Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Браузър или Linux?

Featured Replies

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Е може ли да се добави RAM?

Зашо питаш мен - къде съм споменавал за RAM?

Кадах (и показах) как и какво SSDможе да се сложи, показах коя (примерно) браузърна ОС може да се сложи ...

Това, че не помниш - на кого отговаряш - си е твой проблем.

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

.

Каза ли нещо или имаш газове?

преди 1 минута, dioib написа:

:offtopic_s:

ф ю = Съмнителен сайт е този който не е направен по законов начин. 

Джоре пак ма пускаш на пързалката, а съм на черешата ... :) Ке се пребия бе младо .. :) 

Ако не бяхме горе-долу набори - щях да кажа „дядка, нещо ти се мятка“!

Не само „съмнителните“ - всеки сайт може да съдържа адуер! Анадънму???

И слизай от черешата - дървото още не е цъфнало!

Пп.Хубаво е, че се усещаш - за пързалката. Ама само за едната!

• Отговори 163
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да се върнем към темата. Въпросът беше за тази машинка И не мога да се съглася с казаното в коментара! Ето - с FreeDOS 1.3 ще фърчи! Релийза е на по-малко от месец (още топъл), а изисквани

• Горната връзка не работи, ето това би трябвало да са параметрите: Nokia Booklet 3G - Wikipedia Но, като гледам, едноядрен процесор от преди 14 години, 1 GB RAM, тази антика вече не става за

• Лаптопа си е морално остарял и с този едноядрен процесор и 1гб рам ще голяма мъка да му се качи win7 макар че може да му се качи 32 битова версия win 7 но ще види доста зор и ще забива. Та според мен

Публикувани изображения

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

А Вие?

Кои,ние?

Аз предложих едно-две неща,ти каза-същото,мога да правя и на някаква нокия...Един предлага хром,друг дебиан,трети пъпи...Все неща,които ще работят,на това чудо на техниката.И ти се скара с всички и показа,колко ги разбираш нещата-г-н ХР.За въпросното,ще тегли и ще трие драйвъри,един месец.И нито PaleMoon,нито Mypal ще изкарат,някакво свястно видео.Може би,единственото ще е UR Browser.Не си мисли,че само ти ги разбираш нещата.

преди 4 минути, jhoro написа:

И слизай от черешата - дървото още не е цъфнало!

:offtopic_s:Ке слезнъ, мъ сека крепя жената де е на по-високо ... чай да се укроти и пусне ножа ... :) = Атакува хамериканските самлети фо моментъ ... не стъфъ тъй жената да я устая да се претрепи ... няма кой да ми готве бе га га уз ... :) 

преди 1 минута, The Rage написа:

Кои,ние?

Аз предложих едно-две неща,ти каза-същото,мога да правя и на някаква нокия...Един предлага хром,друг дебиан,трети пъпи...Все неща,които ще работят,на това чудо на техниката.И ти се скара с всички и показа,колко ги разбираш нещата-г-н ХР.За въпросното,ще тегли и ще трие драйвъри,един месец.И нито PaleMoon,нито Mypal ще изкарат,някакво свястно видео.Може би,единственото ще е UR Browser.Не си мисли,че само ти ги разбираш нещата.

Прав си - всеки разсъждава от неговата гледна точка.

Но едно е да предлагаш различна ОС - все инсталирани, докато Хром ОС е друга концепция. Облачно с кюфтета!

Сега се сещам, че никой не предложи FreeDOS и подобни екзотики!

преди 8 минути, jhoro написа:

Това, че не помниш - на кого отговаряш - си е твой проблем.

Аз знам точно на кого говоря, ама ти се буташ където не ти е работа!

преди 3 минути, dioib написа:

:offtopic_s:Ке слезнъ, мъ сека крепя жената де е на по-високо ... чай да се укроти и пусне ножа ... :) 

Много зависи - как (на какво) я крепиш!

И дали държи дръжката на ножа или другата!

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Аз знам точно на кого говоря, ама ти се буташ където не ти е работа!

И къде не ми е работата? Я кажи - ама обясни, като какъв го казваш?

преди 8 минути, jhoro написа:

Много зависи - как (на какво) я крепиш!

:offtopic_s:С една ръка съм на клавиатурата, а с едно ухо в сменената политика - тя гледа ТВ-ту и се смее на някакъв правен анализ на "ПП" за ареста на ББ. :) 

Ба ... не устъфъ време за чашата да достигне устата ми ... :) 

:beer: Ай сега стъна и това факт ... :) 

преди 2 минути, dioib написа:

:offtopic_s:С една ръка съм на клавиатурата, а с едно ухо в сменената политика - тя гледа ТВ-ту и се смее на някакъв правен анализ на "ПП" за ареста на ББ. :) 

Ба ... не устъфъ време за чашата да достигне устата ми ... :) 

:beer: Ай сега стъна и това факт ... :) 

С едната ръка, с другата ръка ...

