Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Извънземен живот има ли го?

petie1

Препоръчан отговор

Здравейте, в тази тема ще ви разкажа как стигнах до извода за че може и да има извънземни а вие ще кажете дали това е псевдонаука както се опитва да ме убеди Поля Нацистка...

Още от ученик знам че бактеририи са много издържеливи а прокариотните бактерии са и лесно приспоспбими към всякакви условия на живот но в тогавашния ми учебник пишеше че за има живот той тяпбва да има течна вода и кислород а и светлина за да има енегергия с която да може да функционира, естествено по него време и аз мислех че с тези условия така няма начин да има други форми на живот освен на Земята....

Както се казва дявола си няма работа и един прочетох че са открити червеи организми които са сравнително по сложни от бактериите които живеят в абсолютна тъмнина и за енергия ползват химически процеси в телата си...

Веднага отворих биологията и се зачетох за бактериите тата там си пишеше че могат да живеят в анаеробна среда тоест без кислород но задъжително трябва да имало вода та затова се търсело вода в течна форма поне според тогавашните разбирания

Наскоро бяха открити бактерии които живеят в сярните езера така че водата като условие за живот за мен отпадна поне за прости форми на живот като бактериите...

Ако ви е интересно ще продължа да пиша ако ли не здраве да е

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Bubbles написа:

От кадя на кадя ще има живот извън земята, берковската принцеса разпоредила ли е?

Според нея живот извън Земята няма а аз съм бил сциен нещо си та ми загуби времето да чета за тия глупости па и ми рекламира някакъв автор дет нит разбрах кой е нит ми дреме

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, petie1 написа:

Според нея живот извън Земята няма а аз съм бил сциен нещо си та ми загуби времето да чета за тия глупости па и ми рекламира някакъв автор дет нит разбрах кой е нит ми дреме

Видя ли сега? Ти имай късмет да й покажеш извънземен, ще го опре до стената.

Извън това : Няма никакъв шанс в тази вселена да сме само ние тъпаците от земята, бактерии има навсякъде под една или друга форма, които постоянно оборват научните разбирания за света.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, то първо трябва да се дефинира какво е живот?! Второ, трябва да се изясни дали растенията са живи?!  Трето, дали размножението е основна характеристика на живите организми?! 

Известно е, че в перисталтиката ни има бактерии които преработват погълнатите хранителни вещества и възможно ли е де факто сред нас човеците да има индивиди погълнали извънземни бактерии които са ги подчинили на извънземна култура?! 

Обобщено: Докато не се знае как точно влияе радиацията (гама лъчението в частност), то не ще се разберат мутациите и как точно тя влияе на бактериите и им помага да се видоизменят и съществуват не само там където има вода и въздух!? 

Да се счита, че там където има бактерии или някакво трансформиране на аминокиселини според мен е смешно, защото освен киселини има и основи, т.е. може да има живот на база основа, а не на киселина .... = Представете си бактерия изградена от някаква уранова основа. :) Амин ... :) 

Това което се знае е, че има разпад, но е възможно извънземния начин на живот да се базира на синтез. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Bubbles написа:

бактерии има навсякъде под една или друга форма, които постоянно оборват научните разбирания за света.

Интересно е че не само бактерии а и по сложни организми  както червеи а и освен това има живот тук на Земята където се е предполагало че не би трябвало да  има например в Марианската падина се е предполагало че няма никакъв живот заради ужасн ите условия там ама след спускането на батискафа Триест се оказало че  ужасното място буквално гъмжи от живот, мисляче изучавайки окените на Земята ще открием доста интересни неща за живота и как той би бил изглеждал на други планети макар че не и земен типп

преди 1 час, dioib написа:

Е, то първо трябва да се дефинира какво е живот?! Второ, трябва да се изясни дали растенията са живи?!  Трето, дали размножението е основна характеристика на живите организми?! 

Така е да то и така пише в биологията че точна дефинация на понятието живот няма а за разможаването не мисля че е  основна характеристика на цивота щот то и автоматите строят други автомати ама не се водят живи нали?

Аз също смятам че може да има базиран на съвсен  други химични елементи и процеси от тези тук на Земята

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, petie1 написа:

Аз също смятам че може да има базиран на съвсен  други химични елементи и процеси от тези тук на Земята

Да, така е и според мен. 

За мен живота представлява дадено съединение да може да синтезира подобие на себе си. Щото няма ли синтез (размножение), то има ли живот?!

Дадено съединение може да е латентно, но попадайки в подходящи условия да включи въпросния синтез и да се възпроизведе, макар и с видоизменения спрямо оригиналното. 

