Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Featured Replies

Здравейте!

От вчера иконката на анти-вирусната ми програма - F-Secure ми е зачеркната с червен Х, и като я посоча с курсора на мишката ми изписва следното:

Internet shield:

Malfunction! Имате ли представа защо?! Всичко по настройките си е наред, и видимо няма нещо нередно - ъпдейтва се и сканира безпроблемно! Само това кръгло червено Х-че, което стои върху иконката й ме притеснява. с версия "6" съм! Публикувано изображение

• Отговори 641
  • Прегледи 102,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.lekarstvo.com/help_support.html Виж тук, има за почти всички антивирусни.   И в официалният им сайт, има такова приложение. https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support-tools

• F-Secure Uninstallation tool    

• http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules mihnev_sz

Публикувани изображения

Огледай настройките на Internet Shield и виж дали няма нещо необичано, нещо изключено и т.н. Сравни с ръководството (линкът е в поста на B-boy[styLe] малко по-горе). За тази "неизправност" трябва да има причина. Опитай да смениш нивото на защита, от Office по подразбиране, го смени на Home. Виж коментари 113-115 по темата.

Огледай настройките на Internet Shield и виж дали няма нещо необичано, нещо изключено и т.н. Сравни с ръководството (линкът е в поста на B-boy[styLe] малко по-горе). За тази "неизправност" трябва да има причина. Опитай да смениш нивото на защита, от Office по подразбиране, го смени на Home. Виж коментари 113-115 по темата.

Йодка, прегледах отново всички настройки на програмата, и не открих да има нещо, което да не функционира нормално.

Променям си настройките, и ги възприема без всякакви капризи. На пръв поглед всичко изглежда нормално и в работен режим!

Просто е необяснимо за мен, хм...!

Не съм инсталирал E-mail scanning и опциата Scheduled scanning съм я изключил, но не вярвам това да е проблемът, довчера нямаше никакви проблеми!

...Не съм инсталирал E-mail scanning и опциата Scheduled scanning съм я изключил, но не вярвам това да е проблемът, довчера нямаше никакви проблеми!

Те нямат връзка със случая, при мен е изключена само опцията за плановото сканиране - тя е абсолютно ненужна, проверките си ги правя с онлайн скенерите на конкуренцията, иначе не би имало смисъл.

Пак огледай, не току тъй пише, че щитът е в неизправност.

Internet Shield съдържа Firewall, Application Control, Intrusion Prevention, Logging и Statistics. Като пренебрегнем последните два, първите 3 си имат свои модули, търси там.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Те нямат връзка със случая, при мен е изключена само опцията за плановото сканиране - тя е абсолютно ненужна, проверките си ги правя с онлайн скенерите на конкуренцията, иначе не би имало смисъл.

Пак огледай, не току тъй пише, че щитът е в неизправност.

Internet Shield съдържа Firewall, Application Control, Intrusion Prevention, Logging и Statistics. Като пренебрегнем последните два, първите 3 си имат свои модули, търси там.

Йодка, оправи се след рестарт на компа, иначе преглеждах многократно настройките на програмата, включвах и изключвах разни опции, но без успех, докато не се реших да рестратна машината. Сега вече дишам по-спокойно! :ph34r:

:headphones:

Йодка, ...

Извинявай, ползвам друг ник.:clap:

...оправи се след рестарт на компа...Сега вече дишам по-спокойно! :)

Рестартът бе първото възможно решение, не се сетих, че не си го сторил. Както и да е, важното е, че си решил странния проблем, дишай си на спокойствие, има кой да ти го осигурява.

Малко стар въпрос, но наскоро си говорихме с hlevoust на Л.С. и се сетих за решението...ако случайно и други се питат същото...Инструмент за пълното му изкореняване от F-Secure...

ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/uitool/UITool3-370a.zip

http://support.f-secure.com/enu/corporate/.../removeav.shtml

Пробвах да деинсталирам Ф-секюрето по посочения в сайтовете начин/мярнах го описан по-подробно в друг линк в същия форум/, после почистих с 3-4 чистачки,проверих основно и регистрите през regedit.Нявсякъде нито следа от антивира/освен неизтриваемите legalisy- следи в regedit/.След рестартиране и опит за инстал на Касперски-йок, има качена антивирусна програма-F-secure.Значи това не е панацеята за "изкореняване" от ф-секюрето!Някаква идея как да се отърва от нея/освен преинстал/, или трябва да се влача още неопределено време с нея?

Пробва ли да направиш файловете видими и да изтриеш всичко свързано с F-Secure?

Почисти ли регистрите с RegSupreme (препоръчва се от форума на kaspersky)?

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=5233

Виж дали не е останал ключ на F-Secure в тази секция и го изтрий и пробвай да качиш Kaspersky:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\F-Secure

Виж дали няма активни процеси в Task Manager-a останали от F-Secure и ги убии, след това от

Start => run => services.msc => виж за услуги на F-Secure и ги сложи на Disabled.

Отвори C:\Program Files и изтрий папката на F-Secure => ако не ти дава използвай Unlocker...

