Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За кого ще гласувате на следващите парламентарни избори- 2022-2023

за кого бихте гласували на следващи парламентарни избори 2022-2023г 53 гласували потребители

1. 1. за кого ще гласувате - парламентарни избори 2022-2023г

• ИТН
      7%
    • ГЕРБ -СДС
      14%
    • ВЪЗРАЖДАНЕ
      24%
    • ДБ
      5%
    • ДПС
      5%
    • БСП
      3%
    • ПП
      8%
    • няма да гласувм
      19%
    • Друга партия
      11%

Тази анкета е затворена за нови гласувания

Poll closed on 25.11.2022 at 10:51

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 11 минути, Sliderum2 написа:

Чекай малко, Бойко какви реактори е плащал, а това дали и кой и какво е платил за потока и дали нямаме полза от него, следва ти да го доказваш. Само не ми пускай линкове към парцали, без значение български или западни. Има си инфо на места по-достоверни от мисирчарниците. 

Реактори за Белене, Бойко ги плати. За потока няма какво да доказвам- не взимаме транзитни такси и не можем да пипаме. Затова и не спряхме газа за Сърбия, когато на нас ни го спряха от Газпром. Не можем. Трябва да взривим тръбата за да спре.

• Отговори 225
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За Възраждане , много ясно !!!   Всеки Интелигентен би трябвало да гласува за Тях !  

• Те около 700 000 хил. "интелигентни" гласуваха и за Слави...

• И Никога не ЗАБРАВЯЙТЕ : ПРОСТ НАРОД = СЛАБА ДЪРЖАВА !!!!

Публикувани изображения

преди 22 минути, Радул написа:

Реактори за Белене, Бойко ги плати. За потока няма какво да доказвам- не взимаме транзитни такси и не можем да пипаме. Затова и не спряхме газа за Сърбия, когато на нас ни го спряха от Газпром. Не можем. Трябва да взривим тръбата за да спре.

Чакай да ти сложа един линк към парцали, че ме мързи от правилното място.

https://www.24chasa.bg/biznes/article/11955291

Тази година е по-специална и печалбата ще е съществено по-голяма.

Ето малко и какво е казал Бойко по въпроса:

https://m.dir.bg/dnes/politika/borisov-okolo-50-mlrd-leva-e-pechalbata-ot-turski-potok-za-sledvashtite-80-g-video

Е, понеже 80 години са малко множко, може да си направим сметка за примерно 1/5 от периода. Дори тогава ще е изплатена пълната стойност на строежа и ще има солидна чиста печалба.

преди 4 часа, Евгени Богданов написа:

Абе чудя се,ти можеш ли да се сдържиш да не се изсереш в някоя тема :D  Чак почвам си мисля че някой ти плаща да трупаш трафик,поне да казваше нещо различно,ама всеки твой пост се повтаряш като папагал.

Че какво може да каже инженер-политик и то завършил в СССР!

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Чакай да ти сложа един линк към парцали, че ме мързи от правилното място.

https://www.24chasa.bg/biznes/article/11955291

Тази година е по-специално и печалбата ще е съществено по-голяма.

Ето малко и какво е казал Бойко по въпроса:

https://m.dir.bg/dnes/politika/borisov-okolo-50-mlrd-leva-e-pechalbata-ot-turski-potok-za-sledvashtite-80-g-video

Е, понеже 80 години са малко множко, може да си направим сметка за примерно 1/5 от периода. Дори тогава ще е изплатена пълната стойност на строежа и ще има солидна чиста печалба.

Много се разминават цифрите в двата линка бе. То в пъти деба... Но, приемам че получаваме нещо от транзита и след 75 години инвестицията ще се изплати. Силно. Айде да кажем и след 30 да е. Това значи, че ако мина 80 вече ще почнем да печелим нещо от тази "инвестиция".

преди 14 минути, Радул написа:

Много се разминават цифрите в двата линка бе. То в пъти деба... Но, приемам че получаваме нещо от транзита и след 75 години инвестицията ще се изплати. Силно. Айде да кажем и след 30 да е. Това значи, че ако мина 80 вече ще почнем да печелим нещо от тази "инвестиция".

Разминават се, щото ти написа фейк коментар, че цената на българската част от потока е $3 милиарда, което е лъжа.

