Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скапан браузър Firefox

Featured Replies

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Това се случва при "Фейса", когато си на малка резолюция, както писах по-горе. Ако се намали с 1/3 зума на браузъра, то този проблем не се наблюдава!

Преди малко пробвах,при мен всичко е наред с Firefox-а!

преди 1 час, цър-вул написа:

:offtopic_s:

Как се помнят 3-400 пароли?

Нима? Пак започваш да дрънкаш глупости! Откъде все ти идват на акъла да задаваш такива "умни въпроси"? Искаш да кажеш,че имаш 300 - 400 пароли,така ли?  Абсолютно не го вярвам! Просто се опитваш да се правиш на оригинален!

преди 13 минути, lupis написа:

Много лесно- ползва една навсякъде:lol6:

А,ти за какво се смееш,поне малко логически не се ли замисляш,като му подражаваш на глупостите? Една парола за всичко,много оригинално,няма що,браво "добър експерт" си!

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Това се случва при "Фейса", когато си на малка резолюция, както писах по-горе. Ако се намали с 1/3 зума на браузъра, то този проблем не се наблюдава!

Да не би нещо видео драйвъра да ти създава някакви проблеми!
Виж за обновяване на драйвъра на видео картата!

преди 52 минути, X-TEAM написа:

Нима? Пак започваш да дрънкаш глупости! Откъде все ти идват на акъла да задаваш такива "умни въпроси"? Искаш да кажеш,че имаш 300 - 400 пароли,така ли?  Абсолютно не го вярвам! Просто се опитваш да се правиш на оригинален!

Защо не го вярваш? Аз имам най-малко 151. Всичките са дълги над 24 символа и с random characters в тях. Невъзможно е да се запомнят. Затова се ползват password manager-и, където ти трябва да знаеш само 1 парола и това е Master Password. Хубавото на Mozilla е, че за разлика от Chrome, неговия мениджър на пароли ги криптира и не ги показва в чист текст и не е чак толкова лоша идея да си ги пази човек и в браузъра от гледна точна на сигурността (аз така правя). Но само за не чак толкова важните регистрации, които и без това са с 2FA удостоверяване така или иначе и са си достатъчно сигурни сами по себе си. За банковите акаунти ползвам по-скоро архив с парола.

преди 56 минути, X-TEAM написа:

А,ти за какво се смееш,поне малко логически не се ли замисляш,като му подражаваш на глупостите? Една парола за всичко,много оригинално,няма що,браво "добър експерт" си!

Според мен това беше просто закачка, не се пали толкова. ;)

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Защо не го вярваш? Аз имам най-малко 151. Всичките са дълги над 24 символа и с random characters в тях. Невъзможно е да се запомнят. Затова се ползват password manager-и, където ти трябва да знаеш само 1 парола и това е Master Password. Хубавото на Mozilla е, че за разлика от Chrome, неговия мениджър на пароли ги криптира и не ги показва в чист текст и не е чак толкова лоша идея да си ги пази човек и в браузъра от гледна точна на сигурността (аз така правя). Но само за не чак толкова важните регистрации, които и без това са с 2FA удостоверяване така или иначе и са си достатъчно сигурни сами по себе си. За банковите акаунти ползвам по-скоро архив с парола.

Според мен това беше просто закачка, не се пали толкова. ;)

Аз имам 20 само,моите пароли също са до и над 24 различни знака [букви/цифри/препинателни знаци/ дълги и всяка една от тях е различна,но засега си ги помня всичките!

преди 9 часа, X-TEAM написа:

Преди малко пробвах,при мен всичко е наред с Firefox-а!

....

Проблема не е постоянен , а спорадичен. Състои се в това, че при скролване понякога не спира или спира след няколко секунди. Това предполагам се случва на екрани с малка резолюция понеже на друго място не се наблюдава този проблем!

преди 9 часа, X-TEAM написа:

Пак започваш да дрънкаш глупости! Откъде все ти идват на акъла да задаваш такива "умни въпроси"?

Не е зле да се следиш за езика! От практиката ми идват тия факти, с които ти ЯВНО не си се сблъсквал. И незнанието ти ги определя като глупости.
Това, че някой не знае нещо не отхвърля съществуването му!
Та, трай си с изказвания за неща, от които си леко встрани. Държиш се малко като adersa - постоянно да изтъква каквото е видял на древното си лаптопче и Windows 7 като меродавна база.

• Автор
преди 12 часа, X-TEAM написа:

Интересно е на кои сайтове ти прави тези проблеми,за които спомена?!

П.С.
Нищо не са омазали във Firefox-а,проблемът е при теб!
Каза,че ползваш портабъл версия на Firefox,коя версия е? Правил ли си обновяване на портабъл версията?

---------------

Версията на Firefox е 102.0.1  64bit

А сайта на който ми дава error 429 too many requests e investor.bg, като това става само понякога.

