Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скапан браузър Firefox

Featured Replies

Напоследък забелязвам много дървено и неадекватно поведение от десктоп браузъра на Мозила.

- при скролиране във Фейсбук нещо зацепва и продължава сам да си скролира

- при опит за отваряне на някои сайтове, отказва да ги отвори, а плюе грешка 429 Too Many Requests. И това не се оправя докато не му изчистя бисквитките, историята и темп-файловете

- в YouTube работи твърде бавно, понякога цикли и забива при отварянето на клипа и въобще не може де отвори видеото. Пак се оправя с почистване на хисторито.

Не знам дали в последната версия на самия браузър е причината, дали са го омазали и развалили окончателно. Или пък някоя добавка прави тези мизерии. Допреди това съм го ползвал без особени проблеми. 

Ползвам и още два браузъра Vivaldi и Opera, които вървят по вода, и с тях нямам никакви драми с въпросните сайтове. 

Затова съм по-склонен да смятам, че от Мозила за омазали последните версии на тяното недоносче, и за известно време го пращам "на трупчета във фризера"

• Автор

Файърфоксът ми е портабъл.

За да пробвам стара версия трябва направо да изтегля стара гола инсталация и ще загубя всички настройки, теми и отметки.

Всъщност хрумна ми нещо друго - дали при многобройните ъпдейти, които даже не помня вече колко бяга само през последната година, дали въпросната инсталация не се е омазала нещо при толкова много наслагване върху нея.

Може би като ми остане повече време ще пробвам да изтегля чисто нова инсталация и да си експортирам отметките към нея да видя дали ще се оправи.

Пуснах темата да видя дали и някой друг е срещал въпросните проблеми...

Аз лично преди харесвах много мозилата ама нещо взеха и нея много да я осират както се случва с хрома гладен за ресурс. И му дай само да товари ама и аз инат си карам само на хрома92 версия

Нямам проблеми с мозилата, но аз я ползвам само заради един сайт, защото там се изиска да няма блокър за рекламите. Но като нищо може да са я омазали. Операта и при мен върви на пушка.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

При мен проблеми няма. Използвам Firefox за основен браузер от доста време.

Да не би, хардуера да те ограничава, или омазване на инсталациите (както спомена)

Инсталирай стандартната версия.

преди 46 минути, gagodrago написа:

Ми инсталирай си нормална версия, аз само лиско ползвам проблеми нямам.

• Автор

Не е хардуерът, един браузър не може да затрудни  по никакъв начин 4-ядрен Intel.

Той и самият процесор дори не ги усеща - с 2 едновременно отворени браузъра, с множество заредени табове и пуснато видео, натоварването на процесора варира от 2~9%

Освен това с другите браузъри, или пък с други програми нямам проблеми. Както и с операционната система.

Само скапания Файърфокс напоследък нещо започна да работи много тромаво. Не знам защо.

преди 14 минути, gagodrago написа:

Не е хардуерът, един браузър не може да затрудни  по никакъв начин 4-ядрен Intel.

Той и самият процесор дори не ги усеща - с 2 едновременно отворени браузъра, с множество заредени табове и пуснато видео, натоварването на процесора варира от 2~9%

Освен това с другите браузъри, или пък с други програми нямам проблеми. Както и с операционната система.

Само скапания Файърфокс напоследък нещо започна да работи много тромаво. Не знам защо.

Аз също съм с портативен Firefox от 80-та версия до сега. Никакъв проблем до сега от толкова много обновявания. Известява ме при нов Update , а аз само отговарям че съм съгласен.

преди 1 час, gagodrago написа:

За да пробвам стара версия трябва направо да изтегля стара гола инсталация и ще загубя всички настройки, теми и отметки.

Ако ти е много стара версията също е възможно да имаш такива проблеми. И като изтеглиш нова или по-стара версия, можеш просто да си прехвърлиш профила от папката в новата папка на приложението, дори и да е инсталирано.

преди 2 часа, gagodrago написа:

- при опит за отваряне на някои сайтове, отказва да ги отвори, а плюе грешка 429 Too Many Requests. И това не се оправя докато не му изчистя бисквитките, историята и темп-файловете

И аз специално заради фейса и тубата разкарах завинаги мозилата .Минах на Edge и съм много доволен отварям до 4/ 5 + пдф файлове за печат и грам не забива като се има предвид , че лаптопа ми е антика .

преди 3 часа, gagodrago написа:

Напоследък забелязвам много дървено и неадекватно поведение от десктоп браузъра на Мозила.

