Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Featured Replies

Ще ми забави ли много компютъра , ако съм с 512 МБ Celeron® 3.06 GHZ Win XP !?

Ще се усеща!
  • Отговори 641
  • Прегледи 102,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.lekarstvo.com/help_support.html Виж тук, има за почти всички антивирусни.   И в официалният им сайт, има такова приложение. https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support-tools

• F-Secure Uninstallation tool    

• http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules mihnev_sz

Публикувани изображения

Ако лицензите за FS Internet Security 2010 са съвместими имам 5 неизползвани едногодишни - ако някой иска.

Някой да е инсталирал F-Secure Anti-Virus 2011 ? Тъй като инсталатора е един и за двете версии (уж), става малко объркване. Как по-точно се инсталира само антивируса? Не видях опция, както при предишните версии?

Ако лицензите за FS Internet Security 2010 са съвместими имам 5 неизползвани едногодишни - ако някой иска.

Еми дай 1 да пробвам :blink:

Открий разликите:

F-Secure Internet Security 2011:

Публикувано изображение

F-Secure Client Security 9.02:

Публикувано изображение

IS -  липсва Web Shiled. Вчера забелязах, че не сканира уеб трафика в реално време, а позволява сваляне на файлове на компютъра и тогава ги трие. Най много в кеша на Операта да прихване нещо, но това не е същото.....

CS- сложих я днес на виртуалката отново, само за да проверя да не би аз да бъркам нещо - но не, тя си има Web Shield, че и даже работи (пробвах в темата за подпомагането и интернет щита не позволи свалане на файл, а блокира страницата, а не като IS - същия файл беше изтрит, но от темпоралните файлове на IE)

Пратих запитване до съпорта им защо така са махнали Web Shield от последната си версия- поне да ми обяснят, та чакам отговор утре по някое време..... 

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Открий разликите:

IS -  липсва Web Shiled. Вчера забелязах, че не сканира уеб трафика в реално време, а позволява сваляне на файлове на компютъра и тогава ги трие. Най много в кеша на Операта да прихване нещо, но това не е същото.....

CS- сложих я днес на виртуалката отново, само за да проверя да не би аз да бъркам нещо - но не, тя си има Web Shield, че и даже работи (пробвах в темата за подпомагането и интернет щита не позволи свалане на файл, а блокира страницата, а не като IS - същия файл беше изтрит, но от темпоралните файлове на IE)

Пратих запитване до съпорта им защо така са махнали Web Shield от последната си версия- поне да ми обяснят, та чакам отговор утре по някое време..... 

Dear Stefan,

Thank you for contacting F-Secure.

For all the F-Secure version 10 or F-Secure 2011, the option for Web Traffic Scan has been removed. This features has been intergrated into our Browsing Protection feature, in order to reduce the resources use and result with a faster performance on the user's computer.

Thank you.

Best regards,

Gary

--

Gary Wai                                       US:  

Support  Engineer                           UK:

F-Secure Corporation

Protecting the Irreplaceable        http://www.f-secure.com/support

Tired of waiting? Try out our new Online Chat support at www.f-secure.com/chat

Дааам, нямаме вече Web Shield сканиращ интернет трафика в реално време ( та даже още от версия 2010, ама аз чак сега забелязах). Незнам какво са вградили в Brauser Protection, но не е същото. Опасните файлове достигат харда..... 

Но, все пак осещам , че IS 2011 е по-лека от CS 9.02......

• 2 месеца по-късно...

Намирам F Secure Antivirus версия 2011 за доста лека.Работи доста добре на Windows7 \ 64 bit .Хареса ми опростеността определено

Намирам F Secure Antivirus версия 2011 за доста лека.Работи доста добре на Windows7 \ 64 bit .Хареса ми опростеността определено

Това е интересно, забежките към медиа плеърите определено имат ефект.

Това е интересно, забежките към медиа плеърите определено имат ефект.

Не рзбирам какво имаш в предвид ,но за сега не намирам никакви "странични ефекти".

Не рзбирам какво имаш в предвид ,но за сега не намирам никакви "странични ефекти".

Ми просто програмите за сигурност или по-точно потребителския им интерфейс би трябвало да е опростен максимално, това имах предвид. Мога да дам за пример Dr.Web CureIt. Прилича на музикален плеър, има същите бутончета за старт, пауза, стоп. Не те обърква, супер GUI.

Публикувано изображение

avast също имат (или имаха) подобен GUI.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Ми просто програмите за сигурност или по-точно потребителския им интерфейс би трябвало да е опростен максимално, това имах предвид. Мога да дам за пример Dr.Web CureIt. Прилича на музикален плеър, има същите бутончета за старт, пауза, стоп. Не те обърква, супер GUI...