Примерно отначало сайтът се отваря нормално, след определено време престой, при опит за рефрешване плюе тази грешка, и колкото и да рефрешвам мозилата не може повече да зареди страницата докато не изчистя хисторито.

Същевременно всички други браузъри отварят въпросната страница без проблем, което показва, че проблемът е само във Лисицата.

Между другото и аз ползам Firefox от дълго време и не помня да сам имал някакви особени проблеми.

Въпросните проблемите тромавостта и дървеното поведение като че ли се появиха последните няколко месеца, затова подозирам че последните версии на това дърво не са особено читави...

• Автор

Най-накрая установих причината за скапаното поведение на лицисата.

Преди време сам съм сменил DNS сървъра с някакъв бавен и скапан, и съвсем съм забравил. :giggle1:

От това са произтичали всички изброени проблеми...

Гадното е, че въпросната настройка на браузъра е завряна в трета глуха, и можеше никога да не се сетя, че оттам трябва да се пипне...

DNS over HTTP_cr.png

преди 9 часа, цър-вул написа:

Не е зле да започнеш да взимаш пример от @B-boy/StyLe/ ! Той поне обяснява и не се държи надменно,за разлика от теб! Опитваш се да обясняваш,но по някакъв начин не ти се получава,затова задаваш и въпроси като този за който ти споменах! Нормалния потребител няма 300-400 рег. и пароли,така че не можеш да свеждаш всичко и от твоя опит въпреки че имаш познания относно техническите теми! Уважавай останалите потребители Беливаков!

преди 4 часа, gagodrago написа:

Най-накрая установих причината за скапаното поведение на лицисата.

Преди време сам съм сменил DNS сървъра с някакъв бавен и скапан, и съвсем съм забравил. :giggle1:

От това са произтичали всички изброени проблеми...

Ето , хубаво е ,че сам си се сетил за проблема ( при теб) , а не да плюеш браузъра. И понеже става въпрос на скорост и реакция на страниците , можеш да промениш и следните настройки в about:config , за да подобриш още малко сърфирането с FF.!

В about:config задаваш следните настройки на редовете , които виждаш долу:

network.dns.disableIPv6 = true
      network.dns.disablePrefetch = true

network.prefetch-next  = false

nglayout.initialpaint.delay = 0   (нула)  -  тази е най важна за скоростта (показва реакцията на браузъра в милисекунди за търсената страница).  След като смениш настройките , рестарт(затвори-отвори) браузъра и си готов . Успех и лека вечер.

• Автор

Аз го оправих преди да съм ъпдейтнал.

Проблемът се оказа точно от тази настройка DNS over http.

Сървърът който съм задал много бавно е резолвал страниците, и затова така браузъра циклеше на произволни страници, и в YouTube ми зацикляше при стартиране на видета.

След като зададох друг по-бърз сървър и нещата се оправиха. Дори и във Facebook вече скролира нормално

преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Проблема се фиксна с новата версия /103/, а не заради DNS-и - може да пробвате , ако не ви се вярва!

Би ли споделил кое се е фикснало? Тествам FF Nightly(в момента 105.0а1) , която е вечна алфа и винаги е 2 версии напред , преди стабилната!

ps Понеже лисицата е презокеанска и по подразбиране си върви с вкл. IPv6 протокол на DNS-a , а ние ползваме IPv4 . Затова - network.dns.disableIPv6 = true  , за да не преминава трафика първо оттам и допълнително (макар и малко) да бави зареждането на търсената страница.

преди 6 минути, gagodrago написа:

Дори и във Facebook вече скролира нормално

Ако искаш още по-плавно и гладко да ти се скролват страниците , задаваш тези стойности в about:config

general.smoothScroll.mouseWheel.durationMaxMS = 400
general.smoothScroll.mouseWheel.durationMinMS = 200

преди 16 минути, october написа:

Би ли споделил кое се е фикснало?

Скрола при FB , поне за сега нямам този проблем. В настройките не ползвам допълнителни настройки!

• Автор
преди 23 минути, october написа:

ps Понеже лисицата е презокеанска и по подразбиране си върви с вкл. IPv6 протокол на DNS-a , а ние ползваме IPv4 . Затова - network.dns.disableIPv6 = true  , за да не преминава трафика първо оттам и допълнително (макар и малко) да бави зареждането на търсената страница.

А защо DNS6 трябва да бъде изключено?

Преди малко си тествах интернет връзката на един сайт, и ми дава в зелено

IpV6+DNS6  Reachable

Ipv6_cr.jpg

преди 3 минути, gagodrago написа:

А защо DNS6 трябва да бъде изключено?

IPv6 протокол ползват в САЩ , а ние ползваме IPv4 (такива са нещата по стандарт) .

преди 11 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Скрола при FB , поне за сега нямам този проблем

Нямам надлюдение как са нещата във FB , но щом казваш ОК.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.