Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Featured Replies

Разбирам, че този PCFlanc Leaktest, не е най миродавен но като погледнах и

http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php ми стана ясно..... :lol6:

Ми тя защитната стена на F-secure - много зле.

Да си бях стоял с КИС2009,но ми стана скучно и реших да експериментирам, защото наистина е пълно навсякъде със суперлативи за F-secure (даже и табличките на engineer, ми помогнаха в избора за изпробване на програма след Касперски).

Няма да се отказвам обаче много бързо и да махна F-secure CS, според мен за собствен тест със защитен софтуер трябвват поне няколко месеца, пък после ще видим.... :)

П.П да питам м/у другото, нали няма разлика м/у защитните стени на CS и IS

Ако си гледал табличките и анализа на тестовете на av-comparatives, тестове, които според мен са много по-верни и точни от тези на Av-test.org, щеше да видиш, че F-secure, като диаграма на развитие през годините,в момента е много зле...както и, че Касперски е сред топ 5, а не както излиза от тестовете на av-test, че е даже след Avira-Free, което разбира се е абсурдно! Считам, че наистина тестовете на av-comparatives са доста по-близки до реалността от всички останали тестове!

-------

п.с. Язък за иначе доста ефектната реклама която праскат от F-secure: видео

Редактирано от engineer (преглед на промените)

• Отговори 641
  • Прегледи 102,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.lekarstvo.com/help_support.html Виж тук, има за почти всички антивирусни.   И в официалният им сайт, има такова приложение. https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support-tools

• F-Secure Uninstallation tool    

• http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules mihnev_sz

Публикувани изображения

Да, доста по-близки до реалността - но на тези, които са си поставили тези цели, тоест авторите им. Ако ползвам финландския антивирус - бих го комбинирал с някоя от най-добрите защитни стени. Уж ползват енджина на Касперски - а реагира различно... Поздрави

...П.П да питам м/у другото, нали няма разлика м/у защитните стени на CS и IS

Няма разлика в стената на двете версии, разработка е на Lavasoft - стена като стена, само дето пита за правилата и ги помни след това, нищо повече. Не предлага никакви допълнителни екстри, които принципно не са присъщи като функции на стената като такава.

Няма разлика в стената на двете версии, разработка е на Lavasoft - стена като стена, само дето пита за правилата и ги помни след това, нищо повече. Не предлага никакви допълнителни екстри, които принципно не са присъщи като функции на стената като такава.

Тъкмо и за правилата щях да питам и ме подсети.

За цял ден е създала правила само за Skype и uTorrent, това нормално ли е, след като цъках и отварях всичките си програми, включително и тези за допълнителна сигурност: МБАМ, SUPERAntySpyware,RemuveIT PRO, ъпдейтнаха се без проблем и без стената да ме пита, да разреша ли или не, и нито им прави правила, нито даже съобщение няма.

При други случаи ги слагах в доверената зона на основната защитна програма (на Касперски, на Авира).

Касперски създаваше мигновено правило за всяко едно приложение, даже и в доверена зона да го сложи.Вижда се там, и се вижда и в лога.

Дали тук аз недовиждам, рових се но не намирам нищо.

И защо Ф-секуре не издава нито звук като хване нещо, някъде настройва ли се?

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Тъкмо и за правилата щях да питам и ме подсети....

...И защо Ф-секуре не издава нито звук като хване нещо, някъде настройва ли се?

След инсталрането на коя да е питаща стена, включително и тази на F-Secure умишлено стартирам всички програми, които се нуждаят или поне ще питат за достъп до мрежата. И въпросите на се свеждат само до uTorrent и Skype, пита и за браузърите, и за StrongDC++, за речника, та дори и за 1-2 от игрите, които имам.

F-Secure вади съобщения при уловена зараза, не свири, а и да го прави, то ще изключа звука непременно, както правя и при KIS, да речем.

Виж и сравни настройките си с тия - http://www.softpedia.com/progScreenshots/F...hot-101418.html

http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php ми стана ясно..... :)

Ми тя защитната стена на F-secure - много зле.

Стената е на нивото на KIS 7.За какво служи една стена?Да спира натрапниците на първа линия,да ни осигурява някаква скритост която е напълно преодолима.Въпросът е какво се крие зад стената :P

F-Secure има доста добра защита при непознати заплахи,не случайно продуктът е един от най скъпите.

Тестовете са за маркетинга ти вярваш ли и?

Стената е на нивото на KIS 7.За какво служи една стена?Да спира натрапниците на първа линия,да ни осигурява някаква скритост която е напълно преодолима.Въпросът е какво се крие зад стената :question:

F-Secure има доста добра защита при непознати заплахи,не случайно продуктът е един от най скъпите.

