Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Препоръчан отговор

Какво мислите за F-Secure Internet Security 2005 ? Добър ли е пакета ? И някой може ли даде малко инфо за това как се настройва ;) Искам да знам заслужава ли да се слага този пакет ? Не ми е за това да ли ще върви бавно машината от него а дали осигурява добра защита от вируси и хакерски атаки и др. такива :) 10x

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво мислите за F-Secure Internet Security 2005 ? Добър ли е пакета ? И някой може ли даде малко инфо за това как се настройва :)

Искам да знам заслужава ли да се слага този пакет ? Не ми е за това да ли ще върви бавно машината от него а дали осигурява добра защита от вируси и хакерски атаки и др. такива :)

10x

<{POST_SNAPBACK}>

Значи пакета е страхотен това спокойно мога да ти кажа,проблема е ако компа ти не е достатъчно силен за да го"носи" ще се ядосваш че бавно ти върви.

А за това как се настройва не си спомням че беше отдавна когато го пробвах,ще ти трябва мнението на потребител който го ползва :bye:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пакета е супер. изтегли си го от датата там си е с крак и сичко(е ръка няма) Настройките са супер лесни намира ти автоматично броузера и квото си помислиш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След тоталното проваляне на NOD32 на теста с вирусите, реших да обмисля идеята за смяна на антивирусната програма! Бил съм с Norton, AVG, F-Prot, Kasperky и определено с тях не ми се занимава отново! Та реших да инсталирам F-Secure 2005, но не пакета, а само антивирусната и се сблъсках със следния проблем: програмата не може да се ъпдейтва... спазих всички инструкции от nfo-файла, първо я пачнах, после генерирах сериен номер... всичко точно, но постоянно ми мига, че вирусната база е стара, колкото пъти да му давам да се ъпдейтне и ми дава, че е станало успешно, но базата си стои с дефиниции някъде към 09.2004г. и не трепва?! Ако някой има същия проблем, моля да каже как се е справил, иначе ми хареса като цяло програмата!

Редактирано от phantom (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пакета е супер,...преди бях на Симантек АнтиВирус..не хвана и един вирус,....сега съм с ф- секюър и съм много доволен,...ъпдейтва се автоматично и не те беспокои въобще,.....абе с две думи,.........СУПЕР Е..:):)!!!!!!!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Продукт е на една финландска компания, основана през 1988 година. Правят доста добър софуер за мобилни телефони и джобни PC. А за workstation имат някои добри постижения и доста реклама. На стандартни тестове се представя отлично засега. Аз я пробвам като "trial" от известно време и може да ме накара да се замисля дали да не ми стане фаворит.

Редактирано от nologo (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

имам следния проблем с F-Secure Internet Security 2005

Програмката си работи много добре, но немога да я ъпдейтна пък и сама нещо нестава. Свалих я от калдата заедно с пач и кеигенератор и прочетох всичко от файла пачнах си я после сожий сериен номер от кеигенератора и го прие като валиден но като и дам да се ъпдейтва нещо неиска.

Там където пише "Last Update Check" срещо него има бутон "Check now" и като го цукна нео търси и след това ... нищо не се ъпдейтва. Публикувано изображение Кажете как да я ъпдейтна. Иначе програмата си е СУПЕР само дето малко повече товари машината но това няма значение само да си върши работата както трябва.

10x

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

при мен си бачка на 6 и си я свалих от дата-та но не помня точно линка кой беше но при мен нямаше пач само генератор и си варви на пусшка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ти как си я ъпдейтваш ? С бутона "Check NOW" ли или ... ? Моля Ви кажете как мога да си ъпдейтна F-Secure Internet Security 2005, който свалих от kaldata с пач и кейгенератор. 10x Как да си ъпдейтна F-Secure Internet Security 2005 като съм свалил ръчно ъпдейтите ? Понеже неможах да си я ъпдейтна ръчно съм свалил последните дифиниции от сайта които са 7-8 мегабайта и сега искам да си я ъпдейтна. Дайте идей как ще стане това :wors: 10x