:)

Извинявай, ползвам друг ник.:offtopic_s:

А чия снимка ползваш за аватар? :nono:

През определено време, обаче ми излиза прозорец, че защитната стена е повредена, въпреки че си върши работата!

При следващото появаване на този прозорец ще го покажа тук, за да видим какъв е проблемът.

А,дали е възможно някой да се опитва да ми хакне машината и се опитва да руши защитата ми?

...А,дали е възможно някой да се опитва да ми хакне машината и се опитва да руши защитата ми?

Ако някой иска да те хакне, никоя стена няма да го спре, повярвай ми.

Пробва ли да направиш файловете видими и да изтриеш всичко свързано с F-Secure?

Почисти ли регистрите с RegSupreme (препоръчва се от форума на kaspersky)?

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=5233

Виж дали не е останал ключ на F-Secure в тази секция и го изтрий и пробвай да качиш Kaspersky:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\F-Secure

Виж дали няма активни процеси в Task Manager-a останали от F-Secure и ги убии, след това от

Start => run => services.msc => виж за услуги на F-Secure и ги сложи на Disabled.

Отвори C:\Program Files и изтрий папката на F-Secure => ако не ти дава използвай Unlocker...

Почистих регистрите с рег-супреме/ползвам я винаги/,проверих с вградената търсачка за някакви следи на компютър-абсолютно нищо.С процес лассо проверих процесите-няма никакъв,свързан с Ф-секюре/в таск менажера-също/.И въпреки това Каспереца отказва да се инсталира, защото имало друга антивирка-Ф-секюре.Просто не знам къде са се загнездили тези файлчета.

Цък

Вчера както си свалях филм от един торент тракер, забелязах че машината ми се товари повече, отколкото е редно според мен!

Извиках Таск Мениджъра за да видя, какво става, и къде отиват ресурсите на машината ми. Очите ми станаха големи, колкото палачинки, когато видях, че при наличие на 768 МВ оперативна памет е заета 1,25 ГБ, а процесорът ми бе натоварен на 100%. Активна програма ми беше само uTorrent и Mozilla Firefox. Може ли да видите процесът, който съм оградил и да ми кажите за какво точно става въпрос? Инсталирал съм си FireLion FastHelper, защо ме съмнява, че този процес е зареден от тази програмка, тя ли е виновникът?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Скрийншот

Вчера както си свалях филм от един торент тракер, забелязах че машината ми се товари повече, отколкото е редно според мен!

Извиках Таск Мениджъра за да видя, какво става, и къде отиват ресурсите на машината ми. Очите ми станаха големи, колкото палачинки, когато видях, че при наличие на 768 МВ оперативна памет е заета 1,25 ГБ, а процесорът ми бе натоварен на 100%. Активна програма ми беше само uTorrent и Mozilla Firefox. Може ли да видите процесът, който съм оградил и да ми кажите за какво точно става въпрос? Инсталирал съм си FireLion FastHelper, защо ме съмнява, че този процес е зареден от тази програмка, тя ли е виновникът?

Дай валиден скрийншот. Щом нещо те съмнява, пробвай как ще е без него.

Дай валиден скрийншот. Щом нещо те съмнява, пробвай как ще е без него.

Процесът е fssm32.exe SYSTEM CPU: 00 Mem usage 59,616 K

Сега погледнах, че имам още един тормозещ процес - fsdfwd.exe SYSTEM CPU: 00 Mem usage:73,304 K

Mozilla Firefox - 67,508 K

Първите два процеса пробвам да ги затворя, но се появяват веднага отново, щом ги затворя!!!

Помагайте, моля, такова нещо не ми се беше случвало досега!

fssm32.exe е основното сканиращо антивирусно .ехе на програмата, а fsdfwd.exe е свързано с щита, тъй че е безпредметно да се опитваш да ги спираш, програмата си има самозащита. Но натоварването е необичайно високо, може би причината да е в uTorrent, не знам, не ползвам торенти. Нормално е да се сканира свалящият се файл, но процентното натоварване на процесора е неприемливо и нехарактерно за F-Secure.

...След рестартиране и опит за инстал на Касперски-йок, има качена антивирусна програма-F-secure.Значи това не е панацеята за "изкореняване" от ф-секюрето!Някаква идея как да се отърва от нея/освен преинстал/, или трябва да се влача още неопределено време с нея?

Защо такава мрачна перспектива? Всъщност, често махам F-Secure с този инструмент и безпроблемно си инсталирам други програми за проби, включително и Kaspersky - няма проблеми.

И все пак - по повод на друга програма неотдавна коментирахме дали е нужно спирането на процесите преди деинсталиране на защитна програма със съответен инструмент. Продължавам да си държа на своето, че независимо от инструмента е наложително спирането на абсолютно всички процеси на програмата, която и да е, особено пък ако има модул за самозащита, какъвто и конкретния случай. Та затова ще те попитам дали спря всички, повтарям: всички процеси преди да използваш инструмента?

