Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Linux Mint 20.1 на ssd диск на който е инсталиран Windows 10

Featured Replies

преди 1 час, petie1 написа:

Двамата от запаса Цървула и Жоро :lol6:

И ти си кандидат да допълниш тройката? 

Ня'аш заслуги!

• Отговори 127
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Може да се стартира Linux от bootldr (bcd store) Ето и гайда 😎

• Емил Костов
    Емил Костов

Аз затова си слагам Windows и Линукс на отделни дискови носители и нямам ядове.

• цър-вул
    цър-вул

Може, можее. На един външен диск съм съвместил Hiren's 15.2, Strelec, Parted Magic, Win 7/10/11 инсталатори.

Публикувани изображения

преди 6 минути, цър-вул написа:

И ти си кандидат да допълниш тройката? 

Ня'аш заслуги!

За мой яд не съм от запаса ама да не го обсъждаме :)

преди 11 часа, jhoro написа:

Ето модела - Acer Aspire 7715Z

мдаа, за това устройство няма по-добро от линукс
ней за джам тва
https://www.userbenchmark.com/System/Acer-Aspire-7715Z/2253

преди 21 часа, NEVADA написа:

Всички линуксчии имат дефицит на умствени възможности. Да си инсталираш това недоразумение, на което още терминологията е отвратителна и да се мъчиш с крайно ограничените му възможности, е вид перверзия. И то при наличието на толкова чудесни уиндоуси! Донякъде разбирам това, за да го видиш, но никога повече. А теб те предупредих по-рано-стой си в "Празни приказки и забава", където ти е мястото и не се пречкай на батковците в краката, току-виж те настъпал някой...

Ето я операционната система с нейните крайно ограничени възможности - играеш 16-битова игра от времената на MS-DOS, за която всичко от XP насам ти показва среден пръст и казва, че не може да я подкара. :D

UIbIC0j.png

https://ibb.co/L63LRwz Windows 10, Mint, Arch,Gentoo.

Всичко си работи. Няма допълнителни гимнастики. Първо Windows, след него всичко останало.

п.п. Всичко е на един ssd диск.

преди 1 час, цър-вул написа:

А работят ли актуализациите на Windows?

Актуализациите ... сами не вършат нищо. Все едно - да готвиш само подправки!

Защо мислиш, че услугата „Актуализиране на Windows„ няма да работи?

Самият Windows е достатъчно нарцистичен и едва ли забелязва, другите ОС!

преди 3 часа, danieli написа:

https://ibb.co/L63LRwz Windows 10, Mint, Arch,Gentoo.

Всичко си работи. Няма допълнителни гимнастики. Първо Windows, след него всичко останало.

п.п. Всичко е на един ssd диск.

преди 3 часа, цър-вул написа:

А работят ли актуализациите на Windows?

И на мен ще ми е интересно дали се инсталират актуализациите на Windows 10. Защото при мен не работиха, когато GRUB беше на диска с Windows10.

Да не би само при мен да е бил тоя проблем, а аз предупреждавам за него навсякъде из Windows и Linux темите.

Нека и друг да сподели има ли го тоя проблем.

преди 16 минути, vpvelev написа:

И на мен ще ми е интересно дали се инсталират актуализациите на Windows 10. Защото при мен не работиха, когато GRUB беше на диска с Windows10.

Да не би само при мен да е бил тоя проблем, а аз предупреждавам за него навсякъде из Windows и Linux темите.

Къде е логиката?

Ако дялът с GRUB е Ext4 - Windows изобщо е го засича.

преди 8 часа, Валсо написа:

играеш 16-битова игра

Това е интересен признак за етапа на развитие, аз отдавна съм надраснал игрите, пък и винаги съм ги считал за обида към Уиндоуса или каквото е там, все едно да чупиш орехи с микроскоп. Става, ама язък...

преди 40 минути, jhoro написа:

Къде е логиката?

Ако дялът с GRUB е Ext4 - Windows изобщо е го засича.

