Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как комунистическия режим създаден силни хора и силна държава, а демокрацията създаде слаби хора и слаба държава

Featured Replies

преди 1 час, ntm написа:

Аха втора, трета десета работа а после си дай парите за лечение. Гледам те поне от профила е възможно да си някакво ИТ в София и много се кефиш, че взимаш малко по-висока заплата. Е добре де ама не знам, защо ми се струва, че и ти не си особенно преуспял. След като даваш подобни съвети ти явно много си надградил знания и умения... Това, че може би имаш мааалко по-добър живот от други хора, сега абсолютно нищо не значи. Държавата я правят не само разни надути ИТ-та, които обслужват чужди интереси. За да е силна една държава са необходими и здрави и силни обикновени работници, които имат стимул за какво да работят. Сега техния стимул е берачи на ягоди и роби по западни стопанства.

Работата краси човека, работата е здраве ! .... Нещата отдавна са автоматизирани и ниско интелектуална работа е на изчезване , ако не си разбрал все още. Нищо не пречи и по труден начин да си изкарваш хляба, но не ти е виновен никой за статуса в обществото на която си се примирил от чист мързел и лентяйство!

преди 13 часа, dioib написа:

...Старият манталитет го считат за простащина. ...

Това е индивидуално качество, простака си е простак навсякъде, така и за интелектуалеца :wub:

• Отговори 151
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да ти обявят война, да се борят против Съединението, да ти окупират държавата, било като да сте "Том и Джери"  С такива дебили, които не си знаят собствената история, които 30 години вярват на ру

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Представям си, какво са учили в училище. Само руска пропаганда.  Колко са били велики и са русите. Яко промиване на мозъка.  Никаква българска история, никакъв български език. Никаква българска т

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Да, защото в твоето любимо време е нямало кредити. Младоженченски заем, какво е? Или бързаш да плюеш. Ладата сигурно идва веднага, докато е поръчаш и купиш. Банани са ядяли от партията не само по нова

Публикувани изображения

преди 3 часа, ntm написа:

Сега има БАНАНИ, които не ям, защото са ментаци. Има пътувания, които не мога да си позволя освен на кредит. Взема ли кредит за пътуване и работа ставам роб на западна Европа, където дори да съм кадърен и да взема тяхното гражданство, никога няма да съм приет. За тях винаги си оставам смотан български циганин, макар и образован.

Някога всички храни бяха БИО а сега храните ни убиват и ни правят наркомани на здравната система с лечения и лекарства. Свободен съм да пиша в Гугъл и Фейсбук а там "големият брат" слуша всичко.

Парите за почивка са с много уговорки и помощ от близки и банки. Тааа 500 години робство значи... Ами сега дами и господа? Дали е било лошо или добре с руснаците аз съм си направил изводите.

Все по-малко оставаме тези, които помним онези времена но по добре е да мълчим за тях, защото големият господар така иска. Дали някога някой ни ограбваше и дали имаше смисъл някога да искаме да пътуваме и да ядем банани нека всеки сам прецени за себе си.

Аз знам само едно, че стандарта на живот, който имах тогава няма да го имам дори и сега да замина за "световния рай" с осигурена работа...

Да, защото в твоето любимо време е нямало кредити. Младоженченски заем, какво е? Или бързаш да плюеш. Ладата сигурно идва веднага, докато е поръчаш и купиш. Банани са ядяли от партията не само по нова година. 

Телевизор да си купиш според теб как ще стане?

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Да, защото в твоето любимо време е нямало кредити. Младоженченски заем, какво е? Или бързаш да плюеш. Ладата сигурно идва веднага, докато е поръчаш и купиш. Банани са ядяли от партията не само по нова година. 

Телевизор да си купиш според теб как ще стане?

Така ви хлъзнаха с тия банани 89та че още ги плаща цяла България.

281361711_513115080298630_5427230825378550764_n.jpg.e8463b4b4718e3cde13f97e1fbcea961.jpg

преди 10 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Работата краси човека, работата е здраве ! .... Нещата отдавна са автоматизирани и ниско интелектуална работа е на изчезване , ако не си разбрал все още. Нищо не пречи и по труден начин да си изкарваш хляба, но не ти е виновен никой за статуса в обществото на която си се примирил от чист мързел и лентяйство!