Тестовете са за маркетинга ти вярваш ли и?

Ами стремя се да съм обективен,вярвам на тестовете на 50% и на собствените си проби на 50%, или по-точно поглеждам тестовете само за инфо, какво да изпробвам в последствие.

Въпреки всичко мисля, че специално в този тест на Матосек не може да няма и капка истина. И доста хора си правят избора от следене на подобни тестове.

Като пример за сериозността на теста е стената на Комодо- и там е сред първите, а и всички са съгласни из форума че е така,а за стената на Ф-Секуре- 12% - оценка 2, а на КИС2009 -87% оценка 10+ не знам какво да мисля. Сега просто е много рано още да давам окончателно мнение за стената на Ф-секуре, но поне теста ме предубеждава.....

F-Secure е една от най-добрите, аз лично я нареждам в челната тройка!Стената ще пази няма спор в това отношение, но не може да се мери с Комодо!

Експертите на Lavasof / а и не само те/ не оспорват тези тестове за защитни стени - измежду всички други видове тестове май само тези са що годе реални - това е като обобщено мнение от събеседвания в доста сродни форуми в света. Съгласен съм. Поздрави

...Като пример за сериозността на теста е стената на Комодо- и там е сред първите, а и всички са съгласни из форума че е така...

Не всички, аз категорично не съм съгласен с това. Не ме интересуват тия класации, заявявявал съм това не един и два пъти. Напоследък пробвах няколко стени, като тази на Comodo 3 няма как да фигурира (за разлика от Comodo 2) сред одобрените от мен - не желая стената да своеволничи и да се нагърбва с неприсъщи функции.

Давам висока оценка на PC Tools Firewall Free (въпреки, че не съм привърженик на тази фирма) и на Webroot Firewall - тихи, леки, ненатрапчиви, запомнящи. Аз това искам от една стена, за другото си има други програми.

По темата - за мен стената на Lavasoft, която е стена в двата пакета на F-Secure е достатъчно добра и едва ли има какво да желая повече от нея. Не твърдя, че е идеална, но на мен ми върши работа.

При опит да тествам стената на F-secure IS 2009 вижте какво стана

Публикувано изображение

И кое те притеснява, това че не ти позволява да я тестваш ли? Ами използвай най-долната отметка и би следвало да те пусне.

При опит да тествам стената на F-secure IS 2009 вижте какво стана

Публикувано изображение

Многократно е обсъждано,за тези тестове.Не би следвало да те притеснява подобно поведение.

Напротив мене ме радва Публикувано изображение

Многократно е обсъждано,за тези тестове.Не би следвало да те притеснява подобно поведение.

Не съм сигурен обаче след проваления тест на Pc Flank Leak Test, пробвах и Leak Test 1:Leak Test от тук и не го премина, пък и на още един подобен тест се издъни - изписа ми че браузера ми е преодолян ( през Опера), дали да не се притеснявам поне малко.

Мисля си след като F-secure ме пита само за две от програмите ми които искаха нет и само за тях си създаде правила ето:

Публикувано изображение

, и не зададе въпрос нито за Опера, нито за Фирефоks, нито за IE, да не би въпреки всичко да е възможно чрез някави настройки, примерно да се създадът някакви допълнителни правила за браузерите в Application Control, че да може да минава тези тестове.

Не искам да издребнявам и да досаждам, но стената на КИС2009 минаваше тестовете, и не само тя, пък и четох някъде, че вече тази Leak защита е може би доста важна...

Не съм сигурен обаче след проваления тест на Pc Flank Leak Test, пробвах и Leak Test 1:Leak Test от тук и не го премина, пък и на още един подобен тест се издъни - изписа ми че браузера ми е преодолян ( през Опера), дали да не се притеснявам поне малко.

Мисля си след като F-secure ме пита само за две от програмите ми които искаха нет и само за тях си създаде правила ето:

Публикувано изображение

, и не зададе въпрос нито за Опера, нито за Фирефоks, нито за IE, да не би въпреки всичко да е възможно чрез някави настройки, примерно да се създадът някакви допълнителни правила за браузерите в Application Control, че да може да минава тези тестове.

Не искам да издребнявам и да досаждам, но стената на КИС2009 минаваше тестовете, и не само тя, пък и четох някъде, че вече тази Leak защита е може би доста важна...

Разбира се,че няма да пита за FF и IE и другите браузъри.Кис също в автоматичен режим няма да те пита.Друго са останалите програми-Скайпа и Торент клиентите.Задръж го още малко и минавай всички линкове за зарази.

Влез тука

https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

proceed-all service ports

и изчакай да видиш резултата си.