Редактирано от NoMoreFentazy (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама не разбрах защо автоматично не си я ъпдейтнал? Аз снощи си сложих Ф-секюъра и чек нау щракаш и по натам той сам си бачка и се ъпдейтва! Не очаквай да ти излиза некво прозорче или нещо такова -при мен Нищо не излиза а само се вижда че почва чекинг! Може си случил момент да е много натоварен сървъра или в настройките на връзката виж да не си барал нещо иначе досегане съм видял откъде става ръчно ъпдейтване-ако видя ще ти кажа

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях с НОД32, обаче след теста го махнах. Вчера сложих F-Secure обаче като упейтнах трябваше да рестартирам, за да ми покаже че ъпдейта е от днес. Така, че може това да е бил проблема

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След тоталното проваляне на NOD32 на теста с вирусите, реших да обмисля идеята за смяна на антивирусната програма! Бил съм с Norton, AVG, F-Prot, Kasperky и определено с тях не ми се занимава отново! Та реших да инсталирам F-Secure 2005, но не пакета, а само антивирусната и се сблъсках със следния проблем: програмата не може да се ъпдейтва... спазих всички инструкции от nfo-файла, първо я пачнах, после генерирах сериен номер... всичко точно, но постоянно ми мига, че вирусната база е стара, колкото пъти да му давам да се ъпдейтне и ми дава, че е станало успешно, но базата си стои с дефиниции някъде към 09.2004г. и не трепва?! Ако някой има същия проблем, моля да каже как се е справил, иначе ми хареса като цяло програмата!

<{POST_SNAPBACK}>

Аз пробвах Ф секюъра и нямах проблеми с ъпдейта-може да си попаднал на баннат сериен номер примерно,това е версията с която не съм имал проблеми:

F-SECURE ANTi-VIRUS CLIENT SECURITY V5.52.9490 MULTILANGUAGE

Със SN-0QQC-KJ2D-D663-7XC7-P5U7

Това е от Фенбг свалено и пробвано-при инсталацията те пита кои компоненти да инсталира и там ако не искаш Фаъруола просто му махаш чавката иготово остава само антивируса ;) между другото тази версия 5.52 е сред най популярните

ПС ако не ме лъже паметта -фсекюъра май ползва две търсещи машини-Орион и Касперски и можеш да избераш коя да е активна-ама това май беше при Уъркстейшън версията,не съм много сигурен

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

и на мен ми се появи този проблем,...хора казвайте как да го оправям тозипроблем,..тази версия най ми харесва - F-Secure Internet Security 2005 Final ,...в нея си има всичко необходимо,.....помагайте,.....да я оправиме,..ще ви бъда задължен,...и то много..Публикувано изображение:whist:;)Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как да си ъпдейтна  F-Secure Internet Security 2005 като съм свалил ръчно ъпдейтите ? Понеже неможах да си я ъпдейтна ръчно съм свалил последните дифиниции от сайта които са 7-8 мегабайта и сега искам да си я ъпдейтна. Дайте идей как ще стане това ;)

10x

<{POST_SNAPBACK}>

и аз го имам абсолютно същият проблем,.....свалил съм програмата от калдата като теб,...абе с две думи,.... същият проблем като при теб....Публикувано изображение:whist:

Редактирано от TheAxe (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така и не разбрах чалъма при кракването на тази програма??? Говоря за F-Secure Antivirus 2005, ама и Internet Security се краква по същия начин! Значи тези при които е станало, да бъдат така добри да обяснят малко по-подробно! При мен се краква, но долу на систем трей иконата ми мига, че не е обновен и като натикна да се обновява и не ще! Дава ми, че се е обновила успешно, но дефинициите си стоят някъде към 09.2004г. и това е!!! Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как да си ъпдейтна  F-Secure Internet Security 2005 като съм свалил ръчно ъпдейтите ? Понеже неможах да си я ъпдейтна ръчно съм свалил последните дифиниции от сайта които са 7-8 мегабайта и сега искам да си я ъпдейтна. Дайте идей как ще стане това :speak:

10x

<{POST_SNAPBACK}>

NoMoreFentazy,

тази програма за която говорите е от малкото с която нямам личен опит.

