Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Featured Replies

F-Secure Client Security 7.12 build 108

...................................................

Някой ще може ли да ми помогне да поразуча настройките и.

...................................................

Ето една страница с документация за продуктите на: F-Secure.

Обърни внимание на тези две ръководства:

Публикувано изображение

• Отговори 641
  • Прегледи 102,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.lekarstvo.com/help_support.html Виж тук, има за почти всички антивирусни.   И в официалният им сайт, има такова приложение. https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support-tools

• F-Secure Uninstallation tool    

• http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules mihnev_sz

Публикувани изображения

Ето една страница с документация за продуктите на: F-Secure.

Обърни внимание на тези две ръководства:

Публикувано изображение

Благодаря май за пръв път изневерих на себе си и инсталирах програмата без да почета.

Искам да благодаря на колегата hlevoust за незаменимата помощ която ми оказа относно програмата.

Мерси ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

... Искам да благодаря на колегата hlevoust за незаменимата помощ която ми оказа относно програмата...

Моля, удоволствието бе изцяло мое - пакетът си заслужава отвсякъде. Може би и заслужено е от най-скъпите на пазара.
  • 1 месец по-късно...

Дайте идея как да намаля консумацията на рам на продукта.

Ами сещам се за 2 начина:

- изключване на модули - тъпо

- деинсталиране - ...

С 512 МВ памет ли си?

Има един начин,но не е точно за продукта а е глобален, чрез вградения инструмент(smart ram) на програмата Advanced SystemCare Personal 3.0.0 Final ,но непрекъснатото изтриване на dll не ми се нрави.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ами сещам се за 2 начина:

- изключване на модули - тъпо

- деинсталиране - ...

С 512 МВ памет ли си?

Пробвал съм го на 512 РАМ и си работи.Като имаш впредвид,че и Photoshop-а работи :ph34r:

Само не трябва да го рестартирам често,а ми се налага заради постоянната работа с фотошоп Публикувано изображение

...Само не трябва да го рестартирам често,а ми се налага...

Това е заради сканирането на възловите места в системата при стартиране, което няма как да са избегне (също както и при проверката на ZoneAlarm Pro, да речем) или поне не съм попадал на решение за това.

F-Secure не забавя визуализирането на иконките по десктопа, но до появата на екран на логото - т.нар. splash screen, работата почти не е възможна. За щастие, това отнема съвсем кратко време, а и проверката определено си струва.

Всъщност, комбинацията KAV+ZA Pro отнема почти същото количество памет както F-Secure AVCS, а при версията IS консумацията на памет от финландеца е по-малка.

Това е заради сканирането на възловите места в системата при стартиране, което няма как да са избегне (също както и при проверката на ZoneAlarm Pro, да речем) или поне не съм попадал на решение за това.

F-Secure не забавя визуализирането на иконките по десктопа, но до появата на екран на логото - т.нар. splash screen, работата почти не е възможна. За щастие, това отнема съвсем кратко време, а и проверката определено си струва.

Всъщност, комбинацията KAV+ZA Pro отнема почти същото количество памет както F-Secure AVCS, а при версията IS консумацията на памет от финландеца е по-малка.

Напълно съм съгласен с тебе.Въпреки доста по големият обем.Пробвах IS 2008 беше 320 мб.,2009 версия намаля на 280 въпреки това е значително по пъргаво PC-то :angry: Хубава програма ;)

Аз откога говоря, че F-Secure е една от най-добрите алтернативи за защита на компа, ама кой да ме чуе!!! Не се учудвам, че ти харсва финландците са постигнали по-добра синхронизация между отделните компоненти на самата програма спрямо Касперски и другите им опоненти от тяхния ранг! Програмата не е капризна и натрапчева, върви гладко и именно отличната съвместимост между компонентите си F-Secure прави така, че да не я усеща системата!За защитата няма какво да говоря - безкомпромисна е!

Аз откога говоря, че F-Secure е една от най-добрите алтернативи за защита на компа, ама кой да ме чуе!!!

