Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добрите настройки на WinRAR

Featured Replies

uploaded image

uploaded image

Кои настройки да избера, че да получа архив, който е просто архив, без компресия, без файловете да са компресирани? Искам да създам архив, който да няма никаква компресия, защото компресирането и декомпресирането води до загуба на информация и качество при изображенията, аудио фаловете, и видео файловете.

Искам да направя така, че да получа архив, който перфектно да съхрани информацията, без да се губи нито един бит от информацията!

Много е важно да няма никаква загуба на качество, и архивираните файлове, които после ще бъдат декомпресирани, да не претърпят никаква загуба на качество.

Е, кои настройки да избера, че да получа перфектен архив, с перфектно съхранение на оригиналната информация дори и след декомпресиране?

Имам още няколко въпроса. Копирането на файлове и поставянето им в друга папка на същия диск или на друго запаметяващо устройство, като примерно флашка, води ли до загуба на качество? И последния ми въпрос е, качването на файлове в интернет и свалянето им води ли до загуба на качество? Има ли загуба на информация при процеса на качване и после при процеса на сваляне?

Има ли начин един файл да бъде "lossless" и да си остане такъв, без значение през какво преминава, без значение колко пъти е качван и свалян, компресиран и декомпресиран, копиран и поставян?

Ами екпериментирай. Много зависи какви файлове ще мачкаш.  Отделно, дали ще има загуба на качеството, нали след декомпресия, ше се възстанови всичко. Това не ти е мп3 файл. При копиране на файловете, няма загуба на качеството. Нали за това е копие. При компресия на 'lossless", файла вече не е "lossless", a си е смачкан. 

Нямаш загуба на качество при архивиране! Къде ги четеш тези неща?

Я покажи контролните суми на един и същи файл:

- оригинал

- изваден от архив

- качен и свален от интернет

- сложен на USB памет

- нещо друго което се сетиш ...

Трябва да си обясниш някои концепции. Компресията на файлов архив е различна от тази на звук, изображение и т.н. Компресията на архив е беззагубна, т.е. колкото и да го смачкаш, после ще можеш да си извадиш от него оригиналната информация. Разликата е във времето за смятане - колкото повече мачкаш информацията, толкова по-тежка е сметката за процесора.

Някои данни не се поддават на допълнителна компресия - например папка със снимки ще си остане със същия размер както и да я архивираш. Форматът на архива няма отношение към формата за компресия на картинката (JPEG, PNG и т.н.).

Други данни като текст например се поддават доста добре на мачкане без загуби.

Направи си следния експеримент: хвани един текстов файл, достатъчно голям, че да си проличи - например 100 MB. Компресирай го с метод "Best" - архивът, който ще се получи, ще е няколко десетки мегабайта. Сега разархивирай архива и запиши файла на друго място. Сравни файла от началото и този, който е разархивиран. Изненада! Те ще са еднакви.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Скоро имаше подобна тема във форума, но не знам дали автора не е същия. Така или иначе, на този и да му обясняваш, все едно говориш на телевизор/радио - няма смисъл.

преди 3 минути, Raze написа:

Скоро имаше подобна тема във форума, но не знам дали автора не е същия. Така или иначе, на този и да му обясняваш, все едно говориш на телевизор/радио - няма смисъл.

преди 5 минути, Raze написа:

Той е.

преди 10 минути, grizly написа:

Поля (Annelise) да разбира от Winrar:no-no: ?!

Айде моля ви се!

Поля Нацито по точно тя си има бая фенове

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Нека kaldata, печели от такива хора. :) 

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Нямаш загуба на качество при архивиране! Къде ги четеш тези неща?

Изобщо не си в час!

Разбира се, че има загуба на качество при архивиране!

Ето един пример:

Вземи един вестник - преди да го пъхнеш в джоба си, за да му намалиш обема - го компресирай, и го смачкай на топка.

След това извади смачканата топка от джоба си и я разгъни обратно.

Въпреки, че текста пак може да се чете, качеството на вестника след компресия същото ли е?

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

Само трета тема засега, то бива бива толкова да не вдява, ама неговото вече не знам какво е!

Аз съм прост човек, и трябва да ми се обяснява по много пъти, че да мога да разбера. Необходимо е едно и също нещо да ми се обяснява многократно, че да го разбера.

преди 42 минути, gagodrago написа:

Изобщо не си в час!

Разбира се, че има загуба на качество при архивиране!

Ето един пример:

Вземи един вестник - преди да го пъхнеш в джоба си, за да му намалиш обема - го компресирай, и го смачкай на топка.

Въпреки, че текста пак може да се чете, качеството на вестника след компресия същото ли е?

Вестника не е същото като дигитална информация, изградена от нули и единици. Вестника е направен от хартия и мастило.

преди 13 минути, bootlicker написа:

Аз съм прост човек, и трябва да ми се обяснява по много пъти, че да мога да разбера. Необходимо е едно и също нещо да ми се обяснява многократно, че да го разбера.

Виж сега никой не ти намеква че си прост или нещо подобно. Просто тази тема ти е 3 подред същата а сайта си има търсачка и сам можеш да си откриеш темата

преди 11 часа, vlado1985 написа:

Виж сега никой не ти намеква че си прост или нещо подобно. Просто тази тема ти е 3 подред същата а сайта си има търсачка и сам можеш да си откриеш темата

Той губи ориентир. :)

преди 12 часа, plamen_petrov_80 написа:

Кой не е в час?

Ти, кой друг...

---------------------------------

преди 12 часа, bootlicker написа:

Вестника не е същото като дигитална информация, изградена от нули и единици. Вестника е направен от хартия и мастило.

А дигиталната информация е направена от ток, и от липса на ток.

преди 59 минути, gagodrago написа:

Ти, кой друг...

Добре ли си?

Би ли обяснил тогава, защо като отидеш да си сваляш софтуер от официална страница го има в *.zip формат, след като това сваля качеството на *.exe файла вътре?

преди 13 часа, vlado1985 написа:

Виж сега никой не ти намеква че си прост или нещо подобно

Човека предварително казва ,  че е прост , че някой индивид като цървула и другите да не го метнат колко е прост .

преди 14 часа, gagodrago написа:

Твърде тъпо сравнение. Пресоване и компресиране не е едно и също! 
Освен това ненапразно в архвите е предвидена възможността да се добавя запис за възстановяване. Точно с цел избягване на риска от срив/при повреда на архива.

преди 1 минута, adersa написа:

Човека

Айдее, спам сесията започна - похлупакът се появи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.