Това си е направо молекулярен синтез при "ниска" температура. = Като студения термоядрен синтез, но на по-горно ниво. :) 

Иначе би следвало да е някаква неорганична химия, т.е. Някакъв по-висш живот да прави алхимия ... примерно ... :) Знам ли ... :) 

Та, вероятността да съществува Бог е съпоставима с вероятността да съществува извънземен живот. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, petie1 написа:

Здравейте, в тази тема ще ви разкажа как стигнах до извода за че може и да има извънземни а вие ще кажете дали това е псевдонаука както се опитва да ме убеди Поля Нацистка...

Още от ученик знам че бактеририи са много издържеливи а прокариотните бактерии са и лесно приспоспбими към всякакви условия на живот но в тогавашния ми учебник пишеше че за има живот той тяпбва да има течна вода и кислород а и светлина за да има енегергия с която да може да функционира, естествено по него време и аз мислех че с тези условия така няма начин да има други форми на живот освен на Земята....

Както се казва дявола си няма работа и един прочетох че са открити червеи организми които са сравнително по сложни от бактериите които живеят в абсолютна тъмнина и за енергия ползват химически процеси в телата си...

Веднага отворих биологията и се зачетох за бактериите тата там си пишеше че могат да живеят в анаеробна среда тоест без кислород но задъжително трябва да имало вода та затова се търсело вода в течна форма поне според тогавашните разбирания

Наскоро бяха открити бактерии които живеят в сярните езера така че водата като условие за живот за мен отпадна поне за прости форми на живот като бактериите...

Ако ви е интересно ще продължа да пиша ако ли не здраве да е

Има, просто не сме заслужили да го срещнем още.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dioib написа:

За мен живота представлява дадено съединение да може да синтезира подобие на себе си. Щото няма ли синтез (размножение), то има ли живот?!

Тоест според теб може да има и механичен живот ли?

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Има, просто не сме заслужили да го срещнем още.

И аз така мисля но целта на темата беше да ви разкажа за моите идеи и че те не се базират на сциент нещо си  и някакъв автор а на науката а досега не виждам отричане на това което съм писал

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, petie1 написа:

И аз така мисля но целта на темата беше да ви разкажа за моите идеи и че те не се базират на сциент нещо си  и някакъв автор а на науката а досега не виждам отричане на това което съм писал

Е ние сме модификация или сме създадени от друга цивилизация. Доказателства затова вече има доста. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, petie1 написа:

Защо да е нацистка?

Описаното тук важи само и единствено за познатия вид живот - живота, основан на въглеродния атом.

Никой никога не е засичал друг вид живот, и затова никой не знае дали има живот другаде - и ако да, какво е биохимичната му структура. Други видове живот вероятно биха могли да метаболизират химикали по различен начин от нас, и да нямат нужда от вода.

Дъното на океаните гъмжи от живот. Преди няколко десетилетия се смяташе, че при дълбочина, при която светлината не стига, няма как да има живот. По-късно беше открито, че всъщност там долу е пълно с живот, който използва химиосинтеза - процес, при който не е нужна слънчева светлина за образуването на енергия.

Това откритие доказва, че е възможно да има живот на Европа, луната на Юпитер. Там има дебел слой лед, няма слънчева светлина. Но приливните сили на гравитацията са достатъчно силни да създадат топлина, която да поддържа вътрешността на Европа топла и да има геоложка активност.

Мисията Europa Clipper на NASA има тази цел - да изучи вероятността за живот на Европа. Ако се окаже, че там може да има живот под ледовете, ще изпратят Cryobot, който да намери живота.

Това важи за бактериите на земята - за живота такъв какъвто го познаваме. На други места живота (в случая бактериите) може да еволюирали по начин, който им позволява да оцеляват без вода, а да използват други вид химикали.

Простия живот е лесно приспособим към всички среди, тъй като няма сложност, която да има претенции към условията на средата.

Всички видове живот би трябвало да произвеждат следи - biosignatures.

Новия телескоп на NASA, този, който ще замени Hubble - James Webb Space Telescope, е оборудван с техника за засичане на такъв вид следи, произлизащи от биологична активност. Само трябва да сканира спектъра на светлината на атмосферите на целевите планети, за да види дали има газове като CO2, и след това да се види дали произхода е биологична активност или не.

Ако има живот в сферата на наблюдаемата вселена, не цялата, а само наблюдаемата област, то този телескоп със сигурност ще го засече! Само трябва да изчакаме докато телескопа започне да бъде използван с тази цел.

Това, което забавя прогреса на NASA, е плутократичната бюрокрация в Конгреса на САЩ - защото NASA е правителствена агенция и е подчинена на правителството, което се интересува от пари, но не и от космически изследвания. :) 

Тази мисия е насрочена за 2024-2025г. Ако се интересуваш за нещо, което в момента прогресира, виж NASA Perseverance Rover - роувър, който събира материал от места на Марс, където се смята, че ще бъдат открити следи от живот, ако абиогенезата се е случила на Марс.