- при скролиране във Фейсбук нещо зацепва и продължава сам да си скроли

,,,,

Това мога да го потвърдя и аз, но се случва при по-малки резолюции - пример 1366/768. Надявам се да го фикснат този проблем!

Никакви проблеми нямам с Лиско, а го ползвам като основен вече повече от 15г. сигурно. Втори ми е Edge за да имам все пак и нещо Chromium наблизо и го ползвам главно при някои ситуации, където някои клипове не вървят под Лиско (още не съм хванал къде е проблема) и защото някои добавки ги има само за Chormium-a. Но това са редки ситуации. В 98-99% от времето съм с лисицата без никакви ядове.

Винаги можеш да върнеш заводските настройки и да видиш дали проблема ще се оправи.

Проблема явно е у телевизора на автора,ползвам лиско като основен,и нямам никакви проблеми,даже ми работи по добре от онова недоразумение хром.

току-що, Евгени Богданов написа:

Проблема явно е у телевизора на автора,ползвам лиско като основен,и нямам никакви проблеми,даже ми работи по добре от онова недоразумение хром.

Фейса е е%ален сайт.  Всеки идиот качва нещо/препраща нещо всяка секунда. Явно сървърите издишат. Или сайта не е написан както трябва или лисицата просто се дъни.

преди 2 минути, gagodrago написа:

На Файърфокса как се връщаха заводските настройки?

Помня, че преди време бях правил някакви настройки, ама едва ли е от тях.

https://support.mozilla.org/bg/kb/Анулиране настройките на Firefox – лесно поправяне

преди 2 минути, gagodrago написа:

На Файърфокса как се връщаха заводските настройки?

Помня, че преди време бях правил някакви настройки, ама едва ли е от тях.

about:support в адресната лента => Refresh Firefox...

преди 5 часа, gagodrago написа:

- при скролиране във Фейсбук нещо зацепва и продължава сам да си скролира

- в YouTube работи твърде бавно, понякога цикли и забива при отварянето на клипа и въобще не може де отвори видеото. Пак се оправя с почистване на хисторито.

Не знам дали в последната версия на самия браузър е причината, дали са го омазали и развалили окончателно. Или пък някоя добавка прави тези мизерии. Допреди това съм го ползвал без особени проблеми. 

Ползвам и още два браузъра Vivaldi и Opera, които вървят по вода, и с тях нямам никакви драми с въпросните сайтове. 

Затова съм по-склонен да смятам, че от Мозила за омазали последните версии на тяното недоносче, и за известно време го пращам "на трупчета във фризера"

Няма такова нещо! Аз ползвам Firefox , близо 20 години и никога не съм имал проблеми с него!

Но съм имал проблеми с Хрома преди години (затваряше ми автоматично някои сайтове) затова и не го харесвам и не го използвам,и няма и да го използвам!

Настройките при мен,при Firefox са никога да не запазва пароли,да не ми помни хисторито,както и да му почиствам редовно бисквитките и данните от страниците!

Интересно е на кои сайтове ти прави тези проблеми,за които спомена?!

П.С.
Нищо не са омазали във Firefox-а,проблемът е при теб!
Каза,че ползваш портабъл версия на Firefox,коя версия е? Правил ли си обновяване на портабъл версията?

преди 6 минути, X-TEAM написа:

Интересно е на кои сайтове ти прави тези проблеми,за които спомена?!

Това се случва при "Фейса", когато си на малка резолюция, както писах по-горе. Ако се намали с 1/3 зума на браузъра, то този проблем не се наблюдава!

преди 11 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Това се случва при "Фейса", когато си на малка резолюция, както писах по-горе. Ако се намали с 1/3 зума на браузъра, то този проблем не се наблюдава!

Със edge нямам никакви ядове с фейса дори и да не съм на линия пак ми излиза кой ми пише или изпраща покани .

преди 22 минути, X-TEAM написа:

Настройките при мен,при Firefox са никога да не запазва пароли,да не ми помни хисторито,както и да му почиствам редовно бисквитките и данните от страниците!

Нещо си май от ъндърграунда :giggle1:

Често забравям пароли и си запазвам в хисторито .

преди 5 минути, adersa написа:

Нещо си май от ъндърграунда :giggle1:

Често забравям пароли и си запазвам в хисторито .

Е,как позна само? :giggle1:
А,аз си ги помня всичките,поне засега!

преди 12 минути, adersa написа:

Със edge нямам никакви ядове с фейса дори и да не съм на линия пак ми излиза кой ми пише или изпраща покани .

За "лисицата" говорим конкретно, не за други браузъри!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.