Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Родителите му... Алчност, злоба, непрекъсната намеса

Featured Replies

Здравейте! Живеем с моят мъж от 6 години, в едно домакинство с родителите му. Имаме дете на 4 г. Аз съм с висше образование и имам прилична работа. Детето го отглеждаме самостоятелно, без помощ от някого. От самото начало нещата не потръгнаха добре. С него се разбираме добре.... Но с родителите му - категорично не. Години наред търся проблема предимно в себе си. Опитвала съм да се противопоставя на непрекъснатите им намеси въс всеки аспект на живота ни - от най - дребните битовизми до важни решения. Няма проблем, разговор или ситуация, в която да не се намесят с даване на "акъл"-какво да се купува от магазина, как да си харчим парите /и двамата работим, получаваме сравнително добри доходи, независими сме, не са ни помагали финансово никога, по какъвто и да е начин/, как да се отглежда детето, какво да му купуваме и какво не. Когато съм опитвала да се противопоставя / в рамките на добрият тон, разбира се - по природа не съм конфликтна и съм изключително търпелива/ съм лошата снаха. Когато предпочета да си замълча в името на семейната хармония съм снахата със самочувствие, която отказва да разговаря с тях. Когато помислих, че съм открила верния път /в последствие се оказа, че е така, но не и за мен/ те ми се "качих на главата" - бях човекът за всичко - покупки, почистване на жилището, цялото пране - дете, съпруг, свекър, свекърва, девер/ беше мой ангажимент, но за кратко време осъзнах, че всъщност си "купувам" тяхното благоразположение, а то дори е лицемерно и фалшиво. Родителите му - консервативни, алчни, несъобразителни, на моменти изключително груби /към всички околни/, любопитни /многократно съм установявала, че ни подслушват и ровят из личните ми вещи. И така... Дойде момента, в който купихме собствен дом и ще се преместим. Има ли надежда да спрат да тровят живота ни с постоянното си присъствие, безценни съвети и непоискана "помощ" или за да се отърва от тях ще трябва да се разделя с мъжа си /напоследък го обмислям съвсем сериозно/. Моят мъж ме подкрепя, но те са му родители и няма кой знае какви варианти за противопоставяне. Опитвал е да им обясни, че сме възрастни и независими хора и вземаме решенията си сами.. но уви - резултат няма. Благодаря за разбирането! Очаквам Вашите съвети!

НЕ! Няма такъв шанс, защото мъжът ти още в началото не е застанал като мъж. Екшънът ще продължи.

Ей ама отгатнах че ще кажеш че си гей и живееш с мъж...
...ся остава да кажеш в следващата тема че сте лесбийки или си си сменил/а пола.

Ти някакъв писател ли си какво? Пишеш романи/драми може би? В едната ти тема си мъж, в тази жена....май и ти не можеш да решиш какво си?!? Поне сменяй профилите!

Вече повече хора се усетихте, че има нещо нередно!

То фактът, че има повече отворени теми, отколкото публикувани мнения е показателен.

преди 1 час, kipen написа:

Вече повече хора се усетихте, че има нещо нередно!

То фактът, че има повече отворени теми, отколкото публикувани мнения е показателен.

Да не е род с Мазньо нещо?

преди 2 часа, Bubbles написа:

Да не е род с Мазньо нещо?

Не знам кой е "Мазньо", но ми направи впечатление едно предположение в некоя от темите й/му. Предположението май беше на Колев72 - че е от Берковица!

Кофтито е, че напоследък доста изперкали хора се появяват сред народа. Не е добре това....кофти показател за политическата класа и прилагането на властта.

Аз докладвах още след отварянето на темата с генерализирано заглавие за "измамно вярване,суеверие" с интрото - бъркоч. Пък и като бях проверил още след темата за "токсичните хора", че има повече отворени теми от мненията, докладвах, че е некво спамене, ама явно е по-добре да има много теми и балъци дето да кликат.