П.П. Радулец, сащ искаше и цирей искаше, да стане "сделка" за още 8 чертежи през април, вече на цена не $1.2 милиарда, а за $1.67 милиарда. Понеже цирей вече доста се клатеше, май не посмя да започне сделката и оня ден сащ "понижили" цената на "офертата" до "едва" $1.32 милиарда, или само $120 милиона по-скъпо от чертежите купени от Бойко.

А дали Бойко е платил реактори за Белене... По-скоро държавата си изпълни нейната част от сключени доста време преди Бойко да стане министър председател договори.

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Не те разбрах за шефката. Колкото до Възраждане без да имат лична армия това, което го казва Костадин няма как да се случи. На секундата са му спретнали майданче.

Шефката на мъжете в черно (бъзикам те на тема извънземни заради третата ръка) а той Копейката е ясен отдавна

Мдаа, нищо ново...

- Дайте да ги махнем ония!
- А като ги махнем, какво правим?
- Абе, ний да ги махнем, па после ше видим...
Махнахме ги (oния 1-n). Видяхме.

- Гласувайте с разум за тия!
- А като гласуваме за тях, какво и как ше се промени?
- Абе вие гласувайте, па после ще се обясняваме...
Попълнете липсващото

И изобщо, канарчета, канарчета, канарчета...

Blue canary di ramo in ramo,
Gorgheggi al vento il tuo richiamo.
Blue canary attend' invano
Che torni al nido chi andò lontano.
...

пп/ к'во, е т'ва древно парче ли? Ми... химна на Ботев Пълдин.  

Кой глупак ви каза, че "няма да гласувам" е партия? И ще удостоите тази група с проценти! Ей, този ковид ви изпи мозъка!

Както казваше навремето един манго - Исках да гласувам ама нямах желание. Не ми е проблем да ида да гласува, проблема е че няма за кого. Всичките политици са такива, че не само нямаш желание да гласуваш за някой от тях, ами и ти идва да вземеш един автомат и да ги изпозастреляш всичките.

преди 9 часа, Sliderum2 написа:

Все си мисля да докладвам всички други писани след моята теми, в които се споменават избори 2022г в заглавието, предвид че в моята съм уточнил, че може да се пише за всичко свързано с изборите...Не че ще ги затрият де. Ама така се разводняват дискусиите и вниманието на колегите с разни глупости, които можеше и да ги няма.

Сега разбрах какво имате в предвид като казвате некоректно, НО нека видим какво мислят 4,5 годишните, т.е. лигавите. 

Да, тук има група "мутирали", които целта им е единствено провокация и ред други не дотам чистоплътни замисли, за да дискредитират "миришещите на пръст" (те така наричат всеки над 60), но са своенравен лакмус на хората 25+. 

Личното ми мнение не ще се промени от процесите на промяна протекли през 1989. = Още едно поколение български граждани ще се съсипе през следващите 25+ години. Както се казва в един филм (Още една реколта отива фира...) 

"Идиотокацията" продължава ... това са фактите!!! 

И в тоя смисъл избори 2022 или 2023 отново ще бъдат под властта на инфантите. Разликата е, че вече имаме и "7,8 и ще си паднала", ;) А, така също и хазартно ориентирани личности. Все съсловие от хора с нисши страсти, а те лесно се манипулират. 

Та, ако не сте разбрали то: Младите не гледат на политиката сериозно, а я превръщат в цирк. В шоу, където отново е мотото: "Който не скача и не е с ръцете горе е боклук!!! И се очертава модифициран вариант на "мърша vs балъци". В тази комбинация няма нормалност!!! Има повторяемост на процес от 1989 година. Т.е. на всеки обикновен младеж му се казва: Или ставаш слуга или роб. Друг избор нямаш. Бъди наш слуга и ти гарантираме, че не ще се отнасяме към теб като роб. Това е прикрито, че модата е в био-роботите, НО, за младите парите са култ. 

Там където играят пари = няма политика, а няма ли политика се налага някакъв режим, който определено не е социално ориентиран, а е ориентиран пряко към определени родове или етноси. Или си с нас или си против демокрацията и свободата. Това е порока на съвременната политика не само в България, а и в Европа, та дори и в цял свят. 

