Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Кви ги плещиш бе нннкккозяк :)

Глишев даже не е толкова тъп

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, kiro 2025 написа:

Хехехе

Косе

Само чакаха повод :)

Е сега ще има наказание :)

на 9.09.2023 г. в 17:00, Киро Н. написа:

Затвори тая мръсна тръба (устата ти) която бълва тъпотии

Кире , вместо да се пениш да беше цъкнал копчето за РЕБ-а. Днес помолих ли те да го направиш, е не го направи. Гледай сега пак какъв погром са спретнали над ЕДИНСТВЕНОТО в света ешалонирано ПВО

h_NAFO_FELLA/status/1994479002220740690?s=20

@attj ракетата пишат че била със хипер-мега-ултразвуков блок. НАТО сте насира от смях в момента . Толкова бързо е направила обиколка на земята че не са имали време да  я засекат ;). Титани, вчера космодрума ( май ще се окаже че са забравили да сложат някакъв щифт ръчно) , днес ракетата , чудя се утре какво ли ще е?

преди 1 минута, nnnkjkklllk; написа:

Cитуацията в руската армия пак  е покъртителна.   През ВСВ е разбираемо защо са търпяли да спят в заледени окопи и да се бият на прага на физическите възможности - нямало е алтернатива да се бяга, след като домовете и родината са били зад гърба им. Но в момента те нямат никаква идея за какво гният там, повечето не просто не разбират смисъла на думата денацификация, но даже не могат и да я произнесат.
Путя вече обяви официално, че ще се кандидатира отново за президент. До изборите остават още 100 дни. Със сегашните темпове това ще са още 100 000 чувала с Груз 200 дотогава. Ако още си траят и вземат и че си го преизберат, значи напълно заслужават съдбата си.

На фронта при Купянск ВСУ са отблъснали 11 атаки на руски войски в районите на Синковка, североизточно от Петропавловка и Ивановка. На Лиманско направление са отблъснати руски атаки в района на Спирне.

Абе ,ти ненормален ли си!?Защо ми цитираш новини от бг-мама от 2023-та!?

Screenshot.png

...YR96p.jpg.df78bcf77b4549a60c5ca1088d48622e.jpg

Въоръжените сили на Украйна са храбри и потресаващо силни хора. Хора герои, велики бойци! Но те са инструментът за съхраняването на Украйна. Те са ръката, която удря в мордите рашистите. Обаче главата, която движи тази ръка, стратегическият лидер със стратегическото ръководство на Украйна в това фатално за Украйна време е Зеленски!
И Зеленски се направи сам такъв, той не бе парашутиран, той не бе подставено лице, той се превърна в големия Лидер на Украйна.
Зеленски е Спасителят (засега) на Украйна!
На моята Украйна, където преминаха 8 най-хубави години от младостта ми....

Н.Слатински

преди 7 минути, kiro 2025 написа:

От три дена броят бомберите

От вчера имат ток.

Е - ще спре. Завинаги.

Хутите вече оперират в Черно море!

преди 3 минути, nnnkjkklllk; написа:

На фронта при Купянск ВСУ са отблъснали 11 атаки на руски войски в районите на Синковка, североизточно от Петропавловка и Ивановка. На Лиманско направление са отблъснати руски атаки в района на Спирне.

Получих някакво дежа вю. Струва ми се че същото вече съм го слушал и за Мaриопул, Азовстал, Авдеевка, Бахмут, Курск...

А то верно било дежавю. Знаех си аз че ми е познато от някъде :lol6:

преди 6 минути, Proshark написа:

Абе ,ти ненормален ли си!?Защо ми цитираш новини от бг-мама от 2023-та!?

Screenshot.png

Западът прекрасно знае, че рашистите блъфират отчаяно, особено след като вездесъщите им свръхзвукови Кинжали не можаха Киев да ударят, какъв Лондон, какъв Вашингтон, какви пет копейки. 6 от 6 Кинжала бяха унищожени от току-що завършили обучителния курс украински оператори на 2 Пейтриът системи. Част от разхвърчалите се чарколяци на един от кинжалите случайно се удари в един от модулите на един от комплексите и го повреди, но той вероятно отдавна вече е поправен.
Това беше първият и последният им опит да използват тези ракети, с които доскоро плашеха целия свят, защото видяха че всъщност са били едно пропагандно плашило, което в реалността не струва. Тоест на самите тях вече им е станало пределно ясно, че няма смисъл да товарят ядрени глави на такива ракети и да ги пращат по Запада, тъй като те обезателно ще бъдат свалени, а последващият контраудар просто ще срине Русия - вече видяхме, че те не могат да опазят покрива на Кремъл от самоделни украински дронове, какво остава от натовски ядрени ракети.
938203398_images.jpeg.jpeg.329ba8f870e4fbd8228513446d33aab1.jpeg
преди 3 минути, nnnkjkklllk; написа:
Западът прекрасно знае, че рашистите блъфират отчаяно, особено след като вездесъщите им свръхзвукови Кинжали не можаха Киев да ударят, какъв Лондон, какъв Вашингтон, какви пет копейки. 6 от 6 Кинжала бяха унищожени от току-що завършили обучителния курс украински оператори на 2 Пейтриът системи. Част от разхвърчалите се чарколяци на един от кинжалите случайно се удари в един от модулите на един от комплексите и го повреди, но той вероятно отдавна вече е поправен.
Това беше първият и последният им опит да използват тези ракети, с които доскоро плашеха целия свят, защото видяха че всъщност са били едно пропагандно плашило, което в реалността не струва. Тоест на самите тях вече им е станало пределно ясно, че няма смисъл да товарят ядрени глави на такива ракети и да ги пращат по Запада, тъй като те обезателно ще бъдат свалени, а последващият контраудар просто ще срине Русия - вече видяхме, че те не могат да опазят покрива на Кремъл от самоделни украински дронове, какво остава от натовски ядрени ракети.
938203398_images.jpeg.jpeg.329ba8f870e4fbd8228513446d33aab1.jpeg

https://www.bg-mamma.com/?topic=1496949.5565

Санитарите в студио

11117072.png

В знам на съпричастност към 2-та аварирали танкера в Черно море , факела е поела и индустриалната зоната която сглобяват Шахедите. 

