Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 40 минути, ivottoshev написа:

За 13ти път: Кой тоз пост?:popcorn2:

Върни се 13 пъти на коментарите, които си писал и ще намериш собствения си пост, на който казах, че лъжеш.

Цитат

И аз ти отговорих, че Русия го спира, защото Полша не иска да плаща. Ти к'во предлагаш? Русия да им го дава без пари ли?

Абсолютно нищо не предлагам, питам те, да си сверя часовника, дали ще кажеш същото като преди месец. Благодаря, че ми отговори. Моят отговор е 13 поста по-назад, можеш да го намериш.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, Anneliese написа:

САЩ нямат аналог на "мъртвата ръка",  ако знаеш какво е това. Аз знам. Русия е ужасно напред

Айде сега многознайката да ми раззкаже за "Патриот" м?

А иначе руснаците и те имат доста провали просто си ги крият доста по добре, Н1 е последния им провал който си гръмва баш на пистата под погледа на Корольов  та даже и полета на Гагарин е щял да бъде отменен ако не са гонели срок а за късмет ракетата издържа

преди 19 минути, Anneliese написа:

Но не са им дали да работят по важните им проекти. Моля, не изкарвай руснаците тъпи. Тъпи са американците, които са мързеливци по природа. Мързи ги да учат, да мислят. Зад руските космически проекти в началото стои само един човек - Сергей Корольов. Който е по - гениален и от Вернер фон Браун, който с години просто си е подобрявал "Фау" - то. Докато Сергей Корольов измисля "Спутник",  полетите с Лайка, Белка и Стрелка, изборът на Юрий Гагарин, Валентина Терешкова, първият човек в открият космос, първите апарати на Луната, Венера и Марс са руски!

Сравни колко проекти на Вернер фон Браун са гръмвали още на пистата и колко на Сергей Корольов. Ще ти кажа. На американците са много повече. Защото руснаците са внимателни с ресурсите и техниката, всичко обмислят и не бързат.

Я ми кажи знаеш ли историята на това  канче  ?

DTVojzoW0AAh31c?format=jpg&name=900x900

Аз знам. Русия е ужасно напред. Просто предстои да го видите.

Знаеш ли че не друг, а руския космонавт Соловьов бе казал че РФ изостава с десетилетия в космическите си програми ?

https://www.dw.com/ru/анатолий-соловьев-в-космонавтике-россия-отстала-от-сша-на-десятилетия/a-17118658

Моли се да не гръмне някоя важна сграда за нацистите. Или да не стане случка с "Доналд Кук". За кой път............. четвърти?:popcorn2:

Какво е станало с Доналд Кук  ? Ще повтаряш старите фейкове ли ?

https://www.stopfake.org/bg/fejkovata-elektronna-bomba-na-rusiya/

:giggle1:

преди 43 минути, Hristo52 написа:

Определени "специалисти - разбирачи" , твърдят че Украйна никога не е искала война и че никой не я е подтиквал и дрън, дрън ,дрън. Неонацистки държавен преврат, вдъхновен и финансиран от САЩ. Създаване на групите на "Азов" Осем години на издевателства, насилие, репресии, етническо прочистване, геноцид, избити деца, масови гробове, безследно изчезнали, Одеса…Десетки хиляди. Руснаци и рускоговорящи. Всичко това се подминава от "добрия и състрадателен" Запад. Нахлуването на САЩ в независими държави е животоспасяваща операция с хуманитарна цел. И всички твърдят НЕЕЕ, ние не подтикваме фашизираните управляващи на Украйна. Ами маските падат бе другари! Това какво е според вас?

Британски министър към Украйна: Атакувайте цели дълбоко в Русия, това е легитимно.

Как ви звучи преведено на обикновен език? 

фейкомет.

8 години  рашистки зверства в Донбас. На което се противопоставиха героите от Азов. Дори Япония им се извини.

Няма нито едно  убито дете , нито един убит цивилен за тези 8 години ИЗВЪН фронтовата зона на войната вкарана от Путлер в Донбас.

Затова и всички жертви, включително и на деца и жени, са вина на Путлер.

