Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Европа...?

Featured Replies

преди 4 минути, Miusuka написа:

Ами ти страшно си противоречиш във всичко написано тук:

Ти откъде знаеш каква е задачата на Пламен Константинов? Или само предполагаш? Че и конкретен пример си дал. Кой е тоя конкретен пример?

Конкретния пример го виждаш и сам - според него ЕС добивал 6% от суровините които му трябват.

Пък официалните статистика показват около 66% т.е. 2/3 от суровините ЕС си ги добива сам. Има голяма разлика между едното и другото число. Странно, че цитираш примера който давам, пък после питаш кой е този конкретен пример 😄И къде видя противоречие в написаното от мен, или за пореден път няма как да отговориш т.е. пишеш празни приказки за спорта.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 269,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Представям на вниманието на четящите тук  https://epicenter.bg/article/Prof--D--Ludzhev--Liderstvoto-na-Evropa-e-v-upadak--Malokalibreni-polititsi-razmahvat-ruskata-zaplaha/404814/11/0 Проф. Луд

• "Администрацията на президента Доналд Тръмп заплаши да прекрати достъпа на Европейския съюз до американски втечнен природен газ (ВПГ), ако блокът не ратифицира търговското споразумение, договорено с п

• Дизайна на новите евро банкноти:

Публикувани изображения

преди 6 минути, Gencho 123 написа:

или за пореден път няма как да отговориш т.е. пишеш празни приказки за спорта.

Няма пореден път. Винаги съм отговарял точно, но ти не можеш да ме разбереш. Съжалявам. Не мога супер подробно да обяснявам защото става много дълго. Очаквам и отсрещния да ме разбере с 2-3 думи. Т.е трябва да си умен. Имам 2-3 такива познати с които е удоволствие да разговаряш и даже спориш. Още не съм довършил изречението и той ми казва разбрах те какво искаш да кажеш и продължава с неговата приказка и теза.

преди 8 минути, Gencho 123 написа:

Пък официалните статистика показват около 66% т.е. 2/3 от суровините ЕС си ги добива сам.

Въпроса е за какви суровини става въпрос. Защото например Полша добива много въглища доколкото зная, но те ги забраняват сега че замърсявали.

Наистина не зная например Франция, Германия, Италия и Испания какви суровини добиват от техните земи? И по-важното е дали са достатъчни.
А да не говорим че нямаш ли енергия (нефт, газ) и то евтина, а не каква да е , то и 100% суровини да имаш няма много да направиш с тях.

преди 55 минути, АСПЕКТ написа:

А, могат да глобяват хората, когато свалят филм или да забраняват руски медии, а ислямистки видеа от териростична държава - нищо.

Местиш се в Руспия и си решаваш проблемите. Там имигрантите ги гонят, джендърите са забранени и въобще царуват традиционните ценности.

Само тъпаците гният в загиваща Европа вместо да си заживеят в руспийския рай.

преди 1 час, attj написа:

Незнайно за мен защо - той Пламен Константинов от 10 години живее в Сибир.

Откакто заживя в Сибир, Константинов прогледна и видя истината за загиваща Европа.

Ние сме слепци да не виждаме тази истина.

преди 47 минути, Miusuka написа:

Няма пореден път. Винаги съм отговарял точно, но ти не можеш да ме разбереш. Съжалявам. Не мога супер подробно да обяснявам защото става много дълго. Очаквам и отсрещния да ме разбере с 2-3 думи. Т.е трябва да си умен. Имам 2-3 такива познати с които е удоволствие да разговаряш и даже спориш. Още не съм довършил изречението и той ми казва разбрах те какво искаш да кажеш и продължава с неговата приказка и теза.

Въпроса е за какви суровини става въпрос. Защото например Полша добива много въглища доколкото зная, но те ги забраняват сега че замърсявали.

Наистина не зная например Франция, Германия, Италия и Испания какви суровини добиват от техните земи? И по-важното е дали са достатъчни.
А да не говорим че нямаш ли енергия (нефт, газ) и то евтина, а не каква да е , то и 100% суровини да имаш няма много да направиш с тях.

Очевидно не всички сме толкова умни за да сме на твоето ниво 😄Аз дадох елементарен пример защо Пламен Константинов манипулира аудиторията - относно тези прословути 6%. Няколко пъти ти го повторих, но уви за разлика от твоите приятели които разбират от половин дума, на теб ти трябваше повече време. Казвам го, защото явно държиш да подчертаеш колко умен и интелигентен си, което аз не оспорвам, нито се бия в гърдите.

