Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Извънземен живот има ли го?

petie1

Препоръчан отговор

преди 16 минути, petie1 написа:

ще слязат

Изръсят ... :) 

преди 2 минути, petie1 написа:

честотата

Всяко тяло си има резонантната си честота, т.е. където се себе погубва. ;) 

Та, може смело да се твърди, че човек без насилие може да си причини смъртта по не болезнен начин. НО, темата на самоубийството е табу!!! ;) 

Ето и една отлика на извънземния = Той е вечен, но му завиждат и му желаят смъртта и понякога го убиват, за да му покажат, че е и той смъртен ... 

Мда ... фадно е, но така е когато дадено нисше човешко същество разбере крайността си и че някои са вечни ... :) 

И кое разумно извънземно ще си признае?! = Чака го смърт чрез камъни ... :) От талпата която дадени провокатори ги надъхва, че са избрания народ ... :) -> Примерно ...

Та Юда е сред мас винаги, т.е. който ще продаде извънземното, за да спечели 30 сребърника от ромите... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хм интересно казват че колонизацията на Луната или Марс ще започне с роботи с ИИ а и всяка напреднала космическа цивилизация ще изпрати първо роботи..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, petie1 написа:

Хм интересно казват че колонизацията на Луната или Марс ще започне с роботи с ИИ а и всяка напреднала космическа цивилизация ще изпрати първо роботи..

Първо няма ИИ и второ сам виждаш с какъв зор се управлява робот. А да го направиш той сам да мисли, в момента е невъзможно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 4.07.2022 г. в 11:21, Емил Костов написа:

Първо няма ИИ и второ сам виждаш с какъв зор се управлява робот. А да го направиш той сам да мисли, в момента е невъзможно.

Или така искат да си мислим иначе ще има тук е @Емил Костовводач на Съпротивата а за роботиката дали ще ще поумнее един ден отговора е ДА :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, petie1 написа:

Или така искат да си мислим иначе ще има тук е @Емил Костовводач на Съпротивата а за роботиката дали ще ще поумнее един ден отговора е ДА :)

Аз не съм против роботиката. Казвам, че няма такова "животно" наречено ИИ. В момента просто има симулация на ИИ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Аз не съм против роботиката. Казвам, че няма такова "животно" наречено ИИ. В момента просто има симулация на ИИ.

Нещо не може се разберем... Казвам че дори и да има ИИ засега няма да ни го покажат а ще ни залъгват както каза със симулации на  ИИ или като аз му викам демота :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, petie1 написа:

Нещо не може се разберем... Казвам че дори и да има ИИ засега няма да ни го покажат а ще ни залъгват както каза със симулации на  ИИ или като аз му викам демота :)

Няма ИИ. Не можем да създадем такова нещо, защото не можем да опишем с програмен код човешкия мозък. Статиите, които се пишат са глупости. Това имам предвид.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, JKirilov написа:

Споко, в политиката примерно има 10000000 пъти повече и по-големи глупости! ;)

Политиката е ясна. Там човек си продава душата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Няма ИИ. Не можем да създадем такова нещо, защото не можем да опишем с програмен код човешкия мозък. Статиите, които се пишат са глупости. Това имам предвид.

Така съм съгласен но според мен  и тази задача не е нерешима но няма да включва никакъв програмен код и програмиране но има бая време докато стигнем до там

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, petie1 написа:

Така съм съгласен но според мен  и тази задача не е нерешима но няма да включва никакъв програмен код и програмиране но има бая време докато стигнем до там

Нерешима е поради две причини.

1. Не познаваме човешкия мозък и въпреки напредъкът на медицината за него все още не знам почти нищо.

2.Нямаме обща банка с база данни и информация, за да може една програма ( наречена ИИ ) да черпи информация, да почне да я сравнява че и да почне да се обучава. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Методите са грешни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, The Rage написа:

Методите са грешни.

Кои методи?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Кои методи?

От материалите,до направата.Колкото и да е мощен един процесор(в сегашният им вид),никога няма да го обучиш/самообучи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, The Rage написа:

От материалите,до направата.Колкото и да е мощен един процесор(в сегашният им вид),никога няма да го обучиш/самообучи.

Не е само процесорът. Трябва да му дадеш програмен код или език, с който да може да се самообучи, а такъв няма в момента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Не е само процесорът. Трябва да му дадеш програмен код или език, с който да може да се самообучи, а такъв няма в момента.

Е,разбра ме.Имах предвид,всички микро чипове,памети и т.н.И трябва да се измисли,как ще го спират в един момент,да не може да се самообучава.Защото като всяка машина,ще иска още и още.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е грешен подхода към ИИ но това е доата дълга тема

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, petie1 написа:

Според мен е грешен подхода към ИИ но това е доата дълга тема

Да, но навлезе като наименование от игрите и сега го ръсят постоянно. Като кажат Smart телефон или Smart телевизор и аз падам под масата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, Емил Костов написа:

Да, но навлезе като наименование от игрите и сега го ръсят постоянно. Като кажат Smart телефон или Smart телевизор и аз падам под масата.

Имах предвид подхода към създаването на ИИ но и това което казваш е така

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Имах предвид подхода към създаването на ИИ но и това което казваш е така

Докато не си изучим мозъка и не разберем как работи няма как и да намерим подход към ИИ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Емил Костов написа:

Докато не си изучим мозъка и не разберем как работи няма как и да намерим подход към ИИ.

Да

Ей я вижте това

https://www.nationalgeographic.bg/a/zashho-ima-po-golyam-sans-da-sshhestvuva-zivot-na-drugi-planeti

На някой във форума да ви приличат тези мисли? Аз стигнах до тези изводи преди повече от 16 години тука няква учена от  БрИНСПФ ще ми пробутва някакви сценто нещо си, най ме кефи откритието в стил Пътеществие до центъра на Земята в Китай, браво на  Верн;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, petie1 написа:

Да

Ей я вижте това

https://www.nationalgeographic.bg/a/zashho-ima-po-golyam-sans-da-sshhestvuva-zivot-na-drugi-planeti

На някой във форума да ви приличат тези мисли? Аз стигнах до тези изводи преди повече от 16 години тука няква учена от  БрИНСПФ ще ми пробутва някакви сценто нещо си, най ме кефи откритието в стил Пътеществие до центъра на Земята в Китай, браво на  Верн;)

Докато не литнем до там всичко остава в сферата на фантастиката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 8.07.2022 г. в 1:58, Емил Костов написа:

Докато не литнем до там всичко остава в сферата на фантастиката.

Е така е но затова ни трябва звезден  двигател.. Все още чакам някой обясни защо само на третата планета в Слънчевата система може да има живот? Нямало доказателства не е никакъв аргумент за мен :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, petie1 написа:

Е така е но затова ни трябва звезден  двигател.. Все още чакам някой обясни защо само на третата планета в Слънчевата система може да има живот? Нямало доказателства не е никакъв аргумент за мен :)

На Марс и Венера също е имало. Вече е доказано. Те са в обитаемата зона. Само, че е имало "космическо събитие довело до унищожаването на живота". При Венера е било явно космическо тяло, което е обърнало движението на планетата около оста и на обратно, а при Марс просто е паднал метеорит, по-голям от 50 километра.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Толкова приказки, а въпросът е елементарен!

• Извънземен живот има ли го?

• На Земята - не! Няма да е ... извънземен!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...