Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Браузър или Linux?

Featured Replies

преди 43 минути, vlado1985 написа:

Ти определено взе да сънуваш честно. Нали човека който ползва машината ако му се наложи да търси нещо в интернет трябва да отвори браузера нали за да свали някоя бланка или нещо друго пак трябва да отвори браузера? Е според теб само офлайн ли ще се ползва този лаптоп без никаква интернет връзка? И аз мога да изкарам някоя от старите ми кочини и офлайн да си правя на нея каквото поискам.

Аз offline ли съм сега? Жената и тя ли?

• Отговори 163
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да се върнем към темата. Въпросът беше за тази машинка И не мога да се съглася с казаното в коментара! Ето - с FreeDOS 1.3 ще фърчи! Релийза е на по-малко от месец (още топъл), а изисквани

• Горната връзка не работи, ето това би трябвало да са параметрите: Nokia Booklet 3G - Wikipedia Но, като гледам, едноядрен процесор от преди 14 години, 1 GB RAM, тази антика вече не става за

• Лаптопа си е морално остарял и с този едноядрен процесор и 1гб рам ще голяма мъка да му се качи win7 макар че може да му се качи 32 битова версия win 7 но ще види доста зор и ще забива. Та според мен

Публикувани изображения

преди 59 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не знам, не разбирам ... ще питам жената как точно работи на нейния 10,1" "лаптоп" ...

Само за информация тя сметна и начерта 80 метров мост на него, да преди време ама той моста си е същия и днес пак можеш да го сметнеш и начертаеш и след 20 години също ...

Моята жена не се занимава със строителство, но майка ми ...

30+ години е чертала и проектирала сгради - без никакъв компютър! Сметачната линийка, молива, „верзитила“ и чертожната дъска! После - изтегляне на паус с туш ...

Компа е голям калкулатор!

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз offline ли съм сега? Жената и тя ли?

Разбирай го както искаш но машината си е морално стара за времето си може да е била супер но сега като цяло е голавода

Да се върнем към темата. Въпросът беше за тази машинка

преди 20 часа, Raze написа:

Nokia Booklet 3G - Wikipedia

Но, като гледам, едноядрен процесор от преди 14 години, 1 GB RAM, тази антика вече не става за нищо, освен за музей.

Intel Atom Processor Z530 512K Cache 1.60 GHz 533 MHz FSB Product Specifications

Каквото и да и инсталираш, няма да работи адекватно.

И не мога да се съглася с казаното в коментара!

Ето - с FreeDOS 1.3 ще фърчи! Релийза е на по-малко от месец (още топъл), а изискванията са направо смешни!

Цитат

FreeDOS трябва да работи на всеки стандартен компютър, въпреки че за по-добра производителност може да искате Intel '386 или по-добър процесор, 2MB или повече памет и 40MB дисково пространство.

Някой помни ли - какво беше Intel '386?
Обърнете внимание на паметта - 2 Мегабайта, не 2 Гигабайта!

преди 40 минути, jhoro написа:

Много добре даже си спомням. Работех 3-4 години с такъв процесор. Имаше и турбо режим 33MHz - супер бързина. Цял вестник правехме с тия процесори.

преди 2 минути, vpvelev написа:

Много добре даже си спомням. Работех 3-4 години с такъв процесор. Имаше и турбо режим 33MHz - супер бързина. Цял вестник правехме с тия процесори.

Браво на теб - паметлив си!

Аз помня даже 8088, ама ... I8088.jpg

току-що, jhoro написа:

Аз помня даже 8088, ама ... 

Аз пък помня как чаках на опашка за да играя на Каратека в една зала!

Аре сега да ви видя, знаете ли ко е туй нещо?

преди 4 минути, jhoro написа:

Аз помня даже 8088, ама ... 