преди 12 минути, kipen написа:

Не знам кой е "Мазньо", но ми направи впечатление едно предположение в некоя от темите й/му. Предположението май беше на Колев72 - че е от Берковица!

Кофтито е, че напоследък доста изперкали хора се появяват сред народа. Не е добре това....кофти показател за политическата класа и прилагането на властта.

Грешиш приятелю. Въобще не е Колев72, а някой от нейната клика на познанства и общуване. Колев 72 не им се меси на глупостите. Аз с дечурлига не общувам. Но наистина беше някой.

преди 10 часа, Misoury написа:

Дойде момента, в който купихме собствен дом и ще се преместим. Има ли надежда да спрат да тровят живота ни с постоянното си присъствие, безценни съвети и непоискана "помощ" или за да се отърва от тях ще трябва да се разделя с мъжа си /напоследък го обмислям съвсем сериозно/.

Стига деверът да не дойде с вас всичко ще е ОК. 

Съвета ми е елементарен: Ходете им на гости, за да не ви идват на гости. ;) 

Успех!

п.п. Ходете и на гости при твоите родители, за да не пусне после твоя мъж тема имам проблем с тъщата и тъста!!! :) 

преди 8 часа, Kolev72 написа:

Грешиш приятелю. Въобще не е Колев72, а някой от нейната клика на познанства и общуване. Колев 72 не им се меси на глупостите. Аз с дечурлига не общувам. Но наистина беше някой.

Прощавай!

За мен този автор е жена , която просто раздвижва кулоарите на форума .

Темите са злободневни , непретенциозни , житейски казусчета , като онова , което изпъква е , че авторката няма желание за комуникация  с потребителите !   Което от своя страна доказва , че потребителят не е тук заради потребност някаква и нужда !

Липсата и на "защитна реакция " от нейна страна доказва , че психически е устойчива и с тази дедукция отпадат всички хипотези за " психическа компенсация " .

Остава най-логичният смисъл - Катализиране на Активност .   Ама и там опитите са скромни е очевидно .

Ама толкова без хонорар и това също е очевидно.   Всеки да се упражнява както му харесва , според условията на сайта.

преди 14 часа, Raze написа:

Ти някакъв писател ли си какво? Пишеш романи/драми може би? В едната ти тема си мъж, в тази жена....май и ти не можеш да решиш какво си?!? Поне сменяй профилите!

E, човекът може да е решил да си сменя пола :)

преди 10 минути, _sirena_ написа:

Липсата и на "защитна реакция " от нейна страна доказва , че психически е устойчива и с тази дедукция отпадат всички хипотези за " психическа компенсация " .

НО, за сметка на това има "агресивност"! Не е уместно да има агресивност сред жените!!! Те принципно би следва да са по-умни от мъжете!!!

Да, интелекта се вижда, но до колко тази психологична агресия е оправдана?! 

И да, може да е разчупило стереотипа това същество, но до колко е неоправдано спрямо пси-историята?! 

Ако не ти е известно, то поне малко би следвало да си запозната с Айзък Азимов, който по един или друг начин е Шекспир по отношение на типажите общества в света. 

Та, да начина за управление на масите е достатъчно разработен, но все сте си остане фактора на "изненадата". В конкретния случай с автора на темата, то аз не виждам оригиналност, а типична посредственост във въображението. 

ОК, разбирам твоята женска солидарност, но не би следвало да подценяваш е вещерите!!! Те тук са в повечко и би следвало да разбереш, че "една птичка" пролет не прави!!! 

Не е важно кой е поел "хорото", но е по-важно е на кой е мегдана на който се играе. ;) 

Та, чест и почитания на собственика на тази платформа!!! -> Някои да не забравят това!!!

преди 12 часа, Raze написа:

Може да е същия и да ползва друг профил.

Не е същият. Личи си, но със сигурност му е "роднина".