преди 32 минути, petie1 написа:

Механичния живот е вид спекулативен живот, който се предполага че се случва, когато технологията стане по-ефективна от биологията. Смята се, че свръх напреднала цивилизация, която има технологично развитие извън нашите представи, би напуснала биологичните си тела и биха се пренесли в механични такива - нещо подобно на 'Mind Upload' (технологично безсмъртие).

Виж какви цивилизации може да има: https://en.wikipedia.org/wiki/Kardashev_scale

Към този момент, високите нива са спекулативни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко това което написа Джаба го знам перфектно но нямаам толкова сили да пиша та затова

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Е ние сме модификация или сме създадени от друга цивилизация. Доказателства затова вече има доста. 

Ама май кат гледам сме провален експремиент :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Всичко това което написа Джаба го знам перфектно но нямаам толкова сили да пиша та затова

Знаеш ли го? От първия ти пост останах с впечатлението, че не знаеш, и искаш някой да ти обясни.

А какво мислиш за предполагаемите извънземни цивилизации, които може да съществуват?

Виж какви цивилизации може да има: https://en.wikipedia.org/wiki/Kardashev_scale

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, FatMan9 написа:

Защо да е нацистка?

Описаното тук важи само и единствено за познатия вид живот - живота, основан на въглеродния атом.

Никой никога не е засичал друг вид живот, и затова никой не знае дали има живот другаде - и ако да, какво е биохимичната му структура. Други видове живот вероятно биха могли да метаболизират химикали по различен начин от нас, и да нямат нужда от вода.

Дъното на океаните гъмжи от живот. Преди няколко десетилетия се смяташе, че при дълбочина, при която светлината не стига, няма как да има живот. По-късно беше открито, че всъщност там долу е пълно с живот, който използва химиосинтеза - процес, при който не е нужна слънчева светлина за образуването на енергия.

Това откритие доказва, че е възможно да има живот на Европа, луната на Юпитер. Там има дебел слой лед, няма слънчева светлина. Но приливните сили на гравитацията са достатъчно силни да създадат топлина, която да поддържа вътрешността на Европа топла и да има геоложка активност.

Мисията Europa Clipper на NASA има тази цел - да изучи вероятността за живот на Европа. Ако се окаже, че там може да има живот под ледовете, ще изпратят Cryobot, който да намери живота.

Това важи за бактериите на земята - за живота такъв какъвто го познаваме. На други места живота (в случая бактериите) може да еволюирали по начин, който им позволява да оцеляват без вода, а да използват други вид химикали.

Простия живот е лесно приспособим към всички среди, тъй като няма сложност, която да има претенции към условията на средата.

Всички видове живот би трябвало да произвеждат следи - biosignatures.

Новия телескоп на NASA, този, който ще замени Hubble - James Webb Space Telescope, е оборудван с техника за засичане на такъв вид следи, произлизащи от биологична активност. Само трябва да сканира спектъра на светлината на атмосферите на целевите планети, за да види дали има газове като CO2, и след това да се види дали произхода е биологична активност или не.

Ако има живот в сферата на наблюдаемата вселена, не цялата, а само наблюдаемата област, то този телескоп със сигурност ще го засече! Само трябва да изчакаме докато телескопа започне да бъде използван с тази цел.

Това, което забавя прогреса на NASA, е плутократичната бюрокрация в Конгреса на САЩ - защото NASA е правителствена агенция и е подчинена на правителството, което се интересува от пари, но не и от космически изследвания. :) 

Тази мисия е насрочена за 2024-2025г. Ако се интересуваш за нещо, което в момента прогресира, виж NASA Perseverance Rover - роувър, който събира материал от места на Марс, където се смята, че ще бъдат открити следи от живот, ако абиогенезата се е случила на Марс.

Механичния живот е вид спекулативен живот, който се предполага че се случва, когато технологията стане по-ефективна от биологията. Смята се, че свръх напреднала цивилизация, която има технологично развитие извън нашите представи, би напуснала биологичните си тела и биха се пренесли в механични такива - нещо подобно на 'Mind Upload' (технологично безсмъртие).

И всички,напуснаха темата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, ncl написа:

Никакви доказателства няма. Всичко са само предположения.

Косвени има колкото искаш, но за мен те са предостатъчни. Самото развитие на човека е достатъчно доказателство, че някой поетапно ни дава знания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, FatMan9 написа:

Не е точно така за мехачния живот, ако приемем че една от харектеристките  на живота е разможаването то е достатъчно да построим прост автомат който е способен да строи копия на себе си и да го наречем жив но според мен не е така

преди 6 минути, FatMan9 написа:

Знаеш ли го? От първия ти пост останах с впечатлението, че не знаеш, и искаш някой да ти обясни.

