Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

За България и Украйна, и цяла Европа е важна европейската позиция. Разбира се, че не очаквам това да се разбере от русофили [национални предатели]

Путин "освободи "несъществуващи град Комсомолск в Украйна.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 36 минути, БаалБек написа:

ООН го споменах по повод, твоите нескопосани опити за внушение спрямо САЩ. Нещо хронологията на постовете не ти изнася, а?

Сега не ти изнася и започна да шариш по картата и да търсиш с какво да излезеш от конфузната ситуация, в която сам се вкара.

И чакам! 

Няма измъкване, насрана ми приятелко. Ти беше тази, която намеси ООН:

преди 4 часа, БаалБек написа:

Не знам дали са ти казвали, но има организация наречена ООН. И там има нещо подписано за анексиране на територии. Не, че руснаците признават международното право, ама все пак. 

Ся какво? Не ти ли се коментира повече "организация наречена ООН", "анексиране на територии" и " международното право" :giggle1:

пп: За Кравария - ти попита дали има територии, анексирани от тях и вкарани в конституцията им, а аз ти отговорих че има и ти дадох пример. Там каза че е било отдавна и аз се съгласих, макар че това не отменя фактът. Това е.

Е, ако Путин беше вложил парите за войната в смислени неща, нямаше сега да берат срамовете, защото те са действителна космическа сила, или бяха, по-скоро! За загубата на човешки животи във войната е тежко и трагично дори да се пише!

От новините:

"В Ленинградската област девет затворници доброволци убиха своята охрана и избягаха по време на транспортирането им към фронта"

Вече и затворниците не искат да воюват.

image.jpeg.89d2483e88e3c1dc7e487a9613bfc7fd.jpeg

преди 4 часа, asp1re написа:

Приеми, че колкото Русия толкова и САЩ са виновни за милиони хора убити по света без вина и животът ти ще бъде много по спокоен. ;)

Което не означава, че действията на едната страна автоматично оневиняват действията на другата. 😕

Много мъка ги чака руснаците, ще трябва и вината да си признаят, ще трябва не просто да поискат, а да се молят за прошка, ще трябва да се откажат от болшевишките си идиотщини, ще трябва да забравят за паради на великая отечественная, ще трябва да изплатят много суха кешовица, ужасно много, та чак тогава европейците тепърва ще започнат да им се доверяват без да бързат и с изключително изострено внимание.

„В крайна сметка малко хора вярват, че руският геноцид над украинците ще приключи. Това осъзнаване, както и загрижеността на Америка за войни в други страни, убедиха европейците да се активизират драстично. Те са следващите в списъка на Путин и да се вярва, че Украйна някога ще се съгласи на прекратяване на огъня или че Русия ще се откаже от целта си да завладее Украйна, е чиста фантазия. Всяко прекратяване на военните действия просто ще позволи на Путин да се прегрупира за ново нахлуване в Украйна в бъдеще.

Ако човек е тъп, той е беден, тоест иска му се да е комунис.. е казъл мъдрецът!
Имало едно време СССР!

преди 1 час, ivottoshev написа:

Какви опорки? Това са ФАКТИ, които обаче на теб не ти изнасят.

Примерно следната "опорка" ще коментираш ли:

Защо Кравария помогна на кувейтците срещу Саддам, но не помогна на палестинците срещу евреите? Нали уж карварите не действали в защита на собствените си интереси, а в името на справедливостта?

И след като Америка прави нещо, то е редно и останалите страни да правят същото нещо, за да не останат по-назад.  Истински силен не е този, който може да мачка, истински силен е онзи, който въпреки че може да мачка, не го прави. Засега подобни примери са рядкост сред държавите, а и сред хората. 😥 Но това не значи, че не можем да си помечтаем. 😉

Белите нощи са толкова впечатляващи в последно време.

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Няма измъкване, насрана ми приятелко. Ти беше тази, която намеси ООН:

Ся какво? Не ти ли се коментира повече "организация наречена ООН", "анексиране на територии" и " международното право" :giggle1:

пп: За Кравария - ти попита дали има територии, анексирани от тях и вкарани в конституцията им, а аз ти отговорих че има и ти дадох пример. Там каза че е било отдавна и аз се съгласих, макар че това не отменя фактът. Това е.

