Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Копейката топор попадна под ВЕЕР СЪСРЕДОТОЧЕН.....това в артилерията е моментът ,когато батареята стреля по една цел! На всички оръдия се дава отделен мерник,иначе снарядите попадат  на разстоянието между оръдията,когато мерникът е еднакъв!

Това си спомням,като бивш офицер от артилерията.....

Иначе....

За разлика от идиотчетата които смятат желаното за действителност   все пак да вмъкнем  малко  реализъм.

За Европа, Унгария и Сърбия са страните в които е най-вероятно да има протести и политически промени.

В САЩ също са възможни нови масови протести срещу тръмпанарина който вече има 38% одобрение срещу 60% неодобрение. https://fakti.bg/world/1015510-reitingat-na...dovolnite-sa-60 Но в предвид вътрешната устойчивост на американската политическа система и липсата на опит в свалянето на президента от улични протести, това почти сигурно ще доведе до загуба на републиканците в междинните изборите догодина. Не, че в САЩ няма прецеденти, например Никсън, но дали президент ще е тръмпоидиота или Ванс, все тая. Но не изключвам и такъв обрат заради случая с файловете на Епстайн.

В Украйна положението е стабилно и украинците са единни като никога.
83,3% от украинците смятат намаляването на армията на Украйна за неприемливо, 84,5% - правното признаване на окупираните територии за руски, 78,4% - давайки на руския език държавен статут, според проучване, поръчано от Центъра "Нова Европа". Рейтингът на Зеленски е устойчив, въпреки корупционния скандал и не пада под 57%. Не, че не може да загуби президентските избори ако те се проведат догодина (което е валко вероятно), но новоизбрания президент ще има същото твърдо отношение към оркските нацисти, съдейки от евентуалните имена за претенденти които се спрягат.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Alvion написа:

Копейката топор попадна под ВЕЕР СЪСРЕДОТОЧЕН.....

Като ти падне някой руски дрон върху главата ще се сетиш за онази снимка която стремглаво ти се опитах да ти набия в тъпата главица.

Кремъл заяви, че участието на европейски страни в преговорите за мир в Украйна „не вещае нищо добро“ за Москва. Говорителят Дмитрий Песков подчерта, че Русия не е информирана за резултатите от срещите в Берлин и не е получила официално 28-точковия мирен план от САЩ.

Е нали ЕС НЕбеше на масата? Само "великата втора армия" и САЩ преговаряха за Украйна! Каква стана тя?

преди 8 минути, БаалБек написа:

Този път ми хареса начина на писане. Можело значи, без заяждане, намеци и фокусиране върху личността ми. Да си минем на темата за войната и всеки да излага аргументите си.

Как да изложат хората аргументите си в разговор с теб когато ти щом видиш че някой подкрепя Русия го нападаш като змия и темата стига до Карлуково, не се ли усещаш някак си че това не се получава само с мен, следователно за теб всички са луди ама докато гледаш треската в очите на другите погледни гредата си в своето око и всичко ще бъде иго благо и бреме леко.

Козяк я погледнете 70% подкрепа за Зелената еуглена

пп

нацитата имат по висок рейтинг :)

IMG_1407.jpeg

преди 4 минути, БаалБек написа:

Кремъл заяви, че участието на европейски страни в преговорите за мир в Украйна „не вещае нищо добро“ за Москва. Говорителят Дмитрий Песков подчерта, че Русия не е информирана за резултатите от срещите в Берлин и не е получила официално 28-точковия мирен план от САЩ.

Е нали ЕС НЕбеше на масата? Само "великата втора армия" и САЩ преговаряха за Украйна! Каква стана тя?

Най-голямата държава в света.    Първа ядрена сила с втора армия ???     Къде ги четете тези глупости?   6 000 ядрени бойни глави могат многократно да унищожат целия свят - заедно с Рюте,  Урсула и Кая...

Мерц и Зеленски са предложили коледно примирие.

Москалите обаче, в своя безкраен стремеж за мир и защита на традиционните християнски ценности, веднага го отхвърлиха. ;)
https://x.com/i/status/2000880391364755899 

Какво да очакваш от ВАРВАРИ?

G8SMuejWsAE2s9N?format=jpg&name=large

преди 2 минути, attj написа:

Най-голямата държава в света.    Първа ядрена сила с втора армия ???     Къде ги четете тези глупости?   6 000 ядрени бойни глави могат многократно да унищожат целия свят - заедно с Рюте,  Урсула и Кая...

Всичко е изтарашено,всичко се знае!

Знаеш ли как е при евреите?

Ама ти си глупак,колко пъти те питам за москалия и Гогол,мълчиш като г..з??

Само да информирам копейките - продажници, че в днешна Украйна, която така мразят, в бесарабското село Бановка през 1863 година е роден Иван Колев - генералът, който ще остане в нашата история с прозвището "Бащата на българската конница".