Не се учудвам, че ти харсва финландците са постигнали по-добра синхронизация между отделните компоненти на самата програма спрямо Касперски и другите им опоненти от тяхния ранг! Програмата не е капризна и натрапчева, върви гладко и именно отличната съвместимост между компонентите си F-Secure прави така, че да не я усеща системата!За защитата няма какво да говоря - безкомпромисна е!

Напълно си прав.Усеща се и е приятно да се работи с този програма.

Напълно си прав.Усеща се и е приятно да се работи с този програма.

А дали ще удържи на хакерска атака всяка може да отброява вируси от дефинициите си.С непознат вредоносен код как се справя спира ли го навреме с минимални поражения?Обясни по-подробно какви качества има.Нали не оценяваме като добра една антивирусна програма само заради красивия интерфейс,лесната работа и приятната работа с нея.Пробвах я но не ми направи кой знае какво впечатление.

А дали ще удържи на хакерска атака всяка може да отброява вируси от дефинициите си.С непознат вредоносен код как се справя спира ли го навреме с минимални поражения?Обясни по-подробно какви качества има.Нали не оценяваме като добра една антивирусна програма само заради красивия интерфейс,лесната работа и приятната работа с нея.Пробвах я но не ми направи кой знае какво впечатление.

Ползва енжин на Касперски ;)

А дали ще удържи на хакерска атака всяка може да отброява вируси от дефинициите си...

Прав си, не е чак толкова важно колко вируса ще открие в безопасен архив, а не практика да се справи с 1-2 атакуващи.

Не мисля, че F-Secure е способна да се справи с хакерска атака, но ще се радвам ако някой ми покаже изобщо такава програма.

За енжина сме коментирали вече многократно - няколко са, като основните са антивирусият на Kaspersky и стената и антиспай (почти нищо общо с популярния Ad-Aware Pro на същата фирма) модула на Lavasoft. Има и още няколко енжина от по-малко популярни фирми.

За вирусите е ясно, най-много ми допада стената - запомня всички правила от първия път, а и не признава никакви междинни категории на достъп, има само allow и deny и ги спазва стриктно.

Ъпдейти на всеки час и при всяко стартиране на системата без опция за корекция на това.

Приятен и опростен дизайн, но това не е от значение - предпочитам да е много грозна, няма да я рисувам, но да върши работа.

Ползва енжин на Касперски ;)

Нали и Аваст ползват енжина на Касперски,но това не го прави автоматично на същото ниво.Все едно да сложиш двигател на мерцедес върху шасито на някоя каруца и да вярваш че на практика ще развиеш 200 км/час Публикувано изображение

Нали и Аваст ползват енжина на Касперски...

Ползва го, но Avast! се разпространява безплатно, а F-Secure е с цена около 70$, та със сигуроност има за какво. То и Мерцедесите са по-скъпи от каруците.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Ползва го, но Avast! се разпространява безплатно, а F-Secure е с цена около 70$, та със сигуроност има за какво. То и Мерцедесите са по-скъпи от каруците.

F-secure притежава ли всички функции за защита като Касперски?

Ами убеди се сам, при това със скрийншотове:

- F-Secure Antivirus 2009 9.00 Build 148

- F-Secure Client Security 8.00 Build 232

- F-Secure Internet Security 2009 9.00 Build 148

Има и сървърни версии, но едва представляват интерес за масовия потребител.

Eто и сайта - http://www.f-secure.com/

F-secure притежава ли всички функции за защита като Касперски?

Тук =>> http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1175696

F-Secure Client Security 8.00 build 232 се представя отново отлично :bighat:

Вчера си сложих F_Security Client 8.00 build 232 и понеже за пръв път ще се задълбоча в него, моля да ми кажете как аджаба да позная ъпдейтва ли се защото има last update check проверка демек, ама дали се е ъпдейтва в момента иди го разбери. Втори въпрос - никъде не пише серийния ми номер до кога е валиден, как да разбера? 3- в Internet Shield има алърти, които си ги трупа там, а не излизат попъпи. Има ли настройка да се показват попъпи? 4-Какво точно прави Unloаd в трей менюто? 5-Защо няма контекстно меню като всяка една антивирусна? :)