Живеем във времена на откровения, където мнението на нормалния обикновен човек го заливат с помия, за да не се чува. 

• Автор
преди 3 часа, Клонинга написа:

Кой глупак ви каза, че "няма да гласувам" е партия? И ще удостоите тази група с проценти! Ей, този ковид ви изпи мозъка!

ако гласуват само депутате и семействата им тогава политическата система ще се делигитимира  и ако примерно гласуват общо 5000  човека и се направи един протест 10000  тогава протестът ще има по голяма  легитимност  от парламента и ще ги извозват с бели автобуси 

преди 10 часа, Sliderum2 написа:

Разминават се, щото ти написа фейк коментар, че цената на българската част от потока е $3 милиарда, което е лъжа.

П.П. Радулец, сащ искаше и цирей искаше, да стане "сделка" за още 8 чертежи през април, вече на цена не $1.2 милиарда, а за $1.67 милиарда. Понеже цирей вече доста се клатеше, май не посмя да започне сделката и оня ден сащ "понижили" цената на "офертата" до "едва" $1.32 милиарда, или само $120 милиона по-скъпо от чертежите купени от Бойко.

А дали Бойко е платил реактори за Белене... По-скоро държавата си изпълни нейната част от сключени доста време преди Бойко да стане министър председател договори.

Сделката за другите 8 самолета още не е сключена, но цъкаш в гугъл и си намираш четиво. Написано е ясно, защо е за повече пари и какво се получава срещу тях. И понеже почваш наистина да защитаваш ГЕРБ и ДПС, ако искаш да минем към тежката артилерия- КТБ.

А... Банев успяха ли да го осъдят за нещо или руснаците не дават?

п.п. Точно Бойко Борисов плати реакторите. Можеше да не го направи и да плати само неустойка, но той си ги плати като поп. Мани, ами и ни ги доставиха. Ся или се въргалят някъде, или са заминали по направление без много шум. Доколкото си спомням Иран проявяваше интерес.

преди 1 час, Радул написа:

Сделката за другите 8 самолета още не е сключена, но цъкаш в гугъл и си намираш четиво. Написано е ясно, защо е за повече пари и какво се получава срещу тях. И понеже почваш наистина да защитаваш ГЕРБ и ДПС, ако искаш да минем към тежката артилерия- КТБ.

А... Банев успяха ли да го осъдят за нещо или руснаците не дават?

п.п. Точно Бойко Борисов плати реакторите. Можеше да не го направи и да плати само неустойка, но той си ги плати като поп. Мани, ами и ни ги доставиха. Ся или се въргалят някъде, или са заминали по направление без много шум. Доколкото си спомням Иран проявяваше интерес.

Ако Иран ги е купил, предвид значителното поскъпване (в пъти) на реакторите спрямо договорената цена на сделката за България с течение на годините, значи би трябвало да сме на сериозна печалба. На брой реактор, цена с монтаж ни искаха по около 1.2€ милиарда през 2005(май, не съм сигурен за годината) по-късно към и след  2015г. цената на хилядниците стигна от порядъка на 4-5-6€ милиарда за брой. Лесно може да се сметне от цената на най-новата турска атомна електроцентрала.

преди 3 часа, Sliderum2 написа:

Ако Иран ги е купил, предвид значителното поскъпване (в пъти) на реакторите спрямо договорената цена на сделката за България с течение на годините, значи би трябвало да сме на сериозна печалба. На брой реактор, цена с монтаж ни искаха по около 1.2€ милиарда през 2005(май, не съм сигурен за годината) по-късно към и след  2015г. цената на хилядниците стигна от порядъка на 4-5-6€ милиарда за брой. Лесно може да се сметне от цената на най-новата турска атомна електроцентрала.

Щом предпочиташ да вярваш, че някой ще ти даде за ненужни реактори, повече отколкото ти си дал (според фантазията ти 5 пъти повече)... само така ще е станало.

• Автор

Щом предпочиташ да вярваш, че някой ще ти даде за ненужни реактори, повече отколкото ти си дал (според фантазията ти 5 пъти повече)... само така ще е станало.

