Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Браузър или Linux?

Featured Replies

Здравейте, имам един малък лаптоп от Нокия, booklet 3D с  Windows 7 Home. Докато си го пооправях го забих, не се справям с браузърите, много са бавни. Мисля, че и Панда антивирусна пречи. Може ли да помоля за конкретен съвет за версия на някой браузър? И антивир? Или... Обмислям да кача Puppy Linux, дори свалих файла за последната версия. Дали ще мога да го инсталирам директно без стик? За по лесно. Вие как мислите? Не ми се занимава до безкрай, трябва да го ползвам за работа, текст и т.н., но е важно да е гладко и бързо, да не троша нерви и да събирам драйвери два месеца. 

Много мерси за помощта! 

• Отговори 163
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да се върнем към темата. Въпросът беше за тази машинка И не мога да се съглася с казаното в коментара! Ето - с FreeDOS 1.3 ще фърчи! Релийза е на по-малко от месец (още топъл), а изисквани

• Горната връзка не работи, ето това би трябвало да са параметрите: Nokia Booklet 3G - Wikipedia Но, като гледам, едноядрен процесор от преди 14 години, 1 GB RAM, тази антика вече не става за

• Лаптопа си е морално остарял и с този едноядрен процесор и 1гб рам ще голяма мъка да му се качи win7 макар че може да му се качи 32 битова версия win 7 но ще види доста зор и ще забива. Та според мен

Публикувани изображения

Ако това са характеристиките на лаптопа, решението е едно нов лаптоп или втора употреба машина.

Защото, последния е с таблетен процесор (стар хардуер) и все ще бавен независимо коя е ОС.

Горната връзка не работи, ето това би трябвало да са параметрите:

Nokia Booklet 3G - Wikipedia

Но, като гледам, едноядрен процесор от преди 14 години, 1 GB RAM, тази антика вече не става за нищо, освен за музей.

Intel Atom Processor Z530 512K Cache 1.60 GHz 533 MHz FSB Product Specifications

Каквото и да и инсталираш, няма да работи адекватно.

Виж в тази тема за какво и как може да го ползваш това нещо, ако толкова ти се занимава с него:

Nokia Booklet 3G (Въпроси и Решения) - Page 2 - Техника / Електроника - AUDI CLUB BULGARIA (Ауди Клуб България) (audibg.com)

И това заглавие, както е написано, няма никакъв смисъл! Linux е операционна система, browser е един вид приложение, с което се разхождаш из интернет и се го има за всяка ОС.

преди 1 час, Вани То написа:

трябва да го ползвам за работа, текст и т.н.

Каква работа, текс и най-вече това т.н.

Иначе тази машина и гладко и бързо в едно изречение - просто няма как да стане.

Флашка и Damn Small Linux.Или Slax.

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да, ще зареди и после какво ще работи върху това?

преди 2 часа, Вани То написа:

текст и т.н

Puppy Linux

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да, *.txt файлове мога да пиша и на моята Nokia 6230i

Няма какво да правиш?Гуру!

преди 2 часа, Вани То написа:

браузър? И антивир?

Какво може да се направи с тази "антика": Маха се антивирусната. Слага се браузър "лисица". При положение, че това "т,н" не е посещения в съмнителни сайтове ... 

Успех

Слага се начисто 7-цата, оптимизира се до кокал, защитава се само с рестрикции и се ползва mypal за браузър, при филтрирани всякакви реклами.

Въпроса е  какъв друг софтуер се ползва - офис пакет или нещо друго?

• Автор

Предимно ми трябваше за текст, като печатна машинка, т.е. само Word. Сега ми дотрябва за платформа онлайн, сайт да си работя. Има доста малки Линукси, и един браузър Pale Moon, който утре ще пробвам на windows 7. Той има и подвижни версии. Мерси за отговорите! Ще пробвам всичко. Искам да опитам с Virtual box и се разколебах между puppy, mint и 9.10... Няма що да купувам нов, инсталиралa съм сама преди. Притеснявам се, че и Linux браузърите остаряват, а puppy работи с peal moon, без проблем поне до 2020г. Обърквам се, но гледам да не бързам с решенията, че да не ви разправям как трия дискове после... Чакам още идеи! 

