Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Препоръчан отговор

Ха-ха-ха-а-а-а-а...Браво, пак показахме на всички Кой сега е № 1!!! :blink::):P

Истината може да бъде само една - Kaspersky братлета, Kaspersky!

Няма Ф-секюър, няма Нод, няма ала-бала портокала!

Касперски - това правилния избор! :bye: :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз си замених F secure-то Публикувано изображение ,след тоя случай с Kaspersky.Макар че се чувствах много спокоен с нея заради комплексната защита .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 8 месеца по-късно...

здравейте ,как да си направя настройките на защитната стена на f-secure client security,тъй ката като си тествах стената в няколко сайта ,навсякъде ми показва ,че компютъра е незащитен ,а портовете за затворени но не са скрити.благодаря ви.тествал съм я в www.pcflank.com.настройката на стената ми е на ниво home.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз си замених F secure-то Публикувано изображение ,след тоя случай с Kaspersky.Макар че се чувствах много спокоен с нея заради комплексната защита .

Ще споделиш ли как успя да разкараш F-secure?

Защото аз преди време бях решил да го пробвам, но се отказах от него и от тогава си карам на NOD32 (който между другото премина напълно теста от горния линк). Преди няколко дни бях решил да сложа Kaspersky Internet Security, но то не иска да се инсталира - казва ми първо да махна F-secure. Как ли не чистих Win-а - не мога да махна следите от старата инсталация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ха-ха-ха-а-а-а-а...Браво, пак показахме на всички Кой сега е № 1!!! :wors::nono::P

Истината може да бъде само една - Kaspersky братлета, Kaspersky!

Няма Ф-секюър, няма Нод, няма ала-бала портокала!

Касперски - това правилния избор! :bye: :)

Виж сега -тия тестови файлове даже и Comodo antivirus ги лови,ама от това не е станал по-хубав.

И не хвали толкова Касперски,мнооого имат да си оправят по най-новите версии- и бъгове,и детекцията! От личен опит го казвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

McAfee VirusScan Enterprise 8.0i patch11-моментално го хвана...интересно наистина защо F-Secure нищо не казва :P

Напротив - хвана го веднага. И при четирите тестови файла. Само, че трябваше да се опитам да разархивирам двата zip-а, защото не сканирам архивите в момента, когато се свалят. А темата е за F-Secure, а не за сравнение на антивирусни.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 9 месеца по-късно...

Ще споделиш ли как успя да разкараш F-secure?

Защото аз преди време бях решил да го пробвам, но се отказах от него и от тогава си карам на NOD32 (който между другото премина напълно теста от горния линк). Преди няколко дни бях решил да сложа Kaspersky Internet Security, но то не иска да се инсталира - казва ми първо да махна F-secure. Как ли не чистих Win-а - не мога да махна следите от старата инсталация.

Малко стар въпрос, но наскоро си говорихме с hlevoust на Л.С. и се сетих за решението...ако случайно и други се питат същото...Инструмент за пълното му изкореняване от F-Secure...

ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/uitool/UITool3-370a.zip

http://support.f-secure.com/enu/corporate/.../removeav.shtml

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Темата е малко старичка, но след вече 10-месечно ползване на F-Secure Antivirus Client Security започнах да се отпускам, в смисъл вече не съм такъв параноик на тема сигурност, какъвто бях (не че сега не съм, но в несравнимо по-малка степен) - програма от типа "инсталирай и забрави за нея". Ходя без притеснения из потайните дебри на мрежата. Няма никакви проблеми с ъпдейтите, а и с каквото и да е (версия 6.0.3). Не знам само защо в темата се изказват хора, нямащи понятие, че Client Security и Internet Security са две различни версии на F-Secure.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И все пак най-новата версия f-secure anti-virus не минава virusbtn под win xp платформа ;)http://www.virusbtn.com/vb100/archive/2007/06

Все ми се струва че последната версия е излагация. Бил съм с по-сатри версии напр6.03 и за времето си те работеха по-добре от 7.00 сега...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И все пак най-новата версия f-secure anti-virus не минава virusbtn под win xp платформа ;)http://www.virusbtn.com/vb100/archive/2007/06

Все ми се струва че последната версия е излагация. Бил съм с по-сатри версии напр6.03 и за времето си те работеха по-добре от 7.00 сега...

За версия 7 съм напълно съгласен с теб, но не знам защо отписваш 6.0.3 - тя си е повече от актуална и сега. Не знам какво да очакваме от предстоящата 8-ма серия, но има време и няма зор.

За теста - в мрежата няма лабораторни тестове, а реални заплахи на всяка крачка. Резултатите от онлайн скенерите на конкурентите са далеч по-убедително доказателство за качеството на даден продукт, бил той лош или добър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За версия 7 съм напълно съгласен с теб, но не знам защо отписваш 6.0.3 - тя си е повече от актуална и сега. Не знам какво да очакваме от предстоящата 8-ма серия, но има време и няма зор.

За теста - в мрежата няма лабораторни тестове, а реални заплахи на всяка крачка. Резултатите от онлайн скенерите на конкурентите са далеч по-убедително доказателство за качеството на даден продукт, бил той лош или добър.

Не съм отписал версия 6.03! Напротив-за времето си тя работеше по-добре отколкото 7.00 сега! А що се отнася до онлайн-скенерите на конкурентите- касперски ползва данни от av-comparatives Публикувано изображение Надявам се скоро да подобрят F-secure -а.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм отписал версия 6.03! Напротив-за времето си тя работеше по-добре отколкото 7.00 сега! А що се отнася до онлайн-скенерите на конкурентите- касперски ползва данни от av-comparatives Публикувано изображение Надявам се скоро да подобрят F-secure -а.

