Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Препоръчан отговор

Мисля и аз да изкажа моето скромно мнение.

1.

phantasm Публикувано на Днес в 17:37

F-Secure (F-Prot) са две чешки програми чешки май бяха и са с едни и същи дефиниции и т.к.

Не бих ти ги препоръчал тъй като не са добри. Не ловят вируси а и технологиите им не са много развити.

-Както отбелязаха и по-горе,F-Secure е финландски антивирус/справка http://www.f-secure.com/ и няма нищо общо с F-prot Antivirus.А що се отнася до твърдението

Не ловят вируси а и технологиите им не са много развити.

-мисля,че изобщо не се нуждае от коментар.

2.Аз ползвам F-Secure AV Client Security 6.00.1 от 7-8 мес. и съм изключително доволен от нея:За това време не е пропуснала никакъв вреден софтуеър в компа ми/въртя се изключително из руски сайтове за кракове/.Програмата се ъпдейтва няколко пъти на ден автоматично,разполага с Firewall,Realtime Antispyware Scanning и всички други защити,включени в програмите All In One/като Kaspersky Internet Security/.Всички опции на програмата могат да се включват или изключват по желание/както при Kaspersky Internet Security/.Също така още при инсталирането и може да си избирате какво да се инсталира от пакета/Wankata е описал в първата част на темата от миналата година как се инсталира и конфигурира антивируса/.

3.Преди да премина към Ф-Секюр ,съм ползвал в продължение на година и половина Касперски Антивирус,така че имам доста добра представа и за него,та мога да сравня двата антивируса.С Ф-Секюр не мога да усетя никакво забавяне,докато Касперски се усещаше-няколко думи и за машината ми,за да е ясно на какво са качени антивирусите -MB-ASUS p5ld2

-Cpu-p4-3Ghz-2MB-Cashe

RAM-Kingston DDR2-533Mhz x2-1024MB

VGA-SaphireRadeon-X 850ХТ PCI-E/256 МБ

HDD-Hitachi 160GBSata2

F-Secure Antivirus ползва около 30-35 МБ РАМ на посочената машина !

Ами общо взето,това е,което се сещам сега.Съжалявам,че поста се получи толкова дълъг/дано имате търпение да го изчетете/.

Надявам се да съм бил полезен. Поздрави :bye:

Редактирано от kokomil (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвах Нод32 и макар лека реших да я сменя с F secure.Дал съм я на мах.и не ми товари кой знае колко комп-а :rolleyes: Много съм доволен засега,но имам 1 въпрос дали браузер контрола се интегрира с Операта.При High Security level не би трябвало да има даунлоад а с Операта свалям без проблем.Това ме навежда на мисълта ,че може би браузер контрола се интегрира само с експлорера Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

kokomil може за тебе Ф-Секуре да е добра ама да ти кажа честно касперски винаги ми е хващал вируси, които други антивирусни не са ми залавяли. Менюто е много богато, има готин приятен интерфейс и се хвали из целия свят!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

вече повече от 1 година ползвам f-secure client security и смея да кажа че това е антивируса който най-много ми допада.пробвал съм над 15 различни антивируса но този ми харесва заради добрата защитна стена и контрола над програмите. например когато eMule e ъпдейтната до нова версия при опит да бъде стартирана въпреки че от защитната стена съм разрешил достъпа и до интернет , антивируса ме пита дали да я пусне тъй като е била модифицирана. на тези които кажат че програмата е тежка и товари компа ще кажа че имат нужда от компютър а не от архаична машина отпреди 15 години. все пак техниката се развива а с това и програмите. никой не може да направи ефективен и бърз антивирус без да повиши изискванията към системата. а и никой не е длъжен да тъпче на едно място и да не се развива само защото на някой му се свидят парите да си вземе сносен компютър. това е моето мнение основано на моят опит .то може да бъде променено единствено от мен и моят опит. естествено ако човек си търси белята и инсталира програми от съмнителни източници никой антивирус не може да го спаси. така че помогнете малко на вашия антивирус и той ще ви се отплати като ви спести много ядове и време загубено в преинсталации на уиндоуса. :offtopic_s:

phantasm НАПИСА:

kokomil може за тебе Ф-Секуре да е добра ама да ти кажа честно касперски винаги ми е хващал вируси, които други антивирусни не са ми залавяли. Менюто е много богато, има готин приятен интерфейс и се хвали из целия свят!

