Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Featured Replies

на мен ми прави впечатление че дори на кор дуо на интел и 6 GB рам ддр 800 програмата забавя стартирането на процеси и процесора седи като замразен и поради тази причина се върнах на КИС 6.0.2.621. За сега явно тва е най читавата комбинирана защита на която съм попадал.

Надявам се, че не говориш сериозно, освен ако не си сложил всички защитни модули на най-високото ниво. Компютърът ми е с несравнимо по-ниски параметри - прост Celeron 2 GHz и 1 GB памет и F-Secure не се усеща - нито забавяне, нито замръзване, нито каквито и да било от споменатите много сериозни проблеми при нормално ниво на сигурност и активиран модул за уеб сканиране.

Ето ти картинка, от нея е видно, че съм в мрежата и пиша във форума:

Публикувано изображение

• Отговори 641
  • Прегледи 102,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.lekarstvo.com/help_support.html Виж тук, има за почти всички антивирусни.   И в официалният им сайт, има такова приложение. https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support-tools

• F-Secure Uninstallation tool    

• http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules mihnev_sz

Публикувани изображения

Определено мога да кажа, че има забавяне, както на работата на машината, така и на скоростта на нета!

Прилагам следния скрийн - Йодка Публикувано изображение:P;)

Активни програми в случая са само торент клиентът и Браузерът!!! Публикувано изображение

Със Селерон 2 GHz и 768 RAM съм. Винаги, когато активирам торент клиента, машината ми полудява!

F-Secure започва да товари процесора на 100% и да изяжда всичките ресурси на компа!

Не знам защо се получава така, този проблем се появи отскоро, което още повече ме учудва. Публикувано изображение

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Определено мога да кажа, че има забавяне, както на работата на машината, така и на скоростта на нета!...

... Винаги, когато активирам торент клиента, машината ми полудява!

F-Secure започва да товари процесора на 100% и да изяжда всичките ресурси на компа!

Не знам защо се получава така, този проблем се появи отскоро, което още повече ме учудва. Публикувано изображение

А като изключиш торент клиента пак ли имаш забавяне? Не би следвало да е така.

От снимката ти не се вижда кой точно процес товари (покажи процесите, а не тия графики), но най-вероятно става дума за уеб сканирането. F-Secure проверява в реално време файловете, които се свалят - как да стане без натоварване?

А като изключиш торент клиента пак ли имаш забавяне? Не би следвало да е така.

От снимката ти не се вижда кой точно процес товари (покажи процесите, а не тия графики), но най-вероятно става дума за уеб сканирането. F-Secure проверява в реално време файловете, които се свалят - как да стане без натоварване?

Веднага щом изключа торент клиента - всичко се оправя!

Въпреки това, за мен е необяснимо защо F-Secure изяжда толкова процесорна мощ и ресурси на машината!!!

Когато форматирам дисковия дял, и преинсталирам "Уйндоус" заедно с всички налични програми, с които работим, всичко работи нормално, около месец...След това всичко се сбъгясва и нищо не работи, както трябва. Защо е така - не знам...Нямам никакво обяснение!

За процесите аз ги бях прегледал, единствено тези на антивурусната бяха динамични, другите процеси си бяха съвсем в реда на нещата!

Ето скрийн и на процесите: Клик :inlove1:

Клик_2 Публикувано изображение

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Картинките показват чудовищно натоварване на щита, fsdfwd.exe е всъщност F-Secure Anti-Virus Firewall Daemon. Нямам обяснение, пък и не ползвам торенти, та не бих могъл да разнищя въпроса. Съжалявам за това, при мен програмата работи ОК. А ти защо продължаваш да се мъчиш с нея, щом ти създава проблеми?

Hlevoust:

Картинките показват чудовищно натоварване на щита, fsdfwd.exe е всъщност F-Secure Anti-Virus Firewall Daemon. Нямам обяснение, пък и не ползвам торенти, та не бих могъл да разнищя въпроса. Съжалявам за това, при мен програмата работи ОК.

