много скоро ще бъде сменен като президент, какъвто де юре отдавна вече не е.  Между другото, предлагам да чуете предложението на единствения трезв глас в тази"коалиция на желаещите" -този на финландския президент Стуб  , който каза,че Украйна спокойно може да приеме модела на Финландия от двете войни  на миналия век. Но,разбира се, за това се изисква политик, който да усмири личните си амбиции в името на прекратяването на войната,която съсипва страната. 

пп Медиите тук се шегуват,че Зеленски,който е в перманентна нервна криза е поискал на срещата да присъстват и няколко европейски лидери. Това,за да има кой да го рита по кокалчетата, когато изгуби контрол и вземе да плещи глупости с което рискува да бъде изритан още веднъж от Оволния кабинет.  

пп Последните новини- Тръмп е заявил,че ще разговаря с Зеленски насаме. Другите /негласната му охрана от европейските лидери/ ще чакат извън кабинета. Имам чувството,че Тръмп отново готви шоу в свой стил.

на 16.08.2025 г. в 0:17, ivottoshev написа:

Би ли ми обяснила как така в България ( а и по света) има посолства на държава.... която не съществува? 

Е, да не мислиш, че само ти не можеш да "четеш" географски атлас. Той и Макрон, не е наясно, коя и къде се намира тази "държава" Палестина, която ще признава. Ти,знаеш ли къде се намира?🤣Дай ни линк да видим къде е тази държава?

пп Въобще, някой от близкоизточните "експерти", може ли да покаже карта на тази държава Палестина??

преди 33 минути, valkiria1 написа:

Е, да не мислиш, че само ти не можеш да "четеш" географски атлас. Той и Макрон, не е наясно, коя и къде се намира тази "държава" Палестина, която ще признава. Ти,знаеш ли къде се намира?🤣Дай ни линк да видим къде е тази държава?

пп Въобще, някой от близкоизточните "експерти", може ли да покаже карта на тази държава Палестина??

Не е истина колко ниско може да е падне човек (пардон - евреин), който иска да изкара черното - бяло :laughing5:

А бре, пачавро, защо това че ти си представител на презряното еврейско племе и не признаваш Палестина, трябва да означава че такава държава не съществува?!? Фактът че има посолство на Държавата Палестина в България какво ти говори? 

преди 7 часа, kaldata1 написа:

Всичко това - в софтуерен форум. Абсолютен цирк. 

А бре, маймуно циркаджийска, ти колко мнения имаш в техническите (софтуерните) раздели на този форум, та се възмущаваш? Аз проверих и не намерих нито едно :laughing5:

преди 5 часа, kaldata1 написа:

Да, и? Поне не призовавам за връщане на колхоза в софтуерен форум, та да ми се смеят всички. 

Ахаааа, значи ако някой поддържа правилната (според теб) позиция, няма лошо всичките му постове в "софтуерен форум" да са на политическа тематика, но ако мнението на даден потребител не съвпада с мнението ти, то няма място тук. 

Кажи на учителя си по логика да скъса дипломата си и да я изяде :)

преди 1 час, ivottoshev написа:

Не е истина колко ниско може да е падне човек (пардон - евреин), който иска да изкара черното - бяло :laughing5:

А бре, пачавро, защо това че ти си представител на презряното еврейско племе и не признаваш Палестина, трябва да означава че такава държава не съществува?!? Фактът че има посолство на Държавата Палестина в България какво ти говори? 

преди 1 час, valkiria1 написа:

С риск някой да реши че се правя на модератор : Не започвайте този спор тук. Тая тема е дълга и стара колкото света, има безкрай "доказателства" и "исторически факти" както в едната така и в другата посока, ако питате мен правиното решение е две държави с равна територия и толкоз, но да се разберат някога двата народа това няма да стане НИКОГА, точно както никога няма да се разберат украинци и руснаци, исторически и чисто емоционално е невъзможно защото тия народи са се осрали(Без извинение) един друг твърде много. Толкова. Ако имате нещо да ме цитирате по оста Евреи - Палестинци направете го в темата за тях, благодаря. 🙂

преди 3 часа, crazy katon написа:

За да се въоръжат за ВОЙНАТА. Сякаш могат, без сащ са пълна нула, пардон - две нули. Но както споменавам непрекъснато, не вярвам на американците, сигурен съм, че следващите ще анулират всякакъв договор, в който участва Тръмп, така че всеки такъв ще е временен. Кутията на Пандора беше отворена и не виждам бъдеще, не и докато в света управляват не просто ненормални, пред тях дори местните троли изглеждат гении. Путин повече на тоя номер няма да се хване, така че или мир, или война, изборът е техен ... пък какво, щом се плашат от Русия май ще трябва тя наистина да ги застраши.

Някак си темата се измести от войната към политическата психиатрия в европата, надявам се Тръмп да устои на нейната психоатака и тогава ще заслужава уважение, но ако почне пак с рубиото, конец, кофти конец. Пък ония, кукумицините нека си се готвят за война през 2027, тя може така и да не дойде. 

Те хубаво ще се въоръжават, но с какво? Как?
ЕС вече пАри нема, както неведнъж съм споменавал вече щипят опенсионните ни фондове, но и те няма да им стигнат, безнадеждно е, Зеля е кофа без дъно, колкото му дадът толкова ще вземе а Украйната накрая ще остане само жени и пенсионери щот всичко от 13-14 нагоре се праща на фронта ако и да не знае от коя страна се държи пушката.
Одеве чета викат, че искали "Мир със сила" и все още се опитвам да си преведа тази безмислица. Това са болни хора, хора които имат нужда от спешна психиатрична помощ, хора които в главите си имат само Русия, Путин, руска пропаганда, руска заплаха и подобни врели не кипели, абсолютни кукувци и тия ми управляват Европа, не'ам думи.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.