Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Зелето е стабилно на власт. Непоклатим.

Само че соросоидките са от стара коза яре (спарка Козилата)

ПП
  Косе тутууууууууу. Перемога е нужна перемогаааа.

Тия дрони изкъртиха кея бе. Къде гледа тоя от СБУ.

Untitled-441.jpg

12.jpg

3-1.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Руснаците нямало да правят компромиси с целите си - Херсон, Харков, Запорожие, Донецк, Луганск, Крим...

Цитат

Российская сторона ни в какой форме не собирается идти на уступки по Донбассу, Новороссии и Крыму, это не обсуждается. У нас получается пять субъектов, и мы ни в коем случае не можем пойти на компромисс по ним, потому что это будет пересмотром очень фундаментального элемента нашей государственности, закрепленного в нашей конституции (с) Рябков

Да, никаких оснований идти на уступки в этих вопросах нет. О чем американцам достаточно ясно довели во время переговоров Путина и Трампа. Собственно, требование американцев к Киеву вывести войска с Донбасса является отражением российской позиции по безусловному установлению контроля над всей территорией Донбасса военным или дипломатическим путем. Попытки задним числом пересмотреть эти договоренности могут поставить под вопрос любые договоренности с США в принципе. Поэтому Россия еще раз напоминает, что "дух Анкориджа" требует соблюдать граничные параметры требований России. Смогут/захотят США по настоящему продавить вывод ВСУ с Донбасса или не смогут/не захотят - конечный итог не изменит. Донбасс так и так будет в составе России в границах 2014 года.

Предложеният от Володимир Зеленски план за разрешаване на конфликта в Украйна е нежизнеспособен, защото не отчита реалното състояние на нещата на бойното поле.   Факт е, че всички планове, които Зеленски подготвя съвместно със САЩ и ЕС, са само едната страна на монетата. Те изобщо не вземат предвид гледната точка на Руската федерация.  Техният план създава впечатлението, че те са победители, а не обратното.  Плановете им по принцип са далеч от изпълнение. Те са дори далеч от реалността.   

,,krazy_maxtv4835   преди 2 часа

Уже пришло время выходить людям на улицы,защищать себя и свои семьи от внутреннего врага!!!

ВадимЧернов-с9г  преди 51 минути

Проблема, что уже не кому выходить

АнатолийМихайлов-л1к   преди 33 минути

Никто не выйдет,пока Нуланд не принесет печеньки, вместе с миллиардами байдена"

Зеленски предупреди, че ако Путин отхвърли дипломатическите усилия, Украйна очаква засилен западен натиск върху Москва, включително по-строги санкции и допълнителна военна подкрепа.    Режимът в Киев губи на бойното поле.   Загубилите не могат да  поставят каквито и да било условия.  

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Подрави от Киив 

(най вече за Косьо Некрофилски)

ПП

Мото: На фронте брехня

(разбра се че руския спецназ е изтепал в Купянск конкурентите от ГУР)

6199729006689586202.jpg

Untitled-231.jpg

Кире , тия дето те лъжат ти защо им вярваш? Искаш да ти се присмивам още за наивността ли ? Че аз и бе това го правя...ех да беше "шведа" тук да каже за виртуалните победи ама на....точно като стане въпрос за тях и не говори за тях ;) Цвета на нацията са ни взели там..

Бодра дробонарезка за обяд

Героят на обяд

Къв болен дебил трябва да си, за да изпитваш удоволствие, да гледаш трупове, разчленени хора и прочее... че даже и да ги постваш в някакъв форум пълен с дебили?! Баси неадекватното, жалко и примитивно същество, не случайно ми е в бан листа... Сигурно на 50 години още не е виждал жена, съдейки по нещата, с които се забавлява.

преди 13 часа, Мечо Хубавеца написа:

И не само туй, но храната в стола беше евтина, парното беше 10-12 лева на месец, а някои даже и на море за почти без пари ходеха... Най-важното е, че тогава нямаше толкова като сега богати хора, че да им завиждат. Държавата се грижеше за почти всичко. Сега оправяй се сам, държавата стана мащеха. Ако си некадърен, какво ще правиш? Кой ще ни даде пари? 

"Защо бил фалирал соца три пъти"?

Ми строй, в който нямаш НИКАКЪВ стимул да вършиш каквото и да е, защото накрая всички получават и имат едно и също, без значение приноса и работата им, какво да му се случи?

току-що, kaldata1 написа:

"Защо бил фалирал соца три пъти"?

Какво разбираш по фалирал? Не можещ, да си обслужва дълговете? Ми тя и сега страната ни постоянно е в дефицит... Т.е. и сега е фалирала?

преди 15 минути, communismatic написа:

Какво разбираш по фалирал? Не можещ, да си обслужва дълговете? Ми тя и сега страната ни постоянно е в дефицит... Т.е. и сега е фалирала?

Има доста съществена разлика между държава с дефицит и такава, която не си плаща дълговете или няма да може да ги плати при падеж/поискване. В крайна сметка 160 държави имат бюджетен дефицит, 36 - не. Включително целият БРИКС без РЮА. Китай дали според тебе е фалирал?

