Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Европа...?

Featured Replies

преди 4 минути, laplandetza написа:

Абе всезнайковци........................ когато работех на пълно работно време-така се водеше, преди 4 години или 4 год. и половина, приключих на едната длъжност-работих две неща , със заплатаосновна от 5420 еуро-или близо до това, а допълнителните бяха отгоре над 1200 еуро-т.е. общо над 6600 уеро. Чисто вземах след всички данаци, осигоровки, удръжки, такси и пр. взамах около 2900 еуро !. Ха сега смятай! ПЯрогресивен данък и това след като приключих две години преди това, т.е. преди близо 6 год.и половина втората ра бота в която имах легален доход от близо 1800 еуро и той влиза в прогресивния и тогава чистите пари от първата още по-малко ! Парата е направих от „втората работа“ където дохода не полиучавах аз , а мои „посочени юридически и физически лица“ на места с ниски данаци или като препран приход, реално от там получавах чисти не о-малко от 7500 еуро и поради това успях да спестя и да вложа в „родови бизнес“ чрез който сега живуркат роднини и наследници.

Винаги съм знаел, че българите не можеш ги излъга. По-добре 1100 в Русия, отколкото 4700 в Германия. То е очевидно, не знам защо изобщо го обсъждаме. Вече никой не отива в Европа, тя загива, не стана ли ясно 😄Майка Русия ви чака всички фенове, не се колебайте, сега е момента.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 269,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Представям на вниманието на четящите тук  https://epicenter.bg/article/Prof--D--Ludzhev--Liderstvoto-na-Evropa-e-v-upadak--Malokalibreni-polititsi-razmahvat-ruskata-zaplaha/404814/11/0 Проф. Луд

• "Администрацията на президента Доналд Тръмп заплаши да прекрати достъпа на Европейския съюз до американски втечнен природен газ (ВПГ), ако блокът не ратифицира търговското споразумение, договорено с п

• Дизайна на новите евро банкноти:

Публикувани изображения

преди 1 минута, Gencho 123 написа:

Винаги съм знаел, че българите не можеш ги излъга. По-добре 1100 в Русия, отколкото 4700 в Германия. То е очевидно, не знам защо изобщо го обсъждаме. Вече никой не отива в Европа, тя загива, не стана ли ясно 😄Майка Русия ви чака всички фенове, не се колебайте, сега е момента.

преди 1 минута, Gencho 123 написа:

Въри ти в Русия! Там не стъпвам! Аз съм в черния списък, и да искам няма да ме допуснат. Виж , Беларус ............... от няколко години ме канят там, имам добри познати.

преди 14 минути, laplandetza написа:

Абе всезнайковци........................ когато работех на пълно работно време-така се водеше, преди 4 години или 4 год. и половина, приключих на едната длъжност-работих две неща , със заплатаосновна от 5420 еуро-или близо до това, а допълнителните бяха отгоре над 1200 еуро-т.е. общо над 6600 уеро. Чисто вземах след всички данаци, осигоровки, удръжки, такси и пр. взамах около 2900 еуро !. Ха сега смятай! ПЯрогресивен данък и това след като приключих две години преди това, т.е. преди близо 6 год.и половина втората ра бота в която имах легален доход от близо 1800 еуро и той влиза в прогресивния и тогава чистите пари от първата още по-малко ! Парата е направих от „втората работа“ където дохода не полиучавах аз , а мои „посочени юридически и физически лица“ на места с ниски данаци или като препран приход, реално от там получавах чисти не о-малко от 7500 еуро и поради това успях да спестя и да вложа в „родови бизнес“ чрез който сега живуркат роднини и наследници.

Пиян ли си или надрусан, защото нищо не ти се разбира и всяка втора дума има грешки!

току-що, Belefor написа:

Пиян ли си или надрусан, защото нищо не ти се разбира и всяка втора дума има грешки!

току-що, Belefor написа:

Има ясно и просто логично обяснение.