И за да изглежда по-драматично реши да ми изрежеш цитата:

преди 4 часа, БаалБек написа:
преди 5 часа, ivottoshev написа:

Анексирали са и са вкарвали в Конституцията си. 1846-48г са завладели почти половината от територията на Мексико и по-точно Горна Калифорния и Ню Мексико, земите на днешните щати - Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта. 

Това брои ли се?

Брои се. Точно както се броят и римските завоевания, и монголските, и на Османската империя. И? Предполагам, че знаеш или са ти докладвали, че не живеем през 1848 г., а през 2025 г. Тогава териториални завоевания са били норма. Днес са военно престъпление.

Не знам дали са ти казвали, но има организация наречена ООН. И там има нещо подписано за анексиране на територии. Не, че руснаците признават международното право, ама все пак.  През 1846-48г. дали е съществувала НЕ знам. Питай си тези, които ти казват какво да пишеш.

Няма измъкване, а Тошев? Добре се увъртя. И какво стана със данните за САЩ? Кои са териториите насилствно анексирани от тях, след възникването на ООН?

преди 9 минути, Мери) написа:

И след като Америка прави нещо, то е редно и останалите страни да правят същото нещо, за да не останат по-назад.  

Ми не, обаче е редно каквото наказание има за едните, такова да има и за другите. Не ли?

Кога да очакваме демократичният Запад да наложи санкции на Кравария?

преди 11 минути, Мери) написа:

Което не означава, че действията на едната страна автоматично оневиняват действията на другата. 😕

Да ама ако питам теб, ще изтъкнеш действията на едната страна неглижирайки другата, от там започва целия дебат, защото няколко човека се опитват да ви обяснят че големите страни като САЩ и Русия определят правилата което следователно означава че и двете са оцапани с кръв на невинни хора.

преди 11 минути, Мери) написа:

И след като Америка прави нещо, то е редно и останалите страни да правят същото нещо, за да не останат по-назад.  Истински силен не е този, който може да мачка, истински силен е онзи, който въпреки че може да мачка, не го прави. Засега подобни примери са рядкост сред държавите, а и сред хората. 😥 Но това не значи, че не можем да си помечтаем. 😉

Няма лошо да си пишеш, но едва ли някой ще ти вземе насериозно постовете, дори не зная дали ти сама си вярваш на небивалиците които пишеш, разбирам че в главата ти е трайно насадена мисълта че Русия е върлия агресор на века, ама моля те.. Позаинтересувай се малко, коя страна в дълголетната история е мачкала..

Нима да пуснеш две атомни бомби и да избиеш огромно число невинни хора не е мачкане ли или според теб щом САЩ го е направила, значи подкрепяш и е правилно.

преди 2 минути, БаалБек написа:

И за да изглежда по-драматично реши да ми изрежеш цитата:

Няма измъкване, а Тошев? Добре се увъртя. И какво стана със данните за САЩ? Кои са териториите насилствно анексирани от тях, след възникването на ООН?

Както казах - няма да се измъкнеш. Не съм казвал че това за Карвария е било след ООН. Ти попита - аз ти отговорих. Там ООН още не беше включено в дискусията. За да не кажеш че нещо съм изрязвал, ето постовете:

527080759_.png.b73347adb0c0901a467e883be80427a1.png

Чак два часа по-късно се намеси ООН:

2.png.b0e287a9ad142a15aa1ff1be44cc6a02.png

Сега въпросът е: Коментира ли ти се "ОРГАНИЗАЦИЯ НАРЕЧЕНА ООН", "АНЕКСИАРНЕ НА ТЕРИТОРИИ" и "МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО"... или ще предпочетеш да подвиеш опашка, насрана и унизена за пореден път? :laughing5:

току-що, ivottoshev написа:

Както казах - няма да се измъкнеш. Не съм казвал че това за Карвария е било след ООН. Ти попита - аз ти отговорих. Там ООН още не беше включено в дискусията. За да не кажеш че нещо съм изрязвал, ето постовете:

527080759_.png.b73347adb0c0901a467e883be80427a1.png

Чак два часа по-късно се намеси ООН:

2.png.b0e287a9ad142a15aa1ff1be44cc6a02.png

Сега въпросът е: Коментира ли ти се "ОРГАНИЗАЦИЯ НАРЕЧЕНА ООН", "АНЕКСИАРНЕ НА ТЕРИТОРИИ" и "МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО"... или ще предпочетеш да подвиеш опашка, насрана и унизена за пореден път? :laughing5:

Добре, че сам си показваш излагацията си....Без коментар. Всеки може сам да види хронологията от къде и за какво тръгва спора. 

