Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Извънземен живот има ли го?

petie1

Препоръчан отговор

преди 11 минути, The Rage написа:

Сигурно,не се изразих правилно.Някой изкопал злато,за сто лева.И пуснал в обръщение,банкнота от сто лева,покрита с това злато.Ти решаваш да инвестираш-и със същата тази банкнота,си купуваш,същото злато,от което тя е произведена.

Не съм финансист и вероятно ще сбъркам ,но мисля че цената на всяка банкнота обезпечена със злато зависи от златото налично в резерва на държавата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...
Нещо не може се разберем... Казвам че дори и да има ИИ засега няма да ни го покажат а ще ни залъгват както каза със симулации на  ИИ или като аз му викам демота
ИИ - няма. Поне не и сега. Те още една Тесла не могат да направят да се кара сама из градовете, а камо ли една машина - да мисли.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, dimy написа:

ИИ - няма. Поне не и сега. Те още една Тесла не могат да направят да се кара сама из градовете, а камо ли една машина - да мисли.

Ключовата дума е засега а Тесла не е проблем да се направи да се кара сама, авр=топилотите  са измислени отдавна, друг е проблема сИИ ама е прекалено сложно да се опише, с две думи грешен подход според мен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, petie1 написа:

Ключовата дума е засега а Тесла не е проблем да се направи да се кара сама, авр=топилотите  са измислени отдавна, друг е проблема сИИ ама е прекалено сложно да се опише, с две думи грешен подход според мен

Не може да се направи теслата да върви сама и автопилоти няма. Това, което наричат автопилот е да изпълнява зададени команди и когато има проблем той се изключва, за да даде управлението в човешки ръце или още по-голямата глупост- "решава" да убие хората.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, petie1 написа:

Проблем е! И автопилоти успешни минаващи свободно /през Ню Йорк или София/ - няма измислени!!!

Колкото до ИИ - на хиляди години сме далече ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, dimy написа:

И автопилоти успешни минаващи свободно /през Ню Йорк или София/ - няма измислени!!!

Викаш китайците да му мислят с тия таксита? :biggrin:

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Не може да се направи теслата да върви сама и автопилоти няма. Това, което наричат автопилот е да изпълнява зададени команди и когато има проблем той се изключва, за да даде управлението в човешки ръце или още по-голямата глупост- "решава" да убие хората.

Не забравяйте че съм от Фатални мозъчни изкривявания сър, така че знам едно друго за автоматиката и автопилотите, така е както казваш набор от команди е и аз не го отричам само казвам че Тесла или каквото и да е МПС може да се подкара с автопилот което не е ИИ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, petie1 написа:

Викаш китайците да му мислят с тия таксита? :biggrin:

Не забравяйте че съм от Фатални мозъчни изкривявания сър, така че знам едно друго за автоматиката и автопилотите, така е както казваш набор от команди е и аз не го отричам само казвам че Тесла или каквото и да е МПС може да се подкара с автопилот което не е ИИ

Точно щото знаете какво е автоматиката и знаете че няма как нещо да го накарате да работи автоматично, без намесата или следенето от ЧОВЕКА!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Точно щото знаете какво е автоматиката и знаете че няма как нещо да го накарате да работи автоматично, без намесата или следенето от ЧОВЕКА!

Е че къде твърдя да махаме човек от следенето на работата на един автомат или автопилот? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, petie1 написа:

Е че къде твърдя да махаме човек от следенето на работата на един автомат или автопилот? :)

Не съм казвал че твърдите подобно нещо. Просто коментирам под поста!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, Емил Костов написа:

Не съм казвал че твърдите подобно нещо. Просто коментирам под поста!

А добре :) Според мен когато ИИ бтде създаден ще трябва да се наблюдава много внимателно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Все пак да отговоря кратичко на основния въпрос на темата -

Извънземен живот има ли го? --- НЕ !