Днес къщата му се използва като лекарски кабинет, в който единственият лекар на селото преглежда местните бесарабски българи.

Нещо неясно?

преди 26 минути, ivottoshev написа:

Каква неутралност? Ти чете ли поста ми? Пак те питам: Това че Иво Тошев от Калдата е казал някога си, някъде си "неутралност" вместо "равнопоставеност", оправдава ли укрите? 

Не пукнаха... защото все пак имаше руска газ. И до ден днешен има! Аз говорех за хипотезата ако наистина няма. Да ти пускам ли пак клипчето от март' 24-та с австрийската министърка дето казва че са зависими на 98% от руска газ? Да ти давам ли пак статистиката от пролетта на 23-таза рекордното изтъняване на портфейлчетата на домакинствата на Запад? 

Ама продължаваш да внушаваш за неутралност, а нищо такова никъде не се чете.

Пусни ми клипчета, но аз те питам защо не се случиха прокобите ти преди първа зима след СВО. А бяхте половин дузина Касандри. За да спазвам добър тон няма да ви изброявам поименно. 

edit Виждам, че ме изпреварват с примери, които снизходително ни пускахте.

Николай Василиевич Гогол е руски писател от украински произход. Живял е в Руската империя.   Тогава е нямало Полша и Украйна.         

преди 30 минути, kiro 2025 написа:

Парамобил 

Видния подб дебил Терзиев се е заел да съсипе Топлофикация

ще успее

Защо трябва аз да отговарям за неговите действия? Не съм гласувал за него.

преди 1 минута, attj написа:

Николай Василиевич Гогол е руски писател от украински произход. Живял е в Руската империя.   Тогава е нямало Полша и Украйна.         

В България вече май няма да може да се прави политика, без първо да уточниш, че не си фен на Русия, не ѝ аплодираш агресивната и експанзионистична политика и не участваш в руските хибридни номера.
Русофилството междувременно си остава добре организирана форма на национално предателство. Факт, който могат да отричат само хора, за които българската история започва и свършва с плакат и портрет на стената.

преди 21 минути, Topor написа:

Как да изложат хората аргументите си в разговор с теб когато ти щом видиш че някой подкрепя Русия го нападаш като змия и темата стига до Карлуково, не се ли усещаш някак си че това не се получава само с мен, следователно за теб всички са луди ама докато гледаш треската в очите на другите погледни гредата си в своето око и всичко ще бъде иго благо и бреме леко.

Леле, комунисти се опитват да цитират Библията.

Успех на този fundraiser - руската фондация "Доброщаб" е събрала дарения за купуване на спешно нужните чували за трупове (1000 бр.) на покровския фронт.
https://x.com/ChrisO_wiki/status/200084 ... 46655?s=20
https://t.me/dobroshtab123/5933
https://t.me/dobroshtab123/5993?single

171 рубли за чувал не е ли много? :?
Може би защото са с цип, а не с връзки като чувалите за смет. :idea:
Демотивиращото тук е, че това количество чували няма да им стигне и за 1 ден...

G8RwUywWEAUIwXN?format=jpg&name=large

G8RwUyxXYAAcUWj?format=jpg&name=large

преди 13 минути, parmobil написа:

Ама продължаваш да внушаваш за неутралност, а нищо такова никъде не се чете.

Ясно. Щом аз някога съм казал "неутралност", това освобождава Укрия от написаното: "равнопоставеност във външните отношения" в Декларацията им.

преди 13 минути, parmobil написа:

Пусни ми клипчета, но аз те питам защо не се случиха прокобите ти преди първа зима след СВО. А бяхте половин дузина Касандри. За да спазвам добър тон няма да ви изброявам поименно. 

Ти ме питаш и аз ти отговорих. Прокобите щяха да се сбъднат... ако наистина се бяхме отказали от руска газ. Ние обаче продължихме да я купуваме. Ако не вярваш на мен, питай австрийската министърка защо казва: За декември '23-та, ние сме зависими на 98% от руска газ:

Такива заглавия карат русофилите да се обринат.

ВСУ „разчистват“ Купянск от руската армия

Украинските войски продължават да разчистват Купянск, Харковска област, от малки пехотни групи на Русия. Контраоперацията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще продължи известно време, отбеляза Виктор Трегубов, началник на отдела за комуникации на Обединената група сили, цитиран от „Зеркало недели“.

Според него руснаците са откъснати от доставки, но останалите руски войски трябва да бъдат напълно прогонени от града. Присъствието на цивилни в Купянск затруднява работата на украинските военни.

Трегубов отбеляза, че през последните няколко дни руските войски се предават на ВСУ. Сред тях има не само руски граждани, но и наемници от други страни.

https://eurocom.bg/2025/12/16/vsu-razch ... ta-armiya/

"Непоносимо страдание за москалите  е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, сеп, 1950 г.