Ти да не живееш в 2050-та?

Работниците от ВиК са долу в трапа в калта. Електромонтьорите и сега си висят по електропроводите когато се налага. Работниците от пътното все още ползват лопати и кирки, когато работата го изисква. Строителните работници дори и добре платени също изпълняват тежка физическа работа. Мога да дам още много други примери в различни свери.

Ако не са тези хора сега и онези хора тогава в миналото, които са изграждали държавата, къде щеше да си ти сега? Трябва да благодариш на тези хора дори и не толкова образовани като теб за това, което са направили с ръцете си!

Ако се случи някаква сериозна световна криза и такива като теб останат без работа, точно онези здрави мъже, които могат да правят всичко с ръцете си ще те командват, защото ти ще си непригоден офисен плъх, закърнял физически и без елементарни умения за оцеляване.

Някога беше държавна политика здравето на хората. Освен, че здравеопазването беше безплатно, в училищата стриктно се грижеха за здравето на децата. Здравословно хранене, физическа активност, редовни медицински прегледи, в това число и на зъбите. 

Хората са били здрави, работили са и са изградили това, което ти сега ползваш и което запада разграбва и до ден днешен!

Хората правят всичко, от тях зависи какъв ще бъде живота и властта.

По мои наблюдения животът се променя със смяната на поколенията.
Моите предци са били по-различни от мен,
мисля че са били по-достойни, по-нормални и за много неща по-добри от мен.

Политиката и властта или "режима" както някои обичат да казват
не е някаква тайнствена сила, която пада от небето.
Всичко това се прави от хората и каквито са те, така го правят.

При едни хора, каквито са били дядовците, е господствала една власт,
но с идването на следващите поколения животът се променя постепенно.

Ти да не живееш в 2050-та?

Не, ти живееш в 1950г. :corn:

Работниците от ВиК са долу в трапа в калта. Електромонтьорите и сега си висят по електропроводите когато се налага. Работниците от пътното все още ползват лопати и кирки,

Никой не казва , че няма такива професии, но са силно намаляли. Ако процента преди е бил 90% полагане основно на ръчен труд, сега не е повече от 30% заради автоматизацията, т.е доста хора трябва да имат повечко знания или да са преквалифицирани /имат няколко квалификации/ за да са конкурентни на пазара на труда. Инак ти ако искаш ходи и ори с животинска сила и рало!

Ако не са тези хора сега и онези хора тогава в миналото, които са изграждали държавата, къде щеше да си ти сега? Трябва да благодариш на тези хора дори и не толкова образовани като теб за това, което са направили с ръцете си!

Къде съм изразил неблагодарност към някой ? Нещо изкривяваш темата за днешното време с миналото ... наистина май живееш в миналото, което можеше да е още по-добро!

Ако се случи някаква сериозна световна криза и такива като теб останат без работа, точно онези здрави мъже, които могат да правят всичко с ръцете си ще те командват, защото ти ще си непригоден офисен плъх, закърнял физически и без елементарни умения за оцеляване.

Защо мислиш , че аз не съм здрав ? Почнал съм работа още на 13г. Всичко що е Електротехника, Ел.обзавеждане, ВиК, ремонти по къща, изолации, измазване, шпакловка, фаянс и т.н. си правя сам, отделно помагам и на близки и познати! Та не знам кой в темата е с "Кунки у газунки", мен хич не ме мисли, работа има колкото щеш, но мързела е по-голям при някои хора :newspaper:

Някога беше държавна политика здравето на хората. Освен, че здравеопазването беше безплатно, в училищата стриктно се грижеха за здравето на децата. Здравословно хранене, физическа активност, редовни медицински прегледи, в това число и на зъбите. 

Хората са били здрави, работили са и са изградили това, което ти сега ползваш и което запада разграбва и до ден днешен!

Здравето е лична отговорност. Да, трябва по-добра политика, стратегия за спорт и здраве при подрастващите и уениците. Несъмнено здравеопазването ни е в лошо състояние!