Ето още ракетни успехи на космическата суперсила:

Из-за аварии на Байконуре Россия впервые за 60 лет лишилась возможности отправлять людей в космос

Ето и за баланс да почерпя получовеците със следващата им надежда (всъщност поредния рибуут на пак краварите да им помогнат да спечелят, защото иначе няма как):

Trump hands Putin Ukraine’s occupied territories

Кучетата си лаят, руснята си гори.

преди 3 минути, kosyo написа:

В знам на съпричастност към 2-та аварирали танкера в Черно море , факела е поела и индустриалната зоната която сглобяват Шахедите. 

The facility is likely not connected to Russia’s military-industrial complex. But it’s still a pleasant sight

Аз не ти ли казах,че съм те признал за последния оокраинец!?На фона на това което губите,като нация,държава и авторитет заради нечии интереси..сте просто жалки с коментарите си....

преди 8 минути, nnnkjkklllk; написа:

Толкова си тъп,че даже не можеш да осъзнаеш ,какво точно цитираш...Предполагам ,че получаваш душевен оргазъм само при прочита на Путин и Русия...някъде в информационния ефир..

преди 2 минути, Proshark написа:

The facility is likely not connected to Russia’s military-industrial complex. But it’s still a pleasant sight

Аз не ти ли казах,че съм те признал за последния оокраинец!?На фона на това което губите,като нация,държава и авторитет заради нечии интереси..сте просто жалки с коментарите си....

Likely - продължавай да водиш наблюдението , ще се свържат с тебе скоро ;)

Двойка възпитаници на московските гей-клубове, минали спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск, Новоросийск, Екатеринбург, Нижни Новгород и Минск похапват преди срещата с големия размер помощ от Червения кръст . След срещата ще решат да останат двойка и в живота.

И понеже знаете за ТОТАЛНОТО китайско емабрго на баба Пенка - ами ето пак ( знам за повторението но какво да се прави не ми се разделя)

https://x.com/666_mancer/status/1994457687984124323?s=20

Ама много перки от задниците са изкарали пак, ей...

Разузнавателен батальон от Крим отказа да участва във войната в Украйна. Но въпреки отказа военните остават на територията на Украйна. Това съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на канала ASTRA Telegram. Близки на военнослужещи разказаха за този инцидент и показаха заповедта на командира на частта да бъде направена строга забележка на командира на батальона, чиито офицери отказаха да се бият. Според близки става дума за разузнавателния батальон 127 от разузнавателната бригада на в/п 67606 (Крим).

"Отказаха, защото загубите са твърде големи. Не искат да умират напразно", каза един от роднините на войниците, подписал протокола за отказа. Както беше съобщено, подразделенията на руската Росгвардия, които ще бъдат в зоната на бойните действия на 2-3-та линия до февруари 2023 г., се планира да бъдат изведени в регионите на Руската федерация, за да действат като силови части в случай на действия на неподчинение от страна на мобилизирани руснаци.
преди 6 минути, kosyo написа:

Likely - продължавай да водиш наблюдението , ще се свържат с тебе скоро ;)

Абе,ти с Кая Калас ли ме плашиш,що ли?

преди 12 минути, alvion2 написа:

Да не би да става дума за :

Цитат

Танкер без товар e избухнал в пламъци след експлозия в Черно море северно от Босфора, съобщи Ройтерс. По непотвърдена информация взрив е имало и на втори танкер в региона. И двата кораба са санкционирани заради участие в превоза на руски петрол след началото на войната в Украйна.

Инцидентът е засегнал танкера Kairos под флаг на Гамбия, който се е намирал на около 52 морски мили северно от Босфора, съобщи корабната агенция „Трайбека“. Според турската Дирекция по морски въпроси взривът е станал по-близо – на 28 мили от турския бряг. Корабът е плавал празен.

Косе косе

Нема такива тикви като вас  :)

Ама нищо де - да видим кой има повече дрони :)

Пп

Как не ви омръзва - не знам.

Яко плякане без грам мисъл.

преди 9 минути, Proshark написа:

Абе,ти с Кая Калас ли ме плашиш,що ли?

Този любител на LGBT+- е по-страшен

https://t.me/s/severnnyi/5861

Млад а вече герой!

На територията на предприятието „Алабуга“, там, където се сглобяват  дронове „Шахед“, внезапно се запали склад за акумулаторни батерии.
https://x.com/novayagazeta_eu/status/1994480332373115389

това значи че Украйна все още може да управлява дроновете дистанционно. Коета става чрез сателитна информация. Която идва от ....  Чета специалисти разни по въпроса, че "Русия не разполага с технически възможности за дистанционно управление в реално време на обекти зад хоризонта! " Аз не мога да коментирам, само цитирам от мъжки форум. Но предвид как бомбят жилищни квартали често, предполагам не е от толкова кръвожадност, а от липса на точност.
 Ако Русия нямаше за глава онова нещо, което има. То навярно нямаше от първа сила в Космоса да е на опашката и едвам да се вписва. Нямаше умните глави да ходят да работят в Щатите, и по света, а щяха да сътворяват чудеса в полза на човечеството и на руския човек . Тогава нямаше Украйна да иска да върви никъде навярно. Но светът е такъв какъвто е и е нормален поривът към по-свободното и по-удобното.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.