Но не губи кураж и не унивай. Успех!

И както перемогата вървеше безотказно.

Извънреден сеанс от Киив.

Ермак е уволнен :)

Пп

Косе вервай ми ама никой не се интересува от дрончета.

От едни други неща се вълнуват - казват им "пачки"

Аз като виден русоблизач питам

Нали Путин щеше да бъде уволнен, закопан, тричен а то ко стана.

Двучленката се разпадна...

Пп

Косе косе морковения сок... 

преди 6 минути, БаалБек написа:

Всеки може сам да види хронологията от къде и за какво тръгва спора. 

Така е, така е. Преди пет часа ти отговарям за Кравария и преди три часа вече става дума за ООН. На теб обаче казусът "ООН" не ти се коментира. Що? Да не е защото си насрана и унижена за пореден път?

пп: Не знам дали знаеш, но бягството от отговор само по себе си е красноречив отговор, насрана ми приятелко  :laughing5:

преди 3 минути, kiro 2025 написа:

Аз като виден русоблизач питам

Нали Путин щеше да бъде уволнен, закопан, тричен а то ко стана.

Двучленката се разпадна...

Пп

Косе косе морковения сок... 

Остави сока-моркова замина..От сега нататък ще е само тояга...

преди 26 минути, ivottoshev написа:

или ще предпочетеш да подвиеш опашка, насрана и унизена за пореден път? 

Изнерви се, че загуби спора и пак започна с епитетите, а?

преди 26 минути, ivottoshev написа:

Не съм казвал че това за Карвария е било след ООН. Ти попита - аз ти отговорих.

Не знаех, че ти и @asp1re сте един и същи човек, щом твърдиш, че си ми отговорил на "питането"...

Я да видим!

преди 6 часа, БаалБек написа:
преди 6 часа, asp1re написа:

Е така де, основната цел на САЩ е била не просто да освободят Кувейт, а да отслабят режима на Саддам и да установят по-голямо влияние в региона.

Само толкова ли? Не са ли анексирали някоя и друга територия и да я вкарат в конституцията на САЩ? Язък. Мнооо са прости краварите. Глей кво става с руснЯците...така се прави...първо "освобождават" после анексират и добавят в конституцията си. Това е начина. 

преди 6 часа, asp1re написа:

Има достатъчно сведения за всичко в днешно време, просто вие си знаете че Русия е най-големия агресор в света и тва е, фашизмът и пропагандата изпиха мозъка на много люде.

Когато си прав си прав! Фашизма не допуска отнемане на територия, само добавяне....

И както ти написах:

преди 2 часа, БаалБек написа:

Започна смело. Искаше да оправдаеш рашистите, като даде пример с краварите, но годината не беше подходяща.

И сега се давиш в собствените си манипулации...

Опита да внушиш нещо, но беше неуспешено. Няма измъкване, а Тошев?

Давай с епитетите, че други варианти за излизане от тресавището, в което сам се постави не останаха...

преди 27 минути, nnnkjkklllk; написа:

Слушайте ,мурзилки,русоблизачи....

https://desebg.com/medii/1253-2013-06-04-11-05-15

Много моля, за повече хигиена. Никой не съвършен, но как пък така всички деца и внуци на яката номенклатура от соца, до един учили в СССР, днес мразят руснаци, поучават ме мен да мразя руснаци, а те се изживяват като първи евроатлантици???

*Телевизионният водещ Веселин Дремджиев е с агентурна принадлежност към Шесто управление на бившата Държавна сигурност.

Това установи комисията по досиетата при проверка за принадлежност към комунистическите тайни служби на водещите журналисти в телевизия „България Он Ер” (решение №.2-183 от 29 май 2013 г.). От проверените 10 журналисти, попадащи в категориите на лицата, подлежащи на задължителна проверка според закона за досиетата, е установено само агентурното минало на водещия журналист.

Той е разкрит като агент „БОГДАН” на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия от 1985 г. агентурната му дейност е свързана с отдел 02 на Шесто, който отговаря за борба с идеологическата диверсия и друга подривна дейност сред младежта и спорта, българските и чуждестранните студенти, аспиранти, специализанти и преподаватели и по-специално за отделение 02, натоварено с „вражеските” прояви сред младежта в страната и международния младежки и спортен обмен.

