Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Трупът на детето не се видя. Защо не го покажат на идиотите от ЕС и Зеленски? Можеха да спрат много бързо тази война през март 2022 г., но не пожелаха.

А ако Кремъл  не беше почвал тази война, нещата нямаше да се налага изобщо да свършват. Много сте нагли - копейките, още малко ще изискате и аутопсия да направят пред камера, по-голямо дъно аз честно казано не съм виждала.  😥

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 часа, Мери) написа:

Мечтии, мечтииии! ;)

Това, че САЩ е нещо си, изобщо не означава, че и Русия не е същото. 😥

Да ама ти взимаш явната страна на САЩ, те са доказали през всички особено последни години, че те са много по големи варвари от руската федерация. Замисли се.

преди 35 минути, Мери) написа:

А ако Кремъл  не беше почвал тази война, нещата нямаше да се налага изобщо да свършват. Много сте нагли - копейките, още малко ще изискате и аутопсия да направят пред камера, по-голямо дъно аз честно казано не съм виждала.  😥

Ти знаеш ли в Ирак краварите колко невинни деца са избили, осакатили и са си правили гаргара с тях? Аз поне съм имал близък човек който беше на мисията там и ми е разказвал някои подробности, уверявам те,че  не искаш да знаеш всъщност какво и за колко неща на ум не ти идва, че са възможни да се случат.

Плюс това Путин който всички мразите, не е нахлул като Буш в Ирак за да дири ядрени оръжия които така и не се намериха, а защото миризмата на петрол го влудяваше. Путин за разлика от него защитава територията, страната си и това напълно оправдава неговите действия. САЩ подклаждаха години наред Украйна да сключи война с Русия и беше така или иначе въпрос на време да се случи.

преди 1 час, Мери) написа:

Ами то и за Путин има Международна заповед за арест, но да е изпълнена тази заповед? Ми не е, та тъй и с твоите блянове за връщане при това в двукратен размер. 😁

На капиталовите финансови  пазари се оценяват реалности .   Никой не се интересува от някакви  преценки в НАТО.   Не са вече фактор в ООН.     Кая Калас нали щеше да провежда военен трибунал за Путин?   Реално няма кой обаче  да може да победи Руската федерация.    Всичко се поръчва винаги от по-силните.

Изчакаха Зелената еуглена да литне и опаа още един нерез с пачки.

Пп

Освен това последните зомбита в Мирноград са се предали

Screenshot_2025-12-27-20-17-24-47_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Украинските ВВС започнаха подготовката на първите си пилоти и техници за обучение в Швеция, проправяйки пътя за потенциалното въвеждане на голям флот от шведски изтребители Gripen. Украинският министър на отбраната Денис Шмихал потвърди хода, отбелязвайки тясната координация със Швеция, тъй като Киев работи за укрепване на възможностите си за въздушна битка и за прихващане Украйна сигнализира за интерес към придобиването на до 150 самолета Gripen E, позовавайки се на тяхната съвместимост със западните оръжия, способността за работа от строги бази и ниските изисквания за поддръжка в сравнение със съществуващите плат Производителят Saab заяви, че е готов да ускори производството, потенциално доставя 20–30 самолета годишно с опции за разширяване на производството, за да отговори на украинското

548597385_2009842126439344_4392019268412870057_n.jpg.7e3e18c3c7f476c887329356e28facc7.jpg557639488_833630332658084_3118375060923442012_n.jpg.df281e00c96e0d083d7aa9ecb32c3ca3.jpg605825133_849786707692472_9084149120611838054_n.jpg.9a500310e7f58ad2da9f69a9986ab6a9.jpg

Зеленски още не е изпросил издръжката за ВСУ за 2026 година.  Той държи да е за сега и за веднага.    Хипотетични заеми от ЕС до 2034 година не го устройват - или ще изостави Европа на руската заплаха. 

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Пп

Ти остави , аз още плача за 3-тия път за Купянск... Това е да имаш лош късмет. На тебе звъняха ли ти да мяташ пачки през прозореца или ти много искаше ама нямаше пари ? :)

Горките хора , не им стига всичко, ами номерца за моргата в Ростов трябвало да теглят за опознаването...

То не съвпада ДНК, я номер на обувка- големи проблеми имат с бюрокрация нещастниците.

https://t.me/severnnyi/6151

Ама като гледам в любимия ми месарски канал как му бяха натикали бинта в главата не се учудвам-цял бинт бяха използвали. От къде толкова мозък,а?