1. Вече не виждам добре и сменям 3 вида очила, а сега съм с „универсален“

2. не мога да пиша с „две ръце като на пиано“, не съм секретарка

3. това е Основната причина. Прекалено Голям стар мъж съм и имам големи, наистина много големи ръце и пръсти като маеханджийски кебабчета от родопско-тракийския римски път !

4. Българския език не ми е „роден“ никто майчин, нито баяин.

преди 22 минути, Belefor написа:

Меките китки нали?

И двамата сте страхотни, затвърждавате мнението, че соц феновете не блестят с особен акъл. Винаги остроумни и на място. Сега разбирам, защо Европа загивала - заради тези двама дебили 😄@Sliderum2 & @Belefor

image.png

преди 5 часа, Gencho 123 написа:

Впечатляващо, Европа не само загива, ами Русия ще спасява положенитито като предлага работа на съкратените. Приблизителната брутна заплата там е около 1100 евро, докато в Германия - 4700 евро.

Това според кой?

Според Генчо ли?

Да не споменавам, че става въпрос за предприятие от високотехнологичният сектор, та заплатите едва ли са от средните за страната.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Това според кой?

Според Генчо ли?

Да не споменавам, че става въпрос за предприятие от високотехнологичният сектор, та заплатите едва ли са от средните за страната.

Чукче писател, чукче не читател, така имаме и М. Николов който се прави на възпитан от златните години на социализма. Ни чете ни разбира, но пише много. Явно ти е трудно мисленето и разсъждението, та ето ти информацията от първа ръка (Около 100,000 рубли приблизително) :

https://safenews.bg/vojnata-vdigna-zaplatite-v-rusiya-no-otne-mechtata-za-nov-avtomobil/

Високи технологии в Росия - може, ако е във военната индустрия. Иначе те от 1917 година все градят и нищо не се получава. Единствено фокуса им е във военното производствопрез всичките години, а до скоро и в космоса, където сякаш също са в застой.

Четейки писанията ти се чудя, дали не си някой тийнеджър на 17-18 години.. Едно такова дребнаво заяждане, типично за сегашните гамени, а иначе се правиш на голяма работа 😄

преди 6 минути, Gencho 123 написа:

Чукче писател, чукче не читател, така имаме и М. Николов който се прави на възпитан от златните години на социализма. Ни чете ни разбира, но пише много. Явно ти е трудно мисленето и разсъждението, та ето ти информацията от първа ръка (Около 100,000 рубли приблизително) :

https://safenews.bg/vojnata-vdigna-zaplatite-v-rusiya-no-otne-mechtata-za-nov-avtomobil/

Ти го питаш, откъде е взел информацията, че средната брутна заплата в РФ е 1100€, а в Германия 4700€, а глупака ти отговаря с линк към статия за автомобилния пазар в РФ.😀

преди 5 минути, Gencho 123 написа:

Високи технологии в Росия - може, ако е във военната индустрия. Иначе те от 1917 година все градят и нищо не се получава. Единствено фокуса им е във военното производствопрез всичките години, а до скоро и в космоса, където сякаш също са в застой.

Еми именно с това се занимават, глупак.Да беше проверил поне за какво коментираш!

преди 44 минути, M.Николов написа:

Ти го питаш, откъде е взел информацията, че средната брутна заплата в РФ е 1100€, а в Германия 4700€, а глупака ти отговаря с линк към статия за автомобилния пазар в РФ.😀

Еми именно с това се занимават, глупак.Да беше проверил поне за какво коментираш!

глупак нали знаеш кой е - баща ти и неговата рожба, самият М. Николов. Най-изявения дебил решил да пише в интернет. Ами прочети малко, ама ти е трудно . Това твоето поколение явно е трагично 😄Представям си след няколко години като завършиш училище.. ужас.

Може би така ще го схванеш по-добре :

image.png

Дебил, цитирай Росстат тогава, ако можеш!