преди 15 часа, Misoury написа:

Здравейте! Живеем с моят мъж от 6 години, в едно домакинство с родителите му. Имаме дете на 4 г. Аз съм с висше образование и имам прилична работа. Детето го отглеждаме самостоятелно, без помощ от някого. От самото начало нещата не потръгнаха добре. С него се разбираме добре.... Но с родителите му - категорично не. Години наред търся проблема предимно в себе си. Опитвала съм да се противопоставя на непрекъснатите им намеси въс всеки аспект на живота ни - от най - дребните битовизми до важни решения. Няма проблем, разговор или ситуация, в която да не се намесят с даване на "акъл"-какво да се купува от магазина, как да си харчим парите /и двамата работим, получаваме сравнително добри доходи, независими сме, не са ни помагали финансово никога, по какъвто и да е начин/, как да се отглежда детето, какво да му купуваме и какво не. Когато съм опитвала да се противопоставя / в рамките на добрият тон, разбира се - по природа не съм конфликтна и съм изключително търпелива/ съм лошата снаха. Когато предпочета да си замълча в името на семейната хармония съм снахата със самочувствие, която отказва да разговаря с тях. Когато помислих, че съм открила верния път /в последствие се оказа, че е така, но не и за мен/ те ми се "качих на главата" - бях човекът за всичко - покупки, почистване на жилището, цялото пране - дете, съпруг, свекър, свекърва, девер/ беше мой ангажимент, но за кратко време осъзнах, че всъщност си "купувам" тяхното благоразположение, а то дори е лицемерно и фалшиво. Родителите му - консервативни, алчни, несъобразителни, на моменти изключително груби /към всички околни/, любопитни /многократно съм установявала, че ни подслушват и ровят из личните ми вещи. И така... Дойде момента, в който купихме собствен дом и ще се преместим. Има ли надежда да спрат да тровят живота ни с постоянното си присъствие, безценни съвети и непоискана "помощ" или за да се отърва от тях ще трябва да се разделя с мъжа си /напоследък го обмислям съвсем сериозно/. Моят мъж ме подкрепя, но те са му родители и няма кой знае какви варианти за противопоставяне. Опитвал е да им обясни, че сме възрастни и независими хора и вземаме решенията си сами.. но уви - резултат няма. Благодаря за разбирането! Очаквам Вашите съвети!

В заглавието изброяваш: алчност, злоба и непрекъсната намеса. Но от думите ти само последното изглежда оправдано. Лесно може да се забележи прекомерно желание за контрол и свръзагриженост. Може би и властолюбие. И двамата родителя на съпруга ти ли са така или все пак има разлика между тях? А с другите хора същото отношение ли проявяват както към теб конкретно?

В такава ситуация осугуряването на различно жилище е добро решение. В същото време може да се помисли за запазване на някакво разумно ниво на взаимоотношения с тях. Особено ако съпругът ти е силно емоционално привързан към тях. Всичко е въпрос на баланс, а него сами трябва да си откриете и постигнете. 

преди 18 минути, dioib написа:

НО, за сметка на това има "агресивност"!

Каква "агресивност " ?  Визираш правенето на теми на кг . ли ? 

Това не е агресивност , това е творчески подем за "завъртане на колелото " на форума.

Ако визираш някаква друга агресивност , проявена от потребителката -  наблюденията ми са повърхностни !

Прегледах само тематиката на откритите й теми , няколко поста като "реакция " по формата "Z"  и ми беше достатъчно да изградя мнение .

При изборът на тематика се вижда , че иска да вдъхнови максимално разнородният типаж и интереси във форума.

Най-активният контингент са в политиката и психологията. Погрижила се е дори за рамосмен и кипен да има къде да се развиват. 

И не , няма женска солидарност - Безразлично ми е кой как се забавлява или упражнява или Изживява ..

Това са нормалните неща от живота .

Относно , че 1 птичка пролет не прави .... Ами аз съм писала как се раздвижва една такава платформа и как се задържа Атракцията .

Щото то всеки може да отвори сергия във форума и да привлече внимание , да кажем , НО !  Да успееш да задържиш Атракцията и да поддържаш огъня жив са нужни ХАРИЗМА и ресурсът "Време " ! 

В нашият случай няма претенция за нито едно от двете .

