Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Ванс: Провалени политици живеят с илюзията, че още военна помощ за Киев и санкции за Москва ще донесат победа за Украйна

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, kaldata1 написа:

Не съм видял русофоб да вярва на ИИ картинка.

Не съм видял русофоб да вярва на статия във фейсбук.

Не съм видял русофоб да цитира цитат във фейсбук на някой световен лидер.

Не съм видял русофоб да смята, че Русия се разпада до 2 дни, фалира до 2 дни и прочее.

Не си видял?!? Че защо мислиш че те бях тагнал точно под онзи пост? Не го чете, или вярваш на очите си?

на 21.11.2025 г. в 21:21, M.Николов написа:

Чете ли въобще точките от плана?

Пропуснал и ще си останеш.

Един пропуснал, друг простак :D

на 21.11.2025 г. в 21:28, Proshark написа:

Да не затрие цяла Украйна..да речем...и да не стряска нощем пикливите евро "лидери"...Ама така става,когато те управляват не мъже, а мижитурки в женски гащи...

Що им е да затриват цяла Украйна, нали са ЗАМИР и искахте само НАТО да не се разширява? 

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Не си видял?!? Че защо мислиш че те бях тагнал точно под онзи пост? Не го чете, или вярваш на очите си?

Този явно е тотално сляп.

Друго обяснение няма.

преди 4 минути, N1K17Y написа:
на 21.11.2025 г. в 21:21, M.Николов написа:

Чете ли въобще точките от плана?

Пропуснал и ще си останеш.

Един пропуснал, друг простак :D

И пропуснал и простак ще си останеш.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Този явно е тотално сляп.

Друго обяснение няма.

Не е сляп. Той е от същата групичка. Нищо чудно бюрата на двамата да са в една и съща стая на Тролската централа.

На мен обаче ми е кеф да го гледам как се гърчи в опити да докаже че совите не са това което са :D

Зрадници, пак да ви напомня да дарите по една заплата за Украйна, зелената друсалка вчера ви призова да сте по-обединени от всякога!

G6UNChCWAAAsZ2i?format=jpg&name=large

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Не е сляп. Той е от същата групичка. Нищо чудно бюрата на двамата да са в една и съща стая на Тролската централа.

На мен обаче ми е кеф да го гледам как се гърчи в опити да докаже че совите не са това което са :D

Този го помня още от момента, в който твърдеше, че родителите му сега пенсионери, сега живеели много добре и постоянно обикаляли света.Чудно само какви ли са били през соца за да получават толкова високи пенсии, че да могат да си позволят подобно нещо?:wub:

Но иначе е върл антикомунист.:giggle1:

на 7.11.2023 г. в 22:17, attj написа:

ЕС  сляпо следват САЩ.  Според Тръмп до една година Украйна ще бъде унищожена.   Опитният американец едва ли греши. 

Едва ли баба Станка познава -това го могат само баба Пенка и повелителя на северно-корейските банани ;)

на 8.11.2023 г. в 7:48, Гост написа:

Филма свършва а?

Явно пуснаха продължение на филма ..

на 8.11.2023 г. в 10:34, attj написа:

Руските военнопленници не могат да бъдат разменяни - защото хиляди украински военнопленници не желаят да ги връщат в Украйна. Предпочитат да си стоят като военнопленници в Русия.    За да не ги върнат  отново на фронта.

Малко си се пообъркал ;) Върнатите от плен руZнаци се връщат обратно в плен . Имаше няколко такива случаи вече (запазил съм ги едни от преди месеци, ама все не стигам до тях,че редовно има нови попълнения) и другия вариант е да се върнат ама в ковчег , след като ги пратят обратно на фронта. Пак не е като да нямаше такива случаи. Малко повече старание трябва следващия път , че се излага бабето така.

на 8.11.2023 г. в 16:34, maxthon написа:

Откраднати. Ти след това би ли вложил и стотинка в икономика на крадците при положение, че всеки момент можеш да станеш модерна "ватенка" и парите ти да потънат?

Учудващо че още влагат пари в тия икономики, е то сега верно че взеха малко ама все пак влагат :).

Кажи за кучето по Пхенянски се , не ме дръж в напрежение така- знаеш колко лош ставам като не си мълчиш така ;). наешнпе обичам когато се опитваш да разводниш темата с допълнително теми несвързани с основната тема, а именно защо си толкова отчайващо жалка тролка?

на 8.11.2023 г. в 19:06, Гост написа:

Руснаците нямали оръжия, снаряди, патрони, имали стара техника...

Мдаа. Филма свършва другарки и другари. Минават финалните букви. Разпоредителките вече отварят вратите на киното, и лампите бавно увеличават светлината си! 

И хоп- викат ги на бис смъртоносните самонасочващи се лучи, които изпотяват западняците ;) Филма е някаква комедия нали?

на 9.11.2023 г. в 0:25, maxthon написа:

И това как ще промени какво е превозвал кораба? Безпилотни катери. Дай ако искаш и трети линк, в който пише същото? Казват, че било за щастие.