Та след няколко поста все пак стигнахме до същественото - за тези хвърлени във въздуха 6% от Пламен Константинов. Никъде той не казва, дали това са редки метали, дали е уран, въглища или нефт (както и ти казваш, има много различни суровини, някои може да ги има в ЕС, други не). Просто в хората е важно да остане впечатлението, че едва ли не Европа живее на гърба на целия свят (очевиден пример за манипулация). Има държави без никакви природни ресурси, които купуват всичко което им е необходимо, успешни са икономически, но следвайки логиката на Пламен Константинов - те се развиват благодарение на останалия свят :)

Една Япония примерно разчита изключително на внос (примерно 80% някъде) и това не и пречи да бъде световна икономическа и технологична сила. Докато на другия полюс имаме държава като Русия, която има почти всички необходими суровини (примерно внася под 10%) а е икономически и технологично много далеч спрямо Япония. Обаче Пламен Константинов иска да ни убеди в обратното - прекрасния живот в Русия, а ЕС бил успешен заради колониите 😄

Реално погледнато е по-важно какво би могъл да направиш с тези суровини, колко си напред в технологиите, така, че дори и да ги купуваш, добавената стойност на твоята индустрия е в пъти повече в сравнение с държавата която просто само добива суровини. Факта, че разчиташ на внос не те прави колонизатор - ти си плащаш за тези суровини.

преди 58 минути, Волен написа:

Местиш се в Руспия

Ако си тръгнал, да дойдем на изпращането да ти махаме?

преди 6 минути, Sliderum2 написа:

Ако си тръгнал, да дойдем на изпращането да ти махаме?

Защо аз да се местя в Кочината? Предложението ми е за русоробите, които живеят в загиваща Европа и са недоволни от нея.

преди 1 час, Волен написа:

Местиш се в Руспия и си решаваш проблемите. Там имигрантите ги гонят, джендърите са забранени и въобще царуват традиционните ценности.

Само тъпаците гният в загиваща Европа вместо да си заживеят в руспийския рай.

Откакто заживя в Сибир, Константинов прогледна и видя истината за загиваща Европа.

Ние сме слепци да не виждаме тази истина.

Страшна логика, да изгониш европейците от Европа и да ни настаниш в Россия, само защото азиатците или африканците от арабските страни да останат. Европа за европейците. На арабите като не им харесва Европа да си останат в Азия или в Африка.

току-що, АСПЕКТ написа:

Страшна логика, да изгониш европейците от Европа и да ни настаниш в Россия ...

Аз предлагам на русоробите да си заживеете в руZZкия рай, вместо да недоволствате и мизерствате в загиваща Европа.

Тоест, аз ви предлагам сигурен начин да си решите проблемите. Защо имате забележки ?!?

току-що, Волен написа:

Аз предлагам на русоробите да си заживеете в руZZкия рай, вместо да недоволствате и мизерствате в загиваща Европа.

Тоест, аз ви предлагам сигурен начин да си решите проблемите. Защо имате забележки ?!?

Аз съм избрал Европа с европейци. Не искам араби, африканци. Арабите щом искат да си говорят на арабски и да си изповядат своите ценности да си останат там в страната.

току-що, АСПЕКТ написа:

Аз съм избрал Европа с европейци. Не искам араби, африканци.

А защо не избереш руZZкия рай? Там няма араби и африканци.

Срамота е русороби да избират Европа и да плюят по нея - вместо да се преселят в руZZкия рай.

току-що, Волен написа:

А защо не избереш руZZкия рай? Тама няма араби и африканци.

Срамота е русороби да избират Европа и да плюят по нея - вместо да се преселят в руZZкия рай.

Значи единственото решение, което предлагаш е европейците да се махнат от домовете си и да отидат в Россия, а гостите от Африка или от Азия да се нанесат. Страшна логика.

току-що, АСПЕКТ написа:

Значи единственото решение, което предлагаш е европейците ...

Предложението ми е за русоробите като теб. Европа е за тези, които я харесват - а не за русоробите, които почитат Кочината, но живеят в Европа.

преди 32 минути, Gencho 123 написа:

Факта, че разчиташ на внос не те прави колонизатор - ти си плащаш за тези суровини.

УжЪс! Питай държавите в Африка колко им плащат Франция например.

То само заради тая твоя изцепка и невежество няма какво да ти се отговаря на другите глупости.

***************************************************************************************

ЕС САНКЦИОНИРА КИТАЙ

КИТАЙ МУ ДАВА ШАХ И МАТ ЗА 24 ЧАСА.

В своя 21-ви (ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ!! ) „пакет от санкции“ срещу Русия, гениите от Европейската комисия решиха да санкционират 14 китайски компании заради предполагаемата им подкрепа за Москва.

Пекин отвърна с разгромяващ удар за по-малко от 24 часа.

Око за око, зъб за зъб.

Тъй като 14 китайски компании бяха санкционирани от ЕС, 14 европейски компании от областта на въоръжението вече не могат, за една нощ, да купуват изключително стратегически китайски продукти за осъществяване на своята дейност:

някои редкоземни елементи, върху чието притежание и производство Китай упражнява световно господство;

незаменими електронни компоненти и полупроводници, произведени в Китай;

други критично важни материали.

