Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезна ми звукът след свързване на говорител

Featured Replies

преди 5 часа, vlado1985 написа:

Колоната я бях свъзал с кабел 3.5мм чинч който няма aux и го срезах от единия край и бях го съединил с кабел жак мъжки 3.мм.

Щом не ти вади звук от изхода на дъното и на слушалки, няма много за чудене. Нарисувай как свърза 3.5 букса към чинчовете или снимай "творението си".

• Отговори 56
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Как я свърза тази тонколона ? Аз AUX вход не виждам да има а само изходи, от което следва да си изгорил вградена аудио карта на компютъра?

• Щом не ти вади звук от изхода на дъното и на слушалки, няма много за чудене. Нарисувай как свърза 3.5 букса към чинчовете или снимай "творението си".  

• Чичо Стефчо благодаря за включванетоти. Да наистина взимам участие в някой теми когато преценя че мога да отговоря, на питащия и да любител, съм на старите щайги. Това не го крия но грешката ми като ц

Публикувани изображения

Гледам, често пише из техничерските форуми. Имам едно предложение за него.

Владко! 

Спри да се занимаваш с тези охтики и ще ти е мирна главата. А ако си наистина любител на старата техника, мога да ти дам всевъзможни дъна, платки вентилатори радиатори и какво ли не още, щото си мисля че е подигравка да ги хвърля в кофата на улицата. Всичко е в отлично състояние, но е много старо - като мен. Сериозен съм, а не се гъбаркам. И като ти се обяснява, по малко говори а по вече изпълнявай. На теб и всички от темата - приятна неделна вечер!

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Прекалено стара версия е ,защо не опита с версията 16.04.6 ?

А и това все още е началния екран на убинто. Да избере китайски и ще тръгне.

• Автор
преди 9 минути, AAUUXX написа:

Прекалено стара версия е ,защо не опита с версията 16.04.6 ?

Версия 16.04.6 ми даде на нея грешка в руфус и неможа да се зареди за да я запиша. Пробвах да влезна в сейфмод но и там полжението е същото. Картата си е заминала сега гледам по сайтовете за говорители с буферче евентуално да взема а може и без него а утре ще си взема външна звукова карта на usb

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Версия 16.04.6 ми даде на нея грешка в руфус и неможа да се зареди за да я запиша. Пробвах да влезна в сейфмод но и там полжението е същото. Картата си е заминала сега гледам по сайтовете за говорители с буферче евентуално да взема а може и без него а утре ще си взема външна звукова карта на usb

Направи флашката с UNetbootin .

• Автор
преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Щом не ти вади звук от изхода на дъното и на слушалки, няма много за чудене. Нарисувай как свърза 3.5 букса към чинчовете или снимай "творението си".

В този ми пост съм написал как съм свързал колоната с компа

преди 3 минути, vlado1985 написа:

утре ще си взема външна звукова карта на usb

Карта на USB не вземай от най евтините които се реклмират около 10лв защото звука е ужасен от тях.

А и аз останах с впечатление ,че компютъра е настолен ? Ако е настолен не виждам смисъл да купуваш USB карта .

• Автор
преди 8 минути, Kolev72 написа:

Гледам, често пише из техничерските форуми. Имам едно предложение за него.

Владко! 

Спри да се занимаваш с тези охтики и ще ти е мирна главата. А ако си наистина любител на старата техника, мога да ти дам всевъзможни дъна, платки вентилатори радиатори и какво ли не още, щото си мисля че е подигравка да ги хвърля в кофата на улицата. Всичко е в отлично състояние, но е много старо - като мен. Сериозен съм, а не се гъбаркам. И като ти се обяснява, по малко говори а по вече изпълнявай. На теб и всички от темата - приятна неделна вечер!

Чичо Стефчо благодаря за включванетоти. Да наистина взимам участие в някой теми когато преценя че мога да отговоря, на питащия и да любител, съм на старите щайги. Това не го крия но грешката ми като цяло си беше че се занимавах цял ден и цяла нощ до сутринта с тази колона, от която явно ми замина, звуковата карта. И не се спрях незнам кой колко дъна има или няма и аз до скоро ги бях наредил една камара дъна и лаптопи но изхвърлих всичко защото едно че са много стари и проблемни машини друго че и не ми се занимава много и взех да губя интерес. Оставил съм си 2 настолни дъна за донори и всичко друго отиде в коша а вентилаторчета и радиатори имам в излишък и сега се опитвам да не трупам, много стари части и да се отърва от старите, части и да си оставям най нужното което сметна че може да ми потрябва. А относно като ми се обяснява по малко да говоря и повече да изпълнявам старая се да изпълнявам както и съм дал отговори в темата а кой как ги е разбрал или е чел на пресекулки незнам все пак благадаря на всички отзовали се.

преди 15 минути, AAUUXX написа:

Карта на USB не вземай от най евтините които се реклмират около 10лв защото звука е ужасен от тях.

А и аз останах с впечатление ,че компютъра е настолен ? Ако е настолен не виждам смисъл да купуваш USB карта .

Както казах мисля да взема карта на usb  защото дъното ми няма pc expes слот и за това реших да е на usb 

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Както казах мисля да взема карта на usb  защото дъното ми няма pc expes слот и за това реших да е на usb 

Разгледай за creative USB карти като минимум за звук. 

А не карта като тази ,цената определя качеството.

Screenshot_2022-08-21-17-32-13-068.jpeg

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Разгледай за creative USB карти като минимум за звук. 

А не карта като тази ,цената определя качеството.

Screenshot_2022-08-21-17-32-13-068.jpeg

Благодаря по късно ще пиша защото ми се налага да излезна.

