Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Featured Replies

Наистина не товари...

Има ли някакви препоръчителни настройки?

Бих те посъветвал да вдигнеш нивото на Internet Shield от Office (по подразбиране) на Home.
  • Отговори 641
  • Прегледи 103k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.lekarstvo.com/help_support.html Виж тук, има за почти всички антивирусни.   И в официалният им сайт, има такова приложение. https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support-tools

• F-Secure Uninstallation tool    

• http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules mihnev_sz

Публикувани изображения

Наистина не товари...

Има ли някакви препоръчителни настройки?

Най- важното е да настроиш правилно защитната стена, след като я пуснеш.Ще те пита за всяка програма поотделно.

Другото тя си прави сама.

Редактирано от backata (преглед на промените)

Бих те посъветвал да вдигнеш нивото на Internet Shield от Office (по подразбиране) на Home.

Да не избяга интернет връзката на момичето с "Home"?

Не...връзката си е наред...

Между другото съм момче...

Редактирано от Raych (преглед на промените)

Не, няма такава опасност. Връзката обикновено спира ако стената не разпознае мрежовата карта, тогава програмата блокира трафика. За целта в модула Internet Shield-> Firewall->Settings в падащия прозорец "network..." (не съм си вкъщи в момента) F-Secure би следвало да разпознае марката на мрежовата карта и IP-адреса.

Не, няма такава опасност. Връзката обикновено спира ако стената не разпознае мрежовата карта, тогава програмата блокира трафика. За целта в модула Internet Shield-> Firewall->Settings в падащия прозорец "network..." (не съм си вкъщи в момента) F-Secure би следвало да разпознае марката на мрежовата карта и IP-адреса.

Това задължително трябва да го направи веднага щом инсталира анти-вирката, иначе няма да му тръгне нета на момчето!

При мен си спомням, че трябваше ръчно да я посоча, а ако му е разпознае автоматично веднага, след като инсталира анти-вирусното приложение - още по-добре!

Ако се появят проблеми, нека да пише - аз пък съм си вкъщи! Публикувано изображение:););)

Така, F-Secure-a като включа StrongDC++ и ми изкарва нещо от сорта че, или да го унинстална или да мина на друг подобен клиент...

Сложих StrongDC++ в Application Control-a...но пак същото Публикувано изображение

Така, F-Secure-a като включа StrongDC++ и ми изкарва нещо от сорта че, или да го унинстална или да мина на друг подобен клиент...

Сложих StrongDC++ в Application Control-a...но пак същото Публикувано изображение

F-Secure не спира по никакъв начин StrongDC++, виж дали настройките ти са така:

Публикувано изображение

F-Secure не спира по никакъв начин StrongDC++, виж дали настройките ти са така:

Точно същите са...

Точно същите са...

А защо не опиташ да изпълниш съвета - StrongDC++ не се инсталира, премахването й става с обикновено изтриване на папката. Почисти за всеки случай с CCleaner или нещо от сорта.

С коя версия на StrongDC++ си? Наскоро излезе 2.06, но не съм я ползвал, все още съм на 2.03. Имах неочакван проблем с 2.05, отказа ми да тръгне, та затова и се спрях да ги подменям засега.

Опитай, нищо не ти струва, освен 1-2 минути за настройките и малко повече за шерване на файловете ти.

Ако шерваш нет с втора Lan карта в случая, който си показал, няма да стане.На втората Lan карта се блокира трафика.

Ако шерваш нет с втора Lan карта в случая, който си показал, няма да стане.На втората Lan карта се блокира трафика.

Няма втора мрежова карта - само една е и прозорецът изглежда така:

Публикувано изображение

А в случая падащият прозорец с опции None и модела на ланкартата скрива разпознатия IP-адрес.

Така е съгласен съм с теб.

При мен разликата е че шервам нет на още едно PC.

Виж как е при мен.

Публикувано изображение

Като задам на едната Lan карта, антивирусната блокира трафика на втората.Това е лошото при мен и затова немога да прехвърля на "Home"

Ясно, на положение "Office" това не би трябвало да е проблем.

Ясно, на положение "Office" това не би трябвало да е проблем.

Да на "Office" всичко е наред.

А защо не опиташ да изпълниш съвета - StrongDC++ не се инсталира, премахването й става с обикновено изтриване на папката. Почисти за всеки случай с CCleaner или нещо от сорта.

С коя версия на StrongDC++ си? Наскоро излезе 2.06, но не съм я ползвал, все още съм на 2.03. Имах неочакван проблем с 2.05, отказа ми да тръгне, та затова и се спрях да ги подменям засега.

Опитай, нищо не ти струва, освен 1-2 минути за настройките и малко повече за шерване на файловете ти.

Бях с последната версия...сега сложих 2.03 и не ми прави проблеми.

Преди 6-7дена преинсталирах Уна и свалих 2.06 а, преди бях с 2.03...авно версията е била проблема :ph34r:

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.

Инсталирах си F-Secure 6.00.11241.Но имам чувството че не е настроена както трябва.Къде мога да прочета за да си я настроя правилно.

Благодря Ви.

Без да съм барал,антивируса изглежда така...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Някой знае ли този файл svchost.exe какво представлява и трябва ли въобще да го има

Публикувано изображение

Не се шашкай, съвсем нормален процес си е, поддържащ куп процеси на Wimdows-а.

Публикувано изображение

Проблем се получава, когато започва да товари на 90-100% системата, тогава трябва да се намери причината чрез използване на специализирани програми. Прочети тази и тази теми, изключително полезни четива са.

Не се шашкай, съвсем нормален процес си е, поддържащ куп процеси на Wimdows-а.

Проблем се получава, когато започва да товари на 90-100% системата, тогава трябва да се намери причината чрез използване на специализирани програми. Прочети тази и тази теми, изключително полезни четива са.

Бих добавил и тази :)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=712261

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! :)

Имам много сериозен проблем с анти-вирусната си програма - F-Secure Client Security 7.0.

Анти-вирката ми ту се скрива, ту се появява, на всичкото отгоре не ще и да сканира за вируси!

Инсталирана е успешно, ъпдейтва се, но дали в момента си върши работата, за мен си е загадка!

На статуса си пише, че съм защитен, сега я няма като иконка в системната лента, стартирах я от старт бутона/програми , но отново отказва да сканира.

Такова нещо не ми се беше случвало ;);)

Някой, ако може да помогне, нека да пише, ще се радвам да разрешим проблема! Публикувано изображение

Редактирано от IMG (преглед на промените)

...Някой, ако може да помогне, нека да пише, ще се радвам да разрешим проблема! Публикувано изображение

Ами май няма решение за 7-цата, опитах вече какво ли не поради същите симптоми. Ползвам си 6.03 и не се жалвам - няма от какво.

П.П. Предполагам, че това ти излиза:

Публикувано изображение

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.