Според публикуваната от комисията по досиетата информация личното и работното дело на агента са унищожени с протокол през януари 1990 г. Неговото име обаче е запазено в картотеката на ДС и в регистрационния дневник на Шесто управление.

Веселин Дремджиев (1958) е обявен в качеството му на директор на „Новини” на телевизия „България Он Ер”. Той е и водещ на предаването „Денят Он Ер”. Неговото име беше обявено за първи път през 2009 г., когато комисията по досиетата оповести дълъг списък със сътрудниците на комунистическите тайни служби в частните електронните медии. Дремджиев тогава беше новини и актуални предавания в „ТВ СЕДЕМ” ЕАД и Водещ новини в същата телевизия.*

---

Този кретен се е занимавал с идеологичска диверсия?!

Вие знаете ли какво е това?

Следил е за чистотата на социалистическите възгледи, а западните е чувствал като вражески.

Как вярвате на тези идиоти, като Дайнов, Соломона Паси, Ленча Кремова, Оги Минчев, Мирчев - син на партиен велможа, и така нататък безкраен списък от ШЕСТАЦИ?

Точно тези радетели на соц идеали днес плюят все що е българско и родно, а от кариеристи интернационалисти днес са първи глобалисти.

Мерси, запазете лъжите им за себе си.

Впрочем, да се разпространяват лъжи е хлъзгаво и трудно доказуемо в съд дело. Но винаги иде Видов ден, когато престъпниците гризват дръвцето, когато най-малко очакват, и ударът е върху най-милото им.

Борис Акунин:

Оригинал:

Цитат

Сначала я написал 10-томную «Историю российского государства». Потом утрамбовал информацию в  однотомник «Златая цепь на дубе том». А можно было бы ограничиться такой вот обложкой. (При этом моя концепция всё же оптимистичней, чем у патриота Тютчева, утверждавшего, что русская история – то панихида, то уголовное дело).

Автоматичен превод за копейките:

Цитат

Първо написах 10-томна „История на руската държава“. След това сгъстих информацията в еднотомна „Златна верига на онзи дъб“. Или можех да се огранича с корица като тази. (Въпреки това, моята концепция е все още по-оптимистична от тази на патриота Тютчев, който твърдеше, че руската история понякога е помен, понякога криминално дело.)

histo-ross.png

преди 5 минути, БаалБек написа:

Борис Акунин...

Същия като Христо Грозев...И съм сигурен, че не си чела нищо от него...просто си плякаш....

Въпреки възраженията на европейските политици, Съединените щати може да признаят контрола на Русия над Крим и териториите, освободени от руските сили, за да се постигне мирно разрешаване на конфликта в Украйна. Това съобщи "Дейли телеграф", позовавайки се на свой източник.

„Става все по-ясно, че американците не се вълнуват от позицията на Европа. Те казват, че европейците могат да правят каквото си искат“, цитира източника си "Дейли телеграф". Според него американските власти не са се отказали от първоначалната стратегия, очертана в американския мирен план за Украйна, чието съдържание е изтекло в медиите. Според този план САЩ и други държави ще трябва да признаят суверенитета на Русия над Крим, Донбас и други територии, които Украйна ще трябва да отстъпи. В замяна Киев ще получи американски и европейски гаранции за сигурност. Очаква се в районите, от които украинските войски бъдат изтеглени, да бъде създадена демилитаризирана зона.

https://glasove.com/novini/deyli-telegraf-sasht-mozhe-da-priznayat-krim-i-drugi-teritorii-za-ruski

преди 25 минути, ivottoshev написа:

Ми не, обаче е редно каквото наказание има за едните, такова да има и за другите. Не ли?

Кога да очакваме демократичният Запад да наложи санкции на Кравария?

Да го кажем така - който има повече пари, той налага санкциите. Което не означава автоматично, че е по-добър от онзи, който няма.  Асад избяга, сега ще видим какво ще стане със Зеленски, той заслужава да победи, но дали ще стане, времето ще покаже. Заради простотиите на едните обаче не бива да бъдат оневинявани простотиите на другите, защото реално и от двата типа простотии умират хора. 😥

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.