Интересното е, че този проблем се появи отскоро, което прави проблемът още по необясним!

А ти защо продължаваш да се мъчиш с нея, щом ти създава проблеми?

Умувам по въпроса да преминем на "Линукс", с него поне веднъж инсталираш, настройваш и забравяш...Край на вируси, шпиони, реклами, хакери и всякакви мрежови заплахи! Също така ще се сложи край и на всякакви преинсталации и формати.

Вече взе да ми писва от експерименти...Нито машината ми е машина, нито нетът ми е нет!

Интересното е, че този проблем се появи отскоро, което прави проблемът още по необясним!

Всъщност, имаш най-малко 2 възможности при такъв проблем - изключване на модула за уеб сканиране или пък подмяна на защитата.

Първата е лесно изпълнима, но по този начин ще загубиш основния коз на програмата, твърде малко са пакетите с такъв модул, а в неговата полезност съм имал възможност да се убедя достатъчен брой пъти при използването на KIS, Trend Micro и F-Secure.

Втората е доста по-трудна за изпълнение, причините са очевидни.

...Умувам по въпроса да преминем на "Линукс"...

Това вече е въпрос на личен избор и няма връзка с темата.

Hlevoust: Това вече е въпрос на личен избор и няма връзка с темата.

Бизнесът на "Майкрософт" е следния - един пише вируси, друг прави анти-вирусни, а трети продава!

Така че, дали е е личен избор, или принуда е спорен въпрос!

Стига вече мазохизъм, Hlevoust!

Бизнесът на "Майкрософт" е следния - един пише вируси, друг прави анти-вирусни, а трети продава!

Така че, дали е е личен избор, или принуда е спорен въпрос!...

Може и така да е, но се боя, че излязохме от темата за F-Secure.
  • 4 седмици по-късно...

анти-вирусната е много добра бях със нод32 като я смених със F-secure ми откри 2 вируса!Много е дора препоръчвам я на всички ;)

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

анти-вирусната е много добра бях със нод32 като я смених със F-secure ми откри 2 вируса!Много е дора препоръчвам я на всички :)

Сигурно вирусите са били нежелани програми. Това НЕ са вируси

Сигурно вирусите са били нежелани програми. Това НЕ са вируси

Видял ли си, че си толкова сигурен?

Скоро инсталирах F-Secure Anti-Virus Client Security 7.00 Build 515, но след това реших да го махна с Your Uninstaller! 2008, тъй като много ми бавеше компютъра. Направих го, но в Task Manager-a все още ми показва, че има активни процеси от F-Secure. Как мога да изчистя всичко от този софтуер, при положение, че програмите задеинсталация вече "не го вижадт" ?

Скоро инсталирах F-Secure Anti-Virus Client Security 7.00 Build 515, но след това реших да го махна с Your Uninstaller! 2008, тъй като много ми бавеше компютъра.

Направих го, но в Task Manager-a все още ми показва, че има активни процеси от F-Secure. Как мога да изчистя всичко от този софтуер, при положение, че програмите задеинсталация вече "не го вижадт" ?

Специално за деинсталиране на F-Secure Anti-Virus Client Security не ползвай Your Uninstaller, а Add/Remove Programs от Control Panel. После рестартирай

Скоро инсталирах F-Secure Anti-Virus Client Security 7.00 Build 515, но след това реших да го махна с Your Uninstaller! 2008, тъй като много ми бавеше компютъра.

Направих го, но в Task Manager-a все още ми показва, че има активни процеси от F-Secure. Как мога да изчистя всичко от този софтуер, при положение, че програмите задеинсталация вече "не го вижадт" ?

Пробвай с този инструмент да я премахнеш напълно:

ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/uitool/UITool3-370a.zip

(логовете от Autoruns и HijackThis също могат да помогнат в случая)!

• 1 месец по-късно...

вижте това според вас не е ли много евтино ?

Нормално е да се правят промоции, а и продуктът е версия 2007, при наличието на 2008, при това не от вчера. Вярно, че промоцията не е от финландците, и не се състои само от пращане на серийния номер на посочен e-mail, както обикновено се практикува, но срещу 19 лв плюс 3-4 лв доставка се получава изключително висококачествен и всеобхватен продукт с 1 година годност на серийния номер.