"Средната работна заплата в Русия варира между 1000 и 1500 евро на месец (около 105 000 до 150 000 рубли). Въпреки големите разлики в зависимост от региона и сектора, официалната статистика за последно отчита средни стойности около 1539 евро преди облагане. [1, 2, 3]"

"Средната брутна месечна работна заплата в България за първото тримесечие на 2026 г. е 1407 евро (2750 лв.), което представлява ръст от 12.7% на годишна база. За сравнение, чистата (нето) средна заплата възлиза на около 1090 евро (2130 лв.) след облагане."

За да намали пластмаса в ежедневието ЕС планира да бръкна още по-дълбоко в джобовете на потребителите, сякаш ний сме виновни и искаме пластмаса.

В Германия ще дойде нов данък. Данък пластмаса. В България все още го няма. Ний в Германия сме кравите на Европа и всеки ни дои.

HNQ_P5dXsAANKP3?format=png&name=900x900

на 14.07.2026 г. в 23:14, M.Николов написа:

"Средната работна заплата в Русия варира между 1000 и 1500 евро на месец (около 105 000 до 150 000 рубли). Въпреки големите разлики в зависимост от региона и сектора, официалната статистика за последно отчита средни стойности около 1539 евро преди облагане. [1, 2, 3]"

"Средната брутна месечна работна заплата в България за първото тримесечие на 2026 г. е 1407 евро (2750 лв.), което представлява ръст от 12.7% на годишна база. За сравнение, чистата (нето) средна заплата възлиза на около 1090 евро (2130 лв.) след облагане."

Дебил, що не се пробваш да поработиш и поживееш там , а ?

И защо дори милиардерите напоследък бягат от бленувания ви комунделски путинистки рай ?

/ цитирал съм в темата за рашистан /

на 14.07.2026 г. в 22:07, Gencho 123 написа:

Четейки писанията ти се чудя, дали не си някой тийнеджър на 17-18 години.. Едно такова дребнаво заяждане, типично за сегашните гамени, а иначе се правиш на голяма работа 😄

По зле. Той е промит цоциалист комундел , сега разбира се, и путинист рашист.

Ама от тия малоумните дето късат ризи за матушката, ама никога не биха отишли дори да поживеят и поработят малко там.

на 14.07.2026 г. в 23:14, M.Николов написа:

охо ти пак се обади, и виждам речника расте, всички ли сте такива "образовани" във вашата фамилия - дебили, глупаци и прочие )

Според росстат обаче цифрите не съвпадат с твоите желания - реално е около 100,000 рубли което прави както и по-рано ти писах (ама не схващаш лесно) - около 1100 евро/месец. Вместо да публикуваш случайни публикации от фейсбук, сам може да се образоваш (стига да можеш разбира се, то при дебилите е трудно). Но очевидно в Германия средната заплата е над 3 пъти спрямо руската (4700), обаче ще привличат специалисти 🤣Дори и у нас както сам си установил имаме по-висока средна заплата от майката Русия (1407).

Rosstat median monthly wage (RUB 73,400, 2025), roughly 73 percent of the average. The median is well below the mean because high earners pull the average up.

wage.is
No image preview

Average Salary in Russia: $1,034/mo + Min Wage (2026) | w...

The average salary in Russia is ₽100,316/mo ($1,034.19 USD) as of May 2026. Min wage: ₽156.31/hr. Compare wages, explore history, and see how Russia ranks globally.

„Франция напълно блокира достъпа до Polymarket, американска платформа за залагания на новини“: Вече е невъзможно да се залага на нов опит за покушение срещу Тръмп или на времето на Второто пришествие във Франция.„Досега френските потребители, макар и да не можеха да правят залози, все пак имаха достъп до главната страница на сайта, която показваше „в реално време и в динамичен формат коефициентите за различни събития, които биха могли да бъдат предмет на залози“.Регулаторът смята, че този формат може да се счита за реклама на дейности, които не са разрешени във Франция. Няколко европейски държави вече са наложили ограничения или са блокирали напълно подобни услуги.

Знае ли някой от вас как се ползва това !?