преди 59 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Несъмнено здравеопазването ни е в лошо състояние!

А има ли нещо, което да ни е добре?!

преди 5 часа, Hristo52 написа:

281361711_513115080298630_5427230825378550764_n.jpg.e8463b4b4718e3cde13f97e1fbcea961.jpg

Преди това е трябвало да се наредиш на опашка за месо. Ако изобщо е имало месо. Един път седмично. Някой път 2 пъти седмично. 

Кашкавал е било лукс. Само за комунисти.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Преди това трябва да се наредиш на опашка за месо. Ако изобщо има месо. Един път седмично.

Абе от къде ги ръсиш тия глупости бе момче? Ако ми говориш за вашето време  след 10.ноември 1989г. да, имаше такива неща. Но по моето време до 10.ноември 1989г. такива неща не съществуваха. Опашка за нещо дефицитно е имало. Но да няма месо, това са глупости които някой ти разказва и ти му вярваш.

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

Преди това е трябвало да се наредиш на опашка за месо. Ако изобщо е имало месо. Един път седмично. Някой път 2 пъти седмично. 

Кашкавал е било лукс. Само за комунисти

ако не си живял по времето на бае ти Тошо, недей да казваш такива неща, защото ставаш смешен в моите очи
единствения недостатък на този режим беше, че не можеш да говориш срещу властта
бехме като "птички в златна клетка"

преди 1 минута, дръндю написа:

ако не си живял по времето на бае ти Тошо, недей да казваш такива неща, защото ставаш в моите очи
единствения недостатък на този режим беше, че не можеш да говориш срещу властта
бехме като "птички в златна клетка"

Да, отделен в махали. В другият край на града. До контейнери за боклук.  И вечерен час. Нямаш право да бъдеш на центъра, където са българите.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

И вечерен час.

вечерен час имаше за всички ученици
а не като сега дек ги разпуснаха на всекви наркотици по нощите

преди 6 минути, дръндю написа:

вечерен час имаше за всички ученици
а не като сега дек ги разпуснаха на всекви наркотици по нощите

https://www.lifebites.bg/dalaveri-soc-bulgaria-02/

25 процента от хероина към САЩ е благодарение на България. През 70-те. И 80-те. Бизнесът с наркотици в България процъфтява.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

ами такива организации има и сега
нали си гласуваха закони за да могат да ограбват държавата
обаче има една съществена разлика
не знам дали ще схванеш че, че едно времешната мафия не е смеела да посяга на българска собственост

преди 12 минути, дръндю написа:

бехме като "птички в златна клетка

Ти си жив пример как човек може да се окепази на края! В твойта златна клетка събирахме пари 15 години да купим един Запорожец на старо, сега имам БМВ и трябва да знаеш, че разликата по между им е доста значителна. България креташе при "социализъма", защото СССР ни даваше петрол без пари, купуваше брак-производството и го хвърляше после , бяхме роби без права и свободи, добре бяха само комунистическата олигархия -ти от тях ли беше? 

преди 5 минути, дръндю написа:

ами такива организации има и сега
нали си гласуваха закони за да могат да ограбват държавата
обаче има една съществена разлика
не знам дали ще схванеш че, че едно времешната мафия не е смеела да посяга на българска собственост

Да, бе. Абе, ти амнезия ли имаш? Или се правиш на приятно разсеян. И ми твърдиш, че си бил ром. Друг път.

https://bulgaria1944-1989.eu/tour/bg/istina/принудителна-колективизация-на-селс/

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Колективизация_в_България

Явно за българинът върхът на благоденствието е да имаш кола! Колата е най-важното нещо за българинът. Ама че манталитет. Щом не си имал БМВ значи нищо не е било наред! И винаги плачат тия дето са се оказали некадърни, и тогава, и сега! Само те реват като вдовици за....Тия дето поради некадърност не са създали нищо. И на тях винаги са им виновни комунистите! Смешници!