Като цена си струва при всички положения, стига да не беше ОЕМ лиценза на програмата, който практически обезсмисля промоцията.

Ами без пари ви дават ОЕМ версия на касперски с яндекс он лайн. Публикувано изображение

Каква връзка има това с темата и знаеш ли изобщо какво означава "ОЕМ лиценз"?
  • 1 месец по-късно...

Имам следният проблем. изтеглих си антивирусната траял F-secure от официалният им сайт.След като я исталирах на лаптопа го рестартирах. И след като зареди Уиндоуса се рестартирва сам, така е постоянно.Не мога да изтрия програмата, някой има ли идея защо е така.

Вероятно става дума за версията F-Secure Internet Security 2008, макар че не е упоменато изрично. Няма причина тия рестарти да се причинени от програмата, тя работи безпроблемно и на лаптопи... Можеш спокойно да ползваш версията от каталога на kaldata.com

Все пак опитай да я деинсталираш, влез в спасителен режим и използвай Add/Remove Programs (вградения деинсталатор), а не програми от типа на Your Uninstaller, Revo или каквато и да е друга. Предварително изключи всички модули на програмата. След това използвай инструмента от този пост и от програмата няма да остане и следа. После стартирай в нормален режим и виж как ще ти се държи лаптопа.

Вероятно става дума за версията F-Secure Internet Security 2008, макар че не е упоменато изрично. Няма причина тия рестарти да се причинени от програмата, тя работи безпроблемно и на лаптопи... Можеш спокойно да ползваш версията от каталога на kaldata.com

Все пак опитай да я деинсталираш, влез в спасителен режим и използвай Add/Remove Programs (вградения деинсталатор), а не програми от типа на Your Uninstaller, Revo или каквато и да е друга. Предварително изключи всички модули на програмата. След това използвай инструмента от този пост и от програмата няма да остане и следа. После стартирай в нормален режим и виж как ще ти се държи лаптопа.

Найстина веднага след исталацият на f-secure 2008 стана проблема, до тогава всичко беше ОК.Лаптопа се рестартира в момента в който се покажат иконите и нямам възможност да влезна в add remove за да премахна програмата f-secure.Какво означава това спасителен режим, не разбрах мога ли да я махна по някакъв начин в този случай.

Найстина веднага след исталацият на f-secure 2008 стана проблема, до тогава всичко беше ОК.Лаптопа се рестартира в момента в който се покажат иконите и нямам възможност да влезна в add remove за да премахна програмата f-secure.Какво означава това спасителен режим, не разбрах мога ли да я махна по някакъв начин в този случай.

Опитай през Safe Mode.Оттам би трябвало да влезнеш. Публикувано изображение

...Какво означава това спасителен режим, не разбрах мога ли да я махна по някакъв начин в този случай.

sanchopansa ти е отговорил.

Опитай през Safe Mode.Оттам би трябвало да влезнеш. Публикувано изображение

Ако компютърът непрекъснато се рестартира, то при следващия рестарт още щом започне зареждането, т.е. още преди появата на логото натисни няколко пъти клавиша F8 (не съм сигурен дали и при лаптопите е той) и би трябвало да стане. Има и друг начин за влизане в спасителен режим (Safe Mode), но той изисква поне 10-тина секунди време преди да се рестартира компютърът. Става чрез Start->Run там набързо написваш "msconfig" (без кавичките) и ОК. Отваря се прозорец, в който в таба BOOT.INI маркираш /SAFEBOOT и чукваш ОК. Компютърът ще се рестартира, но ще е в спасителен режим. Правиш после описаното по-горе деинсталиране на програмата. После по същия начин (през Start...) влизаш във въпросното меню, само че този път още в първия таб - General, маркираш Normal Startup и ОК, следва рестарт в нормален режим.

Описаното на пръв поглед изисква много време, но се прави спокойно за няколко секунди.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.