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Има доста съществена разлика между държава с дефицит и такава, която не си плаща дълговете или няма да може да ги плати при падеж/поискване.

Верно ли бе? Я ми обясни разликата? Ние през последните 15 години сме в постоянен дефицит, изплащаме дълговете, като теглим нови. Това ли е разликата? Че била даже и съществена... Да не би да имаме функционираща икономика? 😆

И режимът в Киев още не е фалирал.   Зеленски може и още много да проси.  Даже поставя и условия.   

току-що, communismatic написа:

Верно ли бе? Я ми обясни разликата? Ние през последните 15 години сме в постоянен дефицит, изплащаме дълговете, като теглим нови. Това ли е разликата? Че била даже и съществена... Да не би да имаме функционираща икономика? 😆

Когато използваш дълговете си, за да градиш икономика, вдигаш кредитният си рейтинг. Следователно имаш възможност да теглиш нов дълг на по-изгодни лихви (вид рефинсиране, казано по-просто).

Икономическите течения не са единодушни по въпроса за дефицита, ако трябва да съм честен, но все пак повечето икономисти са на мнение, че подобно на "здравословната" безработица от 2-3% и "здравословната" инфлация от 2-4%, има и "здравословен" дефицит, който повечето определят на 2-3% - той дава възможност за повече инфраструктурни подобрения и подобряване на бизнес средата, която във времето да докара повече приходи. Има разбира се и изключения като Китай, който си позволява повече дефицит без проблем, защото икономиката му може да скача бързо, сходна и ситуацията и с Индия.

току-що, kaldata1 написа:

Когато използваш дълговете си, за да градиш икономика, вдигаш кредитният си рейтинг. Следователно имаш възможност да теглиш нов дълг на по-изгодни лихви (вид рефинсиране, казано по-просто).

Т.е. ние градим икономика? Верно? Я ми кажи какво високотехнологично произвеждаме? Имаше един... долу-горе на твоят акъл, дето ми развиваше мантрата, че производството на автомобилни ключалки и кабели било... развита автомобилна индустрия. Тук имам чувството, че си живеете в някакъв розов свят.

преди 16 минути, communismatic написа:

Къв болен дебил трябва да си, за да изпитваш удоволствие, да гледаш трупове, разчленени хора и прочее... че даже и да ги постваш в някакъв форум пълен с дебили?! Баси неадекватното, жалко и примитивно същество, не случайно ми е в бан листа... Сигурно на 50 години още не е виждал жена, съдейки по нещата, с които се забавлява.

Въпросът е защо модерацията го оставя да си разиграва коня и не го наказва за многократно нарушаване на правило 2.11.?!

Въпросът ми е риторичен - отдавна ми стана ясно, че за далеч по-безобидни видеа можеш да отнесеш бан за 7 дни, докато за някои други тези правила не важат!

... ... ...

Днес Зельо за пореден път казва на евро дебилите, че "Русия кърви до смърт". Само още малко търпение, само още четиристотин до петстотин милиарда и тогава "перемогата" определено ще бъде постигната. 

преди 19 часа, kaldata1 написа:

Тъжната съдба на соцносталгика и русолюб във форум за ... софтуер и хардуер. 🤔

🤔

Друго си е да си нереализирал се дебил, дето комунетата са му виновни че не става нищо от него.

Олигофреникс, ти колко мнения имаш извън политическият раздел на този форум… за софтуер и хардуер?

Италианският вицепремиер Матео Салвини сравни Мерц и Макрон с Хитлер и Наполеон, които не успяха да поставят Москва на колене:

"Ако нито Хитлер, нито Наполеон са успели да поставят Русия на колене, тогава е малко вероятно Макрон, Мерц, Кая и Урсула да успеят. Случи се точно обратното - антируските санкции поставиха икономиката на Европа на колене" - Салвини.

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Друго си е да си нереализирал се дебил, дето комунетата са му виновни че не става нищо от него.

Нещо си се объркал - харесвам си живота, печеля добре, имам хубаво семейство, обичам жена си и си позволявам почивки. Не съм богат в никакъв случай и не е да си нямам проблеми, но живея добре. Именно защото сме в строй, в който работещият и можещият живее както заслужава, мързеливият - и той.

Комунистите са виновно само за това, че хората като мен не са имали шанс да живеят съгласно качествата и възможностите си, а е трябвало да се усреднят с всякакви мързеливи плазмодии.

Русия не може да избегне плащането на сметката за войната си в Украйна. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Кая Калас при създаването на Международна комисия за искове за Украйна в Хага, съобщава "Ройтерс".      Ако Руската федерация  превземат цялата Украйна - разбира се после ще трябва да я възстановяват.     Естонката обаче съвсем няма предвид това.     На нея не и е ясно,  че само губещите плащат репарации.    Европа и Украйна военно са слаби за да си представят невъзможна победа.   Срещу тях е най-голямата държава в света.   

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.