преди 3 часа, Мери) написа:

Акото мирише и цапа гащи. Дъното го достигна ти, като защитаваш ЕС и управниците в Киев. Детето можеше да е живо, ако се бяха съглссили на мир и да, това е добра идея да направят аутопсия и да им я покажат. Това заслужават.

преди 3 часа, Мери) написа:

Всяка държава е в правото си да брани собствената си територия. Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области са част от Русия - присъединили се чрез референдум и приети от руския парламент. В момента частично са окупирани от Украйна, но постепенно тя бива изтласквана. Ако Украйна се изтегли доброволно, плати известни репарации и приеме някои ограничения - всичко ще свърши моментално.

преди 1 минута, Sargon III написа:

Всяка държава е в правото си да брани собствената си територия. Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области са част от Русия - присъединили се чрез референдум и приети от руския парламент. В момента частично са окупирани от Украйна, но постепенно тя бива изтласквана. Ако Украйна се изтегли доброволно, плати известни репарации и приеме някои ограничения - всичко ще свърши моментално.

Това с Херсон нали бяха там завинаги? Защо ги зарязаха хората така на произвола на съдбата? Защо не зачетоха резултатите от референдума? Защо действат против собствената си конституция? 

преди 27 минути, kosyo написа:

Ти остави , аз още плача за 3-тия път за Купянск...

А, за Гуляйполе плачеш ли?! :giggle1:

И, к`во - зехти ли Купянск? :laughing5:

преди 2 часа, kiro 2025 написа:

Пп

Димитров, градът се казва вече Димитров.

А, за Гуляйполе плачеш ли?! :giggle1:

Не за Херсон плача. Вече посочих и защо . Ама са трудни отговорите ,а? :).

преди 1 минута, kosyo написа:

Това с Херсон нали бяха там завинаги? Защо ги зарязаха хората така на произвола на съдбата? Защо не зачетоха резултатите от референдума? Защо действат против собствената си конституция? 

Както казах, Русия беше жертва на агресия от страна на Украйна. Често пъти, агресорът разчита на изненадата, опитва е да капитализира този фактор. Да, Херсон беше отнет от Русия, но временно. Нещата вече се нареждат, всички карти са на масата, повече изненади няма да има. И, някой ще трябва да плати масрафа... :begging:

Другари моля ви се , вкарайте А отбора, тия са тотален леш вече. На елементарни въпроси се дънят. Единия не знае защо другаря Poo-tin  иска в НАТО и настоява за НАТОВСКА база насред руZия, другия не знае защо нарушават собствената си конституция и защо не зачитат собствените си референдуми . Къде ще му излезе края така другари? Не се ли виждате че не струвате? Това са елементарни въпроси, а вие сте най-умните тук и в цялата вселена ;).

преди 6 минути, Sargon III написа:

Както казах, Русия беше жертва на агресия от страна на Украйна. Често пъти, агресорът разчита на изненадата, опитва е да капитализира този фактор. Да, Херсон беше отнет от Русия, но временно. Нещата вече се нареждат, всички карти са на масата, повече изненади няма да има. И, някой ще трябва да плати масрафа... :begging:

Както каза в Херсон не зачетоха резултатите от референдума и си нарушиха собствената конституцията. 

Хайде сега обясни кое не е така :) и кой трябва да носи отговорност за това. После ще те питам и какво е наказанието за това . Все лесни въпроси са това. Знам че ще се справиш. 

преди 3 минути, kosyo написа:

Както каза в Херсон не зачетоха резултатите от референдума и си нарушиха собствената конституцията. 

Хайде сега обясни кое не е така :) и кой трябва да носи отговорност за това. После ще те пита и какво е наказанието за това . Все лесни въпроси са това. Знам че ще се справиш. 

Херсон няма собствена конституция. Нещо си се объркал, но това е обяснимо, тъй като си малограмотен. :laughing5: Нищо де, това сега е модерно! :rap:

преди 18 минути, Sargon III написа:

Тия територии струват страшно много на Русия. За съжаление плащаме и ние заради тази война. Путин не биваше да я почва тази СВО. Друг е въпросът, че украинците трябваше да кандисат на мир през март 2022 година...

