Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Featured Replies

Преди малко тествах FSCS на eicar теста и дума не обели.Чудя се какво става с тази програма..? :)

Нищо не става винаги си е била на това ниво или по-ниско,простопреди не си я тествал по този начин.

Жалко за промоционалните едногодишни лицензи Публикувано изображение  

• Отговори 641
  • Прегледи 102,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.lekarstvo.com/help_support.html Виж тук, има за почти всички антивирусни.   И в официалният им сайт, има такова приложение. https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support-tools

• F-Secure Uninstallation tool    

• http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules mihnev_sz

Публикувани изображения

Публикувано Вчера, 17:20

Преди малко тествах FSCS на eicar теста и дума не обели.Чудя се какво става с тази програма..? :)

Нищо не става винаги си е била на това ниво или по-ниско,простопреди не си я тествал по този начин.

Жалко за промоционалните едногодишни лицензи Публикувано изображение  

Проблема е при вас, или по-скоро са разбутани настройките на програмата.

При мен, на теста на еикар F-Secure CS 9 реагираше даже и на сваляне на архивите.

В момента не мога да го докажа с шот, но довечера ако трябва ще я върна на домашния си компютър за целта, за да защитя стойностната програма от хора които не я познават ...

И къде имаше едногодищна промоция за CS, че нещо не се сещам

Проблема е при вас, или по-скоро са разбутани настройките на програмата.

При мен, на теста на еикар F-Secure CS 9 реагираше даже и на сваляне на архивите.

В момента не мога да го докажа с шот, но довечера ако трябва ще я върна на домашния си компютър за целта, за да защитя стойностната програма  от хора които не я познават ...

И къде имаше едногодищна промоция за CS, че нещо не се сещам

Но трябва да и изключиш антивируса,защото може да го засичакато зловреден код

Публикувано изображение

Да не мислиш че този резултат е случаен

matousec

Публикувано изображение

В темата за промциите,взех един преди 3-4 месеца.

• 3 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Давам му "desinfect",след малко пак и пак,и пак изкача предупреждението.И това става след като стартирам експлорера.Някаква идея....

Редактирано от fx1 (преглед на промените)

Лично според мен практиката да се дезинфекцират файлове не е много добра! Сега, изключение могат да бъдат системните файлове, но другите е най-добре да се изтриват. Като гледам пътя до файла, явно е някой временен файл, затова съветът ми е да избереш Delete the infected file.

Лично според мен практиката да се дезинфекцират файлове не е много добра! Сега, изключение могат да бъдат системните файлове, но другите е най-добре да се изтриват. Като гледам пътя до файла, явно е някой временен файл, затова съветът ми е да избереш Delete the infected file.

Оправи се проблема.Във форума намерих за още подобни проблеми вчера,приченени от "Trojan.JS.Redirector.ar"

• 4 седмици по-късно...

F-Secure Internet Security 2010 блокира "Operation Aurora" преди появяването й. F-Secure Internet Security 2010 има уникална функция, наречена Exploit Shield, която блокира „Аврора" - уязвимост, която се експлоатира активно в Internet Explorer. Exploit Shield блокира атаките преди да са се осъществили и преди уязвимостта изобщо да бъде открита. Exploit Shield е ключова характеристика в F-Secure Internet Security 2010 и в корпоративните решения, предлагани от F-Secure. Тази характеристика предоставя на потребителите защита срещу експлоатирането на софтуерни уязвимости като "Аврора", която е използвана като шпионска атака срещу Google и редица други технологични компании. Тази наскоро открита уязвимост, още позната като CVE 2010-0249, засяга браузъра Internet Explorer и може да позволи на външни лица да контролират отдалечено заразените компютри. При повечето видове софтуер непрекъснато се откриват нови уязвимости. Производителите им създават „кръпки" за част от тях, а престъпниците се стремят да се възползват от „незакърпените" компютри, за да получат достъп до системи и данни. Атаките срещу слабите места в програмите, които не са известни на доставчици на софтуер по време на експлоатация, са познати като zero-day атаки. Традиционните антивирусни решения са в състояние да защитят компютъра единствено от атаки, които са били наблюдавани и анализирани по-рано, но не осигуряват защита срещу zero-day заплахи. Главеният технологичен директор на F-Secure Пирка Паломаки казва: "Уникалната функция наречена Exploit Shield е предназначена за защита на компютъра от нови, неизвестни атаки, по време на решаващия период преди появата на кръпка за определена уязвимост. Exploit Shield влиза в действие при първите признаци на подозрително поведение на компютъра, дори и без предварително познаване на специфичната уязвимост. Например, благодарение на Exploit Shield, ние бяхме в състояние да блокираме уязвимостта "Аврора", използвана активно от хакерите - още преди атаките да са били осъществени." Exploit Shield незабавно докладва в реално време новите зловредни уебсайтове до F-Secure. Това означава, че всички F-Secure клиенти от цял свят се възползват от по-добра защита при получаването на предупредителен знак да не влизат в злонамерени или компрометирани от хакерите сайтове чрез функцията Browsing Protection в Internet Security 2010 и Client Security 9. Последните zero-day атаки срещу редица компании показват, че F-Secure Exploit Shield е от съществено значение за фирмите в битката срещу кибер-престъпленията и шпионажа. Всички най-нови версии на продуктите F-Secure за бизнес и домашни потребители включват Exploit Shield като част от модула за защита Browsing Protection. Exploit Shield в F-Secure Internet Security 2010 и Business Suite предлага: · Защита от Zero-day атаки: при компютри с необновен софтуер. · Пач-еквивалентна защита: чрез постоянни обновления за Exploit Shield. · Проактивна защита: Евристични методи. · Защита срещу всички уебсайтове: независимо дали те са надеждни, злонамерени или компрометирани. · Автоматично докладване на F-Secure при опит за експлоатиране на уязвимост. Повече информация за "Аврора" и как F-Secure блокира нейното действие е достъпна в уеблога на официалната интернет страница на Производителя. Включено е и видео на Exploit Shield в действие: http://www.f-secure.com/weblog/archives/00001858.html