Разбира се,че няма да пита за FF и IE и другите браузъри.Кис също в автоматичен режим няма да те пита.Друго са останалите програми-Скайпа и Торент клиентите.Задръж го още малко и минавай всички линкове за зарази.

Влез тука

https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

proceed-all service ports

и изчакай да видиш резултата си.

Точно за този тест споменах, ама му бях забравил името, портовете ми са стелт с ф-секуре, но на някои от другите ми изписа за някакво преодоляване на браузера( вече не помня точно кой линк беше, ще пробвам пак.....)

Кис2009 в автоматичен режим въпреки че не питаше, ги поставяше в доверената зона (браузарите) пък и всяко едно приложение, което включвам за първи път го слагаше някъде- с малки,със средни ограничения...., пък тук с Ф-секуре съм малко като сляп..... Нарочно включих всичките си програми и игри и пак само 2 с правила си останаха.

Намерих шотове от една стара версия на F-Secure CS, та там са повечето прилижения и програми(и нетбраузерите), а сега- почти нищо, ето това имам впредвид за сравнение:

Публикувано изображение

Не знам обаче, дали тази стара версия е минавала тестовете, ама......

Сложих Ф-Secure преди малко да я видиm и нея.

На горния пост ще кажа,че мен стената ме пита и аз и давам да запомни и да не ме пита повече.

Не съм отваряла за сега други програми та затова има само 4 приложения

Публикувано изображение

На пръв поглед много ми заприли4а на Kaspersky-7 версия!

Изглежда опростена и с точните неща които трябва.Стената не е от най развитите(не можем да я сравняваме с пuрвентсите),но мисля,че става.Сигyрна съм,че стената няма да ме изненада в претсенката ми за сега!Продyкта изглежда даже скромен,сега само трябва да се види в действие.Също така видях,че има за скан на Rar Fils,но не видях настройки за тази функтсiя.

Давам 3 shot-а да кажете как трябва да се настрои,че нещо само това не разбрах

Публикувано изображение

Тук на какви настроики да оставя стената

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

...На горния пост ще кажа,че мен стената ме пита и аз и давам да запомни и да не ме пита повече...

Такааа, явно се заформя известна разлика в действията на стената при двете по-популярни версии на програмата, което в предишните версии, съответно IS 2008 и CS 7 липсваше.

Androcure06, ето ти настройки - http://www.softpedia.com/progScreenshots/F...hot-101418.html

В тях могат да се направят 1-2 промени, но може и така.

Такааа, явно се заформя известна разлика в действията на стената при двете по-популярни версии на програмата, което в предишните версии, съответно IS 2008 и CS 7 липсваше.

Androcure06, ето ти настройки - http://www.softpedia.com/progScreenshots/F...hot-101418.html

В тях могат да се направят 1-2 промени, но може и така.

При мен е Клиент Security 8 .Това с Shot-овете в SoftPedia е само показно-не са настройки а само показно да се види програмата.Аз обаче я сложих на "HI" да сканира!

Точно това имах предвид,но да е по-добра от тази на КИС не мога да се съглася.

Точно това имах предвид,но да е по-добра от тази на КИС не мога да се съглася.

И Аз

Сложих Ф-Secure преди малко да я видиm и нея.

На горния пост ще кажа,че мен стената ме пита и аз и давам да запомни и да не ме пита повече.

Не съм отваряла за сега други програми та затова има само 4 приложения

Публикувано изображение

На пръв поглед много ми заприли4а на Kaspersky-7 версия!

Изглежда опростена и с точните неща които трябва.Стената не е от най развитите(не можем да я сравняваме с пuрвентсите),но мисля,че става.Сигyрна съм,че стената няма да ме изненада в претсенката ми за сега!Продyкта изглежда даже скромен,сега само трябва да се види в действие.Също така видях,че има за скан на Rar Fils,но не видях настройки за тази функтсiя.

Давам 3 shot-а да кажете как трябва да се настрои,че нещо само това не разбрах

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

За по добра защита и филтриране на трафика ползвай опцията Потребителки настройки.Там вече и задай настройки да сканира архивите.

Разбрах защо не пита стената, и се кефя, че го открих сам.Маха се чавката от тук и става досадна като всяка друга стена.

Публикувано изображение

Може за някой да не съм направил кой знае какво, даже е нещо маловажно, особенно ако малко се бях замислил на това което си превеждам машинално, но се кефя

П.П. някои ще каже- този не е добре, вместо да бяга от досадни въпроси.Може тази опция включена да е полезна за някои, ама аз искам да ме пита за всико..... Публикувано изображение

Разбрах защо не пита стената, и се кефя, че го открих сам.Маха се чавката от тук и става досадна като всяка друга стена.

При мен е маркирано и пак ме пита?Защо има разминаване

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.