Истинските USB звукови карти с много добър звук са от калибъра на Creative Sound Blaster X-Fi HD USB ( вече е спряна от производство) или Asus Xonar U7 MkII (все още се намира тук-там - примерно от ЕМАГ или Вали Компютърс). Всичко останало  (по-евтино) е компромис...

• Автор

Токущо се прибрах приятели и погледнах отговорите на взелите участие в темата. А като излизах взех с мен проклетата колона и я запратих в първия конейнер който видях. Та прочетох мненията ви и наистина са много интересни и съм ви благодарен, но в интерес на истината на мен не ми трябва скъпа или професионална, звукова карта а най обикновенна която да изкарва звук за да не стои машината няма. Такива евтини звукови карти има в всеки магазин и вървят между 5-6-10-15лв. А дори и на места да ги дават по 20лв не е кой знае какво аз и без това утре като излизам, ще си търся някакви обикновенни говорители с буферче, нещо а може и без буферче. И заедно с това взимам и една звукова карта и ако в краен случай няма ефект ще помисля за някоя машина поне с ДДР3 памет и някой 4 ядрен процесор. Но това го оставям в краен случай първо ще видя какво ще се случи с тази машина и тогава вече може да прибягна към взимането на друга машина. Макар че до преди известно време имах една спретната машинка с ДДР3 памет 8гб 250гб ССД 600W захранване GEFORCE 1GB точния модел на видеото го забравих. Но дадох машината временно на снахата да я ползва и взе че я сполетя лоша съдба машината та още ме е яд но както и да е да не ви занимавам излишно с други глупости извън темата.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Токущо се прибрах приятели и погледнах отговорите на взелите участие в темата. А като излизах взех с мен проклетата колона и я запратих в първия конейнер който видях. Та прочетох мненията ви и наистина са много интересни и съм ви благодарен, но в интерес на истината на мен не ми трябва скъпа или професионална, звукова карта а най обикновенна която да изкарва звук за да не стои машината няма. Такива евтини звукови карти има в всеки магазин и вървят между 5-6-10-15лв. А дори и на места да ги дават по 20лв не е кой знае какво аз и без това утре като излизам, ще си търся някакви обикновенни говорители с буферче, нещо а може и без буферче. И заедно с това взимам и една звукова карта и ако в краен случай няма ефект ще помисля за някоя машина поне с ДДР3 памет и някой 4 ядрен процесор. Но това го оставям в краен случай първо ще видя какво ще се случи с тази машина и тогава вече може да прибягна към взимането на друга машина. Макар че до преди известно време имах една спретната машинка с ДДР3 памет 8гб 250гб ССД 600W захранване GEFORCE 1GB точния модел на видеото го забравих. Но дадох машината временно на снахата да я ползва и взе че я сполетя лоша съдба машината та още ме е яд но както и да е да не ви занимавам излишно с други глупости извън темата.

Искаш ли да ти дам едно много добро предложение на лично и цял живот ще ме поменуваш? Ако да, направо пиши там, за да не спамим излишно по темата.

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

И аз мога да дам съвет - спри да даваш техника на заем!

Вземи си нещо добро веднъж и си го ползвй само ти.

Да така е Пламен прав си а грешката ми беше че си играх вчера цял ден с колоната цяла вечер включително та и до сутринта и момента зяпам като шаран на 20кафета

:lol6:

преди 15 минути, vlado1985 написа:

Такива евтини звукови карти има в всеки магазин и вървят между 5-6-10-15лв. А дори и на места да ги дават по 20лв не е кой знае какво аз и без това утре като излизам, ще си търся някакви обикновенни говорители с буферче, нещо а може и без буферче. 

Аз бих препоръчал най евтиния вариант :

https://www.pazaruvaj.com/zvukovi-karti-c3140/creative/sound-blaster-play-3-70sb173000000-p381153623/

Тези карти за 10-15лв са с изключително лош звук и няма да ти хареса .

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

https://www.pazaruvaj.com/zvukovi-karti-c3140/creative/sound-blaster-play-3-70sb173000000-p381153623/

Както казах в предишния ми пост на мен ми трябва за да изкарва звук и да не стои машината няма. А такива евтини карти съм ползвал и преди и си вършат отлично работата поне мен ме удивлетворяват и устройват а и не съм човек който държи на кристалния и чист звук

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Както казах в предишния ми пост на мен ми трябва за да изкарва звук и да не стои машината няма. А такива евтини карти съм ползвал и преди и си вършат отлично работата поне мен ме удивлетворяват и устройват а и не съм човек който държи на кристалния и чист звук

OK, избора е твой, успя ли да запишеш някоя дистрибуция на флашката за да изключим проблем с драйверите от уравнението? 

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не се ли намираха едни тонколонки с вградена звукова карта?

Има но са стерео с ниска мощност .

Опция е също блутут адаптер и колонки по избор с блутут.

image.png.77a8d615b0f1bb1f27f907771197cc5d.png Колонки към USB

https://www.sim.bg/mini-usb-tonkoloni-za-kompiutyr-2x3-vata

преди 16 минути, AAUUXX написа:

Приятелю! На него му трябва звукова карта за пряка реч. Колкото да чува кой какво му говори. Така или иначе, той не разполага с аудиотехника дори от много нисък клас.

преди 1 минута, 0000000 написа:

Това, за неговата цел му върши чудесна работа. Написал съм го и малко по нагоре.

току-що, Kolev72 написа:

Приятелю! на него му трябва звукова карта за пряка реч. Колкото да чува кой какво му говори. Така или иначе, той не разполага с аудиотехника дори от много нисък клас.

В този случай ,най евтин вариант е да купи колонки към USB.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.