Linux mint Xfce  - може да се пробва и без инсталация.

Lubuntu - също.

Pale Moon и mypal - имаха общи добавки и двата са сравнително леки. Аз ги ползвам под WinXP - тоест пишештата машина може да е и с WinXP.

преди 3 минути, Вани То написа:

Сега ми дотрябва за платформа онлайн, сайт да си работя.

това не го разбрах точно и ясно.

С Virtual box на този лаптоп нищо няма да усетиш реално като бързодействие.

• Автор
преди 21 минути, dioib написа:

Какво може да се направи с тази "антика": Маха се антивирусната. Слага се браузър "лисица". При положение, че това "т,н" не е посещения в съмнителни сайтове ... 

Успех

Не е, аз не харесвам компютри и лаптопи от 3,4 години. Та съм позабравила. Добре, коя лисица да хвана за опашката? Много ми е тъпа с тея плъгини ... 

преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Слага се начисто 7-цата, оптимизира се до кокал, защитава се само с рестрикции и се ползва mypal за браузър, при филтрирани всякакви реклами.

И на втория ден, ще се нахака със вируси, червеи и троянски коне и незнам там още какви съществуват. Не е добра идея, Линукс гарантира ползването за в бъдеще.

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

Linux mint Xfce  - може да се пробва и без инсталация.

Lubuntu - също.

Pale Moon и mypal - имаха общи добавки и двата са сравнително леки. Аз ги ползвам под WinXP - тоест пишештата машина може да е и с WinXP.

това не го разбрах точно и ясно.

С Virtual box на този лаптоп нищо няма да усетиш реално като бързодействие.

С Virtual box мога да инсталирам puppy без стик. Направо с хост. WINDOWS. Намерила съм файла. Но не съм решила. 

преди 1 минута, Вани То написа:

С Virtual box мога да инсталирам puppy без стик. Направо с хост. WINDOWS. Намерила съм файла. Но не съм решила. 

Действай смело.

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Да, ще зареди и после какво ще работи върху това?

Те всички Линукси... Са правени за офиси. В булсатком всички работят в някакво ubuntu и лаптопи. Те са си работни, за спестявания на фирмите, стига да нацелим версията. 

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

И на втория ден, ще се нахака със вируси, червеи и троянски коне и незнам там още какви съществуват. Не е добра идея, Линукс гарантира ползването за в бъдеще.

Мислиш ли?

преди 8 минути, Вани То написа:

коя лисица

firefox - Търсене (bing.com)

• Автор
преди 25 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз май си я оптимизирах 😊като пчеличка. Тези рестрикции ще ги видя. Абе няма да гледам секс на компа, бе ... И плащания няма да правя. 

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Мислиш ли?

Не го мисля, казвам какво ще стане. Повече от сигурен съм!

преди 1 минута, Вани То написа:

Те всички Линукси... Са правени за офиси. В булсатком всички работят в някакво ubuntu и лаптопи. Те са си работни, за спестявания на фирмите, стига да нацелим версията. 

Аз съм объркан ... много

Linux и office ... - кой да знае ...

Както сама казваш - там работят на лаптопи, а това което имаш ти е ...

току-що, ДзВяРа! написа:

Не го мисля, казвам какво ще стане. Повече от сигурен съм!

Аз да го инсталирам, ти да опиташ да го заразиш? И какво печеля след като не успееш с това?

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз съм объркан ... много

Linux и office ... - кой да знае ...

Както сама казваш - там работят на лаптопи, а това което имаш ти е ...

Аз да го инсталирам, ти да опиташ да го заразиш? И какво печеля след като не успееш с това?

Точно този лаптоп, с този процесор и рам????

Ти сериозно ли?

И всичко това срещу линукс, напълно безплатно, без никви анти вирусни?

Бъзикаш се нещо май?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.