Може и още назад да се върнем :)

Спах една вечер в хотел "Шатрата" в Правец (1988 май беше), за да ми изнесат на другия ден и си купя от завода един Правец 8Д :) 420 лева беше. Скъпотия.

преди 2 минути, vpvelev написа:

Спах една вечер в хотел "Шатрата" в Правец (1988 май беше), за да ми изнесат на другия ден и си купя от завода един Правец 8Д :) 420 лева беше. Скъпотия.

И какво имаше въпре - в Правеца?

преди 12 минути, vpvelev написа:

Спах една вечер в хотел "Шатрата" в Правец (1988 май беше), за да ми изнесът на другия ден и си купя от завода един Правец 8Д :) 420 лева беше. Скъпотия.

А него помниш ли го с какъв процесор беше? Може би си запомнил и звуковият му "процесор"

По темата: Отговорът Е даден на питащата във втори пост за който не е забелязъл!

преди 1 минута, jhoro написа:

За времето си беше върха. Имаше например 3 канален синтезатор дето другите (яките) правеци нямаха.

току-що, Kolev72 написа:

А него помниш ли го с какъв процесор беше? Може би си запомнил и звуковият му "процесор"

Баси въпроса - MOS Technology 6502

преди 5 минути, Kolev72 написа:

Аз още си го имам. Но го бях преправил за едни други неща, но мога скоро пак да си го върна в първоначалния вид. Просто от сантимент.

Цитат

Включва програмируем звуков генератор AY-3-8912, позволяващ 3 гласа и 8 октави.

https://www.pravetz.info/pravetz-8d.html

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Че какъв му е "баси" на въпроса бре Герге?

Сещай се сам - спрял съм да обяснявам.

преди 6 минути, jhoro написа:

Как какво?Схеми!Едната на бустана,на бай Тошо.Продължаваше,с фитириите на Лилов...Имаше и една в която,Луканов обра БДЖ.Но,по малко,известна.

Не става въпрос толкова за сантименталните спомени и за "мощността" на първите компютри и процесори.

Става въпрос за тръпката, което не може да се обясни. Сега всичко е супер бързо, лесно за ползване и ... няма тръпка.

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Ти ги обясняваш на мен? Бах си и пиянката!

Мери си приказките - да не идвам до Търново!

току-що, vpvelev написа:

Не става въпрос толкова за сантименталните спомени и за "мощността" на първите компютри и процесори.

Става въпрос за тръпката, което не може да се обясни. Сега всичко е супер бързо, лесно за ползване и ... няма тръпка.

Бръкни в контакта - тръпката е както едно време.

преди 1 час, jhoro написа:

Да се върнем към темата. Въпросът беше за тази машинка

И не мога да се съглася с казаното в коментара!

Ето - с FreeDOS 1.3 ще фърчи! Релийза е на по-малко от месец (още топъл), а изискванията са направо смешни!

Обърнете внимание на паметта - 2 Мегабайта, не 2 Гигабайта!

Къде ще 'хвърчи' с този ДОС, дето даже и GUI няма? Какво ще прави с него? По-добре някой олекотен linux да сложи, но като отвори някоя по-тежка страница в интернет и ще приключи всичко.

преди 1 час, Raze написа:

Къде ще 'хвърчи' с този ДОС, дето даже и GUI няма? Какво ще прави с него? По-добре някой олекотен linux да сложи, но като отвори някоя по-тежка страница в интернет и ще приключи всичко.

За без пари - толкова!

преди 1 час, Kolev72 написа:

Я вземи че ела да те видим какъв  колко Ербап си.

С изкукуригали дядковци - не се занимавам. Какво - да ти сменя памперса ли?

Пп. Поне пиши грамотно!

• Автор
преди 7 часа, The Rage написа:

нито PaleMoon,нито Mypal ще изкарат,някакво свястно видео. UR browser. 

Ще опитам. С последната версия. Или да се тършувам за стари? 

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Сподели някакво свястно видео за проба.

VLC

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.