А какво мислиш за предполагаемите извънземни цивилизации, които може да съществуват?

Както знаеш аз съм човек с увреждания по зле съм от Поля Нацистка та не мога да пиша толкова дълги фермани като нея :)

За извънземните цивилизации мисля че ги има но ако са нашето ниво те няма да са способни да ни да пратят съобщение ни да дойдат до тук а ако са по напред дори и да дойдат няма да са разкрият а дори и да пратят съобнщение ние просто нямаме с какво да го приемем

И да и скалата на Кардашев я знам :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, petie1 написа:

Ама май кат гледам сме провален експремиент :)

Не, не сме! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нека се опитаме да направим анализ на вероятността да има форма на живот (без значение каква) в нашия Космос. До момента сме наблюдавали 250 милиарда галактики. Всяка от тях има между 90 и 130 милиарда звезди. Около повечето от тях има поне 1 планета. Ако допуснем, че само в 0, 000000001% от тези планети има вероятност за форма на живот то шансовете да съществува такава са огромни.

Познавайки генезиса на нашата планета, то можем спокойно да заявим, че сме извънземни населяващи планетата Земя. Материалите от които е изградена Земя,  всичко което е на нея е с извънземен произход. Включително и ние. Вземайки предвид движението на Земята около Слънцето, движението на цялата Слънчева система като част от галактиката Млечен път, движенето на нашата галактика в нашия Космос можем да твърдим, че сме и астронавти. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, nikolaustirol написа:

Нека се опитаме да направим анализ на вероятността да има форма на живот (без значение каква) в нашия Космос. До момента сме наблюдавали 250 милиарда галактики. Всяка от тях има между 90 и 130 милиарда звезди. Около повечето от тях има поне 1 планета. Ако допуснем, че само в 0, 000000001% от тези планети има вероятност за форма на живот то шансовете да съществува такава са огромни.

Познавайки генезиса на нашата планета, то можем спокойно да заявим, че сме извънземни населяващи планетата Земя. Материалите от които е изградена Земя,  всичко което е на нея е с извънземен произход. Включително и ние. Вземайки предвид движението на Земята около Слънцето, движението на цялата Слънчева система като част от галактиката Млечен път, движенето на нашата галактика в нашия Космос можем да твърдим, че сме и астронавти. 

Говориш за формулата на Дрейк нали?

преди 34 минути, Емил Костов написа:

Не, не сме! 

А добре ще се съглася :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, petie1 написа:

Е не сме. Сега дали при всички цивилизации е така, че се развиват само при война или когато са притиснати в ъгъла, или само ние сме така не мога да кажа. Но както виждаш постепенно се развиваме.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, petie1 написа:

Да, формулата на Дрейк. Макар, че има много данни, които са различни според критериите за тяхното изчисляване. Например: колко е голяма нашата галактика? Колко са звездите с планетарна система? Освен това в  уравнението основно се изчисляват евентуални форми на живот, които са на технологично ниво да осъществяват радио-комуникации. Но, съществуват възможности за комуникация, които не са базирани върху електромагнитните вълни. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, nikolaustirol написа:

форми на живот, които са на технологично ниво да осъществяват радио-комуникации. Но, съществуват възможности за комуникация, които не са базирани върху електромагнитните вълни. 

Да затова написах ето това :

преди 7 часа, petie1 написа:

За извънземните цивилизации мисля че ги има но ако са нашето ниво те няма да са способни да ни да пратят съобщение ни да дойдат до тук а ако са по напред дори и да дойдат няма да са разкрият а дори и да пратят съобщение ние просто нямаме с какво да го приемем

Наскоро четох че радиосигналите деградират в рдиус от 70 св г  от източника на пращане та затова казвам че ако цивилизацията е на нашето ниво начин да ни прати съобщение няма

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Е не сме. Сега дали при всички цивилизации е така, че се развиват само при война или когато са притиснати в ъгъла, или само ние сме така не мога да кажа. Но както виждаш постепенно се развиваме.

То май за всички цивилизации важи това което казваш не само за нашата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, petie1 написа:

Да! -> Машинен инженер съм, а не строителен, макар сега да се правя на масон ... :) 

Все още не е изследван до край малкия мозък на човек, който отговаря за много неща по отношение на механиката и концентрацията на очите ... ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Емил Костов написа:

Косвени има колкото искаш, но за мен те са предостатъчни. Самото развитие на човека е достатъчно доказателство, че някой поетапно ни дава знания.

Никой никакви знания не ни дава. И какви са тези "косвени доказателства"?

Лечение за един прост грип нямаме, ама някой ни давал знания...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...