Очевидна е липсата на желание .   Даже си позволява "историите " да ги пише смесвайки и разменяйки двата рода / м.и ж.р.

Както се казва с досада си изпълнява "идеите ".  :D

Аз съм движила активността във форум , но имах мотив и желание да го правя и поддържах Атракцията жива .

Когато спрях да се занимавам и след 2 месеца го закриха.   Та статисти винаги може да има , но за "Двигател " се изисква творчество , различни типажи и образи , Атрактивно участие , Харизма и най-вече Желание и Време !

Понеже днес съм в настроение затова възнаградих множеството ти цитати към мен напоследък , които оставих без реакция от моя страна .

Знаеш мисля , че не съм много петимна към "хаотични движения " спрямо сигналите за комуникация с мен .

Нужно е да бъда вдъхновена , за да обърна поглед , а вече рядко се вдъхновявам .   

Апатична съм към "нуждите ви " ....трябва да се Влюбя , за да стана Хуманитарна !  :biggrin:

Ама трябва и да е взаимен интимният Интерес ...Споделен така ....

Па то в кого да се влюбиш ?   Няма Джедаи !  :D

преди 10 часа, kipen написа:

Берковския синдром е за величие и комунистически нацизъм, а тук по-скоро имаме раздву/тро... абе едно тяло ама не е сам човека.

преди 15 минути, _sirena_ написа:

Това не е агресивност , това е творчески подем за "завъртане на колелото " на форума.

Защо смяташ, че агресивността е нещо лошо?! 

Кой точно е "завъртане на колелото "? -> Не е ли собственика на въпросния форум?

Та, не отчиташ основния факт, че после е лесно да го "буташ" този форум ... и въобразяваш, че ти го въртиш ... :)  

преди 1 час, Bubbles написа:

Берковския синдром е за величие и комунистически нацизъм, а тук по-скоро имаме раздву/тро... абе едно тяло ама не е сам човека.

Щом смяташ, че е човек...

За човек трябва да е бая отвратен от социума и да вярва, че всички хора са идиоти.

На мен по- ми изглежда като специализиран бот, с алгоритъм дето са му зададени параметри да синтезира постове в рамките на често коментирани и актуални социални теми. 

https://hicomm.bg/news/ai-obuchen-v-edin-ot-nai-toksichnite-internet-forumi-se-prevrna-v-mashina-na-omrazata.html

Виж ги - ботове дето постват 15 000 поста за час, със социална насоченост на постовете, екстарктната след дълбоко обучение в кофти среда.

преди 1 час, Bubbles написа:

абе едно тяло ама не е сам човека.

Че то други няма. Всички сме с някой "Джеки", около себе си. :giggle1: Толкова шарен свят, Бог да ни на помощ!

преди 33 минути, Мери Динолова написа:

Че то други няма. Всички сме с някой "Джеки", около себе си. :giggle1: Толкова шарен свят, Бог да ни на помощ!

Защо "на помощ"?

Марадона, след като е излезнал от психодиспансера се оплакал, че никой от пациентите не му повярвал, че е Марадона.

В тоя шарен свят, когато много се пазиш (минаваш между капките), накрая оставаш на сухо.

...или като това нещо Мисури (ама Мизъри) - сухо отваряш нон-стоп теми, без да пишеш, щото връзката с действителния свят ти е пресъхнала.....ако изобщо е човек.

преди 33 минути, Мери Динолова написа:

Абе то ясно че всеки си е луд по своему, ся и аз си бърборя с тия мойте и ме удря скуката като се скараме, ама нали не им давам да се проявяват по форумите.

преди 12 минути, kipen написа:

Защо "на помощ"?

Бе, за помощ сме си! Тоя "нов" свят не е приемлив, за повечкото земляни. :( 

преди 11 минути, Bubbles написа:

Абе то ясно че всеки си е луд по своему, ся и аз си бърборя с тия мойте и ме удря скуката като се скараме, ама нали не им давам да се проявяват по форумите.

Евала! Държиш положението! ;) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.