виждам че касперски ти харесва. окей. лошо няма ама аз съм виждал компютър заразен от троянец който е изключил касперски и се наложи да сложим две други програми за изчистване на троянци докато успеем да оправим нещата и да отървем касперски от глухата улица в която беше. не оплювам програмата. само ти давам пример че идеални антивирусни програми няма. Публикувано изображение

Редактирано от lumbardo (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Hlevoust,радвам се, че сме на едно мнение за възможностите на руснака.Но м/у 5 и 6 версия нещата са много променени в полза на 6-цата-както самите създатели пишат, създадена е съвсем нова философия на защита, еврист.анализ и контрол в/уподозрителната активност но процесора.Аз също не съм привърженик на бета-версиите, но последните RC се държат перфектно, а от 1 седмица не е излизал нов-предполагам,че очакваме финал.версия.Щосе отнася до товаренето на компа,коментирано от останалите приятели във форума:нека погледнат паметта, която заема финландеца и 6-та версия на Касперски/12 Мв!!!/,после засекат времето за пълно скениране на с-мата им и натовареността на процесора в това време.И нека за да са сигурни,че са съвсем чисти, нека си проверят компа с on line скенера на Касперски от офиц. им сайт-при мене хвана 3 гада след скениране с F-security-именно за това я смених.Аз със моятя скромна кофигурация от 1г с CPU AMD SEMPROM 2200+ ;512MB RAM усетих разликата. P.S. В IDG.BG.COM от миналата седмица излезе информация за награда на Касперски антивирус именно по горните показатели.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз и не очаквам съвършена програма, твърде отдавна експериментирам и съм убеден в това. Вече споменах, че търся резерв за Касперски и май Ф-Секюр е варианта. Не бих оспорил мнението на lumbardo за постоянно нарастващите изисквания на програмите, особено на защитните. Бих попитал kokomil как установи консумацията от 30-35 МВ, по данни на таск мениджъра ли и ако е така дали тези МВ включват целия пакет или само антивирусната част (не разбрах точно от отговора му, извинявам се)? Що се отнася до онлайн сканиранията, то определено предпочитам сайта на Панда - 6 месеца ползвах Титаниум 2005 преди да изтече регистрацията и не съм бил по-спокоен за компютъра си, та там винаги все нещичко ще намери, особено спайчета, троянец... все нещица, дето не са по възможностите на руснака, а и май на почти всички, пък макар и в различна степен. Не споделям принципа на MISHOVAL за онлайн сканиране в сайта на руснаците при положение, че ползва същия продукт, как би могло да ми намери нещо, което самата програма би трябвало да спре. Извинявам се, че може би омесвам темите, но както вече стана дума някъде по-горе, при един такъв конгломерат Касперски+Панда+Зоун Аларм=ФСекюр това едва ли може да се избегне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

F-Secure (F-Prot) са две чешки програми чешки май бяха и са с едни и същи дефиниции и т.к.

Не бих ти ги препоръчал тъй като не са добри. Не ловят вируси а и технологиите им не са много развити.

<{POST_SNAPBACK}>

Това е за раздел хумор
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Че е много добра е факт, че е много тежка също. Но лови много неща и даже се справя невероятно с вирусите, но иска по бърза машина

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Че е много добра е факт, че е много тежка също. Но лови много неща и даже се справя невероятно с вирусите, но иска по бърза машина

<{POST_SNAPBACK}>

Иска се тук Публикувано изображение Клиентаската 2006 я качих само с ъпдейтера и антивируса, без друго на 700мхц-а машина, 256мб сдр памет и върви съвсем прилично. Всичко това на WinXP SP2 разбира се.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

phantasm Публикувано на Вчера в 21:59

Много далече съм от мисълта,че Касперски АВ не е добра антивирусна програма(опазил ме Господ),напротив казах че аз също я ползвах дълго време и съм убеден в нейните качества,спор няма.Тук обаче става въпрос за Ф-Секюр и няма смисъл да превръщаме темата в една от ония безкрайни разправии със заглавие"Кой антивир е по-добър" :wors:

Бих попитал kokomil как установи консумацията от 30-35 МВ, по данни на таск мениджъра ли и ако е така дали тези МВ включват целия пакет или само антивирусната част (не разбрах точно от отговора му, извинявам се)?

Архитектурата на Ф-Секюр АВ е такава,че при работа има много стартирани нейни процеси(в зависимост от приложенията и,които сте инсталирали още в началото).Използваната РАМ памет установявам като събера сумата от стартираните в Таск Мениджъра процеси на Ф-Секюр,общата сума на заетата РАМ от всички процеси е,както казах около 30-35 МВ. :down: :bye:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност възлизат на повече, въпреки че в таск мениджъра сумарно са 30-на мб. Без фсекюр системата стартира със 105мб, иначе с 160мб. А таск мениджъра показва сумарно по-малко...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

clifford съгласен,че е възможно Таск Мениджъра да показва по-малко.Използвах го ,за да пресметна макар и не точно използваната РАМ.