Да съм казал, че трябва да я пипаш с ръце? Ще я крепиш ... с друго!

преди 3 минути, jhoro написа:

Да съм казал, че трябва да я пипаш с ръце? Ще я крепиш ... с друго!

:offtopic_s:Джоре .... я вече е уважих по-ране ... :) На възраст съм и се ... не моем да повтарям ... :) и де се вика требе и да готви, а тя без гориво не мое да прави каквото и било друго бе ... принципно е безработна, щото е работила в бранша който се сви и ... хм ... трябва да платя, за да се пенсионира и тя, мъ и я чуек на пенсия и от де да сбистрим неустойката към държавата ... :) 

Викам ѝ да я освидетелствам, мъ не е луда бе ... как да излъжа?! :)

п.п. Гадна е формулата, за това кой може да се пенсионира, а за други услуги е дърта ... пъ не е за сивия сектор ... твърде честна е ... :) 

преди 56 минути, The Rage написа:

п.п.1.8 inch.

Това и аз можех да му го кажа, но Пламен нещо му е криво и е решил да си го изкара на всички които пишат в темата. Или не му харесва, че никой не подкрепя идеята му за ХР, една страхотна за ВРЕМЕТО СИ ОС! Но вече е минало, и след като автора има познания в Линукс, се губи смисъла да се мъчи със ХР!

Избора си е негов, ние само даваме съвети. :)

преди 26 минути, jhoro написа:

И къде не ми е работата? Я кажи - ама обясни, като какъв го казваш?

Като същия като теб - ти опитваш ли се да ми казваш да млъкна - да, е и аз така ти казвам, ти не участваше в разговора ни - сам се набута.

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Това и аз можех да му го кажа, но Пламен нещо му е криво и е решил да си го изкара на всички които пишат в темата. Или не му харесва, че никой не подкрепя идеята му за ХР, една страхотна за ВРЕМЕТО СИ ОС! Но вече е минало, и след като автора има познания в Линукс, се губи смисъла да се мъчи със ХР!

Пак ще кажа - ХР си беше и ОЩЕ Е добра ОС.
Но иска инсталация, освен това е Уиндоус (и то - осакатен откъм поддръжка и сигурност) и не е добра за онлайн работа.
Около мен е пълно с такива машини, но са основно офлайн.

току-що, ДзВяРа! написа:

Бъркаш, аз не меша хардуера със софтуера.

Може да се тества всяка OS, но не всяко SSD може да се постави в този лаптоп (а това определено не беше казано от предлагащия), за паметта какво да кажа, сега идва на мода DDR5 - нека сложи такава ... там докато добавя още 1GB RAM ..

Почнете да четете! Всички заставате зад мнението, че на този лаптоп може да се добави памет - така ли? И аз съм черния, добре мен ме ми пречи.

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Като същия като теб - ти опитваш ли се да ми казваш да млъкна - да, е и аз така ти казвам, ти не участваше в разговора ни - сам се набута.

Не съм ти казвал, да млъкнеш - предложих само, първо да мислиш!

Говори си колкото искаш - все пак

Цитат

Правила за ползване на форумите

1. Общи положения

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Бъркаш, аз не меша хардуера със софтуера.

Може да се тества всяка OS, но не всяко SSD може да се постави в този лаптоп (а това определено не беше казано от предлагащия), за паметта какво да кажа, сега идва на мода DDR5 - нека сложи такава ... там докато добавя още 1GB RAM ..

Почнете да четете! Всички заставате зад мнението, че на този лаптоп може да се добави памет - така ли? И аз съм черния, добре мен ме ми пречи.

преди 1 минута, jhoro написа:

Сега кой кляка?

Нали уж почти нищо не работило там ... а явно може да се ползва. Аз съм объркан.

Ново работно време:

Понеделник до Петък

9:00-17:00

Събота почти работи.

Неделя почти не работи.

А може би е ежеседмично - почти работи, може би ... освен ако почти не работи. Важното е да участва думата работа и почти, всичко друго са детайли.

преди 2 часа, vlado1985 написа:

За да разберем дали може да се добави още рамец на лаптопа автора може да си качи портативната версия на aida64 да погледне каква е инсталираната рам и да види да ли показва че може да се добави още 1 банка рамец също така няма да е лошо и да покаже снимки от аидата да се видят и останалите спецификации на дъното

И той пише това след теб .. отново ...