Като по-млад вярвах в разказите за разните чинии, зелени човечета , а също - съм изчел всичко от А. Азимов , библиотека Галактика и тн.
Обаче с годините почнах малко по-критично да се отнасям към разните такива побликации, мътните кратки клипчета дето се въртят в тубата и към предаванията на С. Кререв и подобни драскачи.

Накрая , поне за мен, нещата се оказаха доста прости - няма нито едно материално доказателство, което директно са сочи наличието на извънземни и тяхното присъствие - днес или в миналото. 

Е, ще се радвам някой тук да ме обори, но мисля, че ще му е трудно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, dimy написа:

Все пак да отговоря кратичко на основния въпрос на темата -

Извънземен живот има ли го? --- НЕ !

Като по-млад вярвах в разказите за разните чинии, зелени човечета , а също - съм изчел всичко от А. Азимов , библиотека Галактика и тн.
Обаче с годините почнах малко по-критично да се отнасям към разните такива побликации, мътните кратки клипчета дето се въртят в тубата и към предаванията на С. Кререв и подобни драскачи.

Накрая , поне за мен, нещата се оказаха доста прости - няма нито едно материално доказателство, което директно са сочи наличието на извънземни и тяхното присъствие - днес или в миналото. 

Е, ще се радвам някой тук да ме обори, но мисля, че ще му е трудно.

А можеш ли да обясниш кое от биолигична гледна точка го отрича? Тая глупост няма доказателства я остави щот и липсвата на  доказателства е доказателство :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, petie1 написа:

А можеш ли да обясниш кое от биолигична гледна точка го отрича? Тая глупост няма доказателства я остави щот и липсвата на  доказателства е доказателство :)

Ами - ще го напиша с малко по-големи букви за яснота -

Няма никакви доказателства за съществуване на извънземни!

Мога и с по-големи, ако се наложи ...

ПС. Вероятно искаш да кажеш, че след като липсата на доказателство не е доказателство , че има зелени човечета - значи по презумпция трябва да твърдим че има, така ли?
Не става така! Доколкото знам в науката едно нещо да се счете за откритие - трябва проверимо доказателство. Т.е. - някой да го открие и да покаже как, и после някой друг да го провери и да каже - така е. Останалото са дрънканици.

И така - няма доказателства. Останалото са дрънканици тип "С.Кререв".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, dimy написа:

Доколкото знам в науката едно нещо да се счете за откритие - трябва проверимо доказателство. Т.е. - някой да го открие и да покаже как, и после някой друг да го провери и да каже - така е.

Такъв тип доказтекство какъвто искаш ти може да бъде донесено чрез звезден двигател като се прати екипаж на дадена планета да залови дадена форма на живот а и тогава съм сигурен че ще изтърсят че е мошификация на краварите, тоя филм вече  съм го гледал. Липсвата на  доказателство също е доказателство доказва че още не сме достъчно напреднали да засечем живот далеч от нас, и как реши че извънземните са зелени?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, petie1 написа:

Такъв тип доказтекство какъвто искаш ти може да бъде донесено чрез звезден двигател като се прати екипаж на дадена планета да залови дадена форма на живот а и тогава съм сигурен че ще изтърсят че е мошификация на краварите, тоя филм вече  съм го гледал. Липсвата на  доказателство също е доказателство доказва че още не сме достъчно напреднали да засечем живот далеч от нас, и как реши че извънземните са зелени?

Глупости.

Глупости.

Глупости. В стил "С.Керев". Демек - чисти глупости!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dimy написа:

Глупости. В стил "С.Керев". Демек - чисти глупости!

Леле сега пък станах някакъв си Керев? Нищо че НАСА ще мъкне камъняци от Марс точно заради това? :) Стига да се отърват от тъпаните в Конгреса или Сената беше? (Не съм спец по държавното устройство на САЩ като учената от БрИНСПФ) а и наистина нямаме уреди с които да засечем живот далеч от Земята, сега телескопа "Джеймс Уеб" вече има такива уреди ама с телескоп не става щот снимат назад във времето :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...