Независимо, "ръчното ъпдейтване на дефиниции"(на всички АВпрограми) става по следния начин:

-изключваш програмата

-намираш къде са базата данни на антивирусните дефиниции - тоест, в коя папка са(на инсталационната директория, която пък е в ProgramFiles(но може да има и в Aplication Data) Публикувано изображение )

-заместваш(replace) върху старата база(папка/и) новото.

-стартираш програмата.

-кефиш се колко си добър :)

Редактирано от maxD (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така и не ми стана ясно как се краква, но става дума за F-Secure Anti-Virus 2005 (Internet Security не ме интересува). Проблема с ъпдейтването след инсталацията си стои.Публикувано изображение Странно, тук някои хора се изказват, че нямат проблеми, но нищо конкретно не казват?! :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Свалих я от Калдата, прочетох .nfo-то направих всичко както пишеше и си бачкаше перфектно... Редактирано от icerain (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така и не разбрах чалъма при кракването на тази програма??? Говоря за F-Secure Antivirus 2005, ама и Internet Security се краква по същия начин! Значи тези при които е станало, да бъдат така добри да обяснят малко по-подробно! При мен се краква, но долу на систем трей иконата ми мига, че не е обновен и като натикна да се обновява и не ще! Дава ми, че се е обновила успешно, но дефинициите си стоят някъде към 09.2004г. и това е!!! Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Защо не пробваш F-SECURE Antivirus Client Security - по лека е, не иска активация, няма проблеми с ъпдейта... F-Secure Antivirus 2005 при мен работеше, а не съм направил нищо по - различно от това което бе описано в .nfo-то

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

всичко много добре, а някой може ли да ми каже какво му е лошото на f-prot примерно - аз лично съм си много доволен с него

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

всичко много добре, а някой може ли да ми каже какво му е лошото на f-prot примерно - аз лично съм си много доволен с него

<{POST_SNAPBACK}>

Нищо не му е лошото. Зависи дали ти го харесваш; аз също го харесвам, но сега тествам битдефендър(жалко защото е много хубаво нещо, но не работи под сейфмод), след това ще опитам Ф-секюъра....

Ф-прот се справя много добре, но някои троянци ги изпуска(не знам защо и как); с вирусите е безпроблемен и бърз. Един недостатък обаче на кракнатите retail-ни версии е, че не поддържа коректно мултиюзър опциите Публикувано изображение...а му се вика F-prot Multiuser :)

Но ако нямаш отделни акаунти на компа и свръхсекретна информация - не е проблем; много добър продукт(направен е от първия професионален писач на антивирусни програми - още под ДОС).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...

Искам професионален съвет за тази антивирка едни я хвалят защото лови както Касперски други виждам че не я предпочитат!Кажете ми истината :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да поговорим зе ефективността на програмата - 3 взаимно допълващи се скенера, които работят без да си пречат. Първият е F-Secure Kaspersky скенер, вторият е F-Secure Libra, третият се казва F-Secure Orion

Като последния е евристичен ;-) 10х то Кристиян Александров

Та при положение, че F-Secure използва енджина на Kaseprsky, заедно с още два, логично е да има ефективността на Kaspersky. Истина обаче няма. Всеедно да питаш кой отбор е най-добър: всеки ще каже личните си предпочитания. Така че нормално е едни да казват че е най-добър, други да го отхвърлят - така е и с Kaspersky, и с NOD32, и с всички останали антивируси

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никой антивирус не може да ти даде 100% гаранция. Така че потребителската култура е по-важна от това какъв антивирус ползваш. Простички правила като не отваряй приложен файл към писмо от неизвестен подател всъщност са изключително важни. А иначе за антивируса ако ти е удобен, не ти пречи на работата, знаеш как се настройва, то можеш да си спокоен. Само не забравяй редовно да го обновяваш - и него, и операционната система.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...