Рускоговорящи и  преобладаващо с руско население ,  градове , са сринати със земята не преди, а СЕГА от рашистката авиация и главорезите мюсюлмани кадировци .

И ти се радваш на това.

преди 34 минути, ivottoshev написа:

Е, нали от четири дни там не е имало кьорав руснак? Те що да са били още по мазетата. Да не би през селото да са минавали азовци и да са прочиствали от проруски настроени цивилни и за т'ва хората още да са били скрити. Това би обяснило масовите гробове. 

Ти сигурен ли си, че " Хората не смеят да излизат от мазетата" са твои думи? Да не се окаже, че от Атлантическият клуб пак са идвали и тайно са вмъкнали "думи, които не са твои" в поста ти?

умньо, нкой не може да събере и сумулира стотици трупове, нито да зарови за 4 дена толквоа масови гробове.

Това че си тролиш за спорта, го отдавам на здравословното ти състояние и злобата към хората. Ти не си тук да изказваш мнение, а да спориш и да се заяждаш с абсолютни простотии.

Мога само да те съжалявам.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Е, затова питам баш Иво, че той развиваше едни тези преди месец, как ако това стане ( в случая говореше за Европа, вместо само за Полша), то е защото Полша(Европа) сами си спират доставките.

Ахам,баш сами.. Полските шляхтичи решиха да не плащат в рубли,и Газпром им врътва кранчето от утре.. Днес затова полски някакъв си министър реве че щели да съдят Газпром за нарушаване на контрактите,хехехе  😏

П.С А да, България също и врътват кранчето от утре, дет се вика,на печелившите честито ,мдам 😏 Сорсоидалите ще бъдат радостни от утре без газ,но тях ги спонсорират от запад де,Ко им пука за Бг..

https://radiosputnik.ria.ru/20220426/bolgariya-1785638593.html

"Сегодня, 26 апреля, в "Булгаргаз" поступило уведомление о том, что поставки природного газа от ООО "Газпром экспорт" будут приостановлены с 27 апреля 2022 года", – пояснили в министерстве.

https://www.google.co.uk/amp/s/amp.dw.com/ru/vojna-ukraina-rossija-26-aprelja-2/a-61595982?espv=1

преди 2 минути, Moriati написа:

Ахам,баш сами.. Полските шляхтичи решиха да не плащат в рубли,и Газпром им врътва кранчето от утре.. Днес затова полски някакъв си министър реве че щели да съдят Газпром за нарушаване на контрактите,хехехе  😏

П.С А да, България също и врътват кранчето от утре, дет се вика,на печелившите честито ,мдам 😏 Сорсоидалите ще бъдат радостни от утре без газ,но тях ги спонсорират от запад де,Ко им пука за Бг..

https://radiosputnik.ria.ru/20220426/bolgariya-1785638593.html

"Сегодня, 26 апреля, в "Булгаргаз" поступило уведомление о том, что поставки природного газа от ООО "Газпром экспорт" будут приостановлены с 27 апреля 2022 года", – пояснили в министерстве.

https://www.google.co.uk/amp/s/amp.dw.com/ru/vojna-ukraina-rossija-26-aprelja-2/a-61595982?espv=1

И ? Какво се опитваш да ми кажеш ? Че, ако в Теско утре ти кажат да плащаш в Конгоански франкове, ти ще си виновен, като не те обслужват, защото не им плащаш в каквото искат ? 

преди 17 минути, BANKATA написа:

CNG да, LPG не.

Автомобилите са масово на второто.

нищо не разбарах

обясни какво са спряли

LPG как се произвежда

преди 1 час, miro20 написа:

добре де, я ми кажи какво ще се случи в окупираните от рашистите региони ?

За 8 години какво стана в ЛДНР ? ?  Цъфнаха и вързаха ли ?

Не... обедняват все повече... редяха се на опашки по КППтата да ходят в Украйна за пенсии и помощи .

Що така ?

Какво ще стане с Мариупол и подобните нему градове , сринати от "рашисткия мир" ?? Нищо . Ако остане в рашистка окупация, ще стои в руини и нищета.

ами в Крим да не би да са цъфнали ивързали ?

Нали говореха " да хоть камни с неба"  , ние сме на родината...