зор цена не пита

при тая криза като нищо  може да спечелим от тия реактори стига някой  да може да ги ползва 

• Автор

даже може да направиме запитване да ги върнем на продавача а той да  им пренабие номерата и да ги продаде на друг вместо да ги произвежда на ново 

току-що, JKirilov написа:

Мандат ми дай, мандат ми дай, да видиш ти лъжи

и после чакай да го върна, когато Ленина жив зърна.

затова жените  трябва да са вън от политиката нямат никакъв морал и чест 

дай им златен пръстен ще те питат кога ще се жените 

а не че си го дал само да го видят 

И твоето и моето писания за продажбата и цената са предположения и зависи дали и кога. Писал съм "ако". Това, на твърдение ли ти прилича? Да ти докарам едно колело да му никелираш калниците, сигурно би се справиш отлично. Ще ми се така да успяваше и с мисленето.

преди 11 часа, Клонинга написа:

Не е партия, но води в проценти тази анкета. Не е ковида, Клонинг, "политиците" ни са такива, т.е. никакви. Досега съм гласувала на всички възможни избори, този път няма да си направя труда. Защото ми писна от тях.

ИТН - язък за някои от читавите членове на партията. Слави ни доказа, че може само да критикува, за управлиние не става.. Един, че два, че три пъти се подигра с гласувалите за неговата партия.

ГЕРБ-СДС - тези вече сме ги видели що за пародия са(пак язък за читавите).

Възраждане - Копейкин??? Не, не, не! Аман от Воленсидерови клонинги. 

ДБ - тези бяха от моите... бяха, ама вече не са.

ДПС - тези си имат електорат, имат си и кукловод, не ги искам и тях.

БСП - Корнелия... Боже, опази! Тази партия не трябва да съществува... за несъществуващи не гласувам.

ПП - сигурно и там има читави, ама не са на показ явно...

То няма за кого да се гласува, пък и резултатът е ясен от сега... пак ще се почне едно сговаряне, договаряне, извиване на ръце и след още три месеца пак избори... На тях явно не им омръзва да се правят на политици, но на мен ми омръзна зорлем да ги правим политици. 

преди 1 час, Нел написа:

тези бяха от моите

Никога не са били, просто до един момент успешно са те лъгали.

преди 1 час, Нел написа:

...

То няма за кого да се гласува...

Ако позволиш да се съглася публично с тази част от поста ти, която запазих в цитата (макар че не е единственото, с което съм съгласен) - че няма, няма. От друга страна статусът "негласувал" не ми осигурява необходимата дистанция от жаравата. Все пак не съм нестинар. От трета - това с "по-малкото зло" също е някак... как да кажа... бе, отработили сме го до съвършенство. Като го избереш, то се поотръска, поопери се и се окаже, че "по-малкото зло" си е бая едричко. И тва е. Положението си е триедър и цугцванг отсекъде. Каквато си е и "целта на занятието" от бая години насам.

"каква е целта на занятието" е въпрос, който живо ни интересуваше в казармата. Това през миналия век. По понятни причини (за соц. казармата иде реч) не винаги показвахме интереса си, но винаги ни интересуваше. А отговорът във войнишкия фолклор беше "да се oнoди (с извинение за тези, които го пожелаят) мамата на личния състав".

-Какво ще стане ако българските партии са на дъното на Черно море?
:clown:
-Добро начало за България!

• Автор
преди 19 часа, Радул написа:

Реактори за Белене, Бойко ги плати.

плати ги ганьо

осъдиха ни в международен съд да платим

кой поръчвал плаща

ще ни осъдят и за газпром че не сме си  отворили сметка в русия

и пак ганьо европееца  ще плати

няма самолети но са платени

няма газ но е платен 

така работи държавата от началото на демокрацията

преди 2 часа, дpъндю написа:

-Какво ще стане ако българските партии са на дъното на Черно море?
:clown:
-Добро начало за България!

Тц. Ще задръстят Черно море.

преди 4 часа, Sliderum2 написа:

И твоето и моето писания за продажбата и цената са предположения и зависи дали и кога. Писал съм "ако". Това, на твърдение ли ти прилича? Да ти докарам едно колело да му никелираш калниците, сигурно би се справиш отлично. Ще ми се така да успяваше и с мисленето.

Писал си "ако" и след това фантастика. Кво стана със социалистическия реализъм?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.