Става въпрос когато Windows и Linux са на един диск и на различни дялове, тогава GRUB заменя bootloader-a на Windows. И тогава стартираш Windows през GRUB. В тоя случай при мен се получаваше така, че ъпдейтите при Windows се сваляха, инсталираха и след това рестарт. След рестарта нали вървят някакви проценти. И чак след това, когато от GRUB трябва да избереш Windows за да продължи със следващата доза проценти, то тая стъпка не се изпълнява и изведнъж се влиза в Windows. И тогава пак ми излиза известие, че има ъпдейт и то същия.

преди 3 часа, jhoro написа:

Актуализациите ... сами не вършат нищо. Все едно - да готвиш само подправки!

Защо мислиш, че услугата „Актуализиране на Windows„ няма да работи?

Самият Windows е достатъчно нарцистичен и едва ли забелязва, другите ОС!

Вие, междурасовите хибриди, имате интересен правопис. Вземи прочети малко граматика, най-вече в частта за прости и сложни изречения и къде се поставят запетайки. Няма да е зле да си позакърпиш торбата  за правописни знаци , че май има доста дупки. Тогава може да бъдеш взет по-на сериозно. Проблеми имаш и в начина на построяване на изречението. В раздела " Празни приказки и забава" това може да се вземе за екстравагантност, но тук не върви.

преди 9 минути, NEVADA написа:

Вие, междурасовите хибриди, имате интересен правопис. Вземи прочети малко граматика, най-вече в частта за прости и сложни изречения и къде се поставят запетайки. Няма да е зле да си позакърпиш торбата  за правописни знаци , че май има доста дупки. Тогава може да бъдеш взет по-на сериозно. Проблеми имаш и в начина на построяване на изречението. В раздела " Празни приказки и забава" това може да се вземе за екстравагантност, но тук не върви.

Вземи се скрий някъде и не се обаждай - когато не те питат!

преди 8 минути, jhoro написа:

когато

Нормалните хора си дръпнат ципа, от вътре се показва оная им работа. При теб как е?

преди 10 минути, NEVADA написа:

Нормалните хора си дръпнат ципа, от вътре се показва оная им работа. При теб как е?

Ела да провериш!

преди 2 часа, NEVADA написа:

Това е интересен признак за етапа на развитие, аз отдавна съм надраснал игрите, пък и винаги съм ги считал за обида към Уиндоуса или каквото е там, все едно да чупиш орехи с микроскоп. Става, ама язък...

Викаш язък, че много игри вървят 3 по-добре, отколкото под боза, а? 😆

преди 18 часа, petie1 написа:

Двамата от запаса Цървула и Жоро :lol6:

Ти недей с тоя запас, че да не се налага да се отпасваме! 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ти недей с тоя запас, че да не се налага да се отпасваме! 

Да те попитам сериозно, ако ме извикат в запас и не отида, какво ще ми направят? Напоследък много се заговори за запасняци.

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Да те попитам сериозно, ако ме извикат в запас и не отида, какво ще ми направят? Напоследък много се заговори за запасняци.

Подлежиш на военен съд ако тук стане военно положение или влезем във война.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

То това ще е най-жалката война в историята на света. Ония ни нападат с Т-90МС и Т-14 Армата, а ние ги нападаме с кирки и лопати :D , защото армията ни е нарязана за скрап от предатели, пардон, от депутати.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ако няма военно положение, нито война и получа призовка за запас. След което не се явя на призовката пак ли ще ме съдят?

:offtopic_s:

току-що, ДзВяРа! написа:

Ако няма военно положение, нито война и получа призовка за запас. След което не се явя на призовката пак ли ще ме съдят?

:offtopic_s:

Така няма да те викат, че трябва да те обличат и хранят. Няма кой да се разправя. Освен това вече няма и донаборна служба. Но стане ли военно положение или влезем във война и си бил в казармата си викнат на момента.

току-що, Валсо написа:

То това ще е най-жалката война в историята на света. Ония ни нападат с Т-90МС и Т-14 Армата, а ние ги нападаме с кирки и лопати :D , защото армията ни е нарязана за скрап от предатели, пардон, от депутати.

Сега и армия нямаме вече, изпратихме цялата армия да се бие в Украйна, със две таксита. :D

преди 2 минути, Валсо написа:

Няма дори да разберем как ще сме превзети. Не е нужно да влизат с танкове. Дано да не се случва!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.