Вчера си сложих F_Security Client 8.00 build 232 и понеже за пръв път ще се задълбоча в него, моля да ми кажете как аджаба да позная ъпдейтва ли се защото има last update check проверка демек, ама дали се е ъпдейтва в момента иди го разбери. Втори въпрос - никъде не пише серийния ми номер до кога е валиден, как да разбера? 3- в Internet Shield има алърти, които си ги трупа там, а не излизат попъпи. Има ли настройка да се показват попъпи? 4-Какво точно прави Unloаd в трей менюто? 5-Защо няма контекстно меню като всяка една антивирусна? :whist:

За ъпдейтите ти проверява на всеки час,както и при стартиране.Ако е наред ще е зелено навсякъде.

За настройките hlevoust ще отговори предполагам.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

... За настройките hlevoust ще отговори предполагам.

Тук съм и отговарям:

Много по-лесно е да се визуализират отговорите, отколкото да се обяснява – http://www.softpedia.com/progScreenshots/F...hot-101418.html По реда на въпросите::

1. Актуалността на ъпдейтите се вижда на скрийншот № 32 в полето Updates. Както вече nikssi писа по-горе, F-Secure се ъпдейтва при всеки старт/рестарт на системата, а след това на всеки час. Настройката е автоматична и няма опция за корекция.

Държа да отбележа, за да не се подведе някой – никоя защитна програма не се осъвременява по 5 (примерно) пъти дневно, повечето от ъпдейтите съдържат кратки текстови или други темпорални файлчета, които после поемат към коша. Това, че F-Secure се свързва на всеки час с ъпдейтващия сървър не означава непременно, че тегли ъпдейти. Същото важи и за всички останали програми, разбира се – и разработчиците са хора, трябва и да поспят.

При ъпдейт F-Secure изкарва една тъничка и бавно запълващата се чертичка в долния край на иконката в трея, загледай се и ще видиш това. Най-видно е веднага след инсталирането, тогава програмата изкарва червено съобщение, че дефинициите са стари и тръгва сама да си ги търси, не че не можеш да й помогнеш с натискането на Check now.

Тук ще изпреваря един незададен в поста ти въпрос, който все пак е коментиран някъде по-напред в темата, а именно: какво означава цифрата след датата на ъпдейта, в случая _08? Не мога да отговоря на този въпрос.

2. Серийните номера са валидни 2 години за корпоративната версия (същата, за която говорим в момента) и 1 година за домашната версия, наречена Internet Security. То затова и основната разлика е логичната липса на модула за родителски контрол при корпоративната версия.

3. Отговорите са в картинки 27-29, има си отметки за логове, но принципно F-Secure не е шумна програма, тя си върши работата тихомълком, веднъж настроена не досажда непрекъснато и за щяло и нещяло на ползвателя. Дали е плюс или минус е въпрос на лична преценка.

4.Опцията unload в трея би следвало да изключва програмата, но не съм се възползвал то това.

5. Както всяка антивирусна програма F-Secure фигурира в контекстното меню, вгледай се малко по-внимателно, иконка няма.

И един съвет – не се опитвай да деинсталираш програмата по друг начин, освен от вградения в Windows деинсталатор. По-назад в темата е описан съвсем безболезнения начин на деинсталиране на програмата.

Мерси, много! Видях, че има в контекстното меню ама като е без иконка и трябваше да се позагледам :huh: а за деинсталирането като му дойде времето. Че вчера разкарах Битдефендера (щото умря хахах) с деинсталатора му, ама и той не се справи както трябва та трябваше да трия 1 камара регистри след това ...... :huh:

Тук съм и отговарям:

....

И един съвет – не се опитвай да деинсталираш програмата по друг начин, освен от вградения в Windows деинсталатор. По-назад в темата е описан съвсем безболезнения начин на деинсталиране на програмата.

Деинсталира се чудесно с деинталиращата програма на ОС.Първо и спрях защитата и после един по един деинсталирах всички модули.Поле за всеки случай ползвах деинсталатора и всичко е топ.

Засега е на резервна линия.Чудесен продук според мене.Стената дори ми харесва повече от тази на КИС 2009 :P

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.