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Сега кой кляка?

Нали уж почти нищо не работило там ... а явно може да се ползва. Аз съм объркан.

Ново работно време:

Понеделник до Петък

9:00-17:00

Събота почти работи.

Неделя почти не работи.

А може би е ежеседмично - почти работи, може би ... освен ако почти не работи. Важното е да участва думата работа и почти, всичко друго са детайли.

Аман от ку***нски номера!

Като цитираш - цитирай всичко!

преди 7 минути, jhoro написа:

Но иска инсталация, освен това е Уиндоус (и то - осакатен откъм поддръжка и сигурност) и не е добра за онлайн работа.
Около мен е пълно с такива машини, но са основно офлайн.

Ето ивфо за браузъри - 10 Best Browsers For Windows XP 2022

Цитат

As far as the word obsolete goes, very few widely used operating systems define the term as much as Windows XP. Its creator, Microsoft, ended support for the Windows version in April 2014. Popular browser makers, Google, Opera Software, and Mozilla, have also stopped supporting Windows XP and Vista.

A common-sense solution would be to simply download the version of mainstream browsers that still support Windows XP, like Chrome 49 and Firefox 52.9.0esr. However, while they might check the functionality box, they no longer receive security patches. Thus, they are not safe for sensitive browsing.

Разбираш или да превеждам?

Искала инсталация - сериозно?

Било Windows - хайде моля ти се ...

Не била добра за online работа - аз съм online, нали (това вече го говорихме) и тя казва "чат" и това е работа. Нямам какво повече да кажа.

Дай дефиниция за работа, online работа!

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Производителност казваш - точно по това трудно ще биеш XP.

Да се запъхти, забие? Добре ли си? Върху WinXP - Office 2003 ще лети направо. От какво ще забие като XP работи и на 300Mhz с 128MB РАМ? Тук имаш 1,6GHz (да гаден бавен Atom, но все пак) и около 700+ RAM (зависи точно колко се вземат за вграденото видео. Та на голо оптимизирано XP му трябват малко повече от 100MB RAM, сложи и няколко файла в Office, Winamp, Miranda - тя каза чат, един майл клиент и пак ще ти останат доста MB памет - тоест аз бих разкарал и Swap-a от бавния механичен диск. И като казах диск - последно някой разбра ли кое конкретно SSD може да се сложи? Питам за пореден път, но ако не получа отговор - няма да е последен. За памет - данни в нета няма ли?

Стига вече щото наистина взе да става смешно то само като отвориш браузера и някоя друга програма процесора ще клекне

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Стига вече щото наистина взе да става смешно то само като отвориш браузера и някоя друга програма процесора ще клекне

Ще клекне и без друга програма.

току-що, vlado1985 написа:

Не знам, не разбирам ... ще питам жената как точно работи на нейния 10,1" "лаптоп" ...

Само за информация тя сметна и начерта 80 метров мост на него, да преди време ама той моста си е същия и днес пак можеш да го сметнеш и начертаеш и след 20 години също ...

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не знам, не разбирам ... ще питам жената как точно работи на нейния 10,1" "лаптоп" ...

Само за информация тя сметна и начерта 80 метров мост на него, да преди време ама той моста си е същия и днес пак можеш да го сметнеш и начертаеш и след 20 години също ...

Моята жена пък начерта 200 метров мост, на лаптоп 10,1 под Линукс!

току-що, ДзВяРа! написа:

Моята жена пък начерта 200 метров мост, на лаптоп 10,1 под Линукс!

С кой софтуер, Linux, Linux ама кой точно? А сметна ли го пак там или ползва ресурсите на NASA под Linux разбира се.

И накрая да си питам, че ми е важно - моста в крива ли се пада или е прав?

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

С кой софтуер, Linux, Linux ама кой точно? А сметна ли го пак там или ползва ресурсите на NASA под Linux разбира се.

И накрая да си питам, че ми е важно - моста в крива ли се пада или е прав?

Шегувам се бе човек, :giggle1: стига си се вързвал на подобни изказвания. :)

Остави автора на темата да си избере каква ОС да инсталира. Няма смисъл да спориш със всички. :cool:

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ти определено взе да сънуваш честно. Нали човека който ползва машината ако му се наложи да търси нещо в интернет трябва да отвори браузера нали за да свали някоя бланка или нещо друго пак трябва да отвори браузера? Е според теб само офлайн ли ще се ползва този лаптоп без никаква интернет връзка? И аз мога да изкарам някоя от старите ми кочини и офлайн да си правя на нея каквото поискам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.