• 6 месеца по-късно...

F-secure реагира и на трите файла, въпреки че Битдефендер ( и другата му производна във ВирусТотал - Gdata) не реагират.

Това класифициране нещо като евристиката на финландците ли се явява:

Публикувано изображение

Доста често виждам подобно реагиране, което ме радва въпреки всичко.....

Оказва се проактивно евристично засичане, което се обуславая от бехавиор емулиране във самостоятелна виртуална среда. Поне това аз си преведох....Малииииииии.....то голяма работа:

Публикувано изображение

Цялата официална информация

Оказва се проактивно евристично засичане, което се обуславая от бехавиор емулиране във самостоятелна виртуална среда. Поне това аз си преведох....Малииииииии.....то голяма работа:

Публикувано изображение

Цялата официална информация

Здравей. GEMINI е inhouse engine на F-secure. Те не ползват само енджина на Bitdefender. Ето обяснени енджините на програмата:

Theses are the four major engines used in FSIS 2010:

F-Secure Aquarius: 11.00.00, 2009-10-30

F-Secure Hydra: 4.02.9392, 2009-10-30

F-Secure Gemini: 3.00.09, 2009-05-11

F-Secure BlackLight: 2.04.1099, 0-00-00

The Aquarius engine is the renamed Bitdefender engine used for signature based malware search. Hydra is an in-house engine also signature based for common malware search. Gemini is the HIPS engine and Blacklight is the rootkit search and removal engine.

P.S. Aquarius е енджинът на Bitdefender.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Има ли промо на някоя 2011 версия някъде (освен бетата)?

Май няма.Изчакай още около седмица-две и може да пусне някое немско списание, както обикновено :cool: .То финала излезе преди седмица май..
  • 3 седмици по-късно...

FREE F-Secure Antivirus 2011 1 year. Само за Facebook потребители.Отидете на тази страница http://www.facebook....123121377739575 и харесайте профила. След това ще ви се отвори поле за попълване на име и имейл. Успех!

От Чехия не иска, оплю ме че била само за немски потребители

От Чехия не иска, оплю ме че била само за немски потребители

Значи промоцията е само за потребители с германски фейсбуци....

Сменете първо езика във Фейсбука на немски и след това опитайте пак.На мен ми изпратиха на Е-Майла лиценз за 1 година.:cool:

Сега стана... :)

Сега стана... :P

Да, ама при мен не става. Сменям езика, харесвам страницата, но като си напиша информацията и ме праща в друг немски сайт и ми казва, че промоцията била само за немски потребители

Да, ама при мен не става. Сменям езика, харесвам страницата, но като си напиша информацията и ме праща в друг немски сайт и ми казва, че промоцията била само за немски потребители

При мен стана сама с имела ми в hotmail.com. С gmail.com дава тази грешка. Пробвай с hotmail.com

При мен стана сама с имела ми в hotmail.com. С gmail.com дава тази грешка. Пробвай с hotmail.com

прав си май само с него става

Не си правете труда да я инсталирате.. при стартиране на системата бави като танк...

Това, че се инициализира бавно при стартиране не е критерии поне за мен за калпава програма!

Kaspersky IS 2011 да не би да зарежда бързо,същия танк?!

Абе какъв им е проблема на тия? Минавам през немско прокси, регистрирам си нов фейсбук, пощата в yahoo и hotmail не приема? Някакви идеи? http://www.facebook.com/FSecureDE?v=app_112208468836056

Абе какъв им е проблема на тия? Минавам през немско прокси, регистрирам си нов фейсбук, пощата в yahoo и hotmail не приема? Някакви идеи?

http://www.facebook.com/FSecureDE?v=app_112208468836056

Смени си езика на фейсбука на немски и пробвай без прокси.

Смени си езика на фейсбука на немски и пробвай без прокси.

След хиляда премеждия успях да получа положителен отговор за лиценз. Но трябваше да си регистрирам акаунт в yahoo.DE ;)

Редактирано от bogidan4o (преглед на промените)

Ще ми забави ли много компютъра , ако съм с 512 МБ Celeron® 3.06 GHZ Win XP !?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.