Пълна липса на доказателства ли надушвам , бъди? Е нали не трябваше така или това важи само в едната посока?

на 9.11.2023 г. в 9:17, maxthon написа:

Не е сефте да се носи оръжие с тези кораби. Една от причините за провала на Зърнената сделка беше и това. Хората на ядат доматите с колците все пак.

Не знам защо, ама мисля че си на втория кол с домати без никакви доказателства ;)

Оценките на американското разузнаване сочат, че Кремъл е в капан – не на бойното поле, а политически.
Москва не може да обясни огромните жертви, трилионите изгорени рубли или разбитата икономика. Така че стратегията на Путин се е изместила към една цел: да проточва войната за неопределено време.
Според икономиста Андерс Ослунд, Русия дори вече не се опитва да спечели . Дългата война е удобна за режима - мирът не.
Защо?
Защото мирът носи последствия.
Повече от два милиона ветерани , включително затворници и мобилизирани затворници, на които е била обещана свобода, в крайна сметка ще се завърнат у дома. И всички те ще си зададат един и същ въпрос:
➡️ „За какво беше това?“
Кремъл няма отговор , няма победа, която да покаже, и няма достатъчно силен наратив, за да оцелее в този момент.
Историкът Марк Галеоти добавя, че Путин е заседнал между страх и несигурност , а предложените от Тръмп мирни планове само затягат примката. Всякакви преговори показват колко зле са се провалили първоначалните военни цели на Русия.
Истината е проста и опустошителна:
Путин наруши най-старото правило в геополитиката – не започвай война, която не можеш да спечелиш.
„Денацификация“? Невъзможна.
„Демилитаризация“? Украйна вече има една от най-силните армии в Европа.
Блокиране на НАТО? Киев е по-близо до НАТО от всякога.
Дори ако Русия окупира няколко региона, това няма да е достатъчно, за да се представи като „победа“. И Путин го знае.
🟥 WSJ: Путин сега се страхува от края на войната повече, отколкото от самата война

240533784_Untitled.png.png.c9c0422a65ca52b118a5a814b0d872e4.png
на 9.11.2023 г. в 16:29, attj написа:

Небето им пропада и пак  не схващат, че са в ъв фалит    https://news.bg/int-economics/ukrayna-odobri-voennovremenniya-byudzhet-za-2024-godina.html 

Дойде време и баба Станка да обяви фалит ;). Представям си 2- те баби в OF как четат сводките на МО само по пионерски вратовръзки. Е това вече е яко извратено... Ама не повече от 2-те дрончета дето гонят хеликоптер на +100 км от фронта ... Но затова утре.

на 9.11.2023 г. в 18:17, Banesc написа:

за 3 дена пада Авдееевка 

Имаме участник познал , е добре с няколко месеца само обърка , което е добре в твоя случай ;)

на 10.11.2023 г. в 9:39, maxthon написа:

Проекта Украйна приключи. Малко по-малко и финансирането ще прекъсне.

А бъди и го ще се включиш в ОФ канала ? Предполагам ще си само по 🍌

ама минал специална обработка през Westinghouse ?

на 11.11.2023 г. в 13:02, Flashback написа:

"Европейският съюз най-вероятно няма да може да изпълни задълженията си за доставка на 1 милион артилерийски боеприпаси на Киев, съобщава Bloomberg. Между другото, според Bloomberg, ЕС е доставил на Украйна само 30% от обещаните един милион снаряда заради проблеми с производството.

От друга страна, другарят Ким Чен Ун вече е снабдил Русия с 1 милион снаряда.

Това е като във вица:
- Вярно ли е, че ЕС ще достави на Украйна един милион снаряда?
- Вярно е! Само че не ЕС, а КНДР, и не на Украйна, а на Русия, и не ще ги достави, а вече ги е доставил.

Ама ги достави май,а? Донякъде стигнахме - да разчитаме на другаря Ким да доставя оръжие и хора. Не работи нещо това и импортно-заместване нещо... А уж си имаха от всичко по много ;). Тази прокси война на Северна Корея с Европа няма ли да приключи вече? Вижда се се охлювите са толкова способни, че за 45 месеца едва успяват да вземат един град 2 пъти ;). И още не са го взели целия.