преди 9 минути, parmobil написа:

Леле, комунисти се опитват да цитират Библията.

Не хвърляй големи етикети за хора, които не познаваш, да не се окаже че накрая ти си по-голям комуняга от мене. 

Относно Библията аз съм ревностен православен християнин и докато ти вероятно едно време не си стъпвал в църква, защото е било забранено, мен нито партиен секретар нито някоя друга примка не е успяла да ме спре и до ден днешен не съм спрял, по-добър човек не съм станал, но започнах да виждам все повече синове и дъщери на върли комунисти да палят от най-скъпите свещи и не знам за добро или зло е.

преди 2 часа, kiro 2025 написа:

Профила Косьо няма ли да се включи.

Борбата с дезинформацията е важна :)

Да се правиш на маймуна за една заплата:)

Стани мъж - почни да лепиш плочки :)

ПП

Страна ua разката теорията за потопената подводница.

Впрочем за трети път я потапят :) 

Ти разбра ли как те водят за носа, а ти им вярваш или да ги напомня пак ;)

Сега се разбира защо това видео дето го пуснаха много внимаваха какво показват . И не се разбра защо го замаскираха фона горе, но друго е по-интересно. Кой "умен" ще познае, нещо липсващо е... Подсказка - не е на баба Пенка готовността да мята пари на непознати , за да ни убеждава колко е сигурна в себе си ;)

През 2025 г. руските орки са окупирали едва 0.77 процента от територията на Украйна, според данни на ISW. С цената на 83 убити за всеки кв. км.!!!

За последните 1000 дни военни действия, руските отпадъци са завладели едва 1 % от украинската територия, според мониторинговата група DeepState. От 2014 до 2022 г. Московия е завладяла 7 % от украинската територия, а от февруари 2022 до ноември 2022 г. - 11,5 %.

Или общо - под 20 %. С цената на над милион и 200 хиляди убити и ранени рашистки орки. И това дърти доносници в България и извън нея наричат "тежка загуба на Украйна" във войната. При положение, че Путин започна тази война с намерение да я приключи за 3 дни, максимум седмица.

преди 4 минути, Topor написа:

Не хвърляй големи етикети за хора, които не познаваш, да не се окаже че накрая ти си по-голям комуняга от мене. 

Относно Библията аз съм ревностен православен християнин и докато ти вероятно едно време не си стъпвал в църква, защото е било забранено, мен нито партиен секретар нито някоя друга примка не е успяла да ме спре и до ден днешен не съм спрял, по-добър човек не съм станал, но запознах да виждам все повече синове и дъщери на върли комунисти да палят от най-скъпите свещи и не знам за добро или зло е.

Кой е Савел? Кой се отрича 3 пъти от Исус?

Обясни !

току-що, Alvion написа:

Кой е Савел?

Обясни !

Отиди в църквата и ще получиш изчерпателен отговор, но докато дойде времето да отидеш, отвори си онази снимка която ти пратих и зяпай.

Абе ти май си от "ромите",какъв християнин си ,сульо-пульо?

WSJ: Европа подготвя обществото за руска атака, Москва планира саботажи срещу логистичните пътища на НАТО

Европейските служители по сигурността сега редовно излъчват послание, почти немислимо преди десетилетие: Пригответе се за конфликт с Русия. Рядко минава седмица без европейско правителство, военни или ръководител на службите за сигурност да произнесе мрачна реч, в която да предупреди обществеността за потенциална война с Русия. Това е дълбока психологическа промяна за континент, който се възстанови след две световни войни, като тръби за хармония и съвместен икономически просперитет. Това пише The Wall Street Journal.

преди 1 минута, Alvion написа:

Абе ти май си от "ромите",какъв християнин си ,сульо-пульо?

Абе не знам аз колко съм от ромите, ама ти май си точно от ония пазарджишките карабунарски цигани дето пастора ги събира и те му дават пари като луди и ония им свири и пее песнички за любовта.

В Православната вяра няма Исус, по това всички тук разбираме, че си сбъркал сектата пич, така както ти самия явно си целия сбъркан, не се напъвай, тъп си.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Ясно. Щом аз някога съм казал "неутралност", това освобождава Укрия от написаното: "равнопоставеност във външните отношения" в Декларацията им.

Ти ме питаш и аз ти отговорих. Прокобите щяха да се сбъднат... ако наистина се бяхме отказали от руска газ. Ние обаче продължихме да я купуваме. Ако не вярваш на мен, питай австрийската министърка защо казва: За декември '23-та, ние сме зависими на 98% от руска газ:

Пак не обясни, как независимост и равнопоставеност са тъждествени на неутралност. Но аз чакам търпеливо.

А за газът трета зима не ти се получават обясненията.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.