на 16.07.2026 г. в 20:03, Gencho 123 написа:

Според росстат обаче цифрите не съвпадат с твоите желания - реално е около 100,000 рубли което прави както и по-рано ти писах (ама не схващаш лесно) - около 1100 евро/месец.

С нетърпение чакам да ми покажеш данните от Росстат.wub

А междувременно ще цакам твоя "wage" с "ceicdata" с по нови-данни.hush

изображение.png

https://www.ceicdata.com/en/indicator/russia/monthly-earnings

Вместо да публикуваш случайни публикации от фейсбук, сам може да се образоваш (стига да можеш разбира се, то при дебилите е трудно).

Би ли посочил линка към публикацията във фейсбук, за който споменаваш?

Ако не ти е голям проблем, де!Защото аз не си спомням в близките месеци да съм давал линк към фейсбук!

Та така драго ми дебилче.😀

преди 3 часа, M.Николов написа:

С нетърпение чакам да ми покажеш данните от Росстат.wub

А междувременно ще цакам твоя "wage" с "ceicdata" с по нови-данни.hush

https://www.ceicdata.com/en/indicator/russia/monthly-earnings

Ако не ти е голям проблем, де!Защото аз не си спомням в близките месеци да съм давал линк към фейсбук!

Ех колко умно колко хубаво се изказа поредния полезен идиот. Като нямаш факти опираш до обиди, нищо ново под слънцето. Обичайното за всеки соц носталгик - грам мозък няма, но дава акъл на всики както и другаря Николов в случая.

За какво се опитваш да спориш - че според това което ти показвах средната заплата в Русия е 1100 евро, а ти намираш някакъв друг източник който посочва 1218 евро (1401 долара) т.е. намираш драмата в тези стотина евро разлика, а пропускаш, че в Германия ти казах, че е 3 пъти по-висока (4700 евро). Но след като си толкова подробен - според самите руснаци, преди година средната им заплата е била usd1056. Real wages in Russia rise by 6.5% in January — statistics - Business & Economy - TASS

Една година по-късно, т.е. Януари, 2026 пак според самите руснаци, заплатата се е удвоила в рамките на 5 години и през 2026 е достигнала 103612 рубли (eur1140). https://en.iz.ru/en/2075529/2026-04-09/it-became-known-average-salary-russia-has-almost-doubled-five-years

Безмислен спор на @M.Николов който се държи като някой тийнеджър, а останалите са дебили и глупаци 🤣Кажи си каква е драмата която пак съзря с това, че в Русия средната им заплата е толкова ниска, кое не харесваш в статистика им ? Представям си щом сега е двойно по-голяма от преди 5 години, каква ли е била пък тогава.

,,Не искам английска мома.

Те не готват като мама,а пият като тате."

...тва си е мое обобщение,не каза баш това момчето...

...но то се подразбира...

на 19.07.2026 г. в 16:13, Gencho 123 написа:

Ех колко умно колко хубаво се изказа поредния полезен идиот. Като нямаш факти опираш до обиди, нищо ново под слънцето. Обичайното за всеки соц носталгик - грам мозък няма, но дава акъл на всики както и другаря Николов в случая.

Смешник, я да видим кой пръв прибягна до лични обиди?

И да вметна няма "чукче", има "чукча"!

на 14.07.2026 г. в 22:07, Gencho 123 написа:

Това в отговор на този мой пост:

на 14.07.2026 г. в 21:50, M.Николов написа:

Това според кой?

Според Генчо ли?

Да виждаш в него обиди?

Значи първо ти обиждаш, непредизвикан с нищо в случая.

И като ти отвърнат в същия стил и започваш да пищиш: ама другарко, той ме обижда!

А не виждаш ти какво си писал.

И какво стана с линковете към фейсбук със случайни публикации, които съм бил давал, или вече забрави какви лъжи си писал?

Ето задал съм ти въпрос:

на 19.07.2026 г. в 12:36, M.Николов написа:

Вместо да публикуваш случайни публикации от фейсбук, сам може да се образоваш (стига да можеш разбира се, то при дебилите е трудно).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.