:)

е,  лека полека ще се приучат да ядат камъни ...

Та така и в останалите региони АКО останат под рашистка  окупация.

Чшшш,по леко с лъжите, ДНР и ЛНР се редяха за пенсии понеже укропитешките нацисти на власт не искаха да изплашат същите в техните републики 

Крим сега са в много по добро икономическо положение от Укропия..и не ядат камъни споко...

А в останалите региони също ще бъде много по добре когато се зачисти Укропия,и и бъдат отрязани мераците да бомбардира мирни хора както беше с ДНЕ и ЛНР последните 8 години

преди 2 минути, Banesc написа:

нищо не разбарах

обясни какво са спряли

LPG как се произвеждa

Глупости да търсите и публикувате знаете как става, да проверите какво е LPG голяма мъка.

CNG природен газ.

LPG пропанбутан. Фракция получена при преработката на петрола.

преди 52 минути, Anneliese написа:

Вече си преразгледах мнението за Уинстън Чърчил.

Защо мислиш, че на някого му пука - за твоето мнение?
Особено - на Уинстън Чърчил!

преди 36 минути, Anneliese написа:

САЩ нямат аналог на "мъртвата ръка",  ако знаеш какво е това. Аз знам.

Брей - много знаеща ще се окажеш! Инфото е суперсекретно, ама ти ... знаеш!

преди 10 минути, N1K17Y написа:

И ? Какво се опитваш да ми кажеш ? Че, ако в Теско утре ти кажат да плащаш в Конгоански франкове, ти ще си виновен, като не те обслужват, защото не им плащаш в каквото искат ? 

Тц,аналогията ти е безмозъчна и идиотска.. По скоро ако Теско поиска да купи от Конго нещо,а те кажат Ок,но плащайте в наша си валута , тогава Теско ако много иска този продукт ще плаща като поп в съответната валута.. Продавача определя стойността и в начина на разплащане.. Ако на мен не ми оттърва,няма да купя, а ако ми трябва,ще намеря конгоански пари... Те така сороспийки,съгласно капиталическата схема за търговия свободна и пазарна икономика...

П.С Разбира се,мога да се опитам да потъргувам и с продавача,но ако той е непреклонен,негова си стока,негови правила... Всичко по правилата на играещите с белязани карти западняци загубеняци нагли...

преди 3 минути, BANKATA написа:

Глупости да търсите и публикувате знаете как става, да проверите какво е LPG голяма мъка.
CNG природен газ.

В общи линии си прав. Само забрави да обясниш - какво е „природен газ“ (дето някой му казват метан).

Цитат

Природният газ е смес основно от въглеводороди от алкановия хомоложен ред с обща формула CnH2n+2: метан (СН4) – от 92 до 98%, етан (С2Н6), пропан (С3Н8), и незначителни количества по-тежки въглеводороди като бутан (С4Н10), пентан (С5Н12), хексан (С6Н14) и други.

преди 2 минути, Moriati написа:

Тц,аналогията ти е безмозъчна и идиотска.. По скоро ако Теско поиска да купи от Конго нещо,а те кажат Ок,но плащайте в наша си валута , тогава Теско ако много иска този продукт ще плаща като поп в съответната валута.. Продавача определя стойността и в начина на разплащане.. Ако на мен не ми оттърва,няма да купя, а ако ми трябва,ще намеря конгоански пари... Те така сороспийки,съгласно капиталическата схема за търговия свободна и пазарна икономика...

Случайно да пропускаш едни същестуващи договори, в които е описано каква валута се плаща ? 

преди 19 минути, N1K17Y написа:

Върни се 13 пъти на коментарите, които си писал и ще намериш собствения си пост, на който казах, че лъжеш.

Ти твърдиш че лъжа следователно за 14-ти път: къде е лъжата ми?

преди 21 минути, N1K17Y написа:

Абсолютно нищо не предлагам, питам те, да си сверя часовника, дали ще кажеш същото като преди месец. Благодаря, че ми отговори. Моят отговор е 13 поста по-назад, можеш да го намериш.