Аз лично се изморих от програми където все трябва нещо да настройваш(да се ровя и да чета като луда)все трябва да даваш разрешение за нещо.За това съм се ориентирала към възможно най-прости и добре функционални неща.

Ми просто програмите за сигурност или по-точно потребителския им интерфейс би трябвало да е опростен максимално, това имах предвид. Мога да дам за пример Dr.Web CureIt. Прилича на музикален плеър, има същите бутончета за старт, пауза, стоп. Не те обърква, супер GUI.

Публикувано изображение

avast също имат (или имаха) подобен GUI.

Аvast обаче все още има проблеми под Windows 7 \ 64 bit.

Аз лично се изморих от програми където все трябва нещо да настройваш(да се ровя и да чета като луда)все трябва да даваш разрешение за нещо.За това съм се ориентирала към възможно най-прости и добре функционални неща.

Не само ти се изморяваш, за съжаление. Има програми за сигурност, които вече са по-трудни за настройка от Windows. Хубаво е, когато авторите им, подобно на тези от F-Secure се усетят и направят значително подобрение, като това. :cool:

Не само ти се изморяваш, за съжаление. Има програми за сигурност, които вече са по-трудни за настройка от Windows. Хубаво е, когато авторите им, подобно на тези от F-Secure се усетят и направят значително подобрение, като това. :cool:

Да и за това споделих.(МSE ми стана любима) и мисля,че за в бъдеще доста програми трябва да вървят натам.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Попаднах на един лек Тutorial за F Secure Internet Security 2011.

Вътре са обяснени по важните неща(за жалост на английски).

Приятно четене.

http://www.7tutorial...t-security-2011

Попаднах на един лек Тutorial за F Secure Internet Security 2011.

Вътре са обяснени по важните неща(за жалост на английски).

Приятно четене.

http://www.7tutorial...t-security-2011

Интересно, ще го прочета.

Стефчо аз кaто ти казах,че URL блокера на Ф secure трепе ти не ми вярваш.Само ,че Ф Secure има един проблем.Не ми дава да инсталирам Update-ите на Windows.Забранява промени по Windows!!!Как ще я карам така?

....p.s.И както преди съм казвала:

-AVG е по-добра от Avast!

Писах до F Secure за проблема ще видим какво става .

Много съм щастлива за първото им място.Програмата наистина заслужава.

Хм, странно... Когато аз ползвах F-Secure 2011, не съм имал проблеми с Windows Update. Пробва ли да изключиш програмата за малко и да ъпдейтнеш уина....

Какво точно съобщение ти дава. Не знаех, че програмата пази от промени по Widows..., кой точно модул на FIS е отговорен за това блокиране. Да не би да пази и регистрите вече...

Хм, странно... Когато аз ползвах F-Secure 2011, не съм имал проблеми с Windows Update. Пробва ли да изключиш програмата за малко и да ъпдейтнеш уина....

Какво точно съобщение ти дава. Не знаех, че програмата пази от промени по Widows..., кой точно модул на FIS е отговорен за това блокиране. Да не би да пази и регистрите вече...

Според мен е DeepGuard-а ,защото като изчключих Ф Secure (само антивируса)и всичко се инсталира.

Никакво съобщение не ми дава!!!

Започва обновяването и зациклия.Чаках 20 минути и ми стана ясно веднага.Аз им писах ще видим.

Между другото това ми го направи и с новата Java 6. 23 не позволи да се инсталира!!!Малко ме нервира това.

G Data ползва енжина на Аvast и Bitdefender ,но си има своя база данни.Което прави 3 компании в едно! ...p.s.Между другото има една много хубава промоция която тече до 24 декември за F -Secure Internet Security.....15 евро за една година\ един комп

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

F-Secure - Защо няма ръчен режим при откриване на заплахи. Много дразнещо... да трябва да ги вадя от карантина. Хубава програма, но ме отказва...

Редактирано от bogidan4o (преглед на промените)

F-Secure - Защо няма ръчен режим при откриване на заплахи. Много дразнещо... да трябва да ги вадя от карантина. Хубава програма, но ме отказва...

Какво имаш в предвид \"ръчен режим\"?

Има, как да няма. Виж клипа на @nikksi на по-предната страница пост №541

Има, как да няма. Виж клипа на @nikksi на по-предната страница пост №541

Иска да каже ръчно сканиране на файлове ли?Не го разбрах!!!

Interactive Мode при щита в реално време имам предвид. Да ме пита какво да прави с файла. И естествено да има опция Ignore или нещо подобно. Както ESET, Kaspersky, AVIRA, Avast имат такава опция. Сещате ли се?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.