Като жокер ще ти подскажа да си погледнеш стартиращите заедно със системата процеси - там фигурира ъпдейтващото .ехе на програмата.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Та затова ще те попитам дали спря всички, повтарям: всички процеси преди да използваш инструмента?

Да и System Restore - също трябва да е изключено! Споменавам го, защото често се подценява или забравя!

Няма проблем, важното е, че си "разтоварил" компютъра. А Йода е друга тема.

Защо такава мрачна перспектива? Всъщност, често махам F-Secure с този инструмент и безпроблемно си инсталирам други програми за проби, включително и Kaspersky - няма проблеми.

И все пак - по повод на друга програма неотдавна коментирахме дали е нужно спирането на процесите преди деинсталиране на защитна програма със съответен инструмент. Продължавам да си държа на своето, че независимо от инструмента е наложително спирането на абсолютно всички процеси на програмата, която и да е, особено пък ако има модул за самозащита, какъвто и конкретния случай. Та затова ще те попитам дали спря всички, повтарям: всички процеси преди да използваш инструмента?

Като жокер ще ти подскажа да си погледнеш стартиращите заедно със системата процеси - там фигурира ъпдейтващото .ехе на програмата.

Ипълних препоръките ти,изтрих и стартиращиге се програми, изпълних и съветите на B-boy от поста на предишната страница,почистих няколкократно файлове и регистри под сейф мод,включително и с вградената търсачка/не ползвам ресторе -функцията.След рестарта-същия отговор на Каспереца-има инсталирана програма Ф-секуре!!!

Явно и това не решава проблема ми.Някакви други идеи?

Някакви други идеи?

Без да претендирам за компетентно мнение, ми се струва като възможен вариант за решаване на проблема ново инсталиране на F-Secure, изключване на автогардирадищите настройки и отново деинсталиране.

Имах подобен проблем с BitDefender, но при мен проблема се реши след като в сейф мод го махнах с CCleaner от стартиращете се с уиндоуса програми. След деинсталацията на програмата беше останал само стартиращия файл и си стоеше в списъка с другите.

Редактирано от delig (преглед на промените)

Вариант 1:

Провери и почисти следните неща ако са останали:

От регистрите:

From Registry : HKEY_CLASSES_ROOT\F-Secure.Licence

>> >> >> >> >> \FSClientExt.FSClientExt

>> >> >> >> >> \FSClientExt.FSClientExt.1

>> >> >> >> >> \FSFIX

HKEY_CURRENT_USER\Software\Backweb

>> >> >>\ >> \F-Secure

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\BackWeb

>> >> >> >> \Classes\BackWeb (everything regarding backWeb

HKEY_LOCAL_MACHINE_SOFTWARE\Classes\FSClientExt.FSClientExt.1

>> >> >> >> >> \F-Secure .Licence

>> >> >> >> >>\FSFIX

>> >> >> >> \Data Fellows

>> >> >> >>\F-Secure

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run\F-Secure Manager

>> >> >> >> \F-SecureTNB

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\BackWeb

>> >> >> >> \Uninstall\F-Secure (всичко свързано с F-Secure).

От директорията на Windows ако са останали:

C:\Windows\bwUnin-*.exe

\fs*.log

\fw.mif

\MEHInst.log

\MEHUnIn.log

\pmsuitnst.log

\Q-Klez.log

\runsetup.log

C:\Windows\Prefetch

C:\Windows\System32\drivers => fsdfw.sys

=> fsndis5.sys

Вариант 2: Инсталирай отново F-Secure и я деинсталирай с Your Uninstaller!

За по-голяма степен на почистване избери:

Tools => Options => Match => Average (даже Agressive)

Публикувано изображение

Download:

Your Uninstaller! 2008

http://www.ursoftware.com/dlds/yu2008setup.exe

Успех!

Без да претендирам за компетентно мнение, ми се струва като възможен вариант за решаване на проблема ново инсталиране на F-Secure, изключване на автогардирадищите настройки и отново деинсталиране.

Три пъти инсталирам и деинсталирам ф-секурити за 2 дни, и при всяка деинсталация остават следи

Имах подобен проблем с BitDefender, но при мен проблема се реши след като в сейф мод го махнах с CCleaner от стартиращете се с уиндоуса програми. След деинсталацията на програмата беше останал само стартиращия файл и си стоеше в списъка с другите.

След като се помъчих още доста и пробвах всичко, споменато по проблема ми/без успех/,накрая реших проблема с преинсталация.Преинсталирах от "огледало", което съдържа и Ф-секюре, но веднага след преинстала антивира се предаде безапелационно и бе "изкоренен до крак",сега съм с последния КИС 7/да видим докога/.Поздрави!

...Преинсталирах от "огледало", което съдържа и Ф-секюре, но веднага след преинстала антивира се предаде безапелационно и бе "изкоренен до крак"...

Мисля, че сам си отговаряш на въпроса.

на мен ми прави впечатление че дори на кор дуо на интел и 6 GB рам ддр 800 програмата забавя стартирането на процеси и процесора седи като замразен и поради тази причина се върнах на КИС 6.0.2.621. За сега явно тва е най читавата комбинирана защита на която съм попадал.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.