преди 2 минути, Sargon III написа:

Херсон няма собствена конституция. Нещо си се объркал, но това е обяснимо, тъй като си малограмотен. :laughing5: Нищо де, това сега е модерно! :rap:

Ама е вписан в руZката. ;)

Ще помоля още веднъж за А отбора- не искам да се подигравам на тия от Я отбора, дето не са в час особено, а после аз съм им виновен за това

20 май 1982
Президентът Рейгън издава директива NSDD No. 32 за противодействие на разширяването на съветския контрол, военно присъствие и влияние в света и на съветската подкрепата за терористични и подривни сили; за отслабване на съветския блок чрез принуждаването на СССР да носи тежестта на икономическите си недостатъци; за увеличаване на военната мощ на САЩ и недопускане СССР да придобива важни военни технологии и средства.
8 юни 1982
В реч пред британския парламент президентът Рейгън прави анализ на комунистическата система и противно на общото мнение за нейната стабилност предвещава края й, като говори за икономическата й слабост и засилващия се порив към свобода и самоопределение на хората в нея. На 3 март 1983 в Орландо, Флорида, в реч пред Националната асоциация на евангелистите Роналд Рейгън за първи път използва историческия израз "Империя на злото" за Съветския съюз.
22 юни 1982
Президентът Рейгън разширява забраната от декември 1981 американски фирми да продават на СССР оборудване за тръбопроводи и за техните филиали в чужбина и за чужди фирми, работещи с американски патенти и лицензи. (Лицензирането на експорта на енергийно оборудване става рутинна функция на Националния съвет за сигурност през 1978 при президента Картър.) Опитите на САЩ да предотвратят изпадането на Западна Европа в зависимост от съветските газови доставки и да приложат икономически натиск върху Москва като блокират изграждането на газопровода Уренгой-Западна Европа не са подкрепени от европейските държави, което довежда до напрежение в отношенията им със САЩ. Газопроводът е изграден със западногермански кредити и с доставки от няколко големи европейски фирми и в началото на 1984 първите количества газ са доставени във Франция.
Рейгън, първият американски президент, който се обърна към британския парламент на 8 юни 1982 г., прогнозира, че „марксизмът-ленинизмът ще бъде хвърлен в кошчето на историята“
474215034_2640837209437594_1926629997226

Винаги съм казвал, че колкото и тъп да е Залужни, не е по-тъп от Сирски. Те го сега - почива на Карибските острови. Юнак! Нявга беше казал, че няма да напусне Украйна и ще се бие докато е жив с руснаците. Сега е посланник в Лондон и отмаря славно по света. Интересно, ако бяха хванали някой бастун от улицата да командва украинската армия, дали нямаше сега да са в по-добра позиция?! Въпросът е съвсем резонен, личните ми наблюдения от казармата показват, че колкото чинът е по-висок - акълът е по-малък... :lol6:

преди 21 минути, Sargon III написа:

Рано тази сутрин нанофюрера потвърди за Купянск и изпрати селфи на Кая и Урсула.

1766826620343-png.1838490

преди 2 минути, kosyo написа:

Ама е вписан в руZката. ;)

Ще помоля още веднъж за А отбора- не искам да се подигравам на тия от Я отбора, дето не са в час особено, а после аз съм им виновен за това

Вписан е в руската конституция, част е от Русия, в момента се работи по неговото освобождение. Капиш?! :giggle1: Ма, има неква объркация, наистина. Те го, руснаците почнаа да зимат и от Харковска, и от Днепропетровска област. Стават грешки понякога, война е... :laughing5:

Винаги съм казвал, че колкото и тъп да е Залужни, не е по-тъп от Сирски. Те го сега - почива на Карибските острови. Юнак! Нявга беше казал, че няма да напусне Украйна и ще се бие докато е жив с руснаците. Сега е посланник в Лондон и отмаря славно по света. Интересно, ако бяха хванали някой бастун от улицата да командва украинската армия, дали нямаше сега да са в по-добра позиция?! Въпросът е съвсем резонен, личните ми наблюдения от казармата показват, че колкото чинът е по-висок - акълът е по-малък... :lol6:

Е няма ли да си говорим за незачитането на собствените си референдуми и собствената конституцията? Усети ли как си навреди ,а? Сериозно , адски слаби тази вечер сте. Още на първото изказване -провал... Я викни някой по-разбиращ ако трябва, че ми е скучно и ще трябва да ти се подигравам за тия работи на тебе . @kiro 2025  хайде влез в играта , де. Гледай какво аматьори се появяват тук вече ;)

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тия територии струват страшно много на Русия. За съжаление плащаме и ние заради тази война. Путин не биваше да я почва тази СВО. Друг е въпросът, че украинците трябваше да кандисат на мир през март 2022 година...

Напротив, Путин трябваше да почне СВО още през 2014 г. Забави се, тъй като е твърде мекушав и доверчив. Но, надявам се, че не е далеч деня, когато ще бъде наследен от някой по-решителен лидер.

Никой не ни кара да плащаме, ние сами си го правим. Някои държави печелят от това СВО - въпрос на избор.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.