Лекарите при започване на работа им даваха заплата 110лв. Всички гледахме как в заводите влизат вагони суровини и материали и излизат няколко кашона с дефектна продукция. Системата, както всички робовладелчески системи, беше обречена. Ти явно не си слушал предаванията на Антон Тодоров, където с документи се показваше какво е положението и на къде е отивало. Доклади на ЦК на БКП показваха катастрофални резултати от "златната клетка" . Научиха се българите да са безотговорни и безмозъчни-важното беше да са верни на КПСС и БКП. Та нали и сега повечето на избори гласуват с гъзовете си (поради липса на мозък). В БГ след 89та не е имало истинска демокрация-та нали на власт са същите червени кхмери от онова време, нали в БТВ, НТВ и БНТ не може да припари човек, дето не е от ДС, нали всичкия частен бизнес обслужва империята на злото. Резултатът е това-слаба и скапана държава. Двама истински държавници имаше до сега-Иван Костов и Бойко Борисов, съветската агентура се съдра до като ги махне. И при двамата нещата тръгваха да се развиват към добро-но не, ние нямаме право да сме нормална държава. Заради и теб, дръндьо, дето толко ти е мозъка...

Все пак България се освобождава през 1878 година, според комунистическата пропаганда. 

Да е присъствал българин при подписването?  Свободна държава пък няма ни един там българин. Поне за цвят. Странни неща.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Санстефански_мирен_договор

Няма присъстващ свидетел на подписването от българска страна, независимо от това, че българите са участвали във военните действия и са дали 3456 убити опълченци.

преди 18 минути, Hristo52 написа:

Явно за българинът върхът на благоденствието е да имаш кола! Колата е най-важното нещо за българинът. Ама че манталитет

манталитета винаги е бил такъв
не могат да осъзнаят че робството е сега
а колкото до техниката, не може да се прави сравнение през годините, защото непрекъснато се обезценява
сравнение може да се прави само с храна, топло и покрив

пп

помня че съм купувал дини на цена 2ст на килограм

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

преди 3 минути, дръндю написа:

не могат да осъзнаят че робството е сега
а колкото до техниката, не може да се прави сравнение през годините, защото непрекъснато се обезценява
сравнение може да се прави само с храна, топло и покрив

Какво робство е сега? След като официално се води българско управление. Българи, български граждани избират други българи, български граждани да ги представляват.  И да управляват България.

Преди никой не избира никого, каквото каже СССР. Каквото каже СССР това ще става в България. Това не е ли робство?

току-що, АСПЕКТ написа:

Какво робство е сега? След като официално се води българско управление. Българи избират други българи да ги представляват. 

Преди никой не избира никого, каквото каже СССР. Това не е ли робство?

да бе, те щото американците са цвете

преди 9 минути, дръндю написа:

До там сме били винаги! А сега е и по-лошо. Възпитание-0 образование-0 морал-0 Но всеки е с огромни претенции и изисквания. Всеки имал права, но какви са му задълженията,за това не се говори! Претенции, до бога! Резултати никакви! Изчезват професии, занаяти, поради некадърноста на много от народа, но знаем да искаме и да искаме, и да искаме, до безкрай! Злоба ярост и тъпота струи навсякъде по тая България, и това няма да ни доведе до хубав край! 

п.п. Поне от нас старите поколения, горе долу стана нещо. И възпитани сме и културни. От сегашните нищо не става. Факти навсякъде.

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Каквото каже СССР това ще става в България. Това не е ли робство?

Хаха! Смешен петък! А сега става каквото каже Херо Мустафа! 

преди 10 минути, Hristo52 написа:

До там сме били винаги! А сега е и по-лошо. Възпитание-0 образование-0 морал-0 Но всеки е с огромни претенции и изисквания. Всеки имал права, но какви са му задълженията,за това не се говори! Претенции, до бога! Резултати никакви! Изчезват професии, занаяти, поради некадърноста на много от народа, но знаем да искаме и да искаме, и да искаме, до безкрай! Злоба ярост и тъпота струи навсякъде по тая България, и това няма да ни доведе до хубав край! 

п.п. Поне от нас старите поколения, горе долу стана нещо. И възпитани сме и културни. От сегашните нищо не става. Факти навсякъде.

Хаха! Смешен петък! А сега става каквото каже Херо Мустафа! 

Е и какво? Искаш пак СССР, каквото каже ли?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.