Сред 14-те компании в Европа, които по този начин бяха отрязани от ключови компоненти, са:

🇩🇪 Германският гигант във въоръжението Rheinmetall

🇮🇹 Италианският производител на двигатели Lafert

🇫🇷 Френската Cavok UAS, специализирана в дронове

🇳🇱Холандската IHC

🇨🇿 Чешката Tatra Trucks

Санкционирайки с високомерие и безразсъдство китайски компании, ЕС си навлече китайски отговор, който я удря в самото сърце на нейната отбранителна индустрия и зелен преход.

Управляван от хора, които се мислят за пъпа на света, ЕС поиска да се прави на най-силния с Китай, без да осъзнава, че вече изобщо няма средствата да налага каквото и да било господство.

Исторически погледнато, грешната оценка на съотношението на силите с даден противник винаги е била в основата на най-големите бедствия.

За пореден път се потвърждава, че така нареченото „европейско строителство“ има за конкретен резултат унищожаването на Европа.

Marco Orio

See less

преди 2 минути, Miusuka написа:

За пореден път се потвърждава, че така нареченото „европейско строителство“ има за конкретен резултат унищожаването на Европа.

Европа не е Руспия. Русоробите вън от Европа !!!

преди 15 минути, Волен написа:

Предложението ми е за русоробите като теб. Европа е за тези, които я харесват - а не за русоробите, които почитат Кочината, но живеят в Европа.

Ми, да предпочитам Русия пред Арабия. И какво лошо има?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Ми, да предпочитам Русия пред Арабия. И какво лошо има?

Няма лошо. Точно затова ти предлагам да се разкараш в Руспия?'

Защо мизервстваш в скапана Европа вместо да преселиш в Руспия? Ти си явно некъв кисел мазохист. Търпи, но хленчи. 🤣😂

преди 14 минути, Miusuka написа:

УжЪс! Питай държавите в Африка колко им плащат Франция например.

То само заради тая твоя изцепка и невежество няма какво да ти се отговаря на другите глупости.

Ясно, оказа се за пореден път не можеш да коментираш това за което уж говорим. Язък, че постоянно повтаряш колко си умен.

Колко удобно - няма отговор, говори измислици и накрая се изпарява от всяка дискусия, след като не може да отговори. Имаш добра стратегия признавам. Характерна за най-умните и интелигентните (казва се някоя глупост, и после веднага се сменя темата) 🤣

преди 4 минути, Волен написа:

Няма лошо. Точно затова ти предлагам да се разкараш в Руспия?'

Защо мизервстваш в скапана Европа вместо да преселиш в Руспия? Ти си явно некъв кисел мазохист. Търпи, но хленчи. 🤣😂

Ти като някакъв папагал и не знаеш друга дума. Россия, Россия... други думи казвали са ти да казваш? Или в момента - не? Каква е програмата? Само да се повтаря Россия ли?

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Каква е програмата? Само да се повтаря Россия ли?

Програмата е да се набиват канчетата на русоробите, които вместо да се втурнат към Руспия, са се устоли в цивилизована Европа - но я плюят и искат да я превърнат в Руспия.

Да се върнем в ЕС и в Европа. Да оставим троловете.

Благодарение на зелената партия вече има и автомат, който пуска тампони в мъжката тоалетна.

Явно нямат универсална тоалетна. Или е в процес.

9c41e9ac9aa522de4e7fca0362ab5bfb,7000a46

bild.de
No image preview

Stuttgarter Grünen-Stadträtin forderte die Tampons auf de...

Stuttgart – Wer kommt auf so was? Das fragen sich Männer und Frauen, die vom Tampon-Automaten auf der Herren-Toilette des Rathauses gehört haben.
преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Да се върнем в ЕС и в Европа. Да оставим троловете.

Русороб, устроил се в Европа, плюе по Европа вместо да замине за руZZкия рай и да си реши проблемите.

Европа не е Руспия, батка.

преди 24 минути, Gencho 123 написа:

Ясно, оказа се за пореден път не можеш да коментираш това за което уж говорим.

За пореден път се измъкваш като ме набеждаваш че не мога да коментирам твои глупости. А аз за пореден път ти ги показах.

преди 16 минути, Волен написа:

Програмата е да се набиват канчетата на русоробите, които вместо да се втурнат към Руспия, са се устоли в цивилизована Европа - но я плюят и искат да я превърнат в Руспия.

В Русия живеят само културни хора. Там не пускат Сульо и Пульо. Да бере ягоди или да мие чинии.

преди 2 минути, Miusuka написа:

В Русия живеят само културни хора. Там не пускат Сульо и Пульо. Да бере ягоди или да мие чинии.

Точно затова предлагам на русоробите да се преселят там, вместо да гният, мизерстват и хленчат в загиваща Европа.

Защо да хленчат вместо да си решат проблемите? Това е мазохизъм.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.