Не съм открил проблеми в 7.00,при мен винаги е работила безотказно,видях че днес е излязла F-Secure Anti-Virus Client Security 7.10 Build 209 която след малко ще сложа и тествам
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Искам да коментирам малко версия 7.10 на анти-вируса. Смятам я за една от най добрите, защото

-първо ако не инсталирате web traffic control не бави нета както касперски

-второ програмата пак активира доста процеси/ преди ми бяха 38 сега са 50 с всички интернет-услуги на щайгата/ но хаби сравнително по-малко рам памет

-трето има подобрена защита от прикрити заплахи, стелт вируси и подобни

-четвърто има подобрена защита от хакерски атаки

-и не на последно място- оправили са проблема с ъпдейтите, тоест излизат по-често и по-големи като обем.

Е, аз направих своя избор-а вие? Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от uberalles (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...

-първо ако не инсталирате web traffic control не бави нета както касперски...

Дори и да има някакво забавяне, то практически не се усеща, но този модул е от жизнено важно значение, от какъв зор да не се инсталира? Та нали главно на него се разчита при влизане в рискове сайтове...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дори и да има някакво забавяне, то практически не се усеща, но този модул е от жизнено важно значение, от какъв зор да не се инсталира? Та нали главно на него се разчита при влизане в рискове сайтове...

Аз разчитам на браузъра- в сайтовете на лисицата и операта/ а и на другите, но май тези са основните конкуренти/ има доста добри добавки, пък и те си имат филтри. А антивирусната всеки път да ми забранява да влизам в сайтовете които ми трябват... не съм много съгласен.

Примерно торент-тракерите са опасни, обаче често ми се налага да дръпна нещо, било то и малко.

Също ако трябва да кракна нещо ползвам serials.ws и това от което се опасявам го блокирам посредством браузъра. Но това си е мое мнение.

Някои мислят както теб, hlevoust. Просто за мен това е по-скоро натоварващо....

Е сега инсталирах web traffic-a . Наистина не се усеща забавяне/ уеб-трафика при по-ранните версии явно е правил проблеми/.

Признавам грешката. :yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, използвах F-secure до преди 6 месеца. Получавах си ъпдейтите всеки ден по два-три, докато вирусът Brave Sentry не проби сигурността. От F-secure беше останала една малка част, а в компа имаше 98 Trojans. Последва преинсталация и нова антивирусна NOD 32, която един по един от гореспоменатите ги излови и премахна. Не правя реклама на нода, но изводите са за вас. :wors::wors::wors:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, използвах F-secure до преди 6 месеца. Получавах си ъпдейтите всеки ден по два-три, докато вирусът Brave Sentry не проби сигурността. От F-secure беше останала една малка част, а в компа имаше 98 Trojans. Последва преинсталация и нова антивирусна NOD 32, която един по един от гореспоменатите ги излови и премахна. Не правя реклама на нода, но изводите са за вас. :wors::wors::wors:

Сигурно си прав, но би ли посочил поне една антивирусна, която да не е била пробита по един или друг повод и начин? Пък и изводите са нещо крайно рисковано и индивидуално, зависят от редица фактори. Мога да посоча собствени изводи, базирани на многомесечно, а за някои над година използване на куп пакети и индивидуални пакети, но не бих си го позволил. И не съм само аз този, който би се въздържал от крайни изводи - всичко е временно, при това циклично.

Пък и смисълът на тази тема не е да се хвали или хули F-Secure, а да се коментират проблеми и начини за решаването им. Същото се отнася и до съществуващите наоколо теми и за повечето от най-популярните защитни програми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, използвах F-secure до преди 6 месеца. Получавах си ъпдейтите всеки ден по два-три, докато вирусът Brave Sentry не проби сигурността. От F-secure беше останала една малка част, а в компа имаше 98 Trojans. Последва преинсталация и нова антивирусна NOD 32, която един по един от гореспоменатите ги излови и премахна. Не правя реклама на нода, но изводите са за вас. :speak::angry::speak:

Аз също бих потвърдил казаното от hlevoust . Примерно като махнах нода и сложих авира антивир ми откри някъде 50-тина заплахи.

Но правенето на категорични заключения не е и не би трябвало да ни е приоритет. Пък и един линукс, който е пъти по-безопасен от джама, пак е бил хакнат. Абсолютна защита няма, както съм казвал и преди. Да бъдем реалисти, ако искаме "чист "компютър, то тогава трябва да прекратим всички източници на заплахи, демек

-никакъв интернет

-никакви оптични устройства, за да няма вируси от заразени сд-та и двд-та

-никакви usb-портове, флопи устройства и т.н. по същата горепосочена причина

Е, тогава какво ни остава? Публикувано изображение Така че заключения и необорими твърдения са...далеч от истината. Всеки си има свое мнение, което си е НЕГОВО.

Моето мнение за последната версия на финландската програма е, че тя е доста добра за домашния потребител.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

Искам да пробвам програмата...но искам да попитам...дали с 512RAM ще имам проблеми и към коя версия да се насоча?

Редактирано от tigertron (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам да пробвам програмата...но искам да попитам...дали с 512RAM ще имам проблеми и към коя версия да се насоча?

Не знам как ще се държи на 512 МБ памет, но поне можеш да опиташ, струва си. Препоръчвам ти версия F-Secure Antivirus Client Security 6.03, нищо че не е съвсем нова.

Ако пък затормозва системата, то деинсталирането на програмата става за няколко секунди, и то без да остават следи от нея, тук е обяснено как става това. Ако имаш въпроси - питай, но не се опитвай да я премахваш с програми от типа на Unlocker, че става лошо после.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм работил с нея на 512 ram и няма проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...