Ако ще доказваш че лъжа - ми докажи го. За сега само доказваш че си комедиант, който може да накара хората да изядат огромно количество пуканки, докато му гледат сеира :popcorn2:

преди 11 минути, jhoro написа:

В общи линии си прав. Само забрави да обясниш - какво е „природен газ“ (дето някой му казват метан).

Пита за автомобилите, обяснявам за автомобилите.

CNG не е 100% природен газ.

преди 12 минути, Moriati написа:

Чшшш,по леко с лъжите, ДНР и ЛНР се редяха за пенсии понеже укропитешките нацисти на власт не искаха да изплашат същите в техните републики 

Как се изплаща нещо каквото и било , на територия която не владееш и до която нямаш достъп ???

Не само нямаш достъп, ами и те стрелят терористите от ЛДНР.

А и нали са "независими" ?? откъде на къде някоя друга държава ще им плаща пенсиите ??

Защо не поискат пенсии от Германия да им изплаща ?

А и сега обявиха присъединение към Рашистан. Да им плащат пенсиите те.

Ало балоните.. как си представяш това ?? Наглостта ви и абсурдите които говорите са безгранични .

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Ти твърдиш че лъжа следователно за 14-ти път: къде е лъжата ми?

Ако ще доказваш че лъжа - ми докажи го. За сега само доказваш че си комедиант, който може да накара хората да изядат огромно количество пуканки, докато му гледат сеира :popcorn2:

Като твърдиш нещо, твоя работа е да го докажеш. Дотогава лъжеш. Ако не знаеш къде, проследи си коментарите, намери къде казах "лъжеш" и ето ти го отговоря, защо ме питаш въпрос, за собствените си отговори.

преди 24 минути, miro20 написа:

Я ми кажи знаеш ли историята на това  канче  ?

DTVojzoW0AAh31c?format=jpg&name=900x900

Знаеш ли че не друг, а руския космонавт Соловьов бе казал че РФ изостава с десетилетия в космическите си програми ?

https://www.dw.com/ru/анатолий-соловьев-в-космонавтике-россия-отстала-от-сша-на-десятилетия/a-17118658

Какво е станало с Доналд Кук  ? Ще повтаряш старите фейкове ли ?

https://www.stopfake.org/bg/fejkovata-elektronna-bomba-na-rusiya/

фейкомет.

8 години  рашистки зверства в Донбас. На което се противопоставиха героите от Азов. Дори Япония им се извини.

Няма нито едно  убито дете , нито един убит цивилен за тези 8 години ИЗВЪН фронтовата зона на войната вкарана от Путлер в Донбас.

Затова и всички жертви, включително и на деца и жени, са вина на Путлер.

Рускоговорящи и  преобладаващо с руско население ,  градове , са сринати със земята не преди, а СЕГА от рашистката авиация и главорезите мюсюлмани кадировци .

И ти се радваш на това.

умньо, нкой не може да събере и сумулира стотици трупове, нито да зарови за 4 дена толквоа масови гробове.

Това че си тролиш за спорта, го отдавам на здравословното ти състояние и злобата към хората. Ти не си тук да изказваш мнение, а да спориш и да се заяждаш с абсолютни простотии.

Мога само да те съжалявам.

Ти ми кажи защо хората са били все още по мазетата цели четири дни след оттеглянето на руснаците? Та нали вече са били свободни и УЖ никой вече не е стрелял по тях?

ПП: Всъщност първо ще потвърдиш ли че това са твои думи? Няма смисъл да водим дискусия, ако накрая изтропаш "това не са мои думи" (за пореден път), или пък те вземат че изчезнат от поста ти (пак за пореден път)

преди 33 минути, BANKATA написа:

CNG да, LPG не.

Автомобилите са масово на второто.

Точно де, и аз това питах. Чети няколко поста преди това.

За Чечня не позна,автономна република са.. а за кюрдите също,те въобще никога са нямали ни държава ни единство,да не говоря за чуство дори на родство... Сегашните им претенции са продиктувани от съвсем не историчност някаква... 😏 

В този смисъл, Шотландия има къде къде по огромни основания,Каталуния и Баския също   ,дори уйгурите в Китай са имали своя империя в миналото...

преди 19 минути, ivottoshev написа:

Ти ми кажи защо хората са били все още по мазетата цели четири дни след оттеглянето на руснаците? Та нали вече са били свободни и УЖ никой вече не е стрелял по тях?

ПП: Всъщност първо ще потвърдиш ли че това са твои думи? Няма смисъл да водим дискусия, ако накрая изтропаш "това не са мои думи" (за пореден път), или пък те вземат че изчезнат от поста ти (пак за пореден път)

Човече, да не ти развалям илюзиите но и това което говориш за 4 дена е лъжа :)

пп

А като спомена Атлантическия съвет , напълно съмсъгласен :

https://www.facebook.com/BGATLANTIC/posts/1053796721876892

Ето това  е преимуществото да си собственик  на тръбата.

за което плюхте че сме изхарчили милиарди . Но сме собственици . А не рашистки придатък на Газпром..

преди 3 минути, miro20 написа:

Как се изплаща нещо каквото и било , на територия която не владееш и до която нямаш достъп ???

Не само нямаш достъп, ами и те стрелят терористите от ЛДНР.

Ало балоните.. как си представяш това ?? Наглостта ви и абсурдите които говорите са безгранични .

Чшшш, сороспийки,по същия начин както навсякъде,банковите трансфери са вече не мода, а норма....😏

Има ли желание,начин има,а ако не,укропски само оправдания... Хората по цял свят вече могат да пазаруват от всякъде и разплащат дори до Папуа Нова Гвинея, само укропитеците не можеха до съседните ЛДНР 😏

преди 12 минути, BANKATA написа:

CNG не е 100% природен газ.

LNG е природен газ.

CNG е „Компресиран природен газ (Compressed natural gas)“

LNG е „Втечнен природен газ (Liquefied natural gas)“

Цитат

Compressed natural gas is often confused with LNG (liquefied natural gas). Both are stored forms of natural gas. The main difference is that CNG is stored at ambient temperature and high pressure, while LNG is stored at low temperature and nearly ambient pressure.
Компресираният природен газ често се бърка с LNG (втечнен природен газ). И двете са складирани форми на природен газ. Основната разлика е, че CNG се съхранява при температура на околната среда и високо налягане, докато LNG се съхранява при ниска температура и почти атмосферно налягане.

преди 25 минути, Moriati написа:

П.С А да, България също и врътват кранчето от утре, дет се вика,на печелившите честито ,мдам

Нали имаме Кока кола и МакДоналдс, к'во ни дреме…. Питате ли ги руснаците

преди 1 минута, Moriati написа:

Чшшш, сороспийки,по същия начин както навсякъде,банковите трансфери са вече не мода, а норма....😏

Има ли желание,начин има,а ако не,укропски само оправдания...

Какви банкови трансфери като ... Първо - няма украински банки с представителство или договори за трансфери в непризнатите терористични образувания.

Второ - в нормалните държави има спогодби за изплащане на пенсии ипомощи, набаза прецизни и обширни междудържавни договори . Каквито например ние имаме с ЕС, и дори с Турция за нашите изселници.

Пак стигаме до въпроса че с терористични образувания няма как да има такива договори .

Така че... Украйна изплаща на добра воля въпреки че не е длъжна  на всеки който е дошъл и е заявил на територията на Украйна. На недостъпната и окупирана територия, няма как да има изплащания.

Самия факт как "разсъждаваш" от гледна точка на висчки привилегии на цивилизования свят, показва че хал хабер си нямаш какво е там.

Лека полека и самите рашисти почват  да го усещат повсеместно.

Неслучайно реват в чужбина защо аджеба не им работят картите...

преди 17 минути, BANKATA написа:

CNG природен газ.

CNG e метан

демек таксижиите издухаха супата  ?

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Случайно да пропускаш едни същестуващи договори, в които е описано каква валута се плаща ? 

А ти случайно да пропускаш форсмажора със санкциите над разплащания с долари и евро към Русия от наложилите ги а 😏 

Значи искаха да цуцат безплатно газ на аванта,ама не им мина номера.. И сега ще плащат в рубли или остават без газ..

От утре и България ще е без газ от Газпром,да ви е честито...Кирчо харварда си заработи пред господарите, да му мислят другите,бизнеса,хората

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.