Иначе,при мене системата без F-Secure стартира със 775 МБ Рам,а с него- със 745 МБ Рам(това го засичам с RAM Idle Pro).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

clifford съгласен,че е възможно Таск Мениджъра да показва по-малко.Използвах го ,за да  пресметна макар и не точно използваната РАМ.

Иначе,при мене системата без F-Secure стартира със 775 МБ Рам,а с него- със 745 МБ Рам(това го засичам с RAM Idle Pro).

<{POST_SNAPBACK}>

искаш да кажеш обратното
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се,не уточних : Ram Idle Pro показва свободната памет в трея,така че когато F-Secure стартира всъщност имам по-малко свободна памет. :doh::wors:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за инфото:yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е за раздел хумор

<{POST_SNAPBACK}>

да бе. мнение без обосновка. не звучи компетентно.

Иска се тук  Публикувано изображение Клиентаската 2006 я качих само с ъпдейтера и антивируса, без друго на 700мхц-а машина, 256мб сдр памет и върви съвсем прилично. Всичко това на WinXP SP2 разбира се.

<{POST_SNAPBACK}>

Хммм. ако на такава машина върви добре при положение че си със уиндоус XP SP2 значи програмата съвсем не е тежка. тва още веднъж затвърждава убеждението ми че има някаква минимум конфигурация за компютър под която вече не говорим за съвременен компютър а за антика. затова нека никой не се оплаква от програмата че била тежка. при мен на същата операционна система но на двуканално дъно, пентиум 2.26 гигахерца и един гигабайт рам не се усеща нищо. ако ще да съм пуснал сканиране на хардовете,dvd филм,биткомет и icq - например.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никога не си я слагайте F-Secure 2006, преди малко я слагах на един авер компютъра и се преееба. Рестартирах и като ме пусне в Уиндоус се рестартира постоянно компютъра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Phantasm ,немисля така за Ф-секюре 2006.Аз също я имах инсталиран поне 2 седмици,но понеже неможах да си я регна я махнах.Иначе си бачкаше перфектно,обновяванията бяха редовни.Мисля че в твоя случай е имало конфликт с някоя програма.

Със здраве! Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе, не искам да се получава конфликт между нас, но да си кажа честно силно се съмнявам, че F-Secure е по-добра алтернатива за цялостна защита на компа от Kaspersky Internet security 2006! :) Дайте да направим едно сравнение между двете програми и така дилемата да се изясни! :yanim::wors::hush:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе, не искам да се получава конфликт между нас, но да си кажа честно силно се съмнявам, че F-Secure е по-добра алтернатива за цялостна защита на компа от Kaspersky Internet security 2006! :nono: Дайте да направим едно сравнение между двете програми и така дилемата да се изясни! :P  :P  :P

<{POST_SNAPBACK}>

интересно как ще ги сравним. то да са състезателни коли да ги пуснем по трасето и да видим а то -антивирусни програми. да не предлагаш да наемем най-добрите хакери да им тестват защитните стени или да ги накараме да сканират заразени файлове та да видим кой колко ще хване? Публикувано изображение:wors:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

интересно как ще ги сравним. то да са състезателни коли да ги пуснем по трасето и да видим а то -антивирусни програми. да не предлагаш да наемем най-добрите хакери да им тестват защитните стени или да ги накараме да сканират заразени файлове та да видим кой колко ще хване? Публикувано изображение  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Да, точно това със заразените файлове имам предвид. :P Някой ако има архив със вируси дайте да ги сравним, но архива с вирусите да е поне на 1г, да не е по-стар. Ако въобще някой се навие, аз лично се съмнявам, макар че това ще бъде от полза на всички ни, ама... :P:P:P
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За последно поствам тези URL ,защото никой явно не ползва търсачката:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=19113

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...ic=3089&hl=лови

Поздтави и лека вечер !!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с F secure.Случайно попаднах на тази информация: за тестване на антивируснатаТест EISKAR.Доста съм разочарован, F-secure не го откри Публикувано изображение Trojan remover 6.48 го хвана.С F secure всичко е на макс.Много ми е интересно дали и други хора с F -secure ще направят тест-а , за да разбера дали нещо ми е прецакано в програмата

Редактирано от scorceni (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с F secure.Случайно попаднах на тази информация: за тестване на антивируснатаТест EISKAR.Доста съм разочарован, F-secure не го откри Публикувано изображение Trojan remover 6.48 го хвана.С F secure  всичко е на макс.Много ми е интересно дали и други хора с F -secure ще направят тест-а , за да разбера дали нещо ми е прецакано в програмата

<{POST_SNAPBACK}>

Добре де, как да създам тестов файл EICAR в компютъра, щото и аз искам да направя една проба? Аз съм с Касперски Интернет Секюрити- бета версията 6.0.0286, да видим дали Касперскита ще го разпознае!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...