Тръмп вдигаше шум, плашеше, притискаше и изискваше Украйна да подпише неговата проекто-чернова на мирен план до четвъртък, 28 ноември. Не Украйна се изплаши, а Европа. И то така се изплаши, че работи цяла петък, работи цяла събота и вече изпрати на Тръмп СВОЙ ВАРИАНТ на мирен план. Текстът му още не е публикуван, но е ясно, че Европа приклещи Тръмп в ъгъла: сега най-малкото Тръмп трябва да прочете европейския вариант до четвъртък. А тъй като с четенето Тръмп има големи затруднения... а с разбирането на прочетеното още по-големи затруднения... накратко казано, в четвъртък в Швейцария американската делегация ще има тежка задача.
Освен това, последва много добра новина за Украйна:
Към европейските страни се присъединиха Канада, Япония и Австралия. Сега всички, които наричат "Западен свят", дружно се нахвърлиха срещу САЩ, защитавайки Украйна. Това е много важна новина. Тръмп, изпращайки писмото на Зеленски, не е предполагал, че то ще предизвика такъв ефект.
Шансовете на тръмпанара за Нобелова награда се топят.
Да помислим с какво Тръмп може да заплаши Украйна, за да приеме Киев капитулацията, която му се предлага?
Тръмп не може да наложи санкции на Украйна - за това е необходима законодателна база, както в случая с руските санкции, а Сенатът няма да я приеме.
Да отмени санкциите срещу Русия? Санкциите на САЩ се налагат дълго време, а отмяната им - спрямо случая - понякога отнема не години, а десетилетия. Британските и европейските санкции няма да изчезнат.
Да отвори пазара за Русия? САЩ никога не са били пазар за руски стоки - пазарът на Русия е Европа, съюзник на Украйна.
Да даде оръжие на Путин? Едва ли.
Да отреже Украйна, както Русия, от системата на разплащания? Отново няма законодателна база и Сенатът няма да приеме такъв закон.
Отказ от оръжие и разузнавателна информация? Тръмп дава оръжие – по-скоро, вече го продава – в мизерни количества, и то по квотите на Байдън. Разузнавателна информация на Украйна предоставят Великобритания и европейските страни, а собствената агенция на Украйна ГУР, съдейки по честотата на акциите, е изключително по-ефективна от ГРУ на Русия.
Отказът от доставки на оръжие е най-добрият начин за Тръмп и САЩ да се измъкнат от контекста на тази война, но това означава загуба на многомилиардни договори за американската отбранителна промишленост.
Всичко споменато се разбира отлично в Киев и затова вече са сключени дългосрочни договори за доставки с Франция, Швеция и други държави. Вашингтон приоритизира други райони още от 2012-та и Тръмп не е изключителен в политиките си.
В крайна сметка, за пореден път новините от Украйна показват, че единственият език, който има значение за международната политика днес, е езикът на насилието. Видяхме го в Газа, видяхме го многократно и на много други места. Сирийските бунтовници направиха единственото, което трябваше да направят – да свалят режима и да смажат въстанията след Асад. Украйна трябва да спре да се тревожи за руските цивилни и да причини достатъчно разрушения. ГУР разбират това добре и начинът на действие вече се променя видимо.

Руслан Трад

Абе все забравям да попитам

Косе какво стана с нефтената перемога ?

Дай снимки с биещи се на бензиностанции, пламтящи заводи и т.н.

пп

Русланчо тъкмо се прочу и работата се оцапа.

Дай да видим как ще се справят сами.

преди 54 минути, Реджеп Иведик написа:

Президента Зеленски каза на руската подлога Тръмп да си завре мирния план в гхъзъ !!!

Дай линк та и ние да прочетем :)

преди 2 часа, kiro 2025 написа:

Абе все забравям да попитам

Косе какво стана с нефтената перемога ?

на 13.10.2023 г. в 15:55, kirko12 написа:

До 2025 не се знае кое ще стане руско - Кривой Рог обаче задължително.

Да се питаме ли или да изчакам края на годината? Баба Пенка нали знае че е вътре и с 2-та крака и най-добре да почне кариера в ОФ да чете сводки на героични сводки на МО ;)

Добро утро, второстепенна тълпа, спонсори на тероризма, попове-амбреажи и бъдеща радиоактивна пепел от ядрените опити!

Героят на сутринта

Тукмо си кажеш че си видял всичко е тая война и изведнъж

И не е Ми-8 , но става все по-забавно, защото е на 160км.

Другари , вадете специалното изделие, Орешника , новата ядрена доктрина и дебелите червени линии. Не може това да продължава така- вече бият по Подмосковието , а вие тука на празни приказки го карате само

преди 10 часа, ivottoshev написа:

9.15 е, няма ли да постнеш някоя картинка от фейса от рода на "Извънредно! Орбан, Ердоган, Ким Чен Ун и Путин напускат НАТО и правят световен алианс за мир"?

Няма да питам как върви обсадата на Харков, не е интересно вече.

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Всеки те знае че си индианец с алкохолен ТЕЛК и момче за всичко на старците комунисти. 

преди 4 минути, kaldata1 написа:

9.15 е, няма ли да постнеш някоя картинка от фейса от рода на "Извънредно! Орбан, Ердоган, Ким Чен Ун и Путин напускат НАТО и правят световен алианс за мир"?

Иска му се, ама в момента е под масата.

преди 48 минути, kaldata1 написа:

Удивително ми приличаш на един човек, който прави простотии, а после безпочвено